User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
34 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Vespa Primavera 150 S

Rs6 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Vespa Primavera 150 S

Geçtiğimiz Mart ayında yakın bir arkadaşımdan sadece 2000 kilometrede olan bir Vespa Primavera 150 S satın aldım. İlk günden itibaren motorumu kişiselleştirmek ve hem görünüm hem de performans açısından benzersiz hale getirmek için bazı dokunuşlar yapmaya başladım. Şimdi bu süreçte neler yaptığımı sizinle paylaşmak istiyorum:

Başlangıç: İlk İşler
    • İlk olarak, motorumu Temizlik Profesöründe seramik kaplama ile koruma altına aldım. Bu sayede boyası hem matlığını daha belli etti hem de dış etkenlere karşı dayanıklı hale geldi.
    • Ardından, Power1 marka LED sinyaller ve stop takımı monte ettim. Şık ve modern bir görünüm kazandırdı.

Küçük Dokunuşlarla Büyük Farklar

• Vespa'nın orijinal füme camını taktım ancak çok klasik durduğunu düşünerek çıkardım.
    • Vespa İcon'un İstanbul Park etkinliği sırasında insanların Vespalarına yaptıkları modifikasyonları görünce kendi motoruma daha farklı bir bakış açısıyla yaklaşmaya başladım.

Detaylar: Konfor ve Estetik

• SİP marka arka ayak basma aparatı ekledim, hem şık görünüyor hem de yolcu için pratiklik sağlıyor.
    • Aynaları çıkararak yerlerine Highsider gidon aynaları taktım. Bu aynalar için SİP marka birleştirme aparatı kullandım.
    • Çıkan aynaların yerine minik bir telefon tutamacı ve Vespa logolu tapa yerleştirdim.

Performans ve Yenileme

• Performans açısından daha fazlasını sunan Mallosi egzozu monte ettim. Hem sesi hem de görünüşüyle fark yaratıyor!
    • Motorun krom parçalarını yenileme kararı aldım ve logo üzerinde küçük bir değişiklik yaptım.
    • Lastiklerin 2019'dan beri aynı olduğunu fark edince, güvenlik ve konfor için Michelin City Grip 2 lastiklere geçiş yaptım.

Siyah ve Spor Dokunuşlar

• Ön farın kaşını mat siyah spor model ile değiştirdim.
    • Yeni bir spor cam ekledim.
    • Ayrıca yeni bir tuş takımı aldım ancak henüz monte etme fırsatım olmadı.

Konu Rs6 tarafından (28-11-2024 Saat 09:02 ) değiştirilmiştir.

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah çok güzel dokunuşlar,

Lakin ben ilk kromu bol halini daha çok beğendim. Rengi o kadar güzelmiş ki, mat siyah detayların artışı rengin albenisini ikinci plana atmış gibi geldi.

berkaym - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    instagram ve vespa grubundan takip ediyorum ama forumdanmışsınız sizde değişikliklerle birlikte güzel oldu kalanı içinde bence siyah portbagaj, manetler ve logolar gelirse krom hiç kalmamış olur, bütünlük açısından daha iyi olur diye düşünüyorum. bendede gts var onu aynı şekilde siyah detay yapmayı düşünüyorum

Kahn23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Grupta görüyordum fotoyu da Tech'ten olduğunu bilmiyordum

Techte gördüğüm ben dahil 4. vespacısın

Çok aksesuar bulursun. Gruplar fln çok aktif alım-satım konusunda

Gümrük bedellerine güncelleme gelmeseydi çok fazla alternatifin olurdu

aykutsafakyaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    39 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayırlı olsun.
    Merak ettiğim konu dışarda muhafaza ediyorsunuz sanırım. Dışarda durması krom vb. parçalarda deformasyona sebep oluyor mu ?
    Alıntı mrbars Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İçinde yaşamak zorunda kalmasak, gayet komik ülke aslında.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drago Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah çok güzel dokunuşlar,

Lakin ben ilk kromu bol halini daha çok beğendim. Rengi o kadar güzelmiş ki, mat siyah detayların artışı rengin albenisini ikinci plana atmış gibi geldi.
    Benim biraz kroma karşı alerjim var aslında
    Bence rengin albenisini azaltan şu an diz örtüsü o olmadıkça, siyahlarla iyice dışa vurduğunu düşünüyorum.

