suan burak göruişmede bn istanbuldayım ondan gıdemedım aradım acmadıtelı beklıorum guzel haberlerını
Printable View
suan burak göruişmede bn istanbuldayım ondan gıdemedım aradım acmadıtelı beklıorum guzel haberlerını
"Mikro etkilenme konusunda haklısın,ama o yarışla alakası olmıyan insanın(yaya,ya da arac)etkilenmesi beni rahatsız ediyor,ve biz modifiyicilerin,drag severlerin toplum tarafından,haberciler tarafından sevilmeme sebebi bu MİKRO kazalardır(bence) dediğin gibi yolda olan en ufak bir kaza bizim alehimize sonuclanmada"
Halen ben elma diyorum sen "ankaraya mı gidiyoruz" diyorsun... Algılamamakta diretirsen yapabileceğim bir şey yok.
Son kez açıklıyorum. Ben sana toplum tarafından algılanmalardan bahsetmedim. Rollinglerle bu tarz draglar yanyana getirilmiş. Ben sana rollingde kaza olsa kim etkilenir, bu tarz draglarda kaza olsa kim etkilenir onu söyledim. Açık ve net... Banane toplumun algısından, toplum algısı ile ilgili birşey mi dedim ben...
"Federasyon işine gelince üzgünüm federasyonun bizi(drag severleri) çoktan terk ettiği inancındayım,bunun nedeni çok basit aç bak sitesine drag yarış takvimi ne zamanmış :(
Bu sporu çok seviyorum,ancak yeni yeni yapacak mali imkan buluyorum bu yüzden bu sporun gelişmesini,insanların yoldan piste gelmesini istiyorum,çünkü drag bence en düşük bütçeyle yapılabilecek motorsporudur ve bunun yolu daha çok ulaşılabilir pistten geçer insanlar pistte bu hız duygusunu tatmin ederse yolların daha güvenli olacağına inanıyorum inan bana bu iş böyle giderse yakında modifiye işi geri gidecek,çünkü bu değerli araçları yapan insanlar şunu görmeye başlıyor:Nerde kullanıcam bu aracı senenin 5-10 günü kullanacağım bu araca bu kadar para deger mi?
Modifiye dergileri bile yeni araç yapılmadığı için artık standart spor arabaları dergilerde yayınlıyorlar bu sektörün ibresi aşağı dönüyor(çöktü,mahvoldu demiyorum)ve biz birşeyler yapmalıyız,hepimiz bu işi çok seviyoruz hiçbir şüphem yok"
Neye inanıp neye inanmadığının kanun nezninde hiçbir önemi yoktur. Federasyon legal yarışların izinlerini veren tek resmi kurumdur. Sen inansan da, inanmasanda.
Ayrıca pistler açıldığında yollar daha güvenli olmaz. Senelerin tecrübesi ile kanıtlanmıştır.
"Pist yapılma işine gelince biliyorum çok küçük bir ihtimal ama bu ihtimal bile beni mutlu ediyor,bir gün parası olan biri bu ilgiyi farkedecek ve bu işe girişecek ve eminim çok çok kar elde edecek düşünsene ist a yakın bir yere bir pist evet I HAVE A DREAM....
Senide anlıyorum endişelenmede bu organizasyon sırasında birşeyler ters giderse(ki gidebilir)bunun bütün camiayı etkileyip tamamen drag yarışlarının iptalinden endişelisin ve bu çok haklı bir endişe elde olanı korumak bunun yolu önümüze atılan bu işte sorumluluk almayan(bence)bir federasyonun yaptırımlarından korkmak değil
Böyle birşey yaparsa o federasyona dava açmak madem o motorsporlarının otoritesi konumunda o zaman o konumun gereğini yapacak,yapmassa oraya yapacak birileri gelecek"
Ütopik rüyalardasın...
