4 çeker her zman favorim..
Printable View
4 çeker her zman favorim..
2 si de çok çok sevdiğim modeller. 35.000 bütçem olsa döner dururum hangisini alacam diye.Type-R bana göre günlük kullanım için uygun geliyor. GC8 ise haftasonu aracı olarak.Şu anki düşüncem: 4 çeker ve boxer motorun sesi gelip geldi. GC8:icon_tup:
Bir kere usta var , USTA var.
Dediğin kategoriye ben giriyorum, 500 hp olarak planlanmış bir GC8'e sahibim. Ne 8 kere motor kırdım, ne 3 kere şanzıman kırdım. İlk aldığımda kapağı çatlattım, sonrasında motor yapıldı, 18g turbo ile de şanzımanı kırdım, şimdi dogbox var. 2007den bir de tık demedi.
Gelelim diğer konuya, GC8 mahallenin kötü çocuğudur. 4 kapısı vardır, aileni de bindirirsin, bagajına ve koltuğuna yük de koyarsın. Kar yağar çıkarsın, yağmur yağar çıkarsın, en virajlı yollara tapagaz girersin, tren gibi de çıkarsın. Ayy bu sarar mı, ay bu viraja girerken understeer yaşar mıyım, ay ay ay götünü saldı yusuf... yusuf diye de ağlamazsın.
Buradaki hiç kimse, hemde hiç ama hiç kimse (honda tayfası direkt dahil olarak) çıkıp da şu arabanın keyfini alayım demiyordur buna eminim. Siz çıkıp ulan bi bolu yapıp geleyim, yolda biraz eğleneyim demiyorsunuzdur. Varsa yoksa roll. Hadi roll yapalım , düz yolda yanımdakini geçeyim diyor herkes. Bu mu zevk Allah aşkına?
Gelelim parça mevzusuna, bu site genellikle Honda sürenlerin çoğunlukta olduğu bir site, dolayısı ile herkes honda parçası satıyor, alanı da satanı da bol. Fakat dünyayı Honda ekseninde görmeyin lütfen. Subaru'nun zebil gibi parçası mevcut, istediğiniz her şeyi alabiliyorsunuz. Hatta adam gibi USTA'nız hatta ben usta kelimesini pek sevmem GARAJ'ınız var ise her bir şeyi yaptırırsınız. Benim emme manifoldum, benzin yollarım, enjektör kütüklerim gibi bana göre en pahalısını alsanız yaptıramayacağınız şeyleri benim gittiğim GARAJ yaptı. Her bakan bir daha bakıyor.
Yiğit-Y senin tek düşündüğün düz yolda gazlamak, yanındakini geçmek. Sen arabacı değilsin, ben seni Gazcı olarak düşünüyorum.
hondaya kotu demıyorum. aksıne soyle 10000 lerde yuruyen atmo bı honda olsa da agzımızın suyunu akıta akıta ızlesek. ama zaten atmosferık halı ıle bıle bol bol saran hondadan turbo ıle zevk almaktan bahsedıyoruz. BENCE hata burda.
kazasız belasız bının tahmınım 30 veya 35 lı bır hondanız var. turbo zaten 4000lerde kendını gosterıyor (vtec de hala acılmadıgına gore) bu durumda sehır ıcınde basma ımkanınız olmadıgı ıcın hem az yakıyor hemde kullanısı oldukca zevklı oluyor. pekı hangı vırajı 4000rpm ustu tam gaz donebılırsınız?
Subaru 400hp ustunde bıle manevra kabılıyetını kaybetmeme durumu bence en keyıflı durumudur.
tekrardan belırtmek ısterım honda kotu degıl ama subaru daha ıyı...
subaru olsun evo olsun çok farklı araçlar sonuc olarak sadece motor karşılaştırılmıyo bir bütünlük karşılaştırılıo subaru 4 çekerden zaten 1-0 önde başlar ve hep 1 farkla önde gider.
biraz fazla geniş bir genelleme olmuş, typerımı roll yapmak için değil keyif almak için aldım, haftasonu gayet kız arkadaşımıda alıp geziyorum, kendi çapımda virajada giriyorum çıkıyorum.
gerektiğinde bagajıma avize koyup evden eve götürüyorum gerekirse bagajına iki tane valiz koyup haftasonu kaçamağınada gidiyorum.
yaklaşımınız hoş değil, bütün type r sahiplerini şuursuzca otobana çıkıp roll yapan kişiler gibi gördüğünüz belli. Bende şimdi çıkıp bütün gc8 sahipleri sürekli ara sokaklarda şuursuzca gazlayıp trafikte makas atmaktan başka bir şey yapmıyor yazsam hoş olmaz değilmi.
genelleme yaparken biraz dikkatli olalım lütfen.
subaru gerçekten cok güzel hele gc8 kasaların temizi bence subarunun efsane kasası ama honda da çok iyi subaruya benzin yetiştiremeyeceğim için typer tercih ederdim galiba
Şuursuzca otobana çıkıp roll yapan demedim. Düz yolda basan dedim. Yazdıklarımı bir daha oku istersen...
