Sen baya bi inanmissin arkadasim. Astra gsi clio rs ten daha ustun bi otomobildir ama suanki turkiye sartlarinda clio rs daha mantiklidir..
Tekrar yaziyorum 200hp rs varsa deneyelim :)
Printable View
Bir ara eski Tempralarda elektronik kadrandada 200 ü geçince tabut veya tavuk çıkıyor deniliyordu o elektronik kadranda :D:D:D
Burda gelen giden yok insanları kandırmayın :hehe:
birisi eski ,diğeri yeni diye ayırmamak lazım bir çoğunuzda biliyorsunuzdur . yeni araçlar eski araçlar gb. kaliteli yapılmıyor. iç akşam vs. sonuçda çoğu kişinin dediği gb. içi kötü dışı güzel gibi kavramlar görecelidir . her iki aracıda kullanmış birisi olarak yazıyorum..
performans + fren+yakıt =RS
Normal astrayla uzaktan yakından alakası olmayanön tamponu panjuru var. sağ ve sol kaput havalandırmaları var. yan marspiyelleri var. yine alakasız arka tamponu var. arka spoyleri var. farklı arka stopları var. far yıkaması var.. şimdi gelip bana bizim ön tamponda farklı deme, aradaki farkı ancak arabayı bilen anlıyor.. dikkatli gözlerle bakmak lazım.. diğerini öküz bile gördüğünde farklı möölüyo..
birisinin yapması mı lazım? yapan var ingilterede millet başka amrkalara bile o motoru takıyor verimliliğinden dolayı.. atmosferik olarak 300 hp yarısan birsürü arac var.. bende bir tutmuyorum ama yapıldıktan sonra o da gayet giderli bi arac bilmiyo olanlar için yazılmıs bişey o..
kadir abinin arabayı boşver, sen eksozu bile söktüğünde ne kadar farkettigini biliyosun clionun hatırlarsın :) ki ikimizin denemelerini sayıyorsan sende olan modifiyelerin hiçbiri bende yoktu biliyosun. benim aracımda sadece chip vardı. orjinal 94 model eksozları vardı heryerinden kaçıran, std kagıt filtresi vardı ve 230 küsür binde motoru vardı... bitik std baskı balatası vardı.. ki emre götürdüğünde söktü ve 2 parça oalrak yere düştü balata.. ayrıyetten hatırlarsın std getirdigin bi clio rs i ne kadar gectigimi mesada.. kendi arabanla değil o arabayla denememizi kıstas al bence.. sonucta senin arabada kısa var kapak var eksoz var filtre kiti var vs vs.. bende bunların hiçbirisi yoktu..
kadettee gelince, yıllarca yattı araba bi gün içi toz pis cıkarıp getirdim hergun bakımını yaptıgın arabayla iyiki bi denedik.. onda da gecemedin de, bende gecemedim eyvallah.. elbet bi gun bi sfi a daha binerim bi sekilde satmamıs olursan alazaaam öcümü :D
denenmedimi hiç video yokmu yahu bence sonuç bilindiğinden ötürü denenmemiştir
150 hplik gsi rs den boy yer. Ama 172 hp yapılan bir gsi ı stok rs zor geçer ;)
GSi'yı zamanında kullandım, şu an da Clio 172 kullanıyorum. Astra GSi 90'ların yıldızı, Autoshow'da "Tahrik Edici Güzel" başlığı altında çocukluğumdan gençliğime kadar elimden düşmeyen dergide, hayallerini kurup sonrasında sahip olduğum bir araçtı.
Uzun dingil mesafesi sebebiyle kötü olan yol tutuşu, Rs'e göre daha kolay kontrol edilebilir görünür. Rs gibi anında arkası önüne gelecek korkusu yaşamazsınız ama yol tutuşu zayıf ve direksiyonu hissiz, ağır olduğundan bu disiplinde Rs'in çok gerisinde kalır. Rs kısa dingil mesafeli araçların tipik handikapı olan ani arkadan kayma özelliklerine sahiptir ama hızlı reaksiyon veren direksiyonu ile tecrübeli iseniz sorun yaşamazsınız.
Motor olarak Opel, Coshworth tabanlı, sıkıştırılması düşürülmüş yani evcilleştirilmiş bir yarış bloğu kullanır. Keyifli bir üretimdir. Rs'te de durum farksız. İki araçta'da yüksek sıkıştırma oranının ve hacmin avantajını yaşarsınız. Opel motoru çip, Lexmaul manifold, Filtre, egzantirik ile güzel güçlere ulaşır.
Tasarım olarak GSi derim, ama günümüzde bu aracın demode olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Ben yolda bitik, tükenmiş bir GSi bile görsem hala gözümün önüne Bursa Yüce Hünkar Opel Showroom'un da 1.4 ve 1.6 modellerin arkasında duran sıfır km. kırmızı Astra GSi geliyor. Tipini tasarımı hep o döneme göre düşünüyorum. Şimdi 2000'lerde yetişmiş ya da otomobille ilgisi olmayan kişilere gösterseniz kimsenin Astra GSi'yı vahşi ya da sportif bulacağını sanmam. Fena halde eski moda görünüyor hatta. Nasıl 80'lerde görenin bir kez daha dönüp baktığı Opel Manta'lar, Ford Capri'ler şimdi hiç bir şey ifade etmiyor ise Astra'da bu yolda artık..
Clio'da yürekleri hoplatan bir tasarıma sahip değil, ama çağa uygun ve modern. Jantları, tamponları, çamurlukları ile de dozajında bir vurgu var performansa. Volkan Işık bu otomobil için testinde "Aynada baktığınızda kesinlikle yol vermek isteyeceğiniz bir araç" derdi. Bakın şimdi bir kaç kişi gücünü hiç belli etmiyor gibi şeyler söylemiş. Demek ki zaman geçtikçe bu tarz uygulamalarında miyadi doluyor.
Frenaj olarak Rs tabii ki daha başarılı. Bu kısmı uzatmıyorum.
Daha önce yine bir GSi konusuna detaylı olarak yazdığım için çok ince kısımlara inmiyorum. Bu tarz tartışmalar tech'te oldukça cıvıyor zaten.
Hangisi daha hızlı? Rs daha hızlıdır. Hem pistte hem düzde.
Hangisi daha güvenli ? Rs daha güvenlidir.
Hangisi daha kolay yürütülür? Kronik direksiyon kutusu problemini saymazsanız GSi masraflı bir araç değildir. Ön takım parçaları oldukça ucuzdur. Rs'te yanlış bir araç seçilirse yürütme maliyetleri GSi'yı geçebilir.
Hangisi daha eğlenceli? Karşısına geçip bira içmek için, kafanız bozuldu mu otobanda 250'ye indirmek için GSi, körfeze gitmek için Rs.
Benim iddiam performans olarak GSi'ın ileride olması, deneyip görmek lazım. Yukarda da yazdığım gibi 200hp hatta 200 bile değil 198paşaoğlu hp'si yani reelde 192 falan yapıyor sanırım. Varsa bu hp lerde rs deneyelim hangisi daha verimliymiş :)
Yol tutuş konusunda ise doğru amortsör&yay kombinasyonunda GSi çok çok değişiyor. Standart halde model yılından dolayı RS'in yol tutuşu daha iyidir.
Donanıma gelirsek Astra GSi'ın RS'ten aşağı kalır bi donanımı yok aksine +sı var
ss ile değilde o ayarda başka rs varsa deneyelim çünkü ss ile denersek sahibinden dolayı tatsızlık çıkar hoş olmaz
benim arabamda ufak tefek şeyler var 170 hp civarıdır sanırım 200 hp olan başka bir gsi
GSi fanatiğiyim doğrudur ama kör kütük yanlışlarıda savunmam :)
Türkiye'de GSi hastası olmayan bir adam o paralara daha temiz RS bulabilir ve bu da daha mantıklı hareket olur tabi ki.