"Tabi oooo kim dava açar diyceğiz işi seviyorsak 6000 dolara turbo kitleri alıyorsak BİZ yapıcaz,Türkiye de ne olur demeyin arkadaşlar artık türk mahkemeleri son mecri değil
gerekirse avrupa ya götürücez bir işi sevmek,tutkuyla bağlanmak bbudur
Gecenlerde passaport fiyatları düştü belki duymadınız belki duydunuz neden biliyormusunuz adamın biri dava açtı BENİM SEYAHAT ÖZGÜRLÜĞÜM KISITLANIYOR DİYE :) birşeyler değişebilir ben buna inanıyorum yeterki zordan kaçmayalım"
Madem inancın var ne bekliyorsun? Götür Avrupaya... Yukarıda da belirttiğim gibi ütopik rüyalardasın...
arka sokakda 200km hızla gitmek kaldırım kenarında agacların yanında evet bu kesinlikle cok mantıklı, hadi seyircileri engelledin ama arabayı kacırıp kaldırıma veya agaclara offf dusunemiyorum bile. gorundgu kadarıyla guzel emek harcıyorsunuz ama emek verdiniz diye her işin sonu iyi olacak degil bence vazgecilmeli.
Büyük resmi görmemek için direniyorsun,değişim herzaman zorludur ama neyseki bizim gibi düşünenler az olsada bu az kişiler değişimi yapan insanlardır.Değişim olunca sende yararlanabilirsin :)
Toplumdan banane diyebilirsin ama o toplumdur drag yarışlarına olumsuz bakan ve engelleyen o yuzden bu durumdayız işte bak banane dediğin toplumdan senede kac drag yarısı ıcın izin alıyorsun :)
Fedrasyon bu yarışa izin vermesede yapılabiliyor yarışlar illegal olduğunu düşünen varsa polis çağırsın,kanun bir tanedir gerisi boş....
Pistler açılınca yollar daha güvenli olmaz hangi tecrübe ile sabittir?Bu ülkede halkın kullanımında çok mu pist var?Ya da bu konuda bi istatistik mi yapılmış bu ülkede?
Evet rüyalardayım ama şunu unutma eğer bu rüya gören insanlar olmasaydı hala taşdevrinde yaşıyor olurduk,iki kardeş UÇMANIN rüyasını gördüğü için bugün uçak diye bir icat var
Bazı RÜYA görmeyen insanlar ilk tren yapıldığında işte insanoğlunun ulaşabileceği son hız bu demiş(55km/saaat) :) o yüzden rüya görmek gelişimin ilk aşamasıdır :) rüya görmekten korkma
Peki,
Daha önce de belirttiğim gibi kaç yaşındasın bilmiyorum. Demek benden ve bu kadar insandan daha fazla deneyime, tecrübeye, bilgiye sahipsin ki bu kadar üsteliyorsun.
Ne diyeyim.. Umarım o gün başınıza bir olay gelmezde rüyadan uyanmazsınız...
Ha bu arada, şu soruna da cevap vereyim.
Autodrom ilk açıldığı ve neredeyse her hafta sonu her keseye uygun bir aktivite olduğu zamanlar sokakta gazlayanlar zerre eksilmedi. Aksine arttı. Bu ülkede istediğin kadar pist aç. Yarış için belirleyeceğin meblağ günümüzün şartlarına göre minimum 100 TL ( ki bu bile çok iyimser, çok düşük, gerçeklikten uzak bir meblağ ) olacaktır. Bizim halkımız 100 TL piste vermektense 50 TL'lik benzin alıp sokakta gazlar. Ek bilgi vermek gerekirse, Autodromda drag ve Time Trial organizasyonları düzenlendiği dönemde katılım ücreti günümüzün 70-80 TL'si idi.Alıntı:
Pistler açılınca yollar daha güvenli olmaz hangi tecrübe ile sabittir?Bu ülkede halkın kullanımında çok mu pist var?Ya da bu konuda bi istatistik mi yapılmış bu ülkede?
