President Nickli Üyeden Alıntı
Bence kulüp ya da organizatörün şapkasını önüne koyup şu ana başlıkları düşünmesi gerekir.
Amaç profesyonel bir drag yarışı düzenlemek ise bazı kurallar ve "disiplin" gerekir.
Sizler organizatör olarak ne yapıyorsunuz? hem yarışçılara hem de izleyicilere güzel bir organizasyon yapmaya çalışıyorsunuz, her detayı düşünüyorsunuz değil mi?
Yarışacak kişilere kurallar koyuyorsunuz, o insanlar bu spora gönül vermiş olmasına rağmen katılım için belli kurallara uymak ve ücret ödemek durumundalar.
Peki bu yarışlarda sorun kimden dolayı çıkıyor? yarışçılardan mı? organizatörlerden mi? güvenliklerden mi? hayır. Sorun izleyiciden dolayı çıkıyor. İzleyicinin ne kattığı bir şey var ne de uyması gereken bir kural. Demekki izleyici tarafında bazı güncellemeler yapılmalı.
Kısaca, tribünün kaldırabileceği sayının üstünde izleyici alınmasın, giriş ücretli olsun en az 20 TL. gibi. İnsanlar oturarak adam gibi yarışını izlesinler. Yarış alanında bilet satışı yapılmasın izdiham olmasın, biletler önceden satılsın. Bileti olmayan içeri girememeli bu sağlansın ve biletin yoksa gelme diye ön duyurular yapılsın. Güvenlik birimleri yanında mutlaka emniyet birimi takviyesi istensin valilikten. 1 ekip olsun en az bir sorun çıkarsa müdahale edebilecek.
Seyircinin kalabalık olması değil elit olması, adam gibi yarışını izlemesi eğlenmeyi bilmesi organizasyonun kalitesini arttırır. En çok kalabalığı toplayan organizasyon iyidir diye bir sonuç yok bana göre. Çarşıda gezmekten sıkılan hadi la bu gün drag var oraya gidelim karıya kıza yazılırız mantalitesindeki çakal çukal tayfasının elini kolunu sallaya sallaya girebildiği bir yer olmasın. Versin parasını alsın biletini otursun izlesin, ha taşkınlık vs. yaparsa güvenlik alsın polise teslim etsin, bu kadar.
Örneğin ben yarış izlemeye geleceksem 10 lira 20 lira vermişim umrumda olmaz, ama o kadar yolu gelmişsem adam gibi huzur ve mutluluk içinde yarışımı izlemek eğlenmek isterim. Apaçinin çakalın çukalın huzurumu kaçırmasını istemem. Ben yarış izlerken otoparktaki arabama vurdularmı, camından girdiler mi diye düşünmek istemem. Yanıma eşimi ailemi alıp gelebileceğim nezih bir ortam isterim. Bunlar yoksa benim de orda işim yoktur bu kadar net. Ve bir çok insanın da benim gibi düşündüğünü tahmin ediyorum. Kalite sağlanacak ise bu standartların oturtulması lazım bana göre.
Ben hayatımda 1 kere Konya draglarına geldim, geldiğime pişman oldum bir daha da gelmeyi düşünmüyorum. En azından belli bir kaliteye ulaşana kadar. Daha çok insana hitap etmek değil daha kaliteli bir organizasyon yapmaya çalışırsanız bence başarıya ulaşırsınız.
Nacizane fikirlerimdir. Başarılar.