Alıntı berkaym Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    instagram ve vespa grubundan takip ediyorum ama forumdanmışsınız sizde değişikliklerle birlikte güzel oldu kalanı içinde bence siyah portbagaj, manetler ve logolar gelirse krom hiç kalmamış olur, bütünlük açısından daha iyi olur diye düşünüyorum. bendede gts var onu aynı şekilde siyah detay yapmayı düşünüyorum
    Aaaa, duyduğuma çok sevindim. Desteğiniz için çok teşekkür ederim.
    Kesinlikle kalan parçaları da değiştirme yolundayım. Özellikle port bagajı da boyatmayı düşünüyorum.
    Bence siyah Vespa'larda rengi çok öne çıkarıyor sizinkini de görmeyi bekliyorum

Alıntı Kahn23 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Grupta görüyordum fotoyu da Tech'ten olduğunu bilmiyordum

Techte gördüğüm ben dahil 4. vespacısın

Çok aksesuar bulursun. Gruplar fln çok aktif alım-satım konusunda

Gümrük bedellerine güncelleme gelmeseydi çok fazla alternatifin olurdu
    Ahahahha zaten İcon ile Tech gerçekten çok paralel gidiyor
    GTS/V için ciddi miktarda aksesuar var da Primavera/Sprint için bu bolluk çok ciddi az
    Kesinlikle yurt dışı seçeneğinin ötesine geçemiyoruz.

Alıntı aykutsafakyaman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun.
    Merak ettiğim konu dışarda muhafaza ediyorsunuz sanırım. Dışarda durması krom vb. parçalarda deformasyona sebep oluyor mu ?
    Teşekkür ediyorum.
    Evet dışarıda muafaza ediyorum ancak Egem Garaj diye bir firmadan kapanır, açılır branda almıştım onunla üstünü kapatıyorum.
    Hem dış etkenlerden korurken hem de güvenlik de sağlıyor.

zOnstyLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim tavsiyemde koltuğunuz sanırım kahverengi onuda siyah deri ve dikişleri motorun renginde tercih ederseniz goruntu cok daha guzelleşir. Şuanda koltuk rengi haric yaptıgınız işlemler cok guzel olmuş maşallah kazasız belasız bu arada bende İzmir'deyim motorla cok geziyorum gri Forzam var aj plaka denk gelirseniz mutlaka korna falan selam verin tanışmış oluruz.

Shadow_Dancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok güzel bir motosiklet, çok güzel dokunuşlar..
    Tango-1 never dies.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı zOnstyLe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim tavsiyemde koltuğunuz sanırım kahverengi onuda siyah deri ve dikişleri motorun renginde tercih ederseniz goruntu cok daha guzelleşir. Şuanda koltuk rengi haric yaptıgınız işlemler cok guzel olmuş maşallah kazasız belasız bu arada bende İzmir'deyim motorla cok geziyorum gri Forzam var aj plaka denk gelirseniz mutlaka korna falan selam verin tanışmış oluruz.
    Kesinlikle o da planlarim arasinda, hatta mono seleye cevirmeyi dusunuyorum. Mutlaka denk gelelim plakaniz aklimda

Alıntı Shadow_Dancer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok güzel bir motosiklet, çok güzel dokunuşlar..
    Cok tesekkur ederim

207_TR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    forum vespa dan gidiyor maşallah.
    herşey çok güzel sadece telefon tutucu olmamış kombini bozmuş
    diğer herşey güzel Maşallah

ACTPK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güle güle kullanın kazasız belasız. Renk biraz kroma uygun gibi. Daha klasik çizgilere sahip olmalı diye düşündüm. Smoke stop lambasının söküldüğünü görünce sevindim hatta. Egem Garaj branda tarzı olan portatif garajlardansa kışın nemi içinde hapsediyor. Paslanma sorunu ortaya çıkabilir. Biraz maliyetli olur ama ömürlük kullanım için motokabin tarzı birşey tavsiye ederim. Telefon tutucundan kurtulmanı dilerim. Çok kaba saba ve kurye işi duruyor. Biraz daha kibar duranlar var. Ben quadlock kullanıyorum gs'te titreşim önleyicisi vs'de var. daha ufak olduğundan az sırıtabilir. Ama açıkçası vespaya hiç takmazdım.

Bi gün bende alıcam yaz günü keten gömlek + keten şort + parmak arası terlikle gezmek hayalim

sekizsilindir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu renkte cok iyimiş, kromla bütünleşen bir ton, cafe racer gidon sonu aynalar, orijinalleri daha estetik duruyor.. zevkler renkler meselesi
    kazasız belasız sürüşler.
    group b ___

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 207_TR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    forum vespa dan gidiyor maşallah.
    herşey çok güzel sadece telefon tutucu olmamış kombini bozmuş
    diğer herşey güzel Maşallah
    Çok teşekkür ederim.
    Açıkçası hem telefona zarar vermemesi için hem en kibar olanı buydu hem de fonksiyonu açısından dolayı kullanıyorum.
    Baya hayat kurtarıyor.