Evrenoz kardeş kırmayalım birbirimizi ikimizde aynı taraftayız aslında :) beni,seni onu engelleyebilirler ama hepimizi durduramaz kimse :)(biraz ütopik biliyorum :p)
Ben rencide edici birşey söylediysem özür dilerim
Bu gibi forumlar birlik olalım daha iyiye gidelim diye var,klavyede fikirler yanlış anlaşılabilinir
ama inan ikimizde aynı şeyi istiyoruz...
Bende umarım kimseye birşey olmaz org biraz eksiklikleri var farkediliyor,bir Akhisar dan uzak ama yapanlar bu konuda büyüklerimizin yapacağı önerileri dinliyceklerini söylüyorlar,arkadaşlara da bir şans vermek istiyorum
Allah hepimizin yardımcısı olsun umarım araba hazır olurda katılabilirim :)
not:79 doğumuyum bu konuda çok tecrübem yok sadece inancım var,sende haklısın birne birşey olursa geriye gideriz diye düşünmekte benim düşüncemde şu:organizasyonda öncelikle kimseye birşey olmaması geri kalan herşey düzeltilebilinir
Ve evet autodrom konusunda hak veriyorum sana ama bence bu iki şekilde düzelir
1)ulaşılabilinir pistler açmak
2)eğitim
ve biliyorum bu cok zaman alabilecek birsey ama bir yerden başlamak lazım,bundan 20 sene once drag mı vardı sımdıkı gıbı,yolda kat ediyoruz bizim çocuklar daha şanslı olacak :)
Herkese iyi akşamlar.
Çok İyi haberlerim var :)
Şöyle söyliyim % 90 İhtimalla izinlerimiz tamam.
Görüşmeye gittim.
durumumuzu anlattım. yarış alanının fotolarını bilgilerini anlattım. alacagımız güvenlik önlemlerini anlattım. En iyisi kısa keseyim A dan Z ye herşeyi anlattım konuştum.
Prosedürü anlattı bana kendisi.
Dilekçe ile Başvuracaksın. Biz gerekn yerlerden gereken bilgileri izinleri alıp size sonucu sölicez dedi. Gereken yerler kısmında kımler olucak hangı makamlar olucak dedim.
Belediye başkanı-emniyet(jandarma)-Vali Ve yarış alanının Müdürü ile görüşeceklerini sölediler. Bende Bunların zaten Bilgisi var Bilgisinden öte izin belgelerimiz var dedim.
Kendisi güldü İlk Yapcagın işi sona bırakmışsın dedi :D Dilekçeyle başvuracagım tekrar kendısı bızım görüştüğümüz yerlerle görüşücek. Allahın izniylede En ufak sorun olmıcak.
Siz Yolu Tam olarak Görmeden Alınacak Önlemleri bilmeden hala Böyle Konuşmalara Devam ediniz Lütfen.
Bakın Yan Barıyerler Neyi Ne kadar Koruyabilicek Bana bunu açıklayabılırmısınız. Araç 200 km hızla o barıyere vurdugunda neler olabılecek sölermısınız ? 200 Km hızla Ağaca vurmakla Barıyere vurmanın arasındaki farkları Açıklayabilirmisin ?
Yetkililer izin Verdikten sonra Ben vazgeçerim tamam İsteğiniz buysa Tamam Vazgeçerim Ama Neyden vazgeçerim biliyormusunuz Sürekli açıklama yapmaktan Vazgeçerim. Yetkililer izin verdikten sonra Neyden Vazgeçmem onuda söliyim 4 Temmuzda Bu Drag Organızasyonundan Vazgeçmem. Sadece Kendi şehrimin araçları gelse Bile Vazgeçmem. Vazgeçmememin Sebebini de Artislik Ukalalılık Vs Gibi Anlamayın. Eğer Bana O Kadar İnsan İzinleri Verebiliyorsa Ben Vazgeçmem.
Yinede Fikirleriniz için Çok Teşekkür ederim.
Bu Açıklamamıda yanlış anlamayın Lütfen. Saygı Sınırlarımı Aştığımı Düşünmüyorum ama Aştıysam Eğer Kusura Bakmayın. Daha Draglara 10 Gün Varken Bedenende Ruhende yoruldum.
ben ağaca 2 defa çarpmış biri olarak şunu söyleyebilirim..ölüyordum!..hızım vardı ama oto drag yarışındaki kadar yoktu..oto drag yarışında ulaşılan hızla bir bariyere vurmakla ağaca vurmanın arasında da fark vardır..bariyerde sürücünün ve izleyicilerin kurtulma ihtimali çok daha yüksektir..ağaca çarpma durumunda ise hem sürücü ölür hemde izleyilerden bir veya bir kaçı ölebilir.beni yanlış anlamayın ama siz ne kadar ilk 50 m den sonra kimse olmuyacak desenizde insanları kontrol etmek çok zor..beton bariyerinizi de sağlayın ondan sonra kafanız daha rahat bir şekilde yarışınızı yapın.
http://www.tosfed.org.tr/kitaplar/13...g-18012010.pdf
Organizasyonu yapacak arkadaşlara önerim yukardaki yönetmeliğin tamamını okumanızdır. Gelişmeleriniz olması sevindirici. Özellikle dikkat etmeniz gereken maddeler var altta listeliyorum bunları dikkatli okuyun.
2.7.3
2.8.1
pistlerde olduğunu sanmıyorum bu yarışların ;),Benim hatırladığım ilk yarışlar körfezde yapılanlardı ve şimdiki gibi canavarlar yoktu gelişimini bir düşünsenize hulk,msky,msupra,s2000 turbolar,vti turbolar artık drag e parca temin etme daha ulaşılabilir birşey anlamında söyledim ben onu :)
2.7.3 Diğer Alanlarda Yapılan Yarışlar
Sabit yarış pistinde yapılmayan tüm mahalli ve ulusal
oto-drag yarışmaları için, aşağıdaki güvenlik önlemlerinin
alınması gerekmektedir:
1- Start çizgisinin takip eden ilk 100 metre boyunca,
her iki tarafta da beton bariyer veya armco (metal
otoban korkuluğu) bulunması zorunludur.
Bu bariyerlerin, parkurun tamamı boyunca (en az
402 metre) kullanılması tavsiye edilir.
2- Seyirciler sadece, beton bariyer veya armco bulunan
bölümlere alınabilir. Söz konusu seyirciler için,
portatif tribün kurulması tavsiye edilir
3- Eğer portatif tribünler yoksa, beton veya armco
bariyerlerden, minimum 5 metre uzağa demir bariyer
veya çapraz çekilmiş bant vasıtasıyla ikinci bir güvenlik hattı oluşturulacak ve seyirciler bu hattın gerisinde konumlandırılacaktır.
2.8.1 Organizatörün Alacağı Güvenlik Önlemleri
Aşağıdaki teçhizat organizatör tarafından yarışma süresince
hazır bulundurulacaktır :
1. İki adet tam teşekküllü ambulans,
2. Bir adet itfaiye aracı
3. Bir adet oto kurtarıcı
4. En az 4 adet 10 Kg’lık manuel yangın söndürücü
5. Güvenliğin sağlanabilmesi için yeterli miktarda telsiz
cihazı
6. Organizatör yeterli miktarda bayrak gözetmenini gerekli
bayraklarla donatılmış olarak yönetmelik şemasında
göstereceği şekilde hazır bulunduracaktır. Bayrak gözetmenleri
seyircinin arasından ayrılabilecek şekilde
farklı giyinmiş olmalıdırlar. Ayrıca seyirciyi kontrol edebilecek
sayıda güvenlik görevlisi sağlanacaktır
Yaw ben hiçbir yarışta bekleyen itfaye aracı görmedim?Bekliyor mu gercekten?
Buyrun Görün İşte Tosfed Neden Takip Etmiyor ?
Bilgisi dahilinde olan Yarışlarda Neden Bi gözlemcisi olmuyor ?
Neden Hiç İtfaie aracı görülmemiş ?
Ya İhtiyac duyulacak kaza veya başka bir durum olsaydı ?
Yani Benim bu durumdan anladığım Gerçekten işlerini düzgün yapmıyolarmış ? yanlışsam düzeltiniz...
Şimdi Sormak İstiyorum.
Bariyer Ve Kategori Hariç Sorunum Varmı ?
Tosfed den belgeli hakem gözetmen ve bi komserler kurulu gibi bişey olaması lazım bunların tüm ücret ve giderlerini karşılamanız lazım bizim arhisardaki yarışta bunların hepsi vardı.
2003 den beri nerdeyse tüm mahalli ve ulusal yarışlara girdik hepsinde itfaye aracı vardı;)
Birazda etrafınızdaki sizden tecrübeli arkadaşları dinleyin kendiniz söyliyip kendiniz dinliyorsunuz
Ben bu foruma çok yazı yazan bir insan değilim bilakis iyi bir takipçiyim. üyelik tarihim itibariyle attığım mesajlardan belli oluyordur. Ben burda sizlere doğrusunu göstermek için elimden geleni yapıyorum ki beni tanıyanlar bu konudaki tecrübelerimi çok iyi biliyorlardır. Ama buna rağmen hala dediğim dedik çaldığım düdük diyorsunuz ya. Tek eksiğin bariyer ve kategori değil.
1-Senin su an hakemin YOK. Gözetmen denilen kişiler federasyon tarafından eğitilmişdir aynı futbol hakemi gibi, yoldan çevirip sen arabaları kaldır sen dereceyi tut, sen fodepar bayrağı göster, sen yanaştırma yaptır diyerek yaptığın adamlar değildir.
2-Su an bir yönetmeliğin YOK
3-Seyirci için söylediğine göre ayrı bir bariyerin YOK
4-Senin federasyon tarafından onaylanmış bir pistin YOK
5-Bir tıra 25metre beton bariyer ucu ucuna sığıyor ki federasyonla konustuğunuzda bu beton bariyerlerin tanesinin min 1tonluk olması gerektiğini söylecekler size ve buyrun siz hesaplayın kaç tıra ve vince ihtiyacınız olacak ve bunların maliyeti size ne olacak.
6-7 diye uzatırım ama uzatmıyım.
Hiç düşündünüzmü acaba bu yarışlar neden sadece konya ve akhisarda yapılabiliyor yada neden geleneksel hale gelen ankara hipodromu yarışları tribünü olmasına bir yol değil aksine bir gösteri alanı olarak uygun olmasına ve metraj olarak federasyonun beklediği metrelerin üzerinde olmasına rağmen artık yapılamıyor. Lütfen bardağınızda bi damla su varken dolu sanıp benim bardağım dolu demeyin. Amacım yıkıcı olmak değil aksine yapıcı olmak için yazıyorum ama nedense umrunuzda olmuyor.. Bu arada gittiğiniz düzce kulübü de hayatında hiç drag yarışı yapmadı bunuda hatırlatırım (hatta hiç yarış yapmamış olabilirler emin değilim). Tamam belli prosedürleri söylemişler ama türk halkının yaptığı hatayı onlarda yapıyor. Kitap kural okumuyorlar ve sizin hatanızı söyleyemiyorlar. 3 gün sonra federasyon sportiften gittiğiniz kulübe cevap gelince sizde olmayacağını öğreneceksiniz.
Ben Bir Daha burda Tartışmaya bişeyleri anlatmaya Açıklamaya Çalışmıcam sıkıldım artık.
Tosfed dedınız yaptk her Sölediğinizi dinledik değerlendrdik hak verdik teşekkür ettik.
ama hala çıkıp bana biri kendi kafana göre iş yapma tecrubelılerı dinle diyosa ben daha hiç birşey demiyorum. Sen 8 Yıldır Yapmışsın Ben ilk yapıyorum Tabiki eksiğim olucak illaki olucak Senin ilk yaptıgın organızasyon kusursuzmuydu ?
Neyse Herkese değerli yorumları için çok teşekkur ederim.
Gelişmeler oldukça haber veririm bu konu altında.
Saygılar...
Sevgili Gökhan
Boşuna yorma kendini 17. sayfaya gelmiş konu Türk milletinin başına birşey gelmediği sürece o konuda önlem almadığını herkez bilir. Olay olduktan sonrada ahh vahh gitti giden ağlanır sızlanır.
Seninde anlattığın kural bozukluklarına rağmen federasyonun izin vermeyeceği belli. verirse onlarında bir hükmü kalmayacak.
O gün izin olsada olmasada oraya toplananlar bir şekilde yarışacak bir sürü abuk subuk tofaşcı drift yapıp hava basmaya çalışacak, kavgalar çıkacak tabiri caizse nerde çokluk orada bokluk.
Başta bedava olması olayı zaten akıl almaz hale getirir anasını babasının arabasını alan sırf katılmak için sıraya girecek o yarış bitmez. profesyonel katılımcı olacağınıda sanmıyorum
Sonderece haklı ve iyi niyetle ve sıkılmadan yazdığın yazıları okurken karşılığında aldığın cevapları gördükçe içim daraldı
bellki vaz geçilmeyecek
bence başarılar dilemek ve geri çekilip görmek en iyisi.
Sevgili Burak
Sırf içinizde drag sevgisi var diye hayatları tehlikeye atıp bunların maddi manevi suçunu taşımaya değermi
En azından katılımı ücretli yapıp yarış günü katılacak araçlara özel bir sigorta yaptırılabilir çünkü burada olacak kazayı trafik sigortası karşılamayacaktır.
Yine buradan gelecek gelir ile en azından start bölümündeki seyirciler için bariyer koyabilirsiniz
Bahse girerim yarış esnasında o yolda karşıdan karşıya geçen bile olur. Türk halkının klasik hareketleri bunlar. Jandarma ne yapacak tüfekle vuracakmı
En az 100 tl katılım ücreti ile içinde gerçekten drag sevgisi olanlarıda boş arkadaşlardan belki bir nebze ayırmış olursunuz
Yönetmeliğe uygun olmalı ve güvenliğin en ufak bir ihlalini olmaması gerek diyen tüm arkadaşlara canı gönülden katılıyor ve destekliyorum
Çok Saolun iyiliğimizi düşünüyosunuz anlıyorum. Çok teşekkür ederim abilerimiz olarak uyarmanız gayet Güzel.
İlk olarak Sizce Ben Güvenlikte zaaaf Olacagına inansam Kendimi Bu yaşımda tehlıkeye atarmıyım ? Cahil Bir İnsan deilim ki ben sizin sölediklerinizi dikkate almamazlık Vs Vs bişeyler yapmıyorum. Söledikleriniz Çok Çok önem taşıyor.
Abicim Drag ücretleri konusunda Düzcede İlk Kez yapıldığından Ücretsiz olması Gerektiğini Düşündük. Zaten Tüm harcamaları cebimizden yapıyoruz Ve yapmaya Devam edeceğiz.
Şahinciler Doğancılar Gösteri yapıcak ölemi. Evet belkı bnm şehrımden bnm arkadaşlarımdan olmayan şehır dısından gelenler yapabılır ama o gün bnm şehrımde örneğin 100 araç varsa 90 ı arkadaşım Böyle Bişey olmıcak.
