User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
41 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Honda Drd pcx problemim

sword - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Unhappy Honda Drd pcx problemim

Arkadaşlar selamlar.. şimdi öncelikle bu firma da yada honda da irtibatı olan varsa bana ulaşırsa sevinirim..

2024 pcx aldım ağustosta.. 1000 rodaj gayet dikkatlı.. sonra sırasıyla 3000 yapıldı.. 6000 e yaklaşırken motordan ses gelmeye başladı bende nası olsa bakıma gıdıcem diye bekleyip tam 6binde servise getirdim..

Usta motoru içeri alırken direk dedi zaten ses normal değil.. neyse beni çağırdılar içeri gözümün önünde şanzımanı söktü ses kesılmedı yanı kesin motordan kaynaklı ve kendısı de kol sarmak üzere motor kitlemek üzere dedi.. yine devamında karter tapayı bir açtı 1litre yağ alan motordan 100-150gr yağ çıktı..(herhangi bir uyarı ışık yakma olmadı motorda ) ben şok tabi onlarda şaşırdı.. ordan rastgele yağ ekleyip tekrar çalıştırdı ama ses kesilmedi..

Dedi motor kalacak hondaya garantiye yazılacak talep edilecek... motor her gün kullanıyorum mecbur motor kiraladım.. 5 ekimden beri serviste motor.. geçen hafta açmışlar resimleyip hondaya yollamışlar anca cevap gelmiş hemde red olarak.. yakıttan örnek istemişler .. bu işi bana yıkacak moduna mı geçtiler bilemedim... süreç devam ediyor dedi servis...

Şimdi benim hukuki haklarım neler nasıl bir yol izleyeyim..
    (yazım hataları için kusura bakmayın)

8.000rpm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    murat selam
    duruma çok üzüldüm , sana yıkmak için klasik ilk reddetme hamlelerini yapmışlar
    ama şu an süreç servis ve merkez arasında
    yani senin bu sürecin dışında kalman belki de hayırlı olur gibi geliyor
    özetle konunun takibi şu an servisin sorululuğunda
    bence hemen tüketici mahkemesi tarafına gitmek lazım , doğrudan tüketici hakları ile tecrübesi olan bir avukat gerekir , başka diğer avukatlar zayıf kalacaktır zannımca
    internette benzer hikayeleri araştırıp oradan avukat ismi izi de sürülebilir
    benim avukat yakınlarım var ama ürün-üretici-tüketici tecrübeli değiller , bu konuda işe yaramazlar

forumda avukat arkadaşlarımız da var bildiğim kadarıyla
    görenler mutlaka doğru yönlendirecektir
    Tesla Model Y Sr

ruudvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    adamlara deseydin ya 35 senedir pcx kullanıyorum ben siz hayırdır diye.
    bu arada o motorun yagına suyuna ben bakmak zorunda degılım. servis bakımını yapmıs , eksik koymussa onun sorumluluğundadır.
    agustosta alınmıs bır motora kullanıcı ne yapabılır allah askına.yada 125cc motorun ne gıbı bir yatak yada blok masrafı olabilir.
    yaz dayı arkandayız.hakem heyetınden sikayet var a kadar giydir.
    https://www.instagram.com/maxshineturkiye/

No coffee!!!

Hareli köyün polisajcısı !!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ruudvan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    adamlara deseydin ya 35 senedir pcx kullanıyorum ben siz hayırdır diye.
    bu arada o motorun yagına suyuna ben bakmak zorunda degılım. servis bakımını yapmıs , eksik koymussa onun sorumluluğundadır.
    agustosta alınmıs bır motora kullanıcı ne yapabılır allah askına.yada 125cc motorun ne gıbı bir yatak yada blok masrafı olabilir.
    yaz dayı arkandayız.hakem heyetınden sikayet var a kadar giydir.
    İşin şaka gibi olan bir yanı daha var .. bundan önceki sıfır 22 model pcx ile 60bin yapıp satmıştım.. oda aynı sekılde 6 bin civarı segman problemi yaşatmış, motor 25 gün serviste kalıp garantiden onarılmıştı.. ayrıca 45bindede subap yakmıştı..

