arkadaşlar konusu gecen ıkı araçta arkadasımızın araçları. scırocco stock vti ile denedi vti geçti. sciroccoyu gecen vti ile teg bitik debrıyajla denedi teg geçti. Sımdı burdan sonucu sız cıkartın ;)
Printable View
arkadaşlar konusu gecen ıkı araçta arkadasımızın araçları. scırocco stock vti ile denedi vti geçti. sciroccoyu gecen vti ile teg bitik debrıyajla denedi teg geçti. Sımdı burdan sonucu sız cıkartın ;)
@faberge
K.bakma ama geçmen çok normal abi yani:D
TEG'lerin durumları da belli zaten TR'de ki.
Sanırım siyah kaplamalı olan ile denedin:)
TEG'cilere spec tavsiyelerimi belirteyim(tecrübeyle sabittir);
*Headers: Hytech
*Egzos Sistemi: 63lük hafif boru, egzos sağ tarafa alınmalı
*Filtre Sistemi: Yalıtımlı CAi veya Short Ram(Uçta Kesinlikle HKS mantar)
*Yolcu koltuğu dahil sökülmeli
*Uzun şanzuman oranlarından dolayı 45 yanak lastiğe 14'' hafif bi jant jant
*Spor yay/Coilover vs.( kesinlikle coilover tercih edilmeli yere aktarmada sıkıntı olmaması için )
*Elektrik akımı düzenlenmeli(TEG'lerin sıkıntısıdır genelde ve performansa etkisi açık şekilde vardır)
*Emme manifoldu ve Gaz kelebeği port polish(Kapak açılcak ise kapakta işlenmeli)
*Stage2 debriyaj
*Hafif volant
*Hafif krank kasnağı
*Chip
Emin olun üstüne basa basa söylüyorum TEG'de bu saydıklarım dışında bişey var mı diye şüphe edersiniz gidişini gördükten sonra :)
Bende kapak işli değildi,hafif volan ve krank kasnağı yoktu, lastik ölçülerim 15sac jant vardı 55 yanakla eşşek ölüsüydü filtrem bitikti yürüyüşü çok şaşırtıcıydı :)
Bu saydığım speclerde ki bi TEG filtre egzoslu VTI'yı geçer öyle diyim..
Not: TEG'in ciddi sağlıklı olduğunu varsayıyorum en azından kendi aracım için bunlar geçerliydi;)
kanka bu yazdıgın specde ki teg o zman 306 gtı ı da geçer öylemi ?
Geçemez fazla gerisine de düşmez ama.
Stock 306gti diyosan geçer.
peki senin araban stok ayarında bi araba dimi, tolganın araba da bahsettıgın speclere yakın siz bi denesenize bakalım noluyo sonuça bakarız setup da eksık olanların ne kadar fark edeceğini bilen adamlarız bi fikir yürütürüz hem senin tezinde sonuçlanmış olur şahsen bende cok merak edıyorum sonuçta tegim de 306 ım da oldu zamanında
Deniycez zaten kanka ben arabamın bakımlarını bitiremedim bi türlü biliyosun;)
Bi o2 sensörü değişmem lazım,benzin filtresini değişemedimhala arabada duruyor birde filtrenin yerini değiştiricem radyatörün önünde ve borusunun üstündede radyatör hortumu var yumurta kır kızarır cinsinden ciddi söylüyorum bunu mecaz anlamda değil bu arada.
Onun da eksikleri var baya debriyaj bitik chipi yok ayarsız yürüyor şuan, aracın can damarı chip olayı.
Chip.......
HImm.. Golf 140 lar'ın VTI lara kafa tuttuğunu hatırlıyordumda video olarak (kendim görmedim)
Rocco güzel gider SuperCharger sayesinde düşük devirlerde güç başlar ama hatice'ye değil neticeye bakmak lazım. Reelde denemek lazım :)
140lık ta VTI'nin dengi değil :)
170tsi> vti > 140tsi
inşallah scirocco alır. ;)