Arayim Bico'mu,bana yardim etsin...
Printable View
yELlowlar yurt dışında ds 2500e göre daha piste yönelik ısınınca daha dayanıklı olduğundan bahsediliyor ama rodajı daha kısaymış ebcye göre. Ebc 1500km rodaj istiyor max performans için.Ondan insanlar bence memnun kalmıyor fazla..
Ama en iyisi birebir tecrübe, kaçırma vs yoksa ds2500 hatta ds3000 mis olur.
İbiza çupra için komple fren kiti 6000 tl den başlıyordu. Yeni leon için 10.000 tl olur heralde artık.
EBC yellowlar yol kullanımında 1500 km istiyor, ki zaten en üstteki katmanı sokakta 100-200 km'de ancak gidiyor.
2-3 defa bed in yapınca da rodaj fena değil.
Yellowlarda pist günlerinden sonra bende illaki bir miktar pad kalıntısı disklere yapışıyor. 1 hafta yol kullanımı ve soğuk frende gidiyor o kalıntılar. Gavurlar pistten sonraki gün daha yarış tipli, soğukken tutmayan bir pad ile kalıntıları temizleyip tekrar kendi padlerine geçiyor.
DS3000 ve benzeri yellow üstü blue ve orange padler sokakta tehlikeli olur, öter, günlük kullanıma gelmez. Yellowlar bile sokakta frene bastığın ilk an saniyenin onda birinde tutmuyor gibi, lan noluyoruz dedirtiyor. Sadece pistte kullanılacaksa tabiki race padler tadından yenmez.
Şu typer konusunu bı kapatalım. Ben typer flan savunmuyorum. bu konuya hıc dahıl edılmemesı gerektıgını soyledım sadece. typer ıle aynı kosulda pıste cıkamayacagımız ıcın lısteye dahıl bıle edılmemelı. onden ceker rekoru bence 30 agustosta kırıldı , sımdı ıse zekı kendı suresını gelıstırdı dıyorum. type-r rcz den hızlı sadece dıyorum. bunu anlamak bu kadarmı zor. konu nasıl buralara geldı, nasıl carpıtıldı hayret edıyorum. Ben burda pıst gunlerıne gıren kısılerın hakkını savunuyorum bır nevi. honda tekrar pıste type-r ı tek basına cıkarıp zekıden ıyı sure yapsa benım gozumde yıne rekor kırmıs olmayacak. Ama ılla honda ıle kıyaslanmak ıstenıyorsa o zaman full stock cıkacak dıyorum.
neyse cıdden bu konuyu kapatalım.
daha onemlı bı konu var bence. oda orcun un tavrı.
yılda 2 kez gırdıgın ne demek ya. bu nasıl bı cumle. rollınge cevırmeyın ne demek. Ne olmus rollıng yapanlara. Sen kımsınde rollıng yapanları 2. sınıf ınsan konumuna koyuyorsun. Piste gırıyosun dıye ne sandın sen kendını. Ne oldun yanı tabakamı atladın. .sarhosmusun sen arkadasım. agzından cıkanı kulagın duysun.
Ben resmı olaraga Drag a da 1 kere gırdım. kımse bana demedı sen kımsın ılk defa draga gırdın ne konusuyosun dıye.
Yılda 2 kere pıste gırıyosun dedıkten sonra bana soyle yardımlastık boyle yardımlastık dıye anlatma komık olma..
Biz yılda 2 kere gırdıgımız pıste senden daha cok emek, zaman ve para harcıyoruz. sen bunu bı cırpıda sılıp atamazsın. bu pıst Ankarada olsa sen kac kere gıreceksın pıste.
Gece yarısı yola cıkıyoruz. pıste gırdıgımız aracla 600 km yol yapıyoruz yada cekıcı ıle gonderıyoruz..en ufak sorunda ornegın yagmur rıskını bıle goze alıp tum emegımız ,zamanımız ve paramızın bosa gıtme rıskını goze alarak cıkıyoruz yola. saat 10 da kalkıp pısttekı bırını arayıp " kanka yagmur varmı geleyımmı" dıyıp 11 de pıste gelmıyoruz.
gecen sefer ılk kez gelmıstık bu 2 oldu. insallah devamıda gelecek. Sen dırek 10 danmı başladın.
