Kazanacagı dünden belliydi. Helal olsun ferrariye cok büyük iş başardılar
Printable View
Kazanacagı dünden belliydi. Helal olsun ferrariye cok büyük iş başardılar
Levent sadece pit stratejisine bağlanmamalı bu zafer. Ferrari cidden hızlıydı. Vettel'de harika idare etti yarışı. Yarış zevkliydi... Ferrari'nin geri dönüşü umuyorum ki tek yarışlık olmayacak. Motor anlamında da muazzam geliştirdiler kendilerini. Viraj çıkışlarında olsun, kullanım olarak olsun, top speed olsun... Vettel'de şanslı kerata. :D Son 6-7 senedir kullandığı araçlar hep iyiydi. Redbull'un hali ortada zamanında bir karar olmuş. Ricciardo geçen sene ezdi filan diye dalga geçiliyordu ona ne oldu acaba? :D
RAI şanssızlık yaşamasaydı, bugün duble gelirdi... Hamilton'un telsiz konuşmaları, Mercedeste büyük bir şaşkınlık olduğunu gösterdi, onlar da bu kadarını beklemiyordu ama kendi araçları da kötüydü ya da lastikleri bilemiyorum, açıklamayı beklemek lazım...
SC girdiğinde çoğu takım kendini pite attı, hatta mercedes Nico'yu bekletme pahasına çifte pitstop yaptı, yeni lastiklerle SC çıkınca alır götürürüz zannetti, ben de öyle tahmin ettim hatta Ferrari neden pite çağırmadı diye de kızdım... yıllar sonra strateji ile kazandı Ferrari... tebrik etmek lazım, RedBull bu kadar kötüyken 2 tane çaylak ve çok genç pilotla ToroRossonun yaptıkları parmak ısırtıyor...
Şimdi gördüm 10 sn. ceza az!
Williams'tan top speed'te daha hızlı Mercedes ile mücadeleci olmuş Ferrari ama bugün en büyük gerçeklerden biri Ferrari'nin taktiği. Gümüş OK'lar lastikleri kullanamadı hatta Hamilton son takılan sert hamurun yanlış olduğunu da söylemişti ve takım elimizde ki en iyi lastik bu dedi.
Williams'lar beni şaşırtıyor top speed'te geri kalmışlar biraz ki geçen sene Button, Alonso vb. pilotlar williams'lar ile yarışırken düzlükte çok hızlılar diyorlardı. Williams sonra açıklama yaptı geçiş butonunu Mercedesler ile yarışırken kullanamıyoruz sınırlı sayıda izin veriyorlar diyorlardı. Yoksa geçen sene williams çekişmenin içinde olurdu.
Bülent abi de açıklamış zaten pit stratejisini, ki Rosberg de şimdi kürsüde mikrofon elinde aynı şeyden bahsetti.
Bence hız olarak denk sayılırdılar, çok yakın tur zamanları geldi iki takımdan da, taktik kazandı diyorum hala.
Bu arada sorun yaşamaları normal, pist sıcaklığı 58 derece dedi Vettel ilk pite girip çıktıktan sonra spiker. Malezya'da en yüksek pist sıcaklığı falan dedi hatta.
Edit :
Orta hamurlu yeni tip lastiği tek takım getirmişler, Hamilton'un ilk pitte taktığı hamur oydu, 2. pitte neden sert diye sorunca tek takım vardı, Nico memnun kaldı dediler telsizde :D
Abi kesinlikle 5 yıldır cenabet Alonsoydu. Adam takımdan gitti ferrari 2.yarışında 1.cı oldu :D :D
Öyle deme yahu burada Alonso'yu seven kişi sayısı fazla. Grid'in bana göre en iyi pilotu ama zamanlama hatası yaptı. Renault'tan McLaren'e geçmesi casusluk olayları sonra Ferrari'ye geçmesi ordan da Rus ruleti oynar gibi Honda'ya gitmesi
Bu arada Lotus'lar piyasa da yok. Rai zamanında iyilerdi şimdi de Mercedes motoru kullanıyolar ve Petronas ile anlaştılar yağ ve benzin için. Orta sıranın da gerisinde kaldılar
Alonso, Senna - Schumi dönemindeki geçiş gibi bir geçiş döneminde yıldızı parlayan adam, kısaca şanslı diyebileceklerimizden bence.
Ben de B-Alonso diyenlerdenim kendisine ama son zamanlarda tercihleri doğrultusunda şansı pek yaver gitmedi. Bir de sürekli o daldan bu dala geçince de düzenini, stabilitesini kaybetti bence.
Vettel ile eşit şartlarda yarışsalar, ben Vettel'in sürekli önde olacağını düşünenlerdenim.
En azından Vettel - Hamilton puan olarak sürekli yakın kalsınlar da çekişme olsun, seyir zevki artıyor.. Bir de 6-7-8. sıralardaki çekişme çok güzeldi bugün arka kısım daha heyecan vericiydi, yüzümü güldürdü :)
Ron baba açıklama yaptı, 10 mayıs İspanya ile birlikte McLaren Honda cephesinde daha güçlü konuma geleceğiz tarzında bu arada, ki sezon oturması zaten Avrupa ile başlıyor bence de.
Alıntı:
Ron Dennis, mayıs ayında başlayacak Avrupa sezonunda McLaren’in çok daha güçlü bir konumda olacağı konusunda iyimser.
Yenilenen ortalıkla beraber McLaren Avustralya ve Malezya sıralama turlarında ilk bölümde elenmekten kurtulamamıştı.
Ancak McLaren Honda’nın patronu Ron Dennis, Avrupa sezonunda yapılacak gelişime dikkat çekti.
Sky Sports’a konuşan Ron Dennis “Mantıklı beklentilerimiz var.”
“Diğerleriyle mücadele edecek olgunluğa gelmemiz Avrupa’da olacak”
“Ama herşey oldukça iyi gidiyor. Avustralya arasında ve burada yatığımız gelişimleri iki veya üç yarış boyunca sürdürebilirsek bu sezon için iyi bir işaret olacak”
“Sezon ortasında çok daha güçlü olacağız. Dünya şampiyonu olabilmek için arkanızda sizi % 100 destekleyen bir motor tedarikçisi olmalı”
“Aerodinamik bir motorumuz var. Gerçekten önemli olan motor haritasını optimize etme. Sadece motorun maksimum performansı önemli değil, aynı zamanda farklı devirlerde hatasız olması da önemli
“Biz gerçekten yetişmeye çalışıyoruz. Honda son iki hafta içinde büyük bir iş yaptı” dedi.
Gözler geçen sene ki Britanya GP'de Alonso - Vettel çekişmesini arıyor. Sanki otoban da makaslaşıyolar :D
https://www.youtube.com/watch?v=VPV6-SSkGiY
Bende alonsonun griddeki hala en iyi ve en agrasif sürücü oldugunu düşünüyorum, ferrarideki ilk 4 senesinde vettele karsi efsanevi redbullara karşı nerdeyse şampiyonluk elde ediyordu, aracın ön kısmı ile cok aşırı oynayan bi pilot , hep farklı çizgiler özellikle viraj cıkısında nerdeyse ortasında tam gaz acıp duzlukte daha erken hızlanması bir adım one tasıyodu,
Fakat adam hakketn sanssız en lineer kullanan hamilton ve vettel diyebilirim , vettel biraz daha agrasif yalnız
Vettelden redbulldayken nefret ederdım , bu adam yetenksiz sadece arac iyi oldugu için böyle fln diyorum o sözlerimi geri alıyorum :D
Hamilton eskiden daha agresifti, Mercedes döneminde daha makul, olgun bir pilot oldu bence. Vettel bence en saldırgan pilot, kan kokusunu aldı mı affetmiyor. Bugün tamam taktik öne geçirdi eyw ancak araçların tempolarına bakınca Ferrari'nin nerede olduğu gayet açık. Fastest laplar da geliyor sık sık. Yarış temposunda Ferrari-Mercedes çok denkler, hatta lastik kullanımında Ferrari'nin daha avantajlı olduğu da aşikar. İşin içine Rai'yi de katarsak normal bir yarış geçirirlerse Rosberg bol bol podyum dışı kalabilir. Yinede erkenden havaya girmeyip bir kaç yarışa daha bakmak gerek. Redbull'un da artık sağa sola laf atmasının bir anlamı kalmadığı ortaya çıktı, o çok böbürlendiği şasisi ve aero paketi gayet geride. Toro Rosso büyük zevk kattı gerçekten, pilotları genç ve aç. Araçları iyi olmasa da mücadele gücü veriyor.
Arkadaslar,bu yarısın tekrarını ızlıyebılecegım lınk var mı? Yorumları okuyunca agzımın suyu aktı....
formula | Search Results | FilmSmart.Net
buraya düşer büyük ihtimal
Bu saat'ten sonra benim için Ferrari veya Mercedes galibiyeti önemli değil. 11. Sırada ki adama tur bindirmesinler ve ciddi bir rekabet olsun.