Geçtiğimiz Mart ayında yakın bir arkadaşımdan sadece 2000 kilometrede olan bir Vespa Primavera 150 S satın aldım. İlk günden itibaren motorumu kişiselleştirmek ve hem görünüm hem de performans açısından benzersiz hale getirmek için bazı dokunuşlar yapmaya başladım. Şimdi bu süreçte neler yaptığımı sizinle paylaşmak istiyorum:
Başlangıç: İlk İşler
- İlk olarak, motorumu Temizlik Profesöründe seramik kaplama ile koruma altına aldım. Bu sayede boyası hem matlığını daha belli etti hem de dış etkenlere karşı dayanıklı hale geldi.
- Ardından, Power1 marka LED sinyaller ve stop takımı monte ettim. Şık ve modern bir görünüm kazandırdı.
Küçük Dokunuşlarla Büyük Farklar
- Vespa'nın orijinal füme camını taktım ancak çok klasik durduğunu düşünerek çıkardım.
- Vespa İcon'un İstanbul Park etkinliği sırasında insanların Vespalarına yaptıkları modifikasyonları görünce kendi motoruma daha farklı bir bakış açısıyla yaklaşmaya başladım.
Detaylar: Konfor ve Estetik
- SİP marka arka ayak basma aparatı ekledim, hem şık görünüyor hem de yolcu için pratiklik sağlıyor.
- Aynaları çıkararak yerlerine Highsider gidon aynaları taktım. Bu aynalar için SİP marka birleştirme aparatı kullandım.
- Çıkan aynaların yerine minik bir telefon tutamacı ve Vespa logolu tapa yerleştirdim.
Performans ve Yenileme
- Performans açısından daha fazlasını sunan Mallosi egzozu monte ettim. Hem sesi hem de görünüşüyle fark yaratıyor!
- Motorun krom parçalarını yenileme kararı aldım ve logo üzerinde küçük bir değişiklik yaptım.
- Lastiklerin 2019'dan beri aynı olduğunu fark edince, güvenlik ve konfor için Michelin City Grip 2 lastiklere geçiş yaptım.
Siyah ve Spor Dokunuşlar
- Ön farın kaşını mat siyah spor model ile değiştirdim.
- Yeni bir spor cam ekledim.
- Ayrıca yeni bir tuş takımı aldım ancak henüz monte etme fırsatım olmadı.
![]()

Alıntı

değişikliklerle birlikte güzel oldu kalanı içinde bence siyah portbagaj, manetler ve logolar gelirse krom hiç kalmamış olur, bütünlük açısından daha iyi olur diye düşünüyorum. bendede gts var onu aynı şekilde siyah detay yapmayı düşünüyorum