100-200de ies once tutunur sonra arkada kalmaya baslar, kismet.
Mc Doğa (Yaralı Şişman) - Just Pide - YouTube
Printable View
100-200de ies once tutunur sonra arkada kalmaya baslar, kismet.
Mc Doğa (Yaralı Şişman) - Just Pide - YouTube
60- 220 ies önde
ilkercom, sürekli Honda'yı yücelten tarzda, hatta bizzat kendi aracını yücelten alttaki yazdığın mesajlarını burda da yazsana. Hepimizi bilgilendirmiş olursun.
Gene fanatikliğin doruklarındasın...
Bu dizelleri bu kadar abartmaya lüzum yok. sahipleri de el yumruğu yemedikçe kendilerini bayağı bişey sanıyorlar. dizellerin çoğu 160 dan sonra basıncını kaybediyor. ben 3,20 dizelin bile 190 dan sonra tısladığını gördüm.
ara hızlanmaları iyi ama bir süre sonra nefesleri yetmiyor.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Arkadaşım ben başıma geleni söylüyorum. 3,20D ile çeşme otobanda bastık. ilk başta 407 vardı o çabuk koptu.
Araba 120 den basmaya başlarsa roket gibi hızlanıyor. Ama o bütün harareti gücü 180 190 ı gördüğünde azalıyor. ve ordan sonra normal bi şekilde hızlanmaya devam ediyor. 190 da bitiyor demedim.
Bu arada eğer kapışma olacaksa her zaman RPM ve güç bir arada olması gerekir. Misal f1 araçları 15k rpm çevirir. güç 700 hp ler konuşulur ama torkları hiç bir zaman 400 nm geçmez. Zaten hafif oldukları için torq da gerekmez.
aynı şekilde diğer dizeller de de aynısı söz konusu. Focus olsun megane vs olsun bana öyle pek sökmüyor erkeklikleri.
Ve civic hb sırtlayıp yürümek Güven Özveri Tecrübe ister.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
neticede toz yutturdum 3,20d ye. bana göre öyle über bi araç değil.
gidişi güzel ama son nokta değil.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cooper S ile 150 200 arası kafa kafaya gidiyorum.
Biz de şahine binmiyoruz herhalde.
arkadaşım cooper s dediğin arabanın 0-100 ü 7,5 saniye ben 8 saniyede 100 e çıkıyorum. ara hızlanma değerleri de benden çok çok fazla değil 130 190 arası hızlanma değeri nedir bilemem. ama benden en fazla 2 boy önde gider.
dolayısı ile benim için hayal değil ne şekil kaptırsak en fazla bir boy 2 boy önüme geçer ki öyle oldu zaten sonra viraja ben direk daldım adam sağımdan önüme kıramadı. kısacası kafa kafaya bitti.
3,20 dizelle de izmir aydın otoyolunda 200 210 lara kadar peş peşe gittik ben bir ara bayağı fark bile açtım. 180 de artık diğer benzinli dizeller gibi hızlanmaya devam ediyor. benim için ütopya değil.
Ben de kusursuz araba sürmüyorum neticede dediğim gibi %10 pilotaj her zaman bir çok aracı geçmeye yeter.
İyi de arkadaşım size rakamsal istatiksel veriler sunuyorum. 8 saniye ile 7 saniye ( hadi cooper S de fab. değerinden çabuk çıksın 7 olsun.) arasında nasıl bir fark bekliyorsun.
3,20 dizel ile zaten cooper S in hızlanma değerleri yaklaşık.
ayrıca Honda motorunu BMW mercedesten ben üstün tutumuyorum. Dünya böyle olduğunu düşünüyor ki şu an piyasanın en çok motor satan firması Honda dır.
Benzinli araç yakın güçlerde acantajlıdır tabi, dizellerin eğrisi daha çok ağırlık altında "+" kazanıyor.
Ama şuda var ki dizel eğrileri artık oldukça iyi araçların gaza tepkileri benzinliye yakın düzeyde....
Yazılımlı bir focus tamam ama , nasıl bir yazılım?kim tarafından hazırlanmış bir yazılım?