Alıntı ACTPK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Güle güle kullanın kazasız belasız. Renk biraz kroma uygun gibi. Daha klasik çizgilere sahip olmalı diye düşündüm. Smoke stop lambasının söküldüğünü görünce sevindim hatta. Egem Garaj branda tarzı olan portatif garajlardansa kışın nemi içinde hapsediyor. Paslanma sorunu ortaya çıkabilir. Biraz maliyetli olur ama ömürlük kullanım için motokabin tarzı birşey tavsiye ederim. Telefon tutucundan kurtulmanı dilerim. Çok kaba saba ve kurye işi duruyor. Biraz daha kibar duranlar var. Ben quadlock kullanıyorum gs'te titreşim önleyicisi vs'de var. daha ufak olduğundan az sırıtabilir. Ama açıkçası vespaya hiç takmazdım.

Bi gün bende alıcam yaz günü keten gömlek + keten şort + parmak arası terlikle gezmek hayalim
    Çok teşekkür ediyorum. Ben biraz klasik çizgilere karşıyım açıkçası, herkes GTS yaparken Primavera'ya böylesine dokunuş yapan sanırım bir ben oldum.
    Şu otomatik hem de zeminle birlikte satılan bir garaj düşünüyorum aslında.
    Dediğiniz tutacağın markasını arıyordum hatta çok sağ olun ilettiğiniz için.

Lütfen ful ekipmanlı binin
    Ben dün ufak bir kaza geçirdim. Çatlak el bileği ile patlamış bir dizle kaldım. Ki sadece pantolonum yoktu.

Alıntı sekizsilindir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu renkte cok iyimiş, kromla bütünleşen bir ton, cafe racer gidon sonu aynalar, orijinalleri daha estetik duruyor.. zevkler renkler meselesi
    kazasız belasız sürüşler.
    Çok teşekkürler yorumunuz için. Dediğiniz gibi renkler zevkler noktası, belki ilerleyen süreçte başka daha uyan bir renk ile kombinlerim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ufak bir temizlik sonrası son halini ışık ve hava da güzelken fotoğraflayım diye çıktığım yolda,

Sinyal panelini mat siyah ile değiştirmek üzere gittiğim USTA(!)'ya gaz kolunu bozması ile bir süredir öyle sürüyordum. Acilen günlük işlerimi halletmeye çalışırken kaldırımda gazın takılması üzerine yağmur oluğuna arka tekerin sıkışmasıyla motorum beni üzerinden atarken kendi de yere düşmüş oldu. Ben çatlak bir bilek ve patlamış bir diz ile devam ediyorum. Motorun boya işleri için usta önerlerine açığım ve ayrıca gaz kolunu onarmak ile sinyal panelini de değiştirmek istiyorum. Bir de ufak tefek oturmamış panelleri de bu süreçte halletmeyi planlıyorum

sekizsilindir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok geçmiş olsun,

şu diz örtüsünü kaldır at, dengesiz düşmene bile sebep olmuş olabilir.

şundan kullanabilirsin

Tucano Urbano Panta Fast Pratik Yağmurluk Pantolon Modeli ve Fiyatı Feyizoglu.com - Turkiye'nin Motosiklet Aksesuarları Magazası
    group b ___

driver_can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok geçmiş olsun.Hem size hem de motorunuza.Paspas için yorumlarınız nedir?Herkes altını çiziyor su kalıyor altında zararlı vs gibi yorum yapıp duruyor bu sebeple alıp kullanmıyorum.Aslında çok faydalı gibi duruyor.

Kahn23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Geçmiş olsun. Dün grupta da gördüm
    Motor yapılır orası sorun değil. Önemli olan sende kalıcı bişey olmaması
    Bişey lazımsa söyle yardımcı olurum motor konusunda

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sekizsilindir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok geçmiş olsun,

şu diz örtüsünü kaldır at, dengesiz düşmene bile sebep olmuş olabilir.

şundan kullanabilirsin

Tucano Urbano Panta Fast Pratik Yağmurluk Pantolon Modeli ve Fiyatı Feyizoglu.com - Turkiye'nin Motosiklet Aksesuarları Magazası
    Kesinlikle kaldırıyorum direkt onu
    Teşekkür ederim çok

Alıntı driver_can Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok geçmiş olsun.Hem size hem de motorunuza.Paspas için yorumlarınız nedir?Herkes altını çiziyor su kalıyor altında zararlı vs gibi yorum yapıp duruyor bu sebeple alıp kullanmıyorum.Aslında çok faydalı gibi duruyor.
    Teşekkürler. Ben hiç bir sorun yaşamadım aslında. Öneririm

Alıntı Kahn23 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun. Dün grupta da gördüm
    Motor yapılır orası sorun değil. Önemli olan sende kalıcı bişey olmaması
    Bişey lazımsa söyle yardımcı olurum motor konusunda
    Çok sağ ol abi. İşte boyaları halledip, gazı ayarlıcaz belki hazır öyle iken elcikleri de değiştiririm. Biz zamanında kendimiz yaptık çoğu parçayı, paneller tam oturmadığını fark ettim onları ayarlıcaz bakalım.

cabriolet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı driver_can Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sadece çizmekle kalmıyor boyayıda kabartıyor bayağı benim vespada şuan öyle paspasın altı

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler