Kaza durumunda sorumlu Apo olduğu için ,en ufak riski bile göze almak istemiyoruz.Toplantılarda bize uzun uzun anlatıyor bunları.
Kaza durumunda sorumlu Apo olduğu için ,en ufak riski bile göze almak istemiyoruz.Toplantılarda bize uzun uzun anlatıyor bunları.
benim driftle alakalı hiç bir bilgim ve de tecrübem yok yanlış anlaşılmasın. anlatmak istediğim yurtdışından gelicek adamların bilgili olduklarını girdikleri yarışları örnek göstererek söylüyorsunuz. türkiyede sizden başka bu işi yapan yok. misal olarak siz antreman yaparken kendine güvenen birinin piste çıkmasına izin veriliyor mu?
"Kaldı ki eğer bu adamlarda aynı ayarda Türkler varsa , bizden eğitim almasına gerek olmadan yarışa dahil edebilirim" demişsiniz ama antremanlara katılırken eğitim şartı arıyorsunuz. bir insanı piste sokmadan nasıl test edebilirsiniz ki ?
teşekkürler
Toplantıdakilerin bilmesi değil katılmak isteyen arkadaşların bilmesi gerekiyor bilmedikleri içinde talep ediyorlar,soruyorlar.Tabi toplantı harici bilen insanlarda var.
2.'si eğitim alanlarda kaza yapacaktır,bu risk herkes için geçerli kiminde az kiminde çok.Kötü bir durum gerçekleştiği zaman -umarız ki olmaz- , azı çoğu olmayacaktır riskin.Ve kimse eğitim almış almamış diye düşünmeyecektir.
Biz test eden bir kurum değiliz.Yurt dışı tecrübesi varsa bu zaten bellidir , lisansı vardır , internette katıldığı organizasyonla ilgili katılımcı listeleri vardır.Yunanistandan geldi diye kapının önünden geçeni almayız.
Drift ile alakalı tecrüben yok ise , otomobilin kontrolünün zor olduğu bu motorsporunda kaza riskini ne kadar yüksek olduğunu da bilemezsin. Bunu seninle tartışmam bile yersiz.
Antrenmanlar drift akademinin öğrencileri için , sen gidip ben geldim diyip Efes'in basketbol antrenmanına girebiliyormusun ?
Kaldı ki bunca zamandır eğitimler veriliyor , 1.000 tl ye bu işe dahil olabiliyorsun.Şimdi mi akıllarına geliyor yarışa katılmak , işe dahil olmak ?
Motorsporu ciddiyet ister , bu haftasonu mangala mı gideyim yoksa drift akademi diye bir yerde drift varmış oraya mı gidip katılayım ? diye düşünemezsin.
Bu işe emek verenler zaten bizimle birlikte , parası/arabası olmayan izlemeye geliyor , fotoğraf çekiyor. Ama evet bu noktada yarış seviyesine gelmiş bir organizasyonda dışarıdan katılım yapılamıyor.Artık lütfen bunları tartışmayalım.
Toplantıdan çıkan kararı söyledim bende , gizli tutmadım.Dışarıdan katılım yok dendi , söyledim.
Drift yapan herkes kaza yapabilir , ama eğitime gelenler hiç olmazsa kafadan kayan arabanın gaza basarak toplanmayacağını bilir.Eğitim alanla , almayanın farkı yokmudur yani ? İşin disiplini için bile eğitim gerekli. Sadece drift yapabilme yeteneği değil.
Evet her spor ciddiyet ister,
artı olarak ben kimseyle tartışmıyorum sadece kafamda oluşan soru işaretlerini burda soruyorum
Test eden bir kurum değilseniz dışardan gelicek x kişininde bilgi ve kabiliyetini bilmeden yarışa sokamayız denilmemesi gerekir
basketbolu örnek vermişsiniz her iyi basketbol oynayan insanın basketbol okuluna gitmesine lisanslı sporcu olmasına gerek yok
efes basketbol takımını örnek vermişsiniz evet efes sporcusu olmadan antremanlara katılamazsın. ama Türkiyede profesyonel olmayan bir spor için amatör yarışçılarında katılması gerekir.
ama diyosanız ki bu pisti drift academy kiralıyor ve sadece eğitim alanları piste sokarız.
top benim istediğimi oynatırım mantığında olunursa bu spor çok hızlı ilerlemez. kimse kimsenin kabiliyetini, araba kontrolünü bilemez eminimki parası olmayıpta çok güzel dirft yapabilen insanlar wardır
teşekkürler
Biz şu anda işin gidişatından memnunuz.Daha önce bu çok güzel drift yapabilen insanlar için lisans günü de yaptık.Konuyu aratırsan bulursun forumdan.1 kişi gelmedi.