Yanı artık tamire razıyım işim gücüm aksamasın diye ama bu sefer üzerime yıkacaklar gibi, saçma bi şekilde... 100bintl üstü sanırım heyet değil de mahkeme bakıyormuş ama süreç nasıl, haklarım neler konuya hakim bir avukat bulacağım artık..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada şikayet var ve honda tr ye yazdım geri dönüş yok.. 2 kere aradım kayıt oluşturdum umurlarında değil dönüş yok.. ben hondaya yazı yazıp aradıkça, onlarda motorun bulunduğu servise yönlendiriyorlar benım maili ve şikayeti.. şaka gibi

207_TR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi sakince bekle, sana verecekleri iş emri kağıdını bekle, sen teslim ederken de sana senin şikayetini yazan bir iş emri açmışlardır.

Sonrasında şikayet yolunda bilgi paylaşımı yaparız.

TolgaUs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sıra muhabbeti ne hondada ne yamahada kalite bıraktı.
    adamlar 1 yıl sonraya sıra vere vere istersen al istersen alma kapımda yatan çok modundalar.
    şubeye gittiğinde suratına dahi bakmıyolar. motorlar orda bak sen diyip geçiştiriyolar.
    yarı parasına 12 taksit 0 faizle RKS aldım geçtim.
    Türkiye'de premium marka çok fazla lüks.

gökan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok geçmiş olsun içinde yağ olmaması çok büyük problem ama neden yağ lambası yakmadı.. kesinlikle probleminizi çözmeliler her zaman yaptıkları gibi suçu kullanıcıya atıyorlar
    www.honda-tech.com

çok bildimlik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın,yok derdimlik yaparsan dert görünce saparsın....

Aps - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok geçmiş olsun, bu tarz durumlar hem kullanıcı hem de servis için keyifsizdir. Süreç uzun sürüyor ama genelde mahkeme ve hakem heyetleri tüketici yanında oluyor. Önce bir arabulucuyla anlaşıp;

-Distribütor
    -Aracı aldığınız bayi
    -Götürdüğünüz servis(Eğer bayiyle aynı değilse) i işin içine katıp durumla ilgili bir çözüm önerileri varsa onu elde etmeye çalışabilirsiniz. Baktınız bir yanıt yok, ondan sonrası mahkemeye gider.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bugün uğradım tekrar servise.. bana beyaz yazdırdılar. şu şasi numaralı aracıma yakıt katkısı koymadım ve bp shell gibi İstanbul geneli istasyonlardan yakıt alıyorum şeklinde..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Aps Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok geçmiş olsun, bu tarz durumlar hem kullanıcı hem de servis için keyifsizdir. Süreç uzun sürüyor ama genelde mahkeme ve hakem heyetleri tüketici yanında oluyor. Önce bir arabulucuyla anlaşıp;

-Distribütor
    -Aracı aldığınız bayi
    -Götürdüğünüz servis(Eğer bayiyle aynı değilse) i işin içine katıp durumla ilgili bir çözüm önerileri varsa onu elde etmeye çalışabilirsiniz. Baktınız bir yanıt yok, ondan sonrası mahkemeye gider.
    arabulucu mahkemeye başvurmadan nasıl isteyebiliyoruz ve nereden?

