mustafa fn2 al sende kurtul bızde kurtulalım bak ondanda guzel ses cıkıyor cıkmazsa uste para verıp takas ederım:D
Printable View
mustafa fn2 al sende kurtul bızde kurtulalım bak ondanda guzel ses cıkıyor cıkmazsa uste para verıp takas ederım:D
EP3 ile GP benzer sure cikarmis, yol tutuslari benzer denilebilir o zaman sadece rakamlara bakarsak;
Ama ben EP3 Type-R'in direksiyonuna gectigimde 2 serit atlamaya bile cekiniyorsam, o igrenc direksiyon basinda tedirginsem o araba istedigi kadar tutsun, ben hissedemedikten sonra yalan olur :D
O yuzden de MINI aldim zaten, is biraz direksiyon kullanmaya girince Mini kesinlikle EP3'ten daha zevkli benim icin, ama duz gazlarken EP3'un verdigi lezzeti Mini veremiyor.
Burada bir tercih soz konusuysa, teknik veriler sadece yardimci bilgi olarak kullanilabilir, kesin karar mekanizmasi olamaz, dolayisiyla bu kadar israrci olmanin anlami yok bence de.
Ep3'ün ring zamanları var da fn2 nin yok ne yazık ki.. yoksa en çok güvendiğim yer orasıdır.. hiç bir firma istemez ama olan olmuş.. ek9 un derecesine bakın tsukuba'da bir de ep3 ün.. kötüye gitmiş yani sonuç olarak :D Bir de bizim asfalta çıkınca normalde kötü olan araba daha mı iyi olacak ? İkisi de aynı oranlarda tutunma sorunu yaşayacak..
Neyse bu konu uzasa daha iyi olur bence daha fazla.. Konu sahibine tek önerim eğer çok ileri şeyler düşünmüyorsa FN2 alıp rahatına baksın.. Çünkü ben kullandığı aracı Adana'da 1 kere bile görmedim.. Belli ki dediği gibi kendi kendine gazlıyor.. Hem yüksek modelli hem biraz daha donanımlı biraz daha güzel görünenen ve VSA ile kendini biraz daha güvende hissedebileceği FN2'yi alması.. Hayırlı olsun şimdiden..
@TarıkS
Abi sonuçta o 1 turda oluşan fark.. 10 tur attıklarını düşünün.. Artık birbirlerini göremeyecekleri kadar fark oluşur.. Ki zaten dediğinize geliyor, Mini GP daha iyi yol tutuyor.. Buna karşı çıkmadım ki ?
ep3 un dıreksıonu neden iğrenç hıssız? gec mı tepkı verıyor? beklentınız nedır
Genel olarak soyledim, EP3 ile FN2 arasinda direksiyon basinda belki daha az fark vardir (FN2 kullanmadim, bilmiyorum), rakamlar arasinda da az fark vardir, bu durumda kesin olarak birisi cook daha iyi denemez, denersin kullanirsin hangisini begenirsen, hangisi tatmin ederse onu alirsin :)
EP3 ile Mini arasindaki fark da rakamlarla olculemeyecek seviyede benim icin, onu diyorum :D Ve bu durum sadece spor yay takili araclar arasindaki fark, Type-R'a coilover takip da cook iyi yol tutturan arkadaslarimiz var, onlar degerlendirme disi :p Ama direksiyon hissine care olabiliyor mu onu bilmiyorum
Çoooookk daha iyi demedim benim sabahtan beri savunduğum, daha iyi yol tutuyor EP3. Bu kadar, hani geçmenin bir ölçüsü olmaz 1cm ile de geçsen 1 metre ile de geçsen geçmişsindir gibi :D
Kesinlikle, direktlik olarak zayif. Tabi karsilastirdigim araba Mini, yoksa tek basina degerlendirirken alistiktan sonra gayet yeterli geliyor.. Polo'ya bile baya alistim artik sanki iyi bir direksiyon sistemi varmis gibi geliyor :D Ta ki spor bir arabaya binene kadar.
Ayrica daha onceki sayfalardan birinde Cem de yazmis, yarim tur ceviriyorum hala duz gidiyor tarzinda; hizli kullanimda buyuk dezavantaj bence. En azindan benim icin onemli bir faktor, araba koptugunda toplamak icin cebellesmemek lazim :)
vtı aynen ole ama typer alakası yok.ıkısını bagdastırmayın:)
kanka üstüme alınıp burada cevap verim :hehe:
direksiyon sistemi için boşluk var denilmiş o tamamiyle kremayer mili ile dişlisi arasında oluşan boşlukla alakalı direksiyon sisteminin tasarımıyla alakalı kronik bir problem çaresi mevcut boşluğu alınabiliniyor, aynı durum fn2 de de var mı bilmiyorum.
genel olarak direksiyon sisteminin hissiz olduğu doğrudur, özellikle evo serilerinden bir aracı kullandıktan sonra binince moral bozukluğu oluyor :)
fn2 için zaten çok şey söyledik, bence de güzel araba ama fn2 ye yol tutturan etken esp (vsa) dır, devre dışı bıraksanızda hiç bir güvenlik sistemi tuşla %100 kapatılmaz (bmw m serileri gibi çok uç noktaları saymıyorum tabiki) o yüzden sürücü aracı değil araç sürücüyü kullanır ne kadar kapatılırsa kapatılsın, bu sebepten iki kasanın yol tutuşunu kıyaslamak bence yanlış çünkü esp li fwd bir araç virajda sürücü hatalarını çok büyük oranda telafi edebilip avantaja çevirebilir. (rwd ve 4wd için konuşmuyorum)
kısaca ben virajda agd olmamak için heel&toe, sol ayak freni gibi teknikleri uygulayarak çizgide kalabilmek için gotumu yırtarken, fn2 sahibi gaza basa basa girip cıkacak virajdan, esp sürücünün gotunu topluyor çünkü içteki lastiği frenliyor, çok argo-basitçe anlatmak gerekirse. bu sebepten şartlar eşit değil kıyaslamak yanlış olur 2 aracın limitinin ne noktada olduğunu bulabilmek için.
bu benim kendi subjektif görüşümdür, fn2 nin direksiyonu daha hisli olabilir ama kesinlikle daha safkan değil. :)
Kanka bu da yanlış, sen 2 şerit atlama derken makastan bahsediyorsun ama bu arabanın dengesini bozmaktan öteye gitmiyor, direksiyon hissiyatını böyle kıyaslamak yanlış. mini ile tabiki kıyaslamıyorum direksiyon hissiyatını ama ben bir direksiyonun hisli olup olmadığını sakin sürerken bile anlarım. çünkü direksiyonun hisli olup olmadığı aniden sağa sola çevirmekle değil, yolu elinde hissetmekle anlaşılır
2 şerit atlamaya o takoz dunlop lastiklerden ötürü tırsmış olmayasın bu arada :hehe:
Zaten ben pek disari cikmiyorum ki abi gazlarsam kafama gore ya da abilerm cagrirsa ya da cok samimi arkadaslarim o kadr. Ben surekli otobana cikip rol yapmaya da niyetim yok zaten ama performans acisindan iki aracn arasndaki farkin ne derecede olacagni cok merak ediyorum orasi ayri bi konu. Sonuc olarak fiyat mantigini da goz onunde bulundurup genis dusunmek en mantiklisi her yoruma acigim :)
mini ile giderken yoldaki asfaltin tanelerinin kalin yada ince olusu bile direk anlasiliyor, mini nin direksyon hissiyati ile kiyas yapmak yanlis olur.. S2000 de de keske oyle bir direksyon olsa ama malesef.