F1'de kullanılan düşük hacimli turbo motorlarla standart yol arabasına konabilecek 1.6 turbo motoru nasıl bir tutabiliyorsun ?
Printable View
ahmet formula 1 i sakız sandı galiba:Dbol bol saçmaladı bu konuda:D
http://img264.imageshack.us/img264/7499/turbodg5.jpg
:) :) :) :)
son haberlere göre Ferrari V8'de israr ediyormuş ve yanna müttefik arıyormuş. Rahat ol Ferro!
Baba arkanda :D
toyota'yı baba sınıfından çıkarabilir miyiz, rallide iyilerdi ama f1'de sadece para babalığı yapıp çok para harcadılar ...
f1 & vtec kıyaslaması da iyi olmuş ...
19bin devir çeviren, 10bin rölantisi olan daha altında da stop eden motorlar :)
ki turbo olmasa da ilerleyen yıllarda 750-800 bg'yi de 1,6 motordan çıkarabilirler ...
Ben Toyota başarılı oldu demedim ki :) Honda ne yaptı son girdiğinde ? onlarında ciddi bi başarısı yok . Toyota yı baba olarak saydım çünkü araçlarında herşeyi kendi üretiyordu motorundan tut aerodinami kadar herşeyi kendileri yapıyordu o yüzden + ciddi sayıda da taraftarları vardı. Bugün çoğu takım dışardan motor alıyor ...
ahh Schumi ahh kemiklerin sızlıyordur :) ( adamı öldürdüm 2dk da :) )
buttonun şampiyon olduğu virgin aracı motor hariç honda değilmiydi?:)
ya honda son zamanlarında tırt olsa da f1 tarihinin efsane motorlarını üretti, ekonomik krizden tırsıp salak gibi kaçmasalardı yıllardır yaptıkları yatırımın karşılığını alıp takım şampiyonluğu bile kazanabilirlerdi.
toyota ise bi nevi ali ağaoğlı mantığı yaptım olacak dedi güzel şekilde patladı ... isterse vidasına kadar kendileri üretsin .....
Ferrari ve Mercedes den sonra Bay E de Turbo motora karşı :
Bu ifade, 2013'ten itibaren kullanılması planlanan küçük ve turbo motorların yarışlara sadece zararının olacağını düşünen Bernie Ecclestone'ye ait.
Avustralya Associated Press'e konuşan Ecclestone: "Bu küçük 4 silindirli motorlara geçişin tam, tam, tam olarak karşısındayım"
"Buna ihtiyacımız yok. O kadar önemliyse, salon araçları yarışı benzeri yapılmalı"
"Dahası halkla ilişkiler temelinde. Bu değişiklikler sporda korkunç maliyetler oluşturacak."
"Organizatörlerin büyük seyirci kaybı yaşayacağından eminim; şüphesiz TV'leri de kaybedeceğiz"
Bay E, FIA Başkanı Jean Todt ile bu konuda görüş ayrılıkları yaşadığını kabul etti.
Ecclestone: "O bir organizatör değil ve Formula 1'i satmıyor. Jean ve ben, bu motorlar konusunda biraz fikir ayrılığı yaşıyoruz. Bunun için bir neden göremiyorum"
"KERS var ve bu, Formula 1'in çevreye duyarlı olmaması sorununu çözmek için öne sürülmüştü. Şimdi ise bir başkası çıktı"
Ecclestone ayrıca daha az ses çıkarak motorlarla Formula 1'in ilgisini kaybedeceğini düşünüyor.
Ecclestone: "Dünyanın dört bir yanında farklı insanlarla görüşüyorum: Sponsorlar, organizatörler ve muhabirler. Formula 1 için gerçekten önemli iki şeyin olduğunu düşünüyorum."
"Biri Ferrari, ikincisi ses. İnsanlar o sese bayılıyor, heyecan duyuyor. Hiç Formula 1 yarışında bulunmamış insanlar (ortamdan) ayrıldığında neyi en çok sevdiği sorulduğunda 'ses' derler"
"Bazı Rus beyefendileri Singapur'a götürdüm ve daha sonra Rusya'da görüştüm. Hayatlarında bulundukları ilk yarıştı ve onları etkileyenin ne olduğunu sordum"
"Ses konusunu hiç düşünmüyordum bile ve en önemli şeyin ses olduğunu söylediler. İnanılmaz. Sizi gerçekten yakalıyor. Daha da inanılmazı, kadınlar, hanımefendiler bile sese bayılıyor"
trf1.net
Turbo motorlara geçiş zor gibi gözüküyor
neden tüm takımlar turbo motora geçmek zorunda ya da neden hepsi atmosferik olmak zorunda?
F1 tarihinde örnekleri var atm. vs turbo motorların..
FIAnın koyduğu kurallar gün geçtikçe saçma sapan bir hal almaya başladı sonuçta F1 teknolojinin en son sınırına kadar kullanıldığı bir platform ve günlük kullandığımız araçlara uygulanan teknolojinin hatırı sayılır bir kısmı F1 den devşirme..
Bu durumda ben merak ediyorum örnekle hareketli parçalar neden yasaklandı? neden bu teknoloji serbest bırakılıp gelişmesi sağlanmadı?
Şimdide engelleyemeyeceklerini anlayınca (bkz. 2005-2006 renault, 2010 redbull) kısmen serbest bırakıldı..
Amaç daha hızlı araçlar üretmek değilse nedir? şayet öyle ise neden bu araçlar eskiden daha hızlıydı?
Bana göre motor sporlarındaki en gereksiz otorite FIAdır!
bu adamı öldürürüm ben! çok afedersiniz ama böyle gerizekalıların söz sahibi olabildiği bir organizasyon izlemekten bırakın zevk almayı utanç duyuyorum!
biri F1 deki en önemli şeyin ferrari ve ses olmadığını anlatsın şuna!:ofk:
edit; o paddocktaki barbiler olmasa F1 bir şey kaybetmez!
bunlardan nasıl bow sesi gelecek acaba? :D:D:D
bir de 4 silindir 1,6 litre turbo bir ferrari motoru düşünmek bile yeterince kafa karıştırıcı :D:D:D