cvp vericem ama o kdr üşeniyorumki furkan sana anlatamam
Printable View
cvp vericem ama o kdr üşeniyorumki furkan sana anlatamam
Furkan drift'e olan merakını,hevesini kırmak istemem ama bu işler o kadar kolay değil. Kendini ciddi anlamda geliştirebileceğin boş alan bulmak zor, ben kendimi japonlar gibi yola verdim dersen de en 3-4 kez arabanı parçalamış olman lazım diye düşünüyorum.Her ada'da 1vites döneni,sokak başlarında yanlayarak çıkan arkadaşı aramıza alsak çıkabilecek kargaşayı sen düşün özellikle çift çıkışlar için konusuyorum.Tek tek çıksınlar yapar yapmaz orasını bilemem gider spin atar ,çarpar arabasını ,orası onun sorunu.Ama bu organizasyon özellikle çift çıkış olacak ve antremanların bize ne kadar fayda sağladığını ortaya çıkartacak.Kusura bakma Furkan kimse parasını sokakta bulmadı.Biz daha önce lisans günü düzenledik kendine güvenen bir kişi cıkmadı ondan önce drift fest yapıldı ona da kimse gelmedi.Kendi emeginle,paranla araba toplamış biri olarak hiç bilmediğin güvenmediğin biri gelse driftte arabanı pert etse napacaksın? Canı saolsun elbet cana gelecegine mala gelsin ama senin emeğin,zamanın boşa gitmiş olmaz mı? Ben hiç kaza olmaz demiyorum ufak tefek kazalar bizlerde yaşayacaz ilerleyen günlerde ben bekliyorum ama sonuçta kontrol dışı durumlarda da ne yapman ne etmen gerektigini bilmen gerekiyor ki zararı minimuma indiresin.
zaten tr deki araçların çoğu drift için tam profosyonel bile deyil şuan çoğunda hidrolik el freni bile yok ama şöyle bişi olabilir mesela önceden katılmak isteyen arkadaşlar belirli testlerden geçer araçlarada belirli bi standart konulur zaten o standartlarda araba üç beş tane bulunur seçilen arkadaşlarda katılır tabi bu nasıl olur bilmem ama sadece benim şahsi fikrim yarıştan bir gün önce belirli testlerden geçen arkadaşlar gire bilse güzel olur ama sizede hak vermek lazım mesela ankarada ki açılışı hatırlayan arkadşlar vardır piste sıfır çizenmi ararsın acayip harektler yapanmı ararsın artı yurt dışıyla kıyas kabul olmaz adamlar tırla geliyolar iki araba bi dolu malzeme arabasını sürtmüş kırmış yada vurmuş umurunda deyil ama tr öyle deyil zarzor arabasını alan biri diyelimki çok güzelde sürüyo aracı tiwin çıkarken öteki arkadaş sipin atı vurdu peki sorumlusu kim olcak ozaman bide kafama takılan bi soru duvara yakın giden puan almıyomu :))
Ne kadar gereksiz şeyler konuşulmuş burda gene :)
Arkadaşlar biz Türkiye Drift Yarışı düzenlemiyoruz ki , Türkiye'nin en iyi driftçisini aramıyoruz.Dediğiniz gibi kendi aramızda eğleniyoruz.Sizlerden de gelip eğlenmenizi istiyoruz. Bu kadar :)
Böyle birşey olursa , Tosfed'in düzenlediği bir organizasyonda lisans alarak kendini gösterebilirsin.Ama tabii daha çok beklersin böyle bir organizasyonu da.
Bence sen çok film izleyip , çok etkilenmişsin.Yeni oluşumlar böyledir , bazıları elini taşın altına koyar ve cebinden bir ton para harcayıp birşeyler yapar.Bazılarıda vakit ayırmaz , kendini diğerlerinden iyi görür ve bir gün aniden diğerlerini yenmek için "Bende varım ! " der.
Biz de yok deriz.Bu kadar .
Konuyu okudum "kakus" kendi açısından haklı, siz de güvenliğe verdiğiniz önem dolayısıyla haklısınız. Sonuçta bir kaza olsa gözler direkt organizatöre yönelir. Ancak bu tip organizasyonlarda "Kendi aramızda eğleniyoruz" doğru değil. Hem bu sporu geliştirmeye çalışıyoruz diyorsunuz hem de 3 - 5 veya 10 - 20 kişi artık herneyse, kendi aramızda eğleniyoruz siz de gelin izleyin diyorsunuz. İzleyerek mi geliştirecek insanlar kendilerini? Madem öyle insanlara uygulamalı bir sınav yapın araçlarını kontrol edin, uygunsa belli bir ücret karşılığında sertifika verin. En azından bunu yapabilirsiniz.
Çok eski senelerden beri arkadan iter araçlarla çoğumuz yanlıyoruz , El elden üstündür tabiki aramızda çoğumuzdan iyi olan yancı arkadaşlarımızda var sonuçta bu iş bir hastalık . Geçen sene 2 drift otomobilim olmasına ragmen Apturrahman abi ile beşeri ilişkim ne kadar kuvvetli olsada ben o piste her gittiğimde lisansım olmadığı için bir köşeden seyrettim hep, bir kere bile piste çıkamadım eğitimi alıp lisanslı olana kadar . Yerden göklere kadar haklılar bence, eğitimi olmayanların piste çıkması ateşle baruta yaklaşmak kadar tehlikelidir.. Can en büyük sermayemiz
Kanka yeni gözlük aldım Pazar günü geliyorum ama mümkünse el sıkışmayalım :D
Ayrıca mustafa kaygılanmakta haklı.kaza bela olmaması gerekiyor.antalyada bi kaza oldu kaç sene drag yapılmadı.drag drift filan it kopuk sprou gibi geliyor herkese.
Tek bir kazananın nelere mal olduğunu hatırlamak , bunları konuşmamızın gereksiz olduğunu gösterecektir bize zaten.
Her neyse arkadaşlar , organizasyona az bir zaman kaldı.Bizde eksiklerimizi giderip araçlarımızı hazırlamaya devam ediyoruz.
Geçen cumartesi 2 aracımız Yeşil Bursa Rallisinde gösteri yapmak için gitti.Detayları burdan öğrenebilirsiniz ;
http://www.techturkey.com/forum/drif...ml#post2713445
ıns hava güzel olur..