User Tag List

Sayfa 12/18 İlkİlk ... 21011121314 ... SonSon
335 sonuçtan 210 ile 228 arası

Konu: 25 Ekim 2015 Pazar @ Pistgünleri Halk günü İstanbulpark

OmerRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konu biraz karışık ancak size sadece şunu söyleyebilirim ki, asla standart bir araba ile üzerinde aftermarket parça bulunan bir aracı kıyaslamayın.

Eğer İstanbul Park'ta bir model olarak önden çekiş rekoru üzerinden konuşuyorsak rekor Honda'da. Ondan önce de Peugeot RCZ'de idi. Bu konudan modifiyeli Mini ya da modifiyeli Cupra ile yapılmış süreleri titizlikle ayıklamak ve ayrı tutmak yapılması gerekendir.

Benim asıl dikkatimi çeken, Honda distribütörünün model bazında açıkladığı süreyi model bazında Seat Cupra ile kırmak istediğini ilan edip aracına Trofeo ve Brembo balata takıp gelmek. Ben bu mantığı çözemiyorum. Neden yapıldığını da anlayamıyorum.

Burada yapılması gereken, modifiyeli araçların yaptığı süreleri kendi aralarında değerlendirmektir. Elbette ki herkes elindeki aracı geliştirip o iyileştirmeyi görmek ister ve bu herkese de haz verir ama bunu standart bir arabaya rakip olarak lanse edilmesinin açıklanacak tarafı yok.

Siz hiç Nürburgring'de süre yapmış olan bir modifiyeli GT-R üzerinden Prosche 918'i nasıl geçtiğiyle alakalı bir tartışma gördünüz mü? Yoktur çünkü elma ile armut karşılaştırmasıdır.

Son olarak, lütfen pist yarışlarını yalayıp yutmuş ve işin uzmanıymış gibi yorumlardan kaçının. Henüz işin çok başındaki premature tartışmalardır bunlar, alınacak çok yol var.
    Azim Oto Özel Ford Servisi
    http://www.azimfordservisi.com/

Zero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aslında hiç cevap vermeyi gerektirecek bir durum görmüyorum ama sürekli adım geçtiği için mecbur kaldım maalesef. Öncelikle aracımın motoru zır stok aksini iddia edecek kadar saygısız kimse yoktur sanırım bu platformda. Cat back olayı ise yolda keyif almak ve pistte aracın hangi viteste olduğunu anlayabilmek için yaptığım birşey zira güç için yapacak olsak cat back değil dp yapardık. Ayrıca dp yapınca mecburen yazılımla decat yapmak gerekiyor ki bilen arkadaşlar yazılım yapmamın benim için çok kolay olduğunu tahmin edebilir. Stock arabadan fazlası olarak ebc disk balata, cat back, 18" jant ve cup2 lastik var. Ben kimsenin rekoruna kaldırmak gibi bir densizliğe kalkışmadım zira karşıma Honda Türkiye destekli Jason Tahincioğlu'nu alıp ben daha iyiyim diyecek kadar salak ve ego yüklü değilim. O ayrı tutulsun bu ayrı tutulsun diye kategori yapacaksak soruyorum Type r neden bir kez daha çıkartılacak zaten o stok araçların şampiyonu değil mi ? Benim aracımın motor gücü stok, yürüyeni stok, ufak tefek bir kaç değişiklik var(kaliperler stok) diye halk gününde çıkan süreye ve emeğe saygısızlık yapılıyor. Kimseyle sidik yarıştıracak olsam arabayı kusursuz yükler takar slickleri 2.17-2.18 dönerim o zaman süpersportlara yetişti ama yüklüydü mü diyecek bazıları? İnsanları yaptığı keyiften soğutmak bu olsa gerek ama yine de aldırmayacağım gereksiz konuşmalara. İşi en son bileğine güvenen elinden geleni yapsın çıkıp bakalıma getirmek isteyenlere de prim vermem kendi adıma. Ben orada Umuta (golf 7R) arkama takıl birlikte peş peşe gidelim aynı çizgi aynı fren aynı noktaları kullanalım süreni geliştirmeye çalışayım demişim. Yok hırstı yok modifiyeliydi yok adildi değildi tartışmasına mı kulak asacağız bide. Olayın tadını çıkartmaktan uzaklaşmaya çalışanlar olduğu sürece ne video koymak geliyor insanın içinden ne de bu işleri kovalamaya devam etmek. Olayı tatsızlaştırmayalım isteyen cam filmine kadar stok çıkar isteyen dibine kadar yükler. Şimdiye kadar Jasonlı Type r dan ve Burak Ertemli RCZ den başka kimse arabasıyla çıkıp stokken (hadi sizi mi kırayım motoru stokken diyelim madem arabamda ekstra varmış) bırakın rekoru 2.34 ün altına inememiş(unuttuklarım varsa affola) önden çekişte hala konuşanlar var disk balataya

Jeandan-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Orçunun dediği gibi;
    Bizim burda gayemiz yardımlaşmak, fikir alışverişinde bulunmak. Kıskançlık ayrı şey, hırs yapmak ayrı şey bu arada. Şunu da rahatça söyleyebilirim ki, ortalık karıştıranların dışında hiçbirimizin arasında o 2 duygudan da yok. Zaten olsa zekinin lastikleri çalardım(çalsa mıydım?). Şöyle ki kendimden izah edeyim, kendi süremi imzamda olana indiremediğim için zeki ayrı kafama vuruyor, Orçun yeni setupımı merak ediyor, Utkuya bi sorun var herhalde gel bi yanıma turlayalım dediğim koşa koşa yardıma geliyor. Yani bunlar çok güzel şeyler. Zeki'yi tekrardan tebrik ediyorum, ciddi bir süre yaptı. Utku zaten limite doğru yaklaştı. Orçunu tebrik etmiyorum beni kobay ettiği için, pis rönocu.
    .

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracina Brembo ve trofeo takan benim.
    Orj balata yetmiyor,sorun yasarsin dendigi icin degistim. Hos oda cakma cikti.
    Uzerinde standart conti vardi,bildigin konfor lastigi. Bu aracin typer r yada meg throphy ye rakip verdiyonu,sub8 paket.
    Yani lastik olarak honda gibi semi slick ve honda gibi fren paketli(yada throphy)
    Fren icin sansim yok,tek piston,paraya kiyip degismek gerek. Yada Zeki'nin tavsiyesine uyup disk balata almak gerek.
    Ayrica fren hatic Zeki'nin lastik degismesi sadece "durumu esitlemek" icin. Ha fren yada ufak tefek hafifletmek ayri ama ne kadar etkisi olur?
    Ben GP ile stok 2:27:8 yapmistim ama aracda semi slick-4 postin fren-coil-viraj demiri kil tuy vardi...
    Modlusuyla 2:26:3 yapmistim,ustune lastik 2:25(slick)
    Adam burada 2:23 yapmis beyler hemen hemen stok aracla,destur biraz. Forum ahalisinin cogu saygisini gosterip tebrik etmis ama bir kac kisiyi cozebilmek cidden zor.... Olayi ciddiye alip,neler diyorsunuz.
    Zeki;insallah 2:22-21 yaparsin kardesim kasimda. Kiy paraya degis lastik ve balatayi,gorevini yaptilar layigi ile.

dragon07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya daha herkez yolun başında hede hödö yapmayın

zeki bence bu saatten sonra honda için piste çıkma kendin için çık aracın standart degil biraz daha geliştir en iyisini yap fwd rekorunu kır ,şu muhabbet kimseyi biyere götürmez

iynn-RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı OrcunInce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Type-R rekoru tarih oldu.

Leon Cupra 2.23.84. Yeni önden çeker rekoru.
    Alıntı Mehmetmert Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ya daha Tayyarın İstanbul Park videosu gelseydi ya auauahuahah
    Zeki yeni Kral, Cem
    Ne desem bilmiyorum, süre gerçekten inanılmaz stock sayılabilecek bir otomobil için.
    Honda video'yu koyamadan geçildi, taaa en başında da demiştim.
    Anlaşılan Jason'a bir mesai daha çıktı, yine kıracak . Ulan Doğuş Allah tependen baksın diyorum
    Ya Allah askina su yazilanlara bi bakin. Hondayi , jason u karsimiza almayiz o kadar salak degiliz diyosunuz. Sizin yaptığınız sureye biseymi dedik. Honda ile kiyaslamayin diyoruz baska bisey degil. Bi kendinize gelin.

Birde kime yazıyorsunuz bi alinti yapin. Konuyu iyice karistirdiniz.

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Honda halk gunundemi cikicakmis ?

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı iynn-RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ya Allah askina su yazilanlara bi bakin. Hondayi , jason u karsimiza almayiz o kadar salak degiliz diyosunuz. Sizin yaptığınız sureye biseymi dedik. Honda ile kiyaslamayin diyoruz baska bisey degil. Bi kendinize gelin.

Birde kime yazıyorsunuz bi alinti yapin. Konuyu iyice karistirdiniz.
    Honda ile ilgili birşey yazdığımı göremiyorum?

