sağlıklı bi vti gti a by by gti diyecektir
top speed işine gelince 4 de isterse 300 yapsın kaç yaptıgı deil ne kdr hızlı yaptıgı önemli
belli mi olur belki gti ci arkadas yine koyar!
Printable View
sağlıklı bi vti gti a by by gti diyecektir
top speed işine gelince 4 de isterse 300 yapsın kaç yaptıgı deil ne kdr hızlı yaptıgı önemli
belli mi olur belki gti ci arkadas yine koyar!
:) 2 ayrı mk3 gti ile denemıstım zamanında fıltre eksoz lu vti ile dragta 3 4 boy fark oluyo en saglıklısı olsa bıle esıt sartlarda en kotu net 2 boy fark olur antalyada varsa gti deneriz :)
Şu ana kadar 2 farklı vti la denemem oldu ben geneli kapsamayan sadece denediğim araçlarla olan konuyu anlatıyım;
İlk denemem aracımın sağlıklı olduğunu bildiğim için hatcback bi 38 VA plaka lacivert hatchback bi vti la olmuştu.Kısaca bahsediyim her iki araçtanda. Hatchback vti'da sadece filtre ve eksoz vardı o zaman.Benim aracımda ise sadece filtre ve kat iptali ve sonda uyduruk bi son susturucu vardı.Belki arkadaş iyi kaldıramadı bilemem ama kafa kafaya kalktık 60 km hız gibi arka kapı izamda olan vti 90 gibi ön kapıma gelip 130 gibi kafa kafayaydık vti'ın 4. vitesi kısa olduğu için biraz arkamda kalmaya başladı ve 210-220 km hız gibi bıraktığımızda zannedersem 1.5-2 boy gibi arkamdan selektör atıp bıraktı.Diğer vti ise sedan vti beyaz dynoda 165 hp çıkan bi vti arka tamponumda geliyo şu anki durumuma göre.Şu an ise benim aracımda komple düz boru sonda Sebring eksoz,intake kit,all car racing chip... Ben hiç bişey iddia etmiyorum şoförlük felan farkedebilir.
He şunuda söyleyim aynı hatchback vti VA plaka olanla 2. vites 60 km hız gibi roll yaptığımızdada ben 1 boy arkasından gidiyordum.Ama o zaman 80 gibi denersek durumu anca kurtarırdım diye zannediyorum.
duz yolda vti gecer pistte gti gecer:D
her türlü vti şaka yapar
bastan sona kadar okududum herkez vti gti demıs cogunlukla vti denmıs cem arkadasımız koyduk gomduk gıbı kelımeler kullanmıs kayserıde boyle seyler argo kelımeler herkez kullanıyor bunu bılırım sıbe farklı ondan dolayı normal karsılıyorumm kımsede yanlıs anlamasını ıstemem onun ıcın kavga gurultu cıkmasını ıstemem sadece cemın şibesı farklı umarım ne yazmak ıstedıgımı anlamısızdır saygılar ...
gti vti konusuna gelınce denıyenlerde var gorenlerde var onların sonuclarına saygı duymak lazım ıdda eden varsa denesınler vıdeolarını ızlıyelım ona gore yorumlarımızı yazalım :)
arkadaslar daha önce denedik 0-400m golf gti eksoz cai civic vti eksoz cai....vti geçiyorr
Şu ana kadar 2 farklı vti la denemem oldu ben geneli kapsamayan sadece denediğim araçlarla olan konuyu anlatıyım;
İlk denemem aracımın sağlıklı olduğunu bildiğim için hatcback bi 38 VA plaka lacivert hatchback bi vti la olmuştu.Kısaca bahsediyim her iki araçtanda. Hatchback vti'da sadece filtre ve eksoz vardı o zaman.Benim aracımda ise sadece filtre ve kat iptali ve sonda uyduruk bi son susturucu vardı.Belki arkadaş iyi kaldıramadı bilemem ama kafa kafaya kalktık 60 km hız gibi arka kapı izamda olan vti 90 gibi ön kapıma gelip 130 gibi kafa kafayaydık vti'ın 4. vitesi kısa olduğu için biraz arkamda kalmaya başladı ve 210-220 km hız gibi bıraktığımızda zannedersem 1.5-2 boy gibi arkamdan selektör atıp bıraktı.Diğer vti ise sedan vti beyaz dynoda 165 hp çıkan bi vti arka tamponumda geliyo şu anki durumuma göre.Şu an ise benim aracımda komple düz boru sonda Sebring eksoz,intake kit,all car racing chip...Ben hiç bişey iddia etmiyorum şoförlük felan farkedebilir.
He şunuda söyleyim aynı hatchback vti VA plaka olanla 2. vites 60 km hız gibi roll yaptığımızdada ben 1 boy arkasından gidiyordum.Ama o zaman 80 gibi denersek durumu anca kurtarırdım diye zannediyorum.
"V-T-I" koparır..
konu gti ile vti olarak açılmış fakat ali ile velinin arabası muhabbetine dönmüş ki aracın yıpranma ve kurcalanmasına göre her türlü sonuç a rastlanabilir bu durumda
karşılaştırmayı standart olarak yaparsak
vti gti yi 220 ye kadar geçer
220 den sonra geçse ne olur geçilse ne olur
şahsi kanatimce:)
cem hangi gti nin hangi modelimiş bu deyiver bakalım bi örenelim...bence ne ne bilmiyosun sen atar yapıp duruyosun bak bence iyi araştır 2 kere düşün öyle yaz buralara hangi modelde ne var diye araştır cem araştır geçtim ettim yedim yuttum bırak bunları video koy video kayseride bilindik vti ler var abilerinden rica et senle denesinler sora videonu koy millet görsün:cool:
vti her turlu alır
aynen roz cum:D burda hem fikir olmak kaçınılmaz..ama daha önceden 3-4 boy koyarken şimdi ne hikmetse ya kafa kafaya yada vti 1 boy önde...ben anlamıyorum insanlar ahmak mı bu siteye yazarken bu tarz seyleri iyi gözlem yapmıyormu dumur olmamak için herkes vti diyor ama gti 3-4 boy atmış..ama bence gti değil şöforü atmış gibi:D:D ciddi ciddi atarsın kaç boy atıoyosan koyarsın kanıtını siteye bizde helal deriz..abf motor yabana atılıcak gibi değil tamam kötülemiyoruz ama vti karşısında yetersiz...bakalım daha neler duyup neler görücez ya rabbim:icon_tup:
:) kesinlikle objektif olmak gerekir vti golf gti dan daha sert bi araç bu kaçınılmaz bi sonuç...
vti 1080 kg,gti 1140 kg agırlıklar eşit ,
vti 160 hp gti 150.
vti 1.6cc,gti2.0
kg olarak fazla olan ve hp olarak dusuk olan gti motor hacmınden dolayı o farkı hıssettırmez belkı ama bn vti derdim.
ayrıca fabrıka verısı olarak 115hp lik gti 0/100:9,6 sn iken 148 hp lik gti 9,3 sn de cıkıyormus buda enteresan aradakı 35 hp 0.3 sn ıcınmı?
Golf MK3 GTI
Karoser Tipi 4/5S HBK
Kapı Sayısı 3
Dingil Mesafesi 2475 mm (97.4 in)
Ön İz Genişliği 1478 mm (58.2 in)
Arka İz Genişliği 1463 mm (57.6 in)
Uzunluk 4020 mm (158.3 in)
Genişlik 1690 mm (66.5 in)
Yükseklik 1425 mm (56.1 in)
Uzunluk / Dingil Mesafesi Oranı 1.62
Ağırlık 1140 kg (2511 lb)
Hava Sürtünme Katsayısı 0.3
Ön Kesit Alanı 2.03
Cx 0.61
Motor Yeri Ön
Motor Yerleşimi Enlemesine
Motor Yapısı
Soğutma Türü Su
Motor Tipi SOHC
Silindir Sayısı ve Yerleşimi S-4
Silindir Başına Subap Sayısı 2 (toplam 8 adet)
Motor Hacmi 1984 cc (121.07 cu in)
Çap 82.5 mm (3.25 in)
Strok 92.8 mm (3.65 in)
Çap / Strok Oranı 0.89
Silindir Başına Düşen Hacim 496 cc/silindir (30.27 cu in/silindir)
Krank Ana Yatak Sayısı
Sıkıştırma Oranı 10.4 : 1
Yakıt Besleme Tipi
Hava Besleme Türü Normal
Kompresör Tipi -
İntercooler Türü Yok
Katalitik Konvertör
Maksimum Motor Gücü 115 HP (85.8 kW)
Maksimum Güç Devri 5400 d/d
Maksimum Tork 166 N.m (122.5 lb.ft , 16.9 kg.m)
Maksimum Tork Devri 3200 d/d
Maksimum Güç Devrinde Tork 151.6 N.m (5400 d/d)
Güç / Ağırlık Oranı 100.9 HP/ton (75.2 W/kg)
Güç / Motor Hacmi Oranı 58 HP/litre (43.2 kW/litre)
0 - 100 km/h 9.6 s
Son Sürat 196 km/h (121.8 mph)
GTI 2.0 16V
Motor Üreticisi Volkswagen
Motor Yeri Ön
Motor Yerleşimi Enlemesine
Motor Yapısı
Soğutma Türü Su
Motor Tipi DOHC
Silindir Sayısı ve Yerleşimi S-4
Silindir Başına Subap Sayısı 4 (toplam 16 adet)
Motor Hacmi 1984 cc (121.07 cu in)
Çap 82.5 mm (3.25 in)
Strok 92.8 mm (3.65 in)
Çap / Strok Oranı 0.89
Silindir Başına Düşen Hacim 496 cc/silindir (30.27 cu in/silindir)
Krank Ana Yatak Sayısı 5
Sıkıştırma Oranı 10.2 : 1
Yakıt Besleme Tipi Bo K-Jet fuel inj.
Hava Besleme Türü Normal
Kompresör Tipi -
İntercooler Türü Yok
Katalitik Konvertör Yok
Maksimum Motor Gücü 148 HP (110.4 kW)
Maksimum Güç Devri 6400 d/d
Maksimum Tork 175 N.m (129.2 lb.ft , 17.8 kg.m)
Maksimum Tork Devri 5000 d/d
Maksimum Güç Devrinde Tork 164.7 N.m (6400 d/d)
Güç / Ağırlık Oranı 134.5 HP/ton (100.3 W/kg)
Güç / Motor Hacmi Oranı 74.6 HP/litre (55.6 kW/litre)
0 - 100 km/h 9.3 s
Son Sürat 208 km/h (129.3 mph)
alıntıdır.
ömer bence iyi bi araştır biz mi bilmiyoruz mk3 gti deki motor çeşitlerini yoksa sizmi yanlış yazıyosunuz??? o 2.0 motor safak ın dediği gibi amerikan pazarı için sunulan modeldeki motor gti değil karıştırmayın...ben acıklama yapmısım bi dikkat ve ona dayanarak araştırma yap hehh...
bana UK sitelerınden alıntı yapma arkadaşım sen bunu trde gördünmü buna rastladınmı anladınmı bunu söyle bana.sende biliyosun ki amerika ingilter v.s için farklı motor tipleri var...bunları kanıt gösterme yani bana.siteden kanıt göstermeyi bende biliyorum..ctrl c ctrl v yapmak zor değil ben bunun canlı kanıtını istiyorum ben görmedim var ise bak arakdaşım bu 2.0 8v olan model gti desin bende tamam güzel kardeşim saol ögrendim diyeyim
ve şu var sadece 93 de mi cıktı bu motor? 94 abf vardı 155 hp olarak çıkmış ve 94 den sora 150 hp imiş bunu vw servisten biliyorum vw tech bostancı...ama 8v sine hiç rastlamadım ben görmedim üzgünüm..neyse konu sanki farklı yöne kaydı gibi..dogrultalım ozaman vti üleeeen fiteng diyoruz ısrarla aklın yolu 1:D
Hocam adamı cinnete sürüklersin, 3 saat sonra sınavım var :)
http://golfstory.free.fr/php_infoste...s_golf3GTI.php
neyini görmek istiyosun anlamadım. böyle bir model var. var diyosam vardır.
http://www.youtube.com/watch?v=G57suTbXWtM
http://www.youtube.com/watch?v=mtDH00eFu_M
ABF hep 150 idi, kataloglarda, kitapçıklarda, 155 diyenler sanırım ayrı bir dyno test yapmış... Benim arabama da 155 yazıyor millet ilanlarda vs, nelerinden uyduruyorlar bilemiyorum. Aslan gibi kitapçığı, manueli var...
Neyse sen 16v varken 8v neden olur işine takılma... Onu VW'in o dönemki pazarlama müdürüne sorarsın, burada ona cevap vermek zor:D
Türkiyede 8V mk3 GTI görmedim yazmışsın sahibinden.com a girip mk3 gtı ları araştır kayseride tek kapı beyaz bi mk3 gtı satılık bi bak bakalım o aracın sahibini tanıyorum ve araç 2.0 115 hp lik 8 valf modeli.Dış araç mıdır bilemem ama araç 115 hp işte.Ama şu an ilan kaldırılmış sanırım.
Bu arada birisi teknik verileri yayınlamış 16 V mk3 GTI 150 hp nin teknik verileri 0-100 km/h 8.3 saniye orada bi yanlışlık olmuş sanırım.
Buyrun GTI 16 V ABF (150 hp) teknik verileri;
http://www.ultimatespecs.com/?option...l=525&car=3098
Buyrun GTI 8 V (115 hp) teknik verileri;
http://www.ultimatespecs.com/?option...l=525&car=3099
alaycı tavrım sana mı da sen triplere giriyosun ulaan hee...sen kendi işine bak,sana yazılan post ütüne sayfalar geçti alaycılık konusundaki idda ettin post öncesine bak''ben var dersem vardır'' demiş adam bunun üzerine yazılıyor acaba kim dağ tepe yaratmış iyi gözlem yap sora parmaklarını konustur...ben görmedim dedim hepsi bu daha ileriye gitmedim..en azından sen gibi kuru atış yapmıyorum yalan söylemiyorum.senin yarattıgın dagları eleştirmek gerek aslında..vti 3-4 boy atarken ay sonra kafa kafaya kalkar oldun sorada boy atar oldu vti bırak bunları cem...bence kitlet topi yazık çünkü..:icon_tup:
3-4 boy mu Allahtan kork benim yazım sabittir değişmez he profilimden kardeşim giripte önüne gelene bişey yazdıysa bilemem ben sabit yazarım yazdığım gibide kalır.vti-gti konusuda bitsin polemikte bitsin orjinal vti gti'ı geçer bende kalktığım iki farklı vti'ı geçtim olay bitsin konu kapansın.Ayrıca zaman ayırıp bakarsan orda iki farklı vti'ın konusunun geçtiğini görürsün biri farklı biri farklı hatchback olanında specleri daha düşüktü headers bile yoktu denediğimizde üzerinde.Sedan olan ise hatchback olana nazaran daha yüklü diye biliyorum.Benim aracımın son halinin arkasında yürüyo o sedan olan bilmem daha sana anlatmak için kaç sayfa yazmam gerekiyor.Herşeyden önce kaç mesajda bişey iddia etmediğimi yazdım okusan iyi olur.