Standart bir haritada attırabilirsiniz araca, performans odaklı basınçların tavan yaptığı karışımın zengin olduğu duman içinde bir haritada olabilir.Stage 2 yazılım ile ies'e şans vermiyorum
güzel çalışma tebrik ederim.
Totosuna güvenen arkadaşlarla deneriz.
totoya güvencek bişeymi var allah askına ne anlamda bunu dedin :icon_wack
sıradanlastı bu olaylar bak isteyen burada cıkıyor deniyor.
sohbet bölümüne konu aç aracım 1.8 i-vtec manuel sunlar sunlara var diye elbet klasmanın biri cıkar denersin bizde görürüz aracını.cooper s ve 320d ile denemek istiyorum de hatta tam istediğin araçlar denk gelir.
Arkadaşım alıntıları yaptığın yer spontane gelişen olaylar. yolda denk gelen arabalar.
Sen içinden cımbızla seçmiş çıkarmışsın.
Zamanı gelince konu açacağım merak etme.
Herşeyden daha çok merak ediyorum, inan bana ufolardan, ölümden sonra hayattan bile fazla merak ediyorum açacağın konuyu :) Bakalım bu sefer otobanda hangi araba kullanan yaşlıyı yakalayacaksın? Düz yolda sabit hızla giden, şöförü yaşlı veya hız amaçlı kullanmayan kimleri geçip ne tür bir konu açacaksın :) Ferrari bile geçersin sen, ne de olsa yazıştığın sitede tuhaf bir durum değil bu :)
Ve civic hb sırtlayıp yürümek Güven Özveri Tecrübe ister. Bu lafına da hala gülüyorum :hahaha::hahaha::hahaha:
320D ler civic sırtlar 250 basar yazan adamlar var. ( sen olmayasın sakın o )
Zaten hangi honda birisini geçse diğeri ihtiyar olur. Veya basmamıştır.
Dynoda yüksek hp çıksa dyno bozuk olur.
Senin gibi balonların egosu için çıkıp kendimi riske atmam. aracımda belli değişikler yapacağım o zaman açarım video çekerim izlersin. Geçsem de geçilsem de video eklerim canını sıkma.
Konuya başka mesaj atmayacağım. Zaten ies saplamış tartışacak bişey yok..
Ben senin yazdığın sitede yazmıyorum, senle de hiç yazışmadık orda, egom da yok. Senin sağda solda yazdığın kahramanlık maceralarını 19-20'li yaşlarda yaşadım, şu an dizel aracımla çok huzurluyum :) Ne kadar canımı sıktım şimdi anlatamam :) Bu arada sana kırmızı çok yakışıyor ilkerkomutan :)
Hayatı kendine zehir ediyorsun ya, aş bazı şeyleri artık, bu yaşta bu tatminsizlik normal değil, bu konuda ciddiyim bak...
ilkercom renk kattın forumumuza :D :D
aracına neden değişiklik yapıyorsun ?hondaya özel bi durum değil bu anlattıkların.hondalar gayet güzel performanslı araçlar ama sen kalkıp 140 hp bi araçla sunu yaptım bunu ettim deyince (320d,cooper s)bu konuna bişey demem trafikte nerde ne olacağı belli olmaz ferrari geçtim desen inanırım ama aracım ferrariden hızlı dersen kimse inanmaz,yine olayı hondaya getirdin tipik fanatik olarak,hondayla 140 lık passatı geçtim de,sunu geçtim de arabam daha hıızlı de ama trafikte virajda geçtiğin arabanın yol tutusu seninkinden kötü yada araba yavas olduğu için geçmezsin üstündeki süremiyordur 320 yi cooper ı geçersin,virajda da geçsen o arabalar seninkinden az yol tutmuyorlar+götüne güvenen gelsin denerim gibisine konusursan böyle tepkiler alman normal.kimsenin kimseye garezi yok.daha dün tht de de burada da totosuna güvenenle her zaman deneriz yazıyorsun simdi riske atmam,değişikler yapacağım diyorsun.çelişmiyormu sence?