Alıntı dışı olan bölüm:

Ben honda için falan çıkmıyorum bunu yapması gereken Doğuş ben sadece kendi keyfim için haftasonu hobisi olarak çıkıyorum. Honda neden tekrar çıkıyor diye sorduğumdan ben onun için çıktım diye algılanmasın onlar kendi rekorlarının gelişeceğini düşündüğü için tekrar çıkmak istemişler onu sadece full stok fabrikasyon araçlar ayırt edilsin diyen arkadaş için söyledim. Mümkün değil bunu yapmak veya özel event günleri denir İst Park yönetimi kontrolünde her marka kendi arabası için pisti kapatır süre kasar o şekilde ayrı bir kategori oluşur o da şu an sadece Honda süresi var Doğuşun Maisin veya Pejonun rcz ile gelip gelmeyeceği şüpheli o kategori hep boş kalabilir. Ortalığı karıştırıyor birileri gelip sonra gidiyor boş boş işlerle uğraşıyoruz bizde.

Cem.B - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    boşverin sonuca bakın detaylara takılmayın yenii typer alan arkadaşlardan biri gelsin aracına ne takarsa taksın kendi bilir insin 2.23 ün altına kimmiş kral şimdi görün desin beyler boşuna yemeyin birbirinizi bu işin tadı burda rollinglerdeki gibi kendi doğrunuzu kabul ettirmeye çalışmayın çünkü bana sorarsanız pist işinin bir güzelliği var ve tek doğrusu var oda tabela

zeki ahmet mehmet süreyi indirecekki geri kalanlarda hırslanıp yaklaşmak için elinden geleni yapacak

fakat kim 2.23 yaparsa ne dese haklıdır ve zeki bence yine mütevazi bunlar benim objektif görüşüm
    Team PAŞAOĞLU

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Son paragrafin isin ozeti zaten. Kedi-ciger iliskisi desem olsam. Kiskanclik desem,o kadar sahsiyetsiz olunmaz.
    Marka fanligi desem,hondayi korumak gibi gaye yok.
    Kisisel desem,eminim bir cogunuz gakin tanismiyoruz.
    1-2 kisi var,bizde gaza gelip yaziyoruz. Allahdan konu pist konusu....

iynn-RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Zero Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Honda ile ilgili birşey yazdığımı göremiyorum?
    .
    Bende senin sahsin ve aracinla ilgili bisey yazdigimi goremiyorum.

TechTurkey Ogedov - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    -Bir tarafta marka destekli kapatılmış pistte, profesyonel sürücülü Typer

-Diğer tarafta halk gününde amatör sürücülü, disk balata ve typer a denk lastik dışında geliştirme yapılmamış Cupra

Cupranın sürücü ve kapatılmış pist farkını eşitlemesi için çok şey yapması lazım. Mevcut geliştirmeler ancak sağlıklı tur atabilmesi için yapılmış durumda.

Sürücü farkının en güzel örneğini de istanbulpark pist sürelerinde 4 çeker kategorisinde görebilirsiniz. M.Seefried isimli test pilotunun stock porsche ile yaptığı süreye ve onun altında bulunan es motorun prof hazırlanmış porschelerinin sürelerine bakın, sürücü farkının neden geliştirmelerden önemli olduğunu anlayacaksınız.

Zekinin ve cupranın yaptığı süre büyük başarıdır.

Her şartta fabrikasyon bir rekabet diyemesek bile, geliştirmelere rağmen typerin şartlarına denk olmayan cupra, pistte daha başarılı bir araç olduğunu kanıtlamış gözüküyor.

Caner B. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pist konusunuda rolling konularina donmeye basladi.Senin arabanda bu var senin arabanda bu yok vs diye.Typer profesyonel pilot ve bos pistte sureyi yapti.Hala burda senin arabanda catback veya cup2 var denmesi komik.Honda savunuculari geldi yine.Sonucta motoru stock arabayla amator biri sureyi gecti daha otesi yok.Bugra abi demisti typer tekrar sure denicek diye rekoru gecerse tebrik ederiz bizde.
    Audi S3 2.31.83 @İstanbul Park
    Peugeot 308 ehdi 2.45.00 @İstanbulPark
    Ds3 Racing 2.37.267 @İstanbulPark
    Megane RS 250 Cup 2.27.00 @İstanbulPark

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı iynn-RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende senin sahsin ve aracinla ilgili bisey yazdigimi goremiyorum.
    Bende sana yazdığımı göremiyorum, ortaya tartışıyoruz işte maksat kendini geliştirmek,boş yazanları hariç tutuyorum tabi.

initial-D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fwd rekoru için tebrikler,ilk pist günlerinde 2:30 altı araçlar vay be dedirtiyordu şimdi biri çıkıp 2:20 altına inebilir isterse.