Ben rollıng de yapıyorum , dragda yaptım , pistede gırdım , ve elımden geldıgı kadarda devam edecegım.
Yok hacım yanlış anlaşılacak bir durum, hani arkadaşlar ille de stok kıyaslaması yapınca onlara en yakın örnek sensin ve iddialısın iyi süre konusunda. Rekorun gelip gelmeyeceğini Zaman gösterir elbet ama hepimiz o duyguyu yaşamak isteriz şimdi. Yani oradaki anlatımım xx kişi b arabayla 2.20 yapsa fwd kılasmanında sonuçta rekor ona geçecek, ben de iddianı bildiğim için seni örnek gösterdim :)
Valla inşallah emek harcayan bu işe gönül önem zaman ve para yatıran herkes hedefindeki zamana ulaşır da rekabet daha çekişmeli olur benim düşüncem bu yönde :)
Benim amacım dışlamak değil neden öyle algılıyorsun? Kaç kere geldin de içerideki havayı biliyorsun diyorum? Kim kime nasıl yardım ediyor bir fikrin var mı?
Ankara'dasın uzaktasın, emek-para harcıyorsun hepsine tamam, neden ikidir tartışma çıkarmaya çalışıyorsun ama? Schumi'ye sürekli laf atıyorlar ama adam yardım ediyor herkese elinden geldiğince. Piste benden daha çok emek verdiğini düşünüyor olabilirsin ama emek vermek demek oradan kalkıp gelmek değil sadece önce bunu anla. Şurada tek bir kişi çıksın da Orçun bana yardım etmedi desin, bilgi istedim vermedi desin? Ya daha Cumartesi Mehmet'le konuştuk yardım lazım mı diye adamı görmüşlüğüm yok.
Demek istediğim, uzaklardan geliyorsunuz diye her şeye hakkınız olmuyor maalesef. İstanbul tayfası bu konuda daha şanslı evet ama aynı zamanda yardımlaşan da bir ekip. Rolling'i bir şey sandığım falan yok, geçip eski postlarına bakınca çıkan kavgaları söylenen sözleri görebiliyoruz, pistte öyle bir şey yok kavga yok dalaşma yok. Daha önce de yazdım pist üzerinde canımız birbirimize emanet çünkü. Ayrıca evet bana göre rolling yetenek gerektiren, kafa yormayı gerektirecek bir konu değil. Bana göre böyle bu, rolling diye bir disiplin yok çünkü, drag dersen tamamım.
Bir de tanışmıyoruz etmiyoruz, her seferinde yazarken suçlayıcısın ve 'sarhoş musun' gibi kelimeler kullanıyorsun, bu sadece bana da değil. Yazarken daha dikkatli olmanı öneririm.
Bu arada yazdıklarımın hangisi yanlış söylesene bana?
Type-R videosunda ne yazmıştı? FWD rekoru yeni Type-R'da demişti değil mi? Artık onda mı?
Sen gider önden çeker rekoru bende dersen, seni geçince rekor artık sende değil denir bu basit bir denklem bence?
Type-R geçildi ve sırf bu yüzden bir daha çıkacak piste, yani biz rakip görmemiş olsak da onlar rakip olarak görmüş ki tekrar çıkıyorlar dimi?
Bu kadar basit olan bir konu bu.
ya tartışmaya gerek yok arkadaşlar özellikle prof pilotun süresiyle alt tarafı fren balatası olan lastigi olan daha amator birinin süresini kıyaslamak ayıp olur açıkçası cuprayı tebrik ederim rekoru fazlasıyla haketmiş
bu arada bugun pistte bir canavar var bilmiyorum süre çıkarıyorlarmı :D yeni rekor gelmesi içten bile değil :D
http://i.hizliresim.com/25Jlgd.jpg
Aha 918.
Arkadan itiş, önden çeker, 4 çeker tahrik, pilli araba, PDK/DSG vs düz vites, Cup2 lastik..
Baya tartışma çıkar şimdi, kaldırır mısınız fotoyu.
:)
Yakın zamanda muhtemel 918 geyikleri:
- Abi sanayi elektriğiyle dönmüşler 2:05'i.
- Son düzlükte yıldırım düşmüş antene, orda 100 beygir gelmiş.
- Benzinli motoru boşa alınca 2:10 dönmüş. Önden çeker rekoru yazdırmışlar.