İşin özeti şu aslında.Eğer bir insan bu işi seviyor ve ciddiyetiyle yapıyorsa zaten bizimledir.
Ama dediğim gibi bu işi mangal yapmak gibi göre , keyfi olunca giderim diyen kişiler ile bu iş gelişmez.Sen dışarıdan bakıp söylüyorsun , bende 5 senedir içinde olduğum oluşumdan deneyim ile söylüyorum.
Samimi cewaplariniz tsekkur ederim 1 kere antremana geldim cok keyif aldim ama konunun en basinda soylediim gibi en azindan bir antremaninizda weya baska biryerde egitim almisla, kendi cabalariyla ogrenen birinin arasindaki farki gostermeniz yararli olacaktir
Tesekkurler
"Ben zaten biliyorum" diyenleri çok aldık biz antrenmanlara ilk zamanlar.Ama sonuçlar iyi olmadı.Yarışlar da aynı şeyi göze almak çok kötü sonuçlanabilir.
Bende teşekkür ederim.
Konuyu tazeliyelim.
Türkiye de bir ilk gerçekleştiriliyor, bu organizasyonda yer alan, emeği geçen ve Drift'i Türkiye'ye tanıştıran herkese teşekkür edip saygı duymak gerek.
Bence bu Şampiyona çok renk getirecek ve çok keyifli geçecek.
Şimdiden sabırsızlıkla bekliyorum.
furkan seninle daha 1 saat önce konuşmadık mı biz ? neyin tekeli kakuş bize bir açıklarmısın?
Tekel? Ralli'de yarışmak için de eğitim alıyorsun benim param var aracım var ben şu ralliye girebilirim diyebiliyor musun? Drag yarışı değil bu kaldı ki ciddi güçlü otomobillerde de kontrolü kaybettiğin anlar olabiliyor onun için de ya ciddi tecrübe ya da ciddi eğitim gerekli.O yüzden ortalığı kızıştırmaya çalışmayın.Şu sporu zaten binbir türlü zorluklarla yapıyoruz köstek olmaya gerek yok.
JAMİRYO Nickli Üyeden Alıntı
Farz-ı misal.
Ben X kişiyim, varlığımdan haberiniz yok. Lakin yıllardır drift yapıyorum. Kimseye de bahsetme ihtiyacı duymadım. Bi gün oldu, bu yarışa katılmak istedim. Katılamıyor muyum? Dediğinize göre "evet katılamıyorum". Katılmam için ne yapmam lazım? "Akademiden mezun olmam lazım" E akademiye girmek istemiyorum. Belki kendimi akademiden iyi gördüğüm için, belki de böyle bişeye vakit ayırmak istemediğim için. Nolucak şimdi?
Biraz masal gibi gelicek belki ama, yazdıklarınız tam anlamıyla böyle. Akademiden kendi mezunlarınızı verdiniz, kendi aranızda kendi drift şampıyonanızı yapıyorsunuz. Niyetim ortalığı kızıştırmak değil, ama sizce de böyle değil mi? Lakin bu organizsyon biraz drift battle'ından ziyade, kendi aranızda ve birkaç davetlinizle yaptığınız birincilik mücadelesine benziyor. Böyle olduğunu belirtseydiniz amenna saddakna. Şimdi de bişey demiyorum (diyemiyorum) çünkü bir üst mesajda arkadaşın yazdığı gibi güç-bela bu işi Türkiye'de canlandırmaya çalışıyorsunuz. Kaza bela olmamasına verdiğiniz öneme de saygı duyuyorum. Fakat en nihayetinde bu iş, belki de ister istemez drift tekeli gibi gözüküyor.
Kimseye kastım ya da garezim yok. O gün orda olucam ve sizin ekibinizden favorim olan Efe abiyi desteklicem.
K.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)