DBN 100 200 arası olacak? asıl guc 200 300 arası belli olmazmı? fwd ler 100 200 arası sararsa adil bi kıyaslama olmaz bence.dbn 100 300 olcuyomu?:D:D:D
Printable View
DBN 100 200 arası olacak? asıl guc 200 300 arası belli olmazmı? fwd ler 100 200 arası sararsa adil bi kıyaslama olmaz bence.dbn 100 300 olcuyomu?:D:D:D
catapat adem sen 0 50 ölç gerı gerı panpaaa susurlukta
tutunmak için de modifikasyonlar yapılmalı,
fwd in avantajı da var dezavantajı da değil mi
Eğer sökük değillerse listede bunlarda olmalı :)
http://www.techturkey.com/forum/60-1...urkiyeden.html
http://www.techturkey.com/forum/60-1...-page-1-a.html
http://www.techturkey.com/forum/60-1...ec-update.html
bu yıl fwd lerin yılı olabilir
listede bazooka24 ünde olması lazım bence :)
aynen herkesin kafasinda dusuk viteste guclu araba tutunamaz imaji ciziliyor, gereken yapilicak araba tutturulmaya calisilicak tutunamiyosa beceremiyorsa beygiri kisicak.....
kimse tutunma ile ugrasmasin artik ileride 160 da rolling baslatirlar....
Tutunamiyosan aglamicaksin... ya beygiri kisicaksin yada tutunucaksin.. kimse kimseye zorla onden ceker araba yaptirmiyor... millet bosuna mi 4 ceker yapiyor veya tutunmak icin o kadar ugrasiyor ....
tutunanlarin hakki yenmemeli....
Swaplar falanda ayri grup olmaz ... ol zaman hacime turbo buyuklugune basinca gore gruplar kurulsun..... maksimum klasmanda grup olmaz... Swap yapan bosuna mi yapti ??
Bu arada DBN de bir yere kadar ... asil bu isin dogrusu ve dunyada gecerlisi 400 metre veya 1 kilometre.... Artik aciklanan surelerde kac metre yol aldigi yazilmali asil hizli olan boyle belli olur... En dusuk dbn zamani olan en hizli demek degildir... yapilan mesafe onemli..
En iyi olan kazansin insallah..
ya önde çeker sarıcak diye bişi yok arkadan iter araçların çok övülen kalkışlarını ve 200 le giderken 3 ten 4 alıp saran araçlar var arkadan iter. sonuçda burdaki olay en hızlı olmak ise en hızlı yol alabilicegi halini yapması lazım arabanın. sonuçta 1/4 giderken çok saran bi araç top speed i ve gücü isterse 2000 hp olsun gene sarıyosa zaman yapamaz. önemli olan zaman burda. arkadaşların dediğine katılıyorum.
Arkadan itiste tutunma sorunu yasar, 4 cekerde yasamaz demiyorum ...
Fakat, onden ceker, arkadan itis ve 4 cekere gore en az 10 kat daha kotu tutunma konusunda, yapilirsa tutabilir ama 10 takla atmak gerekir....
Sen bosuna mi vitese gore boost ayarliyodun ? kimseye dedin mi gel kardes 120 den basalim 70 vallahi olmaz diye...
Rollinglerde onden cekerler bu kadar pazarlik yapicagina arabalarini tutunmaya ugrassa daha iyi olur, yada onden ceker arac yapmasinlar bu sorunu bile bile
konuyu uzatmaya gerek yok özgün dbn teklif ediyor. farklı fikirler olabilir. başarın dediği gibi zaten dbn yapılıcaksa aracın tutunması da lazım. burda değişik şekilde kategoriler oluşturabiliriz. İllede 100 200 şart değil ama yurt dışında çok düşük 100 200 yapan araçlar var ve bu araçlar aşırı güçlü. yani yapılabiliyor ise burda da bu şekilde yapılıcaktır. yoksa zaman iyi çıkmaz tabiki.
Bravo başar çok iyi açıklamışsın :icon_tup: Ben gtr200"e ayırdığım bütçenin 3/1"ini yürüyene harcadım sırf tutunmak için ;) Yoksa 2Jz"ye aşık biri olarak alır onu swaplardım.Ama tutanamadıktan sonra 150 km lere kadar sardıktan sonra ne anladım ben bu işten.Kimse yanlış anlamasın o kadar araba yükleyip tutunamamak bana çok saçma geliyor.Dediğin gibi tutunana kadar yüksek hıza çıkıp karşı taraftaki kişiyide buna zorlamak bence doğru değil.Güçlüysen eğer gelir arkadan geçersin ;)
Dbn"e de bir yere kadar dediğin gibi sonuçta ben motorlarla denemek draga sokmak gazlamak için yapıyorum Gtr200"ü...
10bin dolardan fazla yuruyene para gomdum tutunmak ıcın. ınsallah ıstedıgımız gıbı olur. onden cekerın tutunabıldıgını hepberaber goruruz. yeter kı gereklı parcalar alınsın.
sıklardaki araclar arasında secim yapmak gercekten cok zor o yuzden ben oy kullanmayacagım :)
ama sunu soyleyebilirim, eğer yuruduğunu gorebilirsek bence en hızlı makine armaganın camarosu olur.
benim favorim camaro...
Tesekkurler, siz enayimiydiniz 4 ceker yaptiniz ne guzel derdiniz 150 de basliyalim kardes sariyor benimki oooh kebap.... Yapmasaydin kardesim zorla mi yaptirdilar
Araba yukleyip tutunamamak banada sacma geliyor ama Turkiyede patinaj basari sayiliyor vaay be araba ne gidiyor deniyor...
