User Tag List

Sayfa 6/10 İlkİlk ... 45678 ... SonSon
183 sonuçtan 96 ile 114 arası

Konu: F1 Turbo Motora geçiyor

BaDCaT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı ahmet3425 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    turbo motorlara gecis yapılırsa FİA illaki ciddi kısıtlamalarında yanında getirecektir.

zannetmiyorum ki motorlara 4 bar 5 bar basmalarına izin versinler. hep birlikte bekleyelim gorelim.

ama soylede bisey var bugun ferrarinin yol otomobillerine bakın adam simdi 1.6 turbo motor uretip arabasına koysa bu ferrariye ne kadar yakısır ?
    F1'de kullanılan düşük hacimli turbo motorlarla standart yol arabasına konabilecek 1.6 turbo motoru nasıl bir tutabiliyorsun ?

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    ahmet formula 1 i sakız sandı galibabol bol saçmaladı bu konuda

ilovevti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

bilalMW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    son haberlere göre Ferrari V8'de israr ediyormuş ve yanna müttefik arıyormuş. Rahat ol Ferro!
    Baba arkanda
    Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ahmet formula 1 i sakız sandı galibabol bol saçmaladı bu konuda

kafama gore tuning
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Polo gti 56.8 best ''korfez''
    Octavia vRS 56.7 best ''korfez''
    Bulut Elektrik

kurpat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Eriador Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    BMW , Honda ve Toyota şaka gibi 3 baba firma bıraktı F1 i .Bunların tekinin yokluğu koyarken 3 üde bıraktı ... Bu değişiklik iyi olur inş bunlar geri gelir.Audi de ergen genç kız gibi verme meselesi gibi yıllardır naz yapıyor onlarda bu fırsat casaret edip girsinler Prosche adı ile ...
    toyota'yı baba sınıfından çıkarabilir miyiz, rallide iyilerdi ama f1'de sadece para babalığı yapıp çok para harcadılar ...

f1 & vtec kıyaslaması da iyi olmuş ...

19bin devir çeviren, 10bin rölantisi olan daha altında da stop eden motorlar

ki turbo olmasa da ilerleyen yıllarda 750-800 bg'yi de 1,6 motordan çıkarabilirler ...

Eriador - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben Toyota başarılı oldu demedim ki Honda ne yaptı son girdiğinde ? onlarında ciddi bi başarısı yok . Toyota yı baba olarak saydım çünkü araçlarında herşeyi kendi üretiyordu motorundan tut aerodinami kadar herşeyi kendileri yapıyordu o yüzden + ciddi sayıda da taraftarları vardı. Bugün çoğu takım dışardan motor alıyor ...
    ...::: Çirkin kadın yoktur , az Votka vardır derler... Geçiniz ! Çirkin kadın vardır, midesiz erkekte çoktur. Votkaya *** atip durmayalim onunda bir suçu yoktur :::...

doush - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben Toyota başarılı oldu demedim ki Honda ne yaptı son girdiğinde ? onlarında ciddi bi başarısı yok . Toyota yı baba olarak saydım çünkü araçlarında herşeyi kendi üretiyordu motorundan tut aerodinami kadar herşeyi kendileri yapıyordu o yüzden. Bugün çoğu takım dışardan motor alıyor ...
    Honda yapmıyor muydu ??
    Alıntı DeNNis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen iskender ustaya git 51lik borudan beyin kıvırsın sana

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben honda yapmıyor mu dedim ? Bi önceki msgları okursan daha iyi anlarsın yazdığımı

BMW , Honda ve Toyota şaka gibi 3 baba firma bıraktı F1 i .Bunların tekinin yokluğu koyarken 3 üde bıraktı ... Bu değişiklik iyi olur inş bunlar geri gelir.Audi de ergen genç kız gibi verme meselesi gibi yıllardır naz yapıyor onlarda bu fırsat casaret edip girsinler Prosche adı ile ...
    ...::: Çirkin kadın yoktur , az Votka vardır derler... Geçiniz ! Çirkin kadın vardır, midesiz erkekte çoktur. Votkaya *** atip durmayalim onunda bir suçu yoktur :::...