- Şeytan diyor tak öne bir şarzlı, yap 2:02 geç rekoru
yaw arkadaş neyi sindiremiyorsunuz anlamıyorum Zeki çıktı çatır çatır kırdı rekoru. Rekoru kırana kadarda o mantıken kırdım desede ben ona daha kıramadın hala Type R da rekor konuşmaya gerek yok diyodum. Rekoru kırmadan önce olanlara bakalım mı bir de.
Pist süreleri Type R gelmeden çok önceden beri tutuluyordu ve yayınlanıyordu. Orada da önden çeker rekoru Murattaydı slicklerle. Type R geldikten sonra İstanbul park stock otomobil klasmanı açmak yerine önden çekerleri yol lastikleri ile bir kategori altına aldı ve Muratın derecesini yol lastikli olan ile değiştirdi. Sonra şak diye Type R rekoru ilan edildi. Kimse de gık demedi buna. Hooop rekor type r da rekor type r da denildiği zaman rekor kırılabilir dendi. Eee nooldu zeki çıktı kırdı şimdi de sayılmaz araba stock değil deniyor. Yaw arkadaş rekor sürelerini yayınlayan istanbul park. Zeki semi slicklerle çıktığı zaman Buğra rekoru kabul etmem dedi ki kızdım Hondayı koruduğu için ki Buğra benim canım ciğerimdir. Bileğini kes dese keserim. Kaç kez de beraber çalıştık. Zeki rekoru o zaman kıramadı önüne araba çıktığı için vs. Şimdi de tabiri caizse rekorun bi tarafını dizine indirdi. Şimdi diyorsunuz ki arabada ekstra var. La tamam da siz kimsiniz. Rekorun kriterlerini zaten pist belirliyor ve zekinin arabası o kriterleri karşılıyor. Zekiyi kutlayanlardan biri de işi organize eden Buğra. O nedenle oturduğunuz yerden boşu boşuna kriter şudur budur diye kıvranmayın kriteri belirleyen merci ve pist sahibi belli. O bunu kabul ettikten sonra size b.k yemek düşer. Adam isterse 780 hp önden çeker ile girer rekoru kırar tutunabilirse. Honda fanatikliği yapıcam diye amatör adamın şevkini kırmayın.
Yeni type r sahiplerinden de bizden başka çıkan olmadı piste ki ona da süreyi söylediğim zaman HELAL BEE diye tepki verdi telefonda. Yapma bee gitti rekor demedi ki Zekiyi 1 kere gördü pistte. Aramızdaki dayanışmayı kaynaşmayı siz anlayın.
Abi merhaba sanırım benim mesajımı alıntıladığın için söz hakkım vardır diye düşünüyorum.Teker tekerde cevap vereyim
-Ya Allah askina su yazilanlara bi bakin. Hondayi , jason u karsimiza almayiz o kadar salak degiliz diyosunuz.
Ne yazmışım ben,koskoca honda rekor kırdık dedi bir video bile yok ortada.Bende girdiğimde esprisine öyle yazıyorum halada yazarım :) Üstteki mesajımda ne demişim çıkarsın Doğuş kırsın,ama ben Zeki abi ve Murat abiye güveniyorum,çünkü Type-R'ın ringde rekor kıranla aynı Type-R olmadığını biliyorum.Birinde rekor profosyonel pilotla,defalarca denenerek sabahın buz gibi havasında trafiksiz yapılıyor.Diğeri Halk gününde,prof olmayan bir sürücüyle bu süreler geliyorsa ben güvenirim.Kaldıki benim yaptığım bir yorumdan Zeki abinin Jason'ı karşısına alıp almadığını nasıl çıkartıyorsunuz anlayamadım o kısmıda...
Sizin yaptığınız sureye biseymi dedik. Ben yapılan süreye(leon)birşey dediğimi hatırlamıyorum yada sizin dediğiniz birşeyi bu kısım bana değil herhalde,gerçi Orçun abininde dediğimi hatırlamıyorum...
Yanlız ben anlamdım olay neden buralara kadar kırıcı bir şekilde büyümüş :(
Genel klasmanda ve 4 ceker klasmaninda 991 turbo s ile 2.08.734 derece gelmis emre levent tarafindan tebrikler :)