92 liymis arkadas,onunla bide sienalarla yarışmak lazım doğanım :)
Printable View
92 liymis arkadas,onunla bide sienalarla yarışmak lazım doğanım :)
seko abimiz geri vitesi olmayan ve kendinden baska kimsey beyenemeyen bi abimiz :D azimini takdir ediyorum :)
ne bilim la:) 92 li dediler:) vay kerata vay :D
İzninizle sürüşünüzü biraz eleştirmek istiyorum, ciddiye alırsınız ya da almazsınız, ama kendi gördüğüm yanlışları söylemek isterim daha iyi zaman çıkarabilmeniz için. Düşünceler tamamen bana aittir.
İlk gördüğüm hatanız aracınızı çok sert kullanıyor olmanız, sanki roll de sürüyormuş gibi hani gazdan ayağınızı saniyelik çekseniz geçilecekmişsiniz hissine kapılmışsınız. Çok ama çok sert kullanıyorsunuz ki küçük bir pistte güçlü bir fwd ile yapılacak en büyük hata budur hele de coilover(var sanırım)larınız yumuşakta ayarlıyken. TT'yi rollden tamamen ayırmanız gerekir. Ne kadar yumuşak kullanırsanız o kadar güzel tepkiler alırsınız, sert kullanmanız sizi understeer yoluna götürür ki bol bol bu tt de yapmışsınız. Öncelikle virajlarda yarım gaza alışmanız gerekir, ya bas çek yapıyorsunuz ya da viraj çıkışlarında tam gaz yapıp açık diff ten dolayı da boşta kalan tekerlek yüzünden kesicide kalıp tüm gücü yola aktarmıyorsunuz. Bu da çok çok zaman kaybettiriyor. Ayrıca fren noktalarınızda da biraz çalışmanız gerek tabi yarış çizgisi de. Fren noktası ve yarış çizgisini pistte daha çok tur atarak tabi bulabilirsiniz ama hep dediğim gibi en büyük hatanız çok sert kullanıyor olmanız. Bu stili kullanarak fwd de understeer i , rwd araçta oversteer durumunu bol bol yaşarsınız. Ha bir de eklemek isterim, Sifirincimurat nickli arkadaşın teoride ve LFSde(evet size komik gelebilir ama 1 saniyelik farkın büyük nedeni belkide) sizden çok çok daha üstün olduğunu biliyorum, evet type r daha güçlü bir araba olabilir ama küçük pistte güce ters orantılı sürüş biçimini belirlerseniz çok güzel zamanlar yaparsınız, biz de kesici sesi yerine alkışları daha çok duyarız.
Tekrar söylüyorum isterseniz ciddiye almayın ama denediğinizde neden daha yavaşım diye düşünmeyin, başlarda sadece o "smooth" sürüşü yakalarsanız çok daha ileriye götürürsünüz zamanlarınızı, tabi ben sadece 1.liğe oynamak istiyorm böyle sürmeye devam ederim derseniz, zamanınız max 1 saniye ileri gider daha da gitmez düşüncesindeyim.. Ha bir de ileriki seviyelerde sol ayak freni ve heel and toe deneyin o type r ın hakkını verin pistte, şu anda hiç ama hiç verdiğinizi düşünmüyorum.
Doğuş.
Typer ile ilk time trialim:) vtecimle neler yaptığımı cogu kisi bilir :) .ilk defa time triale çıktım ilk defa bu piste çıktım aracımın tepkilerini yeni öğreniyorum. bı dahakinde zamanı beraberce görürüz sıkıntı yok, çizgi bilmiyosam ben ne diyim :) videoda o yüzden çizgi yok ;) fikirlerine saygı duyarım ama tek surusumden kesin yargılar çıkarmışsin :) bı dahakini yine izleriz
Ben daha önceki time trial videonuzu görmedim sadece şu sürüşünüzle ilgili yorumlarımı söyledim. Çizgi konusunda daha iyi olabilirsiniz diyorum çünkü sürekli understeer a düşüyorsunuz doğal olarak çizgiden çıkıyorsunuz, yani hedefinizdeki çizgi doğru sürüşünüzden kaynaklanan hata çizgiden çıkarıyor. Fren noktasındna bahsettim mesela bir kaç kere emin olamayıp gazı bıraktıktan sonra tekrar basıp bırakmışsınız düzlükte.çizgi ve fren noktaları dediğim gibi pisti öğrenerek yani daha çok tur atarak olur doğal olarak aracınızı da tanırsınız. Benim aslında genel olarak tek olarak kötü yönde eleştirdiğim gaza gerektiğinden çok çok fazla yüklenmeniz. Ben sizi sadece roll de gördüğüm için de vti ile neler yaptığınızı bilmiyorum pistte bir de böyle bakın :) Teşekkür ederim dikkate aldığınız için bu arada.
Serkan senin popon neden kasiniyo bilader ? bi icraatta sen yap artıkta görelim,gel benzin parani veriyimde piste çık ,vadelideki 15 binin bitmes böylece aman naparsin sonra ;)
Tube olduğu için videoları izleyemiyoruz başka yerde var mı?