Konu biraz karışık ancak size sadece şunu söyleyebilirim ki, asla standart bir araba ile üzerinde aftermarket parça bulunan bir aracı kıyaslamayın.
Eğer İstanbul Park'ta bir model olarak önden çekiş rekoru üzerinden konuşuyorsak rekor Honda'da. Ondan önce de Peugeot RCZ'de idi. Bu konudan modifiyeli Mini ya da modifiyeli Cupra ile yapılmış süreleri titizlikle ayıklamak ve ayrı tutmak yapılması gerekendir.
Benim asıl dikkatimi çeken, Honda distribütörünün model bazında açıkladığı süreyi model bazında Seat Cupra ile kırmak istediğini ilan edip aracına Trofeo ve Brembo balata takıp gelmek. Ben bu mantığı çözemiyorum. Neden yapıldığını da anlayamıyorum.
Burada yapılması gereken, modifiyeli araçların yaptığı süreleri kendi aralarında değerlendirmektir. Elbette ki herkes elindeki aracı geliştirip o iyileştirmeyi görmek ister ve bu herkese de haz verir ama bunu standart bir arabaya rakip olarak lanse edilmesinin açıklanacak tarafı yok.
Siz hiç Nürburgring'de süre yapmış olan bir modifiyeli GT-R üzerinden Prosche 918'i nasıl geçtiğiyle alakalı bir tartışma gördünüz mü? Yoktur çünkü elma ile armut karşılaştırmasıdır.
Son olarak, lütfen pist yarışlarını yalayıp yutmuş ve işin uzmanıymış gibi yorumlardan kaçının. Henüz işin çok başındaki premature tartışmalardır bunlar, alınacak çok yol var.