Buradaki derken bu başlığı kastettim, bir daha okuyalım :
"Buradaki hiç kimse, hemde hiç ama hiç kimse (honda tayfası direkt dahil olarak) çıkıp da şu arabanın keyfini alayım demiyordur buna eminim. Siz çıkıp ulan bi bolu yapıp geleyim, yolda biraz eğleneyim demiyorsunuzdur. Varsa yoksa roll. Hadi roll yapalım , düz yolda yanımdakini geçeyim diyor herkes. Bu mu zevk Allah aşkına? "
honda tayfası diyerek herkesimi kastediyorsunuz. biz 23 yaşında deliler gibi gazlayan kanı kaynayan genç değilizki . yazdk ya ailemizle günlük kullanıyoruz vs. diye. ne yapalım araba kullanım karakterimizi göstermek için tüm günü videoyamı kaydedelim.
siz ankara da olmanız gerçekten iyi bi garaja gidiyor olabilirsiniz . istanubldakiler ne yapacak ankarayamı gelicek ?
şimdi ben 13 yaşında arabayla sanayi köşelerinden çıkamayan ( buna özellikle subaru tayfası direkt dahil ) desem hoş olurmu. hayır saygısızlık olur tüm subaru sahiplerine
ben bu iki arabayıda sahilde tın tın gezmek için almadım.Type-R'ın roll performansı gc8 'den daha iyi ....
Ben roll yaparım düz yol şöförüyüm kardada evden kolay kolay çıkmam çıkarsamda 4*4 araç düşünmekteyim zaten 2.araç olarak onunla çıkarım...
Ben yeri geldi Type-R 'la deterjan taşıdım yeri geldi arka koltuklarını sökük iken yeni evime malzeme taşıdım.
Aile olayı 4 kapı olayı filan derken s2000 gibi bir araçdan bahsetmiyoruz typerın arkasındada koltuk var.GC8 tamamiyle keyif arabasıdır dün s'de s'den sonraki virajda olsun ışıklarda kalkış olsun keyifini yaşadım.Ama ben roll yapan bir adam olduğum için 400 hplik typer ile 400 hp lik gc8 yapacağı roll'ün sonucu bellidir.O yüzden Typer tercih ediyorum...
Aslına bakılacak olursa bu karşılaştırmayı yapmak elmayla armutu toplamak gibi birşey..
Atmosferik önden çeker bir arabayla turbo 4 çeker bi arabayı ne kadar kıyaslarsan kıyasla bi sonuca varamazsın ki ..
Konuya attıgım diger postta da belirttigim gibi, kişisel begeniler herşeyi değiştirir..
Şöyle bir durum var, bazı kişiler yüzünden herkes genellemelere maruz kalabiliyor. Nasıl bizim aramızda çok garip adamlar varsa (genel sohbet altında sti sorgusu başlığına bakın, adamla nasıl dalga geçtiğimi görün ve adam sti sahibi) , sizin de aranızda var. Bu sebepten dolayı ben genelleme yaptım.
Adam gibi arabasını yürütemeyip, çerçöp ustalara gidip sonrasında Subaru kötü demek ne kadar mantıksızsa, senin dediğin gibi genellemek de mantıksız. Bak ben sizi genelleyince nasıl rahatsız oldunuz. Şimdi rahatsızlığımızı anlamışsınızdır. Her usta usta değil, her subaru iyi subaru değildir.
Ne demişler , At sahibine göre kişner....
Typer öyle bir makina ki 2.0 turbo yok birşey yok önden çeker bir araç karşılaştırıldığı araç 4 çeker 2.0 turbo ....
Adalet denilen sistem yok ki ülkede bu başlık altında olsun...
bende iki araçda var gc8 ile rollde başarısız bir araç önden ve arkadan bir araçla roll yapacaksan o araçdan daha fazla hp sahibi olman gerekiyor 4 çekerin kaybından dolayı....
Sen kendine göre haklısın konunun başlığı ROLL için olarak yazılsaydı zaten bu anketde böyle olmayacaktı...
Ya Gürsel amma yapmışı ha :D Biz boluyada gidiyoz abantada gidiyoruz hatta gel ayın 6 sında yine abanta gidecez:hahaha: Typercı deyince aklına gazcılık geliyo galiba ,typer ile istediğin gibi gezer dolaşırsın kimse engel olmaz bu arabanın tek amacı düzde hızlı gitmek değil typer sahipleride sadece roll yapmıyo :icon_tup:
GC8'i işaretledim ama Type-R ların (NSX-EP3-FN3-FD2-DC2-DC5-EK9 vs. vs. Type-r olmasa da S2K'nın) piste yönelik üretildiğini unutmayın. Ülkemde roll için kullanılsa da ki bu kişisel zevktir isterlerse rallye çıkarlar, gerçek budur. Subaru'nun gerçek tadını nasıl toprakta karda alıyorsanız , Type-R ın tadını da pistte anlarsınız. Ha ben bunların hiçbirini sürmedim ama dünya küçük araştırmak iyidir :D
yiğit senin gc8 in kaç model ve teknik verileri ney? motor turbo şanzuman standartmı?
birde tayparın modelini ve üzerindekileri söylermisin?