Çok alakasız yerden dalacağım konuya ama günlük otomobilden 250 kg hafif aynı güçlerde leon accord alfa 156 wtcc lerin 2:06-2:07 dönmeleri akılalmaz geliyor.araçlar üzerindeki mühendislik ve pilotaj açısından.kimse yanlış anlamasın tartışmayla alakalı olarak yazmıyorum.sadece yarış otomobillerinin yaşadığımız dünyadan nekadar uzak olduğunu ile ilgili
    2011 E90 320d & 2006 FJR 1300 & 2006 ZZR 1400

erh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne olursa olsun, 2.23 cok iyi bi sure.. Aftermarket parcalarla doldurulmamıs bir arac için, std a yakın bir arac için, halk gununde gazlayan bir arac için.. Önceki mesajımda da yazdım, gercekten muhtesem.. Ki ilk seanslarda pistin tutusu da bi garipti.. C ve D seansında kurudu biraz ve daha iyi oldu.. Zeki belki D seansın da cıksa dahada iyi bir sure yapacaktı (cıktıgını gormedim onun için cıksaydı diyorum eger cıktıysa kusura bakmayın..)

Winning is winning.. Sonuc soylendigi gibi tabelada yazıyor.. Kimseninde bu tabelaya bişey soyledigi yada soylemeye calıstıgı da yok benim gordugum kadarıyla.. Daha önce soylenenler, iddialar, karsılastırmalar sonrasında bu gunleri ve pisti takip eden arkadaslar tarafından, hepimiz tarafından belli beklentiler olusuyor.. Butun bu beklentiler nasıl cıktı? Type-r ın rekoru kırmasıyla değil mi? sonrasında Zeki halk gununde kırdı ve tekrar geliştirdi.. Belkide hepsi rastlantı olarak denk geldi ama ister istemez bütün yorum yapanlar type-r la kıyaslamaya basladılar. Zeki gördügüm kadarıyla type-r için rekoru geliştircem gibi bir söylemi olmadı. Sadece bu rekoru geliştirip type-r la kıyaslanılacaksa, eşit sartlarda olmasının doğru oldugu soylenmeye calısılıyor benim anladıgım. Zeki arkadasımız da type-r için ugrasıyorum demedigi için onunla alakalı bir durum yok anlayacagınız..

Kedi-ciger, sahsiyetsizlik falan bunlar madem arkadaslıktan bahsediyorsunuz cok iddialı ve hoş olmayan sözler.. Garip işte.....

erh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    BoostER Erhan ın da göz diktiği ön çeker rekoru için de o Zaman astra nın komple stok olması gerekmez mi mesela bildiğim kadarıyla bushing inden sway barına yürüyen aksam için olan hemen her parça mevcut onun aracında da? Şimdi o 2.22 dönse en hızlı ön çeker bizden çıktı demeyecek misiniz abiler, yapmayın Allah aşkına
    Simdi benim adım gectgi için cevap veriyorum Levent'cim yanlış anlama lütfen

Ben aracımı sadece yarışta kullanıyorum ve gereken butun parcaları ve eklemeleri elimden geldigince yapmaya clısıyorum. Fakat astra 1.6 typer dan daha iyi sure yapacak demiyorum farkındaysan. zaten pistte pist aracı ve yol aracı olarak farklı katagorilerin var olma sebebi bu.. En hızlı önden çeker ile, en hızlı stock onden ceker farklı bişey. M.engin de bir onceki rekoru GP ile kırmıstı ve stock GP denmemişti anlatabildim mi

mrbars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jason, temsili

Serhat Y. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    forumda uzun süredir hararetli tartışma olmuyordu. rolling konularının taşındığı platform daha çok forumdan çıkıp face ortamına kaydığı için diye düşünüyorum, aslında fenada değil hani pistçiler daha bi ön plana çıkmaya başladı forumda. bu konunun gündemde kalması o açıdan güzel diye düşünüyorum, burdaki seviye konuyu takip eden diğer kişileride olumlu yönden etkiler umarım, fakat bende ısrarla kendi düşüncelerini tek doğruymuş gibi karşı tarafa kabul ettirmeye zorlayan kişileri biraz daha sakin olmaya çağırıyorum.
    konuya dönersek zekinin son rekor süresi gerçekten çok güzel tekrar tebrik ediyorum, bence ilk rekor günü yapılan paylaşım gelen rekor sürenin lanse edilirkenki hali biraz itici gelmiş olabilir, type-r üzerinden bunu duyurmak kendinede haksızlık ve gerekte yoktu sanki ben olsam rekor kırdığım aracı ve type-r ı aynı cümle içinde kullanmazdım sunumu yaparken.
    birde bu süre olayı listenin en başında olma hali birazda bizim gibi amatör kullanıcıları teşvik eden tetikleyen bi durum, çıkan herkesi transponder kullanımına itiyor haliyle, rekabet olmadan bu işlerin hiç bir tadı yok bu anlamda bilgelik yapmasın kimse
    son olarak daha geliştirilecek çok süre var, 300hp. fwd bir wtcc aracının 2.04 yaptığı pistte bizimde 2.20 leri istememiz makuldür, bidahaki sezon bu süreleri konuşur oluruz umarım, herkese kazasız belasız sürüşler.
    TeamPASAOGLU

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)