GSI in yol tutuşu RS den daha iyi..... kabullenmek lasım.. :)
Printable View
gsi yumusaktir, soft kullanima sahiptir. arkasi guzel oynar, rs daha sportiftir bu konularda..
Araba olarak bakıldıgında frenler haric her konuda GSı.. Fakat gerçekleri gözardı etmemek lazım.. Ne düzgün GSI kaldı nede doğru düzgün parçası.. Bir arabanın panjurunu temin etmek 3 ayı buluyorsa artık o araca binmek zorlaşmış demektir.. Clio RS daha alınası bir araç şu zamanda.. ama iki araçta fabrikadan çıktığı gibi düşünürse tabiki gsi. ama bırakın bu hayali, temizini bile bulmak cok cok zor.. Şu an araba alacak olsam mantıklı düşündüğümde GSI aşkım depreşmezse ben de RS alırdım....
bence gsi..
90lı yılların sloganı gibi BENCE BMC :) gönlüm gsi da megane rs olan bi abimiz burdan yardımcı olmuştu 1.7 alfa 145 bakıodum o önerdi ve zaten olan askım kullerinden alevlendi.. rs için fon acıcam en son para bulup alcem :) ama hakkını veremem o aracın bence daha genclere yonelik bir araç ben gazlayıp devamlı devirlencek biri değilim sadece 2.0 olsun 1000kg braz üstü olsun 150 hplerde olsun bana gayet yeter... rs in ustun olduu nu tabiki kabulleniorum gti konusuna girmiorum bile cok sacmalıo muhabbet soora.. zaten HONDA nın HO su cıksa ağzımızdan BİTTİK demektir :) :)
tabikide rs!
90'ların çocuğuyuz abi nede olsa :)
Şöyle düşünmek lazım diye düşünüyorum aslında ; Astra ile Clio arasında sınıf farkı var. 206'nız varken birgünlüğüne bile olsa 406 V6'ya bindiyseniz az çok hissetmişsinizdir o farkı. Camry'ye ilk bindiğimde araba kendini bırakıcak gibi geliyordu ama o cüsseye rağmen hayvan hem konforlu hem deli gibi yol tutan bi arabaydı :)
Aralarında 7 yaşta olsa, eğer hala diri kalmış bir Astra GSi varsa, bulunursa o alınmalı diye düşünüyorum. Hem daha yakışıklı hem daha kaslı hem Alman , daha kaliteli daha konforlu bi araç. Sadece frenaj konusunda Clio RS bi nebze üstün gibi, e o da kolay iş , disk balata bitti gitti ki 7/24 gazlayan biri değilmişsiniz :)
O yüzden GSi diyorum ben. Bu arada temizi denk gelirse Vectra A GT Sfi de bakılabilir :icon_tup:
Levo yani sınıfına kadar inmişsinde kardeşim bu araçları konfor kalite beklentisiyle kimse almazki.Alman kalitesi konforu diyorsunuz kaç yaşında araba sonuçta kaç kere yapılmış değişmiş kaza yapmış toplanmış boyanmış macunlanmış .BAZI araçlar dışında kalitede konforda aranmaz GSİ'da.Keza durum RS içinde geçerli olabilir patlak bir ton araç var ama , ihtimal olarak düzgün RS bulmak daha yüksek.GSİ'yı gelin megane cup f7r'la kıyaslayalım , Clio RS ile değil şahsi görüşüm
bi kere komple farklı bi arac.. yani body kiti olsun jantları olsun arabayı tamamlıyor ve dizayn olarak çok özel bi araç.. gidiş olarak std olarak bakarsan bence cliodan hızlı gsi.. yapılırsa edilirse konusuna girince clio biraz daha yeni bi araba onun avantajları var ama sfi motorun önü çok acık.. yapan olmadı pek o yuzden bilinmiyo tr de ama gayet iyi bi motor yani.. iç mekanı clio nun bence güzel değil.. malzeme rengi bile bayıyor bi sure sonra.. yol tutus olarak gsi daha iyi oturuyor yola.. clio sınıfı geregi ve küçüklügünden dolayı yuksek suratlerde daha fazla korkutuyor beni.. baska da ne kaldı bilmiyorum :)
yeni araba yenidir ama :) biçok yerde artısı cıkar sırf yeni oldugundan bile..
abicim hangi gsi a kim piston eksantirik yapmıs o zaman? sende biliyosun estas eksantirik ve std subap yaylarıyla guvenden bulunan parcalarla arabalar yürütüldü.. kac kişi gsi üzerinde profesyonelce ugrastı? istanbuldaki kadett in fotolarını burdan gordum hakkıyla yapılan tek c20xe o su an benim bildigim diğerleri fasafiso.. Std olarak std clio rsi sende bende bi cok kez gecmiştik hatırlarsın :) istanbulda emre hala koşturuyo arabayı aynı speclerde bi clioyla deneseler guzel olur bence :) RS düşük hızlarda direksiyon sisteminin iyiliğinden daha iyi gibi gorunebilir ama ben yuksek suratte de clio kullandım astra gsı ın agırlıgı yok...
gsi alma, araba alma butcenı dahada arttır rs al derım.... yada bı gtı vts de olabılır :):)
ibretlik karşılaştırma :D
Bro c20xe yi 210hp ye çıkarmak kolay değil sizde bende biliyoruz..iki arabada aynı hp ye geldiğinde kilo konuşur :)
Combo sende bende uğraşanları biliyoruz, .. motor kötü motor demiyorum ..malzeme ağır.. Bir düşün bakalım k20 ile c20xe ? :D ikiside kare 86*86 biri 150hp diğeri 200hp ..max gücü aldıkları devir çok farklı...xe nin max gücünü 9000dd ye taşıdığında belki yüksek hp ler alınır ama çok masraflı ..uk da 260-270hp alınan xe ler var,..Bizde boş f4r ye itb+beyin yaptığımızda 200hp alabiliyoruz..yani erhan gsi uğraştırır be :D