bir önceki mesajını ben sildim sen de silersin bir ara:)
geliyorum yakında ankardayım. evi taşıdım, çocukları toparlayıp evi dizdim mi, ilk iş yanınızdayım. jetta ile kovalayacağım hepinizi:D
Printable View
uykum kactı uyuyamadım valla :D
forumdan olmuyor yalnıs anlasılıyor yazılıp cızılenler rsler denese bisey kalmıcak aslında oturup biseyler icip muhabetimizi ederiz....
@kadir abi toluen lazım 97 pompayla avans oluyor sen biara kullanmıstın nerden temin edebiliriz???
arabamı daha çok sevmeye başladım böyle giderse 500 + larda gelir bize sarar :D ne rs miş yaw :)
denediler ya :D bahattinin araç okanı geçti. ozan abninki selçuğu geçti. bi kadir abiyle yazılımlı rs denemediki yazılımlı araçların denedikleriyle white clionun denediklerini kıyaslarsak white filtre egzos yazılımlı rs i geçer.
daha ne kaldı ki geriye.
bende 60 kilo bile değilim ne avantaj ama değilmi :)
merak etmiş arkadaş m3 le
BMW M3 vs Clio RS vs Audi S3 - YouTube
burdan baksın 230 hp clio ile m3 e=)
bende hiç olmuyor allah nazarlardan saklasın daha bu güne kadar ne cırtlama ne başka bişi. rollingde filanda gerekirse geçilirim ama gazdan ayağımı çekmeden debriyaja basmam :D
1e atmadığın sürece 5e atmanda sakınca yok :D 1e geçmesinde 5e geçsin no problem :D
hadii iyi geceler sabah dersimize devam ederiz :heyoo:
E o zaman cabuk sat:D
Onceki soyledigin gider- atar lafıni bana soylediysen pek dogru olmadi bu arada.:)
Benim kimseye atar gider yapma niyetim de yok. Ne onu yapacak arac var, ne
O islere zaman var. Ama objektif bir sekilde yorum yapmaya calisiyorum. Bi bakiyorum aradan biri cikiyo baska bir araba ile uzerinde bilmem ne varken baska bir araci gecmis, o gecisten cikardigi sonuca gore de ben ucmus oluyomusum. Sen simdi iki aracida yapmissin biliyosun ikisinide. Bana sunu soylermisin:
Stok saglikli 224 pslik megane mi 220 den sonra iyi hizlanir?
Yoksa 210 ps lik clio mu?
Hocam sen tecrübe nedir bilir misin? Tecrübeye inanır mısın? Alper üstat arabayı yapar ama rollinge çıkmaz denemez. Ben çıkar denerim. Arabaya öyle yazılım attığım oldu ki araba sanarsın roket oldu. Gaz tepkimesi fena iyileşti. Ama rolle bir çıktım her zaman 2-3 boy geçtiğim adamdan 4 boy yedim. Sonradan sebebini anladım ki meğer o yazılım üstlerden çalarak alt devirleri güçlendiriyormuş. İlk gaz tepkimesi o yüzden dehşetmiş. Yani herşey başka bir rakiple deneyince ortaya çıkıyor. Kalkıyorsun çok iyi bir markanın yazılımını atıyorsun araba alıyor dynoda 10-12 hp. Ama rolle bir çıkıyorsun araba tırt. Gelen geçiyor giden geçiyor. Hangi arabada kaç kilo uzunda kaç boy farkettiririnden tut da, orta susturucuların her birinin aracı ne kadar geriye götürdüğünü de bizzat test ederek denedik gördük. 45 yanak ne farkeder, ince conta kaç boy verir, port polish ne verir, yanlış yapılırsa ne olur bunları yaşayarak öğrendik. Yani bunları biz zamanında tecrübe ettik. Senin yaptığın gibi sence ne olur bence ne olur diye tahmin yürüterek iş yapmadık. Herkes bana S2000 de port polish hikayedir tamamen para ve emek kaybıdır dedi ben yaptırdım tekerde 7 hp aldım. EZN ile 3-4 tane s2000 ile denedim o kötü vites atışlarımla. Alayını daha 2 de basar basmaz ayırdım. 6 ya çektiğimde arkamda nokta olanlar oldu.
Kaldı ki Kadir abi de bu işi gerçekten hakkıyla yapanlardan. Hemen hemen en iyi hothatchlerden birer tane sahip olmuştur zamanında ve hepsini de yürütecem diye ne paralar harcadı adam ben şahidim. Herkes şahit. Yani ne olur rica ediyorum bu konulardaki bilgimize biraz da olsa güvenin ve saygı duyun :) Saygı duyun ki bu bilgileri keyifle ve zevkle paylaşalım.
Son olarak Alper hocanın bilgisi gerçekten tartışılmaz. Bilgisine en çok değer verdiğim birkaç insandan biridir bu camiada. Ama iki arabayı karşılaştırıyorsan sana diyorum ki Amerikayı gidip tekrar keşfetmene gerek yok :) Hazır keşfedilmişi yani hazır denemişi var hocam neden inanmıyorsun sana yalan borcum mu var benim :)
Bak birader, senin derdin bilgi paylasmak mi yoksa bana laf sokmak mi. :)
200 satir yazi yazmisim orda, aradan bi tane cumle cekmissin onu alinti yapmissin, onun uzerinede kuru sıkı atma diyosun, tecrube nedir bilir misin, bencelerle senceler olmaz diyosun, sonrada rica ederim bize guven diyosun.
