bende ilk konuyu okudum opc diyecektim daha yakışıklı vs.. vs.. ama yazılan mesajları okudukça soğudum ne kadar çok ağrızası varmış öğle..
Printable View
bende ilk konuyu okudum opc diyecektim daha yakışıklı vs.. vs.. ama yazılan mesajları okudukça soğudum ne kadar çok ağrızası varmış öğle..
Performans olarak benim deneme fırsatım oldu. Basta ben one fırlıyordum yarım boy kadar, 200 civarına kadar bastık o süratlerde yanyanaydık.
Genel olarak degerlendirirsek dış görünüş olarak OPC daha güzel bence. Bende RC'yi alırken OPC'ye de bakıyordum ama bagajı cok ufak diye vazgecmiştim. Valiz gircek gibi gorunmuyordu. Yol tutuş olarak pek aman aman bi farklarının oldugunu sanmıyorum, frenlerde RC'nin 36.5m gibi bi degeri var ki oldukca iyi bence. RCnin 5 vites olması sacmalık biraz. Uzun 120 ile giderken yanlıs hatırlamıyorsam 3500 devirde falansınız. O biraz can sıkıcı. Onun dısında 2. senkromec de bi sorunu var. 1den 2ye cart diye cekmemek lazım. Ben su an 26k km deyim ve bazen benzin göstergesinin dogru gostermemesi dısında bi sorun cıkarmadı acıkcası.
opc opc opc opc :)
Corsa GSi parasına RC almak münkün..İkinci elde RC nin avantajı var..OPC kitten dolayı opel daha sportif duruyor sadelik sevenler için RC birebir..Benim burada olmadığı için OPC ye binme şansım olmadı ama aralarında ciddi fiyat farkı var sıfırda..Peugeot da mekaniker olarak çalışan Mehmet arkadaşımız var foruma yeni üye oldu.Onunla sohbetlerimizde RC ler le alakalı sadece 2. vites senkromeç de problem olduğunu duydum.Onu da garantiden halledebiliyormuşuz.
Az bulunan bir araca sahip olmak için OPC ercih edilebilir sonuçta her aracın üretime bağlı sorunları olabilir Emre nin dediği gibi alırken bildikten sonra çok mutsuz etmez insanı..
Ben aracımdan ve son modlardan sonra gidişinden memnunum..
Şekil olarak da benim ve çevremin çok hoşuna gidiyor..
Konfor olarak standart yaysız hali bile kütük spec RC nin.Viraj performansı olarak da ben memnunum.5 vites olması ve oranların kısalığı uzunda can sıkabilir ama uzunda heralde kimse saatlerce 200 üstü gitmek istemez (bknz 97 oktan fiyatı:D:D)
290-300 Hp lerden bahsediliyor.O güçlerden sonra akis, rotlar ,fren , debriyaj vb parçalarda problemler olacağı düşüncesindeyim.Ha onları da güçlendiririm derseniz zaten ciddi bir bütçe harcayıp aracın orjinal ruhundan uzaklaşmış oluyorsunuz ..
OPC alacak bütçem olsa farklı olmak adına OPC alırdım..
kanka bende ilk başlarda opc demiştim ama bu kadar sorun olduğunu gördükten sonra sanırım 207 ye geri dönmek en mantklısı.
Hem opel opc nin üretiini durdurmus vardır bi iş bunda.Belki iileride yedek parçasını bile zor bulabilirsin.
Ben 207 ye veriyorum oyumu
OPC bence RC'den özel bir araç. özel seri olduğunu RC'den çok hissettiriyor. daha yırtıcı bir duruşu var. önceki arabam opeldi bu da peugeot, kalite olarak fark olacağını sanmıyorum. RC'nin şanzımanı düşük güçler için ideal olmasa da ben şu an memnunum(aynı şanzıman 207 ve 206 da). yüksek güçleri ve torku kaldırabiliyor şanzıman. cırtlama problemi şanzıman yağıyla çözülüyor, isteyene tavsiyede bulunabilirim.
RC bence parça yönünden ileride daha rahat olacak miniyle aynı motor kullanılması nedeniyle. Rcyi kısıtlayan ecu olacakmış gibi geliyor bana. boostcut problemleri yaşanıyor sanırım.
diğer yandan opc'nin yunanistandaki örnekleri çok etkiledi beni. ingilterede de ciddi uğraşıyorlar sanırım ama ordan parça getirmek çok pahalı
genel olarak bakınca opc daha özel durduğu için cazip geliyor bana
opc on numara bir araç herşeyi ile tek sorunu parça hem yok hem dışardan getirdiğin zaman çok pahalı oluyor. Ama kesinlikle değer bence...
dyblas flowmaster filitreyi 1.100 gibi bir fiyata getirttik... oda zar zor yani
207 türkiye şartlarında bence mantıklı uğraşan abimiz arkadaşımız çok...
ben opc çok ciddi düşündüm bana olmadı 306yı aldığım arkadaşa nasip oldu çok memnun beklediğimizin üstünde bir performansa sahip.
ama bu aralar 207yi düşünüyorum sanırım 207 alıcam.
Tabi ki Corsa :icon_tup:
Corsa derim ayrıca İngilteredeki 4. Piston çatlaması sorunu dışında Emrenin yaşadığı sorunlarıda başka Opc'lerde duymadım. Küçük sınıf hothatch alıcak olsam Opc alırdım.
Para biriktirin bana opc alin:)
hehe banada alın bitane almışken bari :)
opc dıorum farklı ve ozel oldugunu hıssettırır ama 207de komple bı arac her yonden eksıgı cok az..
2sıde neden 5 ılerı anlam veremedım:) corsa kadranda max kac gorebılıyo bu arada?
bende ole bılıodumda bırı gerıde 5 ılerı gıbı yazmıs kafamı karıstırdı.. yada yanlıs gordum sabah sersemlıgı ıle:)
edıt 207dan bahsetmıs:D:D
corsada opcde yuksek surat performansı ıcın cok ıdeal deıl bana gore.. +230 240kmler ıcın
http://www.youtube.com/watch?v=2GqGk...eature=related
burda fılan yuksek suratte arac zorlanıyor opc turbosu kucuk oldugundan belkı belkıde bu araclar 1.6 hacmın dezavantajını yasıyor..:S. (207de oledır ztn hız sınırlaması var)
ztn fabrıka 225 km vermıs duz yolda 240 245ten fazlası zor gozukuyor..
Benim oyum opc'ye..
Corsa 6 ileri:)
cam tavanlı 207 rc derim..fiyat bakımından opc gereksiz bence