doush - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben honda yapmıyor mu dedim ? Bi önceki msgları okursan daha iyi anlarsın yazdığımı
    hayır hayır onu gördüm zaten.. ama Toyota kendi aracını falan tasarlıyor motorunu tasarlıyor diyince sanki Honda yapmıyormuş gibi oldu En büyük başarıları bunlar zaten yarış kazanmasa bile bu takımların..
    Alıntı DeNNis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen iskender ustaya git 51lik borudan beyin kıvırsın sana

ilovevti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ahh Schumi ahh kemiklerin sızlıyordur ( adamı öldürdüm 2dk da )

initial-D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    buttonun şampiyon olduğu virgin aracı motor hariç honda değilmiydi?
    2011 E90 320d & 2006 FJR 1300 & 2006 ZZR 1400

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı initial-D Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    buttonun şampiyon olduğu virgin aracı motor hariç honda değilmiydi?
    Virgin değil Brawn Gp idi. Evet araçı Honda hazırladı 2008 araçına hiç birşey yapmadılar o sene tamamen 2009 araçına yöneldiler ortaya iyi bi araç çıktı ama son noktoları Mercedes in parmağı deydi .Honda motoru ile çıksa öle kalsa o kadar olurmuydu bilinmez

initial-D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Virgin değil Brawn Gp idi. Evet araçı Honda hazırladı 2008 araçına hiç birşey yapmadılar o sene tamamen 2009 araçına yöneldiler ortaya iyi bi araç çıktı ama son noktoları Mercedes in parmağı deydi .Honda motoru ile çıksa öle kalsa o kadar olurmuydu bilinmez
    oha brawna virgin demişim,sponsor oydu ya o sene
    2011 E90 320d & 2006 FJR 1300 & 2006 ZZR 1400

kurpat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya honda son zamanlarında tırt olsa da f1 tarihinin efsane motorlarını üretti, ekonomik krizden tırsıp salak gibi kaçmasalardı yıllardır yaptıkları yatırımın karşılığını alıp takım şampiyonluğu bile kazanabilirlerdi.

toyota ise bi nevi ali ağaoğlı mantığı yaptım olacak dedi güzel şekilde patladı ... isterse vidasına kadar kendileri üretsin .....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ferrari ve Mercedes den sonra Bay E de Turbo motora karşı :

Bu ifade, 2013'ten itibaren kullanılması planlanan küçük ve turbo motorların yarışlara sadece zararının olacağını düşünen Bernie Ecclestone'ye ait.

Avustralya Associated Press'e konuşan Ecclestone: "Bu küçük 4 silindirli motorlara geçişin tam, tam, tam olarak karşısındayım"

"Buna ihtiyacımız yok. O kadar önemliyse, salon araçları yarışı benzeri yapılmalı"

"Dahası halkla ilişkiler temelinde. Bu değişiklikler sporda korkunç maliyetler oluşturacak."

"Organizatörlerin büyük seyirci kaybı yaşayacağından eminim; şüphesiz TV'leri de kaybedeceğiz"

Bay E, FIA Başkanı Jean Todt ile bu konuda görüş ayrılıkları yaşadığını kabul etti.

Ecclestone: "O bir organizatör değil ve Formula 1'i satmıyor. Jean ve ben, bu motorlar konusunda biraz fikir ayrılığı yaşıyoruz. Bunun için bir neden göremiyorum"

"KERS var ve bu, Formula 1'in çevreye duyarlı olmaması sorununu çözmek için öne sürülmüştü. Şimdi ise bir başkası çıktı"

Ecclestone ayrıca daha az ses çıkarak motorlarla Formula 1'in ilgisini kaybedeceğini düşünüyor.

