Herşeyde yurtdışını örnek aliyorsaniz fotoğraf olayında da yurtdışını örnek alın. Bu işler orada da bu şekilde ilerliyor çekip satıyorlar. Oraya gelip bütün gün ayakta fotoğraf çekmeye uğraşan adamın emeginin elbet karşılığı olması gerekiyor.
İnsanları firsatci diye nitelendirmek ayıp.
Bu insanlar o makineleri haybeye xxx sayıda shot yapmak için almıyorlar. Sonuçta onlar da hobilerini bir şekilde paraya çevirmek zorunda.. Almak istemeyen kişi tribünlerden çekilen fotoğrafları bulabilirler. Ya da zaten intercity istanbulpark'ın sitesinde yayınlanacak..
ozgur fırsatcı diyen olmadı yahu yada ben görmedim =)
fotografı ceken paralıda verebilir parasızda verebilir kendi kararı ben mehzentin neden foto koyulmadı postunun uzerine yazdım.
benim takıldıgım tek konu izmitte org yaptıgımızda veya yapıldıgında lutfen bizide goturun cekim yapalım oluyoda neden i.parkta ucretliye donuyo onu anlamadım?
iparka cıkan cokmu zengin veya izmit körfezde foto cekmenin maliyeti daha mı az ?
BOZBEY
Benim yazım gündem de dursun.
Hayır mehmet abi, hiç bir ücret ödemiyoruz. Buğra abimizin yüzünü kara çıkarıcak hiç bir şey yapmadan, gün boyu onun organizasyonun da güzel güzel kareler bırakıyoruz hiç bir şey beklemeden. Kuralların gerektiğince pist içinde yürüyerek çalışıyoruz, soğukta sıcakta Cumartesi günü cebimizden yemek yedik kumanya verilmedi. Cumartesi ve Pazar günü geldim Herkesin Fotoğrafı olsun diye 70 Lira arabaya benzin attım, OGS geçişlerim. Gelirken ve Giderken yoğun trafik çilem oldu.
Ama bu, benzin ve ogs olayı beni bağlayacak bir şey. Kendim isteyerek geliyorum, kendimi geliştirmek ve ekipmanlarımı yükseltebilmek için geliyorum. Çektiğim pozlarım içinde ufak ücret istiyorum, kötü bir şey mi yapıyoruz biz. ? Emeğimize ücret istemek, fırsatçılık falan mı oluyor ? Hafta İçi çalışıyorum, tatil günüm de gelip tam gün burada çalışıyorum organizasyon günlerin de ama bu tarz yorumlar gerçekten moralimi bozdu.. Yaptığımız şey çok yanlış, çok ters bir konuymuş gibi birde inceden alay ediliniyor..
peki ücret verdiğimiz taktirde fatura fln vericekmisiniz
Bide ben fotoğrafçı olarak girmek istesem girebilirmiyim ? Yani ne gibi şartlar aranıyor ?
Sakın yanlış anlamayın bende olsam bende para isterdim
Ayrıca piste girerken sözleşmede böyle bir madde mevcut mu ?
Bu konuda eğer çekememezlik olursa iki tarafında başı ağrıyabilir.
“The S2000 is nothing so much as a legend in its own time. If you don’t like it, you probably haven’t driven it hard enough.” - Jalopnik
Sanırım siz yanlış anladınız Beyler Fırsatcı biz oluyoruz !!
Dün daha öncede fotoğraflarımızı çeken bazı arkadaşlara dün görüştüm 5-100-200 TL Hakkı olan bir para istedi bende kendisine bana çektiğin resimleri göstermen lazım bir şekilde eğer para ödeyeceksem.
Bana verdiği cevap:
-Screen shot olarak gonderirim sana ben
Ama bunu da yasadik rica ediyorum screeb shotlari paylasmayalim..
Ben burda insanlardaki yada bu işi yapan insanlardaki ön yargıyı ,bana verilen cevap la sanki ben fırsatcıymışım gibi davranmasından dolayı dedim umarım şimdi anlaşılmıştır yoksa ben bu arkadaşların ne kadar yorulduğunu ve ne caba sarf ettiklerini gayet iyi biliyorum ve sonuna kadar destekliyorum.
Bilgi Ve Akıl Konuşur;Cehâlet İse Bağırır.
bu da benden gelsin ;
İstanbul Park 27 Ekim B Seansı - YouTube
Bak kardeşim utandık pazar dostlugu bozar dıye bır kaıde vardır tıcarette her seyı bastan solemek en doğrusudur benım gordugum kadarıyla bır kac mesaj vardı ısteyene ozel cekım yapılabılınır dıye kendımce tebrık ettım hatta ve gırıste Berkaya benımkılerı cek dıyecektım kaynadı sonrada aldırmadım yanı ben verılcek parada değilim emın ol herkesde verır ama cocuğun adı ıkı yasında koyulmaz bastan koyulur.
sız org bıttıkten sonra fotograflar ucretlı dersenız olmaz bu seferkı hatanız bu oldu bence he ben destek olurum benım fotograflarım kımde varsa alırım bunca tembel adam varken ulkemızde boyle para kazanma yolunu secenlerı tebrık ederım ama dedığım gıbı bastan solemelısınız he soledıysenız ben gozden kacırdıysamda kusura bakmayın.
Her aracın bir tane pozu yayınlanabilir. İlgili arkadaşlar da eğer beğenirler ücretini ödeyip diğer fotolar ile beraber daha kaliteli versiyonlarına sahip olabilir. Foto çeken arakdaşlar bunun için ücret talep ederse bence hakkıdır . Sonuçta kullandıkları ekipmanın bir ömrü var.
Bir önceki etkinlikte bu konuyu ben dile getirdim.
Fotoğraf çeken arkadaşlar az veya çok verdikleri emeğin harcadıkları masrafın karşılığını almaları son derece tabii ve haklarıdır.
Ücret ödemeden fotoğraf almak isteyenler hakkısızlık etmiş olur.
Alınıcak ücretin bedelini bence ortak bir konsey belirlemeli (Buğra bey vb.) veya serbest piyasa ekonomisi rekabet ortamında ücret kendini belirler.
Arkadaşı savunmak gibi olmasın ama 21-10-2013 de bu mesajını yazmış ve kendi konusunun başında aynı tarihde edit'lemiş.
http://www.techturkey.com/forum/foto...-workshop.html
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)