Benim yazdiklarim icindekilerin bi tanesine de teknik bir cevap ver allah askina. Bana s2000 ininin port polishini anlatmana gerek yok. Konu o degil. Koy oraya mrs nin guc-tork egrilerini, yaz oraya sanziman oranlarini- son dislisini, yaz kutlesini - ruzgar direncini, latik capini-tabanini- surtunme katsayisini ondan sonra deki 210 pslik clio 220 den sonra daha iyi hizlanir, bende eyvallah diyeyim.
Alperin basmadigini ogrendik, az cok okumamiz var, bi de senden duymamiza gerek yoktu. Zaten soruyu sana sormuyorum ama sen atliyosun. Bi onceki mesajina da cevap vermedim ama yine bana yukleniyosun. Oncekine cvp vermemem laf uzamasin diye idi. Cunku tek sen degilsinki kac kisi birden baska bisi soyluyor. Ha diyosanki yok bana da yaz illaki, sorun degil zaten tatildeyiz. Derizki isyerinden mesaiye cagirdilar, bugun mesai varmis farzedelim, aksama kadar senle mesai yapariz.
Ben Alpere net bi sekilde soruyorum. O desinki 210 pslik clio 220 den sonra mrs den daha iyi hizlanir, o zaman yaziyorum buraya bu basliga bi cumle daha yazmam. Tek kelime yazarim o da ok olur.
Bunu Alpere niye soruyonki Alper 210hp Rs e binmemiş ,ikisini roll yaptırmamış denememiş etmemiş..Bana sor ben cevaplayım bu sefer , stock megane da var bende 210hp clio da..
CEvabı şimdiden yazayım sana 235 kesicim var ben kestirir boşa atarım sağa yanaşırken meganın geçiş sesini duyarsın..buna inanmıyosan cuma akşamı gel bizzat gözlerinle gör..:icon_tup:
tartışmaya gerek yok adam istanbula gelecek bizde gidip deneyecez :D he birde kadir abi tamam hızlı aracın vardır eyw ama.
ıtb takınca gt28 li rsi zorlarım demiştin hani. büyüğümsün diye ona cevap yazmamıştım ama tutamıyorum kendimi. o lafa sadece gülerim.
itb dediğin mucizevi bi alet değil. itb 6-7 boy veriyorsa büyük turbo 30 boy verir o zaman :D
Ya böyle efendi insanların tartışması da hararetli ve bir o kadar da seviyeli ve zevkli oluyor. Herkes atarını yapsın İstanbula gelince organizasyonu bizzat ben yapıcam çaylar da benden :)
Bora emmi git artık kendine 800 motor marutti al bırak bu işleri bize yancı ol sev bizi say ama salça olma:D:D
Hepinizi seviyorum ama uzaktan :D Ben bi s2000 daha alırsam ilk sana kaldırıcam zaten hazır ol :D EZN ile Alicana kaldırdım adam anında R yaptı :hehe: Sonra Utkuya kaldırdım o da kombinin basıncını açıp beni otobanda kovaladı :D en son Okana kaldırdım o da 20 boy yedi oturdu :D
Olm 6-7 milyara RS nerde hani :D Aldıracan bana leş arabayı sonra uğraş dur. Hazır yapılmışı varken ne gerek var :D Al sapla sat :D
Beni arıyorlar arada 4 milyara RS var 6 milyara var al topla diyede masraf yapıcak durum yok çok şükür :D
Bir ara 9 milyara full toplanmışını verceklerdi kabul etmemiştim :)
Kulagıma gelirse söylerim gene ben ama sende ne o ruh kalmış nede gücün dermanın yaşlanmışsın boşa demiyorum
Nerde o jilet gibi delikanlı bora abi :D:D
Ulan iyiki bi 33 yaşımıza girdik gelen giden vuruyo :D
210 luk Clio hangi megane rs ten daha iyi hızlanır 220 den sonra stoktan mı?
Benim eski RS in 5 i modifiye işlemleri ve cup sanzımanından dolayı oldukca keyifliydi.
Simdi kullandığım Stg 2 Megane RS le 200 HP civarı Clio yu kıyasla dersen. Uzgunum Clio nun esamesi okunmaz :)
Clio yuklemesinde Kadir benim yaptıklarımın üzerine piston ve ITB takacak veya taktı.
Onun da sorunu yazılım. Benim kadar esnek yazılım destegi yoktu.
Eger ki Kadir ITB icin duzgun yazılım yazdırırsa 230-245 HP civarında kalır. Ama o yazılımı yazdıramazsa mevcut halinden geriye gider.
Ha bu arada MRS CRS işinden bağımsız. Kadirin ITB takıp atar gider yapmasını Kadir den çok istiyorum onu açık söyleyim. Clio hala çok sevdiğim bir araç. Ne kadar hızlanırsa o kadar iyi. İnşallah Kadir de harcadığı emeklerin karşılığını alacak.
Son ve öz olarak şunu yazayım. Clio yu 166 HP den 230 lara taşımak için gereken para ile Megane RS ışık yılı önde olur en az 400 HP leri bulur.
Bir de gerçek hayatta harcanan tecrübeler çok kıymelidir. En hızlı olmak sadece en güçlü olmak demek değildir. Bakınız Miniks lerin Hulk üzerinde MAŞALLAH hayvani oranlı şanzıman mevcut. 1 2 3 top speed değerleri fenalar fenası :)