Ecclestone: "Dünyanın dört bir yanında farklı insanlarla görüşüyorum: Sponsorlar, organizatörler ve muhabirler. Formula 1 için gerçekten önemli iki şeyin olduğunu düşünüyorum."

"Biri Ferrari, ikincisi ses. İnsanlar o sese bayılıyor, heyecan duyuyor. Hiç Formula 1 yarışında bulunmamış insanlar (ortamdan) ayrıldığında neyi en çok sevdiği sorulduğunda 'ses' derler"

"Bazı Rus beyefendileri Singapur'a götürdüm ve daha sonra Rusya'da görüştüm. Hayatlarında bulundukları ilk yarıştı ve onları etkileyenin ne olduğunu sordum"

"Ses konusunu hiç düşünmüyordum bile ve en önemli şeyin ses olduğunu söylediler. İnanılmaz. Sizi gerçekten yakalıyor. Daha da inanılmazı, kadınlar, hanımefendiler bile sese bayılıyor"

trf1.net

Turbo motorlara geçiş zor gibi gözüküyor

kickbuttowski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    neden tüm takımlar turbo motora geçmek zorunda ya da neden hepsi atmosferik olmak zorunda?

F1 tarihinde örnekleri var atm. vs turbo motorların..

FIAnın koyduğu kurallar gün geçtikçe saçma sapan bir hal almaya başladı sonuçta F1 teknolojinin en son sınırına kadar kullanıldığı bir platform ve günlük kullandığımız araçlara uygulanan teknolojinin hatırı sayılır bir kısmı F1 den devşirme..

Bu durumda ben merak ediyorum örnekle hareketli parçalar neden yasaklandı? neden bu teknoloji serbest bırakılıp gelişmesi sağlanmadı?
    Şimdide engelleyemeyeceklerini anlayınca (bkz. 2005-2006 renault, 2010 redbull) kısmen serbest bırakıldı..
    Amaç daha hızlı araçlar üretmek değilse nedir? şayet öyle ise neden bu araçlar eskiden daha hızlıydı?
    Bana göre motor sporlarındaki en gereksiz otorite FIAdır!

kickbuttowski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ferrari ve Mercedes den sonra Bay E de Turbo motora karşı :

...

Ecclestone: "Dünyanın dört bir yanında farklı insanlarla görüşüyorum: Sponsorlar, organizatörler ve muhabirler. Formula 1 için gerçekten önemli iki şeyin olduğunu düşünüyorum."

"Biri Ferrari, ikincisi ses.
    İnsanlar o sese bayılıyor, heyecan duyuyor. Hiç Formula 1 yarışında bulunmamış insanlar (ortamdan) ayrıldığında neyi en çok sevdiği sorulduğunda 'ses' derler"

"Bazı Rus beyefendileri Singapur'a götürdüm ve daha sonra Rusya'da görüştüm. Hayatlarında bulundukları ilk yarıştı ve onları etkileyenin ne olduğunu sordum"

"Ses konusunu hiç düşünmüyordum bile ve en önemli şeyin ses olduğunu söylediler. İnanılmaz. Sizi gerçekten yakalıyor. Daha da inanılmazı, kadınlar, hanımefendiler bile sese bayılıyor"

trf1.net

Turbo motorlara geçiş zor gibi gözüküyor

bu adamı öldürürüm ben! çok afedersiniz ama böyle gerizekalıların söz sahibi olabildiği bir organizasyon izlemekten bırakın zevk almayı utanç duyuyorum!

biri F1 deki en önemli şeyin ferrari ve ses olmadığını anlatsın şuna!

edit; o paddocktaki barbiler olmasa F1 bir şey kaybetmez!

8.000rpm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bunlardan nasıl bow sesi gelecek acaba?
    bir de 4 silindir 1,6 litre turbo bir ferrari motoru düşünmek bile yeterince kafa karıştırıcı
    Tesla Model Y Juniper Sr / Togg T10x v2-Lr

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)