Aps - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sword Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arabulucu mahkemeye başvurmadan nasıl isteyebiliyoruz ve nereden?
    Arabuluculuk hizmeti veren bir avukatla konuşabilirsiniz

TolgaUs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bugün uğradım tekrar servise.. bana beyaz yazdırdılar. şu şasi numaralı aracıma yakıt katkısı koymadım ve bp shell gibi İstanbul geneli istasyonlardan yakıt alıyorum şeklinde..
    Türkiye'de yaşıyoruz ve sırf bu tarz adilik ve çıkıntılık yapıyorlar diye bütün yakıt fişlerini saklıyorum.
    Garantiden parça değişirse fabrika bayilere minimum ücreti veriyorlar.
    Bu yüzden bayilerde isteksiz garanti sürecini yönetiyorlar.
    Olabildiğince yavaş ilerletiyorlar. Sırf nalet olsun parası neyse vereyimde yapın demen için.
    Veya fabrikanın hangi cümleye karşı onay verdiklerini bildikleri halde, o cümleyi inatla son raddeye kadar kurmuyorlar.

Süreç senin için yıpratıcı olmadan çözülür inşallah. Allah yardımcın olsun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TolgaUs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Türkiye'de yaşıyoruz ve sırf bu tarz adilik ve çıkıntılık yapıyorlar diye bütün yakıt fişlerini saklıyorum.
    Garantiden parça değişirse fabrika bayilere minimum ücreti veriyorlar.
    Bu yüzden bayilerde isteksiz garanti sürecini yönetiyorlar.
    Olabildiğince yavaş ilerletiyorlar. Sırf nalet olsun parası neyse vereyimde yapın demen için.
    Veya fabrikanın hangi cümleye karşı onay verdiklerini bildikleri halde, o cümleyi inatla son raddeye kadar kurmuyorlar.

Süreç senin için yıpratıcı olmadan çözülür inşallah. Allah yardımcın olsun.
    Evet malesef.. ama serviste motor yattıkça yer kaplıyor içerde dağınık bir şekilde.. geçen gördüm zaten ufacık bir servis

bilalMW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    DRD'den hem satış olarak hem de servis olarak ağzı yanan tanışta var duyumda var. Bazı şeyler servisin elinde. Bu konuda Pendik güngör motoru tavsiye ederim.
    Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Son güncelleme.. garanti tamiri kabul etmiş.. ancak yağ pompası yok stokta.. bu yüzden yurtdışı sipariş geçilecek.. ortalama 1 ay daha bekliyecez gibi konuştu.. toplamda 2 aylık motor kiralama zararım olacak..

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada şikayet var ve honda tr ye yazdım geri dönüş yok.. 2 kere aradım kayıt oluşturdum umurlarında değil dönüş yok.. ben hondaya yazı yazıp aradıkça, onlarda motorun bulunduğu servise yönlendiriyorlar benım maili ve şikayeti.. şaka gibi

Bizim cb250r'larda da zincir sesi sorununu biz de 100 kere yazdık ölü taklidi yapıyorlar. Honda Tr malesef yok hükmünde, sadece motoru insnalara çakmakla, pardon satmakla sorumlu sayıyorlar kendilerini.
    Instagram: mutusgarage

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    59 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Son güncelleme.. garanti tamiri kabul etmiş.. ancak yağ pompası yok stokta.. bu yüzden yurtdışı sipariş geçilecek.. ortalama 1 ay daha bekliyecez gibi konuştu.. toplamda 2 aylık motor kiralama zararım olacak..
    abi yine bir avukata danış ama garantili motorun kullanıcı hatası olmayan bir durumundan dolayı araçsız kalıp yerine muadil motor kiraladığının faturalarıyla ödeme talebinde bulunabilmen lazım. mantıklı olan bu yolur yani es geçme değerlendir, Honda'dan zengin değilsin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TarikS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi yine bir avukata danış ama garantili motorun kullanıcı hatası olmayan bir durumundan dolayı araçsız kalıp yerine muadil motor kiraladığının faturalarıyla ödeme talebinde bulunabilmen lazım. mantıklı olan bu yolur yani es geçme değerlendir, Honda'dan zengin değilsin
    Evet paramızla rezil olduk.. bu işlerden anlayan avukat tanıdığı olan varsa yada yönlendirecek makbule geçer..

az değil 15lira para.. oda dandik honda dio .. tabure gibi motor

öncelikle bi yapıp versinler sonra evraklarla talep edeyim..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler