çok yakın bi arkdaşımda 2007 st vardı kırmızı 4 ay bindi ve sattı şuanda vti kullanıyo biz st yi vti le çok denedik 106 ile çok dnedik ama ne rollde nede dragda hiç öne atlayamadı zaten üstündeki motorda bildigin 2.0 mondeo motoru
Printable View
çok yakın bi arkdaşımda 2007 st vardı kırmızı 4 ay bindi ve sattı şuanda vti kullanıyo biz st yi vti le çok denedik 106 ile çok dnedik ama ne rollde nede dragda hiç öne atlayamadı zaten üstündeki motorda bildigin 2.0 mondeo motoru
fiesta st nin modifiyeye cevap vermediği nereden çıktı:)
bkz.mountune tuning
fiesta st için mountune performance 185 hp lik stage2 kiti mevcut.
http://www.mountuneperformance.com/i...=138&Itemid=91
st nın ıcı dısı cok guzel modelı fıaatıda guzel sadece 2 .el satma ve performans ııııııı degıl bence vtı al
vtı ın ıyı yanı mod parçası ucuz işte:) bazı seylerden fedakarlık etmek gerekıyor her turlu.
beklentılerını alt alta yaz hangısıının artısı daha coksa ona yonel derim:)
St 'nin üstüne biraz geliştirilmiş bir mondeo motoru var evet mondeoda 145 hp olan motor Fiestada 2.0 duratec olarak 150 hp ve 190 tork üretir.
Bence vti'la kıyaslanması heleki aynı fiyatlarda olması bakımından kıyaslanması imkansız..
Spor koltuk ve direksiyonu olsun,yol tutuşu olsun,frenleri olsun,pistteki dinamizmi olsun başka bir araç..Ayrıca konforlu falan değil kim çıkardı konforu yahu :) Oldukça sert taş gibi bir araç.En sportif fabrikasyon çıkışlı honda bu kadar sert olamaz yani..
Neyse kısacası civic vti gibi 10 senelik kimin nerde kaza yaptığı ve hangi turboyu taktığı belli olmayan bir aracı almaktansa hacimle yürüyen kız gibi fiesta st'lere yönelilirim.Ki daha filtre egzost takılmamış bir sürü st var..(ayrıca st türkiyede 2 elin parmakları kadar mevcut bu yüzden ve 2.0 olmasından dolayı 2.eli yok gibi bişey)
http://www.sahibinden.com/28_000_km_...rd=fiesta%20st
Mesela bu mavi olanda tek parça boya vardı ve sadece 18.500 e gitti
http://www.sahibinden.com/ruhsat_sah...XQQdisplayitem
Yalnız birtane kırmızı boyasız st'miz vardı,pert olduktan sonrada boyasızdı geçen ocak ayında sigorta sattı.Ona denk gelmemek lazım :) 2007 ve 15 bindeydi..
Benimki marka fanatikliği olur belkide ama '99 HB VTI alın derim tabiki temizini bulursanız.
üste para vericem zaten
st daha iyi gibi duruyor sanki :) model açısından falan ama vergisi düşündürücü :)
2 lt 150 beygir gti bana anlamsız geliyor.
23milyara clio 182 varken hele ikinci el dahada garip
vtec zevk işi sırf bu sebepten alınılabilir.
vtec kullanması daha zevkli dior butun vtec kullanan arkadaslarım abilerim
alttan mı yiyik kaldırım falan mı ??
ST nin sürüşü gayet eğlenceli ve sportiftir. Koltukları fena değil ama oturma pozisyonu yeni nesil çoğu arabada olduğu gibi biraz yüksektir fakat sürüşte kesinlikle viraj içini çok rahatlıkla görebilmeni mümkün kılıyor. o yönden iyi.
direksiyonu, vites geçişleri ise biraz sert özellikle ısınmış lastiklerle direksiyon yorucu olabilir bazen ama çok direkt ve hızlı bi direksiyonu var. vites geçişleri biraz sıkıntılı çünkü kemikli baya o yüzden hızlı atmakta güçlük çekebilirsin ya da ben atamıyorum diyim:D ama keyifli oluyor haliyle.
yol tutuş ve denge bu arabanın bence en güzel yönü. ön taraf çok iyi tutunur ancak gaza fazla yüklenmemek lazım. araba biraz yüksektir yay takmanı tavsiye etmem ama sen bilirsin.
motoru çok keskin değil özellikle gaz tepkisi biraz yavaş ve üst devirlerde güç eksikliği var. alt ve orta devirleri gayet tatminkar. son sürat olarak 224 te kesiciye girer vites oranları gayet kısa.
modifiye etmek istersen seçeneklerin çok fazla ancak biraz maliyetli olabilir. sana tavsiyem çok ekonomik şekilde K&N 57i ve milltek flexi pipe takman. daha ilerisi için komple egzoz headers yazılım emme manifoldu egzantrikler kapak sc kitleri vs vs baya seçeneğin var.
müzik sistemi de oldukça güzel diyebilirim standart bir arabaya göre. ipod vs bağlayabilirsin bluetooth lu modeller de var. extradan istersen SONY mp3 çalarlı teypler de direk oturur. direksiyon kumandası falan çalışır.
parça bulunabilirliği mesele değil otosan hepsini getiriyor. 2. elde ise fiyatları oldukça düşük seyrediyor bu bir avantaj haliyle ancak satarken dezavataj:) vergi olarak ben 1.100 ödüyorum kasko bedelinden dolayı bir alt dilime geçiyor. tabi benim aracım 2008, 2006 ların durumunu bilemeyeceğim.
performans olarak da clio rs ya da civic type r gibi gitmesini asla bekleme:) civic vti lar da oldukça performanslı araçlar st ye oranla. ancak st nin asıl iddiası istediğin viteste istedğin süratte performans verebilmesi.