Her İsteyen Draglara Katılıcak Gibi Birşey nasıl söz konusu olabilir. tamam prof bir yarış olmıcak ama bu kadarıda fazla. Ki Şöyle Bir durum var. Draglara katılacak araçlar 1 hafta içinde Zaten Belli olucak ki. Şöyle Bir durum da yani aracı yüklüdür bu sporla ilgilidir daha önceden yapıodur o an gelir o araç yerleşir biyere. ama yok bn geldım yarışçam şöle yapcam böle yapcam gibi birşey olabılırmı ? Bu kadar Basit deyil...
"acil" bir isim olmadigi surece organizasyonu takip etmek icin yarismaci olarak katilicam, bakalim planlanan nedir, ne kadar hazirlar ;)
bende %99 ordayım drag için + drift işleri için önceden bir kayıt lazımmı yoksa orda duruma göre istesek girebilirmiyiz ?
1 hafta önceden araçları tek tek görecekmisin. Maille katılım alıyorsun Kaç şehirden araç çağırıyorsun. Piyasadaki tipleri sende herkez kadar biliyorsun taksiden çıkma şahine turbo takıp modifiyeli diye dolanıyorlar. Umarım saxo turbo&bugaru videosunu izlemişsindir. orda anlatılmak istenen tam olarak mevcut.
inşallah başarılı olursun ve ilerde gerçek anlamda profesyonel yarışlar düzenlersin bizlerde seve seve katılırız.
bizlerin maksadı seni baltalamak değil.Aksine destek olmak. Çünkü olabilecek bir hatada ilerde hakkı ile düzenlenebilecek yarışlarda zarar görecek.
Kolay gele
Yok Abicim Gerek Yok Sadece Geleceğınizi Ben Listelere yazarım o kadar.
Az önce sevgili abim demişti Babasının arabasını her alıp gelen yarışa katılacak sıraya girecek diye.
Bu durum Şu şekilde Doğru olucak. Sizin gibi abilerm gelir orda karar verır grıp gırmıyecegne Sıkıntı deyil o bizim için. yeterki bu sporu daha önceden yapmış olsun tecrubesi olsun acemi olmasın yeterlidir. o gün gelip Katılmak istendiğinde olur tabi.
Ama tek bir ricam var. Biraz Erkenden gelmeniz olucak.
Sizin gibi Bir kaç abilerim daha var Yarış alanını güvenliği asvaltı görüp öyle katılacaklar.
anladım kardeşim sen beni ekle listeye iyi kötü geldikmi kalkarız hertürlü sıkıntı yok yağmur da yağsa tünel bulur orda kalkarız gerekirse :D
tarih kesinlestimi, festivalle ortak yapilsin konusu vardi?
Abicim ben baltalamak engellemek gibi bişeyden bahsetmedim tam tersine teşekkür ettim abilerimiz olarak uyardıgınız için Teşekkür ettim ben.
Peki Abicim O zaman Benim Şöyle Bir Teklifim Var eğer işin olmaz ise gelme şansın olursa gelin misafirim olun O gün sizi orda ağırlıyım araçlarınızla gelmeniz önemli deyil bnm için bu spora gönül veren insanlarla tanışmak bnm yaşımda bir insan için ne kadar önemli olabileceğini tahmin edebiliyorsunuzdur. ( bu teklifimede yalakalık yapıor duygu sömürüsü yapıyor diyenler çıkablir ama bn yinede yazıorm )
Abicim Şuanda İnanın Bize geleceğini söleyen insanlar hepsi bir grup , club. Hepsinin ya inetrnet siteleri ya forumları ya face de vs grupları mevcut.
İnanın maille veya net yoluyla kımse şuanda gelicem draglara katılıcam dıyen yok herkes arıyor hatta bizim yanlarına gittiğimiz onların yanımıza geldiği gruplar bile var.
düzce-Bolu Tüneli Çok Uygun :D
Bni Msn den eklermsn abicim. Bir kaç söyliceklerim olucakta.
burak8881@hotmail.com
festivalle beraber olsa daha iyi olurdu bence