DBN gecesinde saniyelerin yaninda o surede katedilen mesafe verilmeli verilmezse sagliksiz olur sadece sure kimin onde oldugunu gostermez.. kat edilen mesafenin suresi olculmelidir, hizlanmanin suresi degil, bu sayede yan yana bassalardi hangisi onde olurdunun cevabi gelir.. ;)
En guzeli drag hem hizlanma hem tutunma asil basarili olan belli oluyor....
Eksık bıkac araba var bence. Illa bu lısteye gore konusacaksak Efsane araba yapıp yatıranlara oy verılmez msupra , yada Hulk dıyorum en azından sureklı gazlanıyor.
150 de başlamak cok sacma ben daha kimseden 150 de başlıyalım dendigini duymadım başar sen kimden duydun ?
en ideal hız 100 ile 120 arasıdır rolling için
kim hangi viteste olursa olsun kimseyi ilgilendirmez
Yurt dışında bile rolling 60 - 70 mph arası başlar
NA araclarda da 40 mph
Ya ben büyük konuşmıyım da inşallah istedigim gibi olur
ama bizim aracların altta basalım olayı zaten 100 120 arasıdır daha yukarı sacmalıktır zaten konsantre olmanda zorlaşır
ama low boost ta inşallah 80 de bile gazlamaya niyetim var
low boost dedigim 20 psi cık :)
ilerisi icin demistim ama simdide diyen var isim vermeye gerek yok :)
Sen emek verdin ne kadar dusukte basarsan tutunucagin icin daha avantajli olucaksin hakkin yenmiyicek.. Kactane Turbo civic senin gibi tutunabilicek ... Hicbiri tutunma icin yaptiklarini ve avantajlarini yedirmemen lazim bence ...:icon_tup:
Ideal derken genelde kullanilan o evet..... Surat dustukce tutunma daha onemli oluyor arttikca tutunma daha az onemli oluyor... kime gore ideal oldugu arabanin tutunmasina gore degisir o zaman ... 4 cekere sifirdan kalkmak, tutunamayana 3.vites ideal :D
Rolling kesinlikle Amerikada sifirdan kalkmayi beceremiyenler tarafindan bulunmus bir alan .......
kadran mi gps mi? bide 50 ile 100 kmh arasindaki farkla 250 ile 300 kmh arasindaki farkin alakasi yok ....
Gerci turkiyede fren sistemi koyan yok aerodinamiyi kim takar allah kaza bela vermesin cok sakat valla....
Yurtdisinda safety first, Turkiyede safety last :) Tecrube ile guvenlik duygusu olusuyor maalesef..
Drift box ile kalibre edilmiş apexi rev speed meterda gördüm o sürati
özgün ayarladı benim kadran 180 den sonra yok biliosun JDM :)
o yüzden hatasız 286 gördüm zaten şlanzuman hız oranını hesablayınca 286 6 kesici :)
videolarda 6 kesici yaptıgım mevcuttur fly by ların birinde
öteki yazdıklarında haklısın düz yolda önümüz boşken basıyoruz frene cok dokunmuyoruz bile:)
basar13 sürekli yazılarında önden çekişleri bokluyorsun yani hondaları, 4 çeker yapanlar enayi değil bu zevk ve gönül işi.Biz kimseye araba yapmıyoruz,zevkimize yapıyoruz.4 çeker yapmasınıda çok iyi biliriz o konuda endişen olmasın. deneyen dener tutunabildiğimiz yerde ,biz zaten o listedeki bütün araç sahipleriyle arkadaşız ,deneme yapacağımız zaman toplanırız çayımızı çorbamızı içeriz gazlarız,tutunma olaylarınıda çözeriz, senin burada komisyon gibi o olmaz bu olmaz gibi konuşmanada lüzum yok kardeşim.
muhaRRem
de haklı şimdi başar
valla bana kim nerde basalım derse basarım
Kime Basıcağımda önemli tabi :D
*** atmakla ne alakasi var? Gercek neyse onu soyluyorum, buna *** diyorsan evet onden ceker arkadan itis ve 4 cekere gore ***. Onden ceker cok iyide iftira mi atiyorum ?
Emek veren isi bilen tutunur, tutunamazsa ya isi bilmiyodur yada yanlis setup secmistir bu kadar basit ustune alinmana gerek yok...
genel yazdigim yazi, sana yazilmis bir yazi degildi miniks neden alinmiyorsa sen rahatsiz oluyorsun?
4 ceker yapmasini bilicek bisey yok ozel bir uygulama degil... :)
Herkes istediginden keyif alir tabiki gonul isi ama eger araclar denenicekse diger aracin avantaji baska aracin dezavantajindan dolayi yok edilemez emege yapilan saygisizlik olur... Bu bir spordur sporda kayirma olmaz herkes yetenegini gucunu gosterebilicegi ortam yaratilir birinin iyi oldugu ortam degil :icon_tup:
motor gücünü yarıştırmak isteyenler dyno day yapsınlar çıkan krank hp sine göre 1. 2. 3. seçilir...
iş yolda kim hızlı ise 150den aşşa basmam şu vitesten aşşa basmam diye bişey yok... ştandartlar belli 100km bilemedin 110km de basılır. 2 aracın arasında çok güç farkı yoksa aktarması iyi olan geçer biter. diğer türlü sarmadığı için 150 de basalım orda seni geçerim diyen adam gitsin dyno ya yormasın arabasını...