User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
38 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Bass Hakkında

CooLeqenD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Şuan zaten söylediğim araç Aile aracı babam annem benim bindiğimiz bir araç ve bu aracı benden fazla kullanan babamdır. Bu araçtan önce 08' Polomuz vardı ORJ Teyp, Arka kapılara JBL Mid takımı, DD Pro Amfi ve Osawa bass' ım vardı 60TL' lik birşey sonra çok fazla yüklendim amfiden kolonum yandı Bi abimde JBL 1100'lük vardı aldım koydum araca babam beğenmedi sesi çok kötümü vuruyormuş çok mu vuruyormuş bilmiyorum ama 60TL' lik kolon JBL' i geçti babamın gözünde. Şimdi yine o tarz birşey arıyorum tatlı versin zamanında babam şahininde Pioneer Teyp - Arkada TS-6985' ler ile mahalleye girip herkeze kendinin geldiğini anlamasını sağlardı. Nitekim yaştanmıdır bilinmez şuan çabucak başım şişiyor diyor bende onun için TOK ses değilde Tatlı bass' ı yumuşatsın diye alıyorum zaten Bass' ı yoksa babam şuan arabanın Orjinal sisteminden çok memnun ben zorla bağlatıcam eski amfimi falan bana kapıdaki bass' lar tok geliyor bişey anlamadığım için. Babamda bam güm sevmediğinden tatlı bir ses istiyorum Amfi' den bass kontrolde çekilcek ön tarafa ayar falan yapılması için amfi sadece bass' a hükmedicek orj' ler aynı şekilde vericekler seslerini Tavsiye edebilceğiniz bir ürün varmıdır ? Max. Fiyat 250 olması gerekir üstü aşar çünkü 0' da olur 2. EL' de temiz bulmak gerekir

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    compenant desen sana çok marka söylerdim müzik kulağına göre ama woofer dedinmi o kadar çok marka varki sert seviyorsan misal kicker o işin wooferı çok tatlı sert vuruyor.. jbl focal rockford jlaudio dls bunlarda çok güzel.. ben komple infitinity den yapılmış bmw dinledim aracın ön arka kapılarda infinity compenant bagajdada bası vardı oda çok tatlı vuruyordu yumuşak ama güzel derin vuruyordu gerçi yanıltma olmasın o araç komple infinity anfi complar la beraber belki bas komple set infinity olduğu için iyi vuruyordu başka bir sisteme taksan belki o kadar iyi vurmaz onu bilemiyorum ama iş dinlemekden geçiyor.. kulağına hangisi hoş gelirse onu al zaten kaliteli markalar belli piyasada fazla değil ..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

SiMaO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence sat onu zıpzıp'ta 20 cmlik vardı onu al ses olarak tatmin eder hemde yerde kaplamaz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    49 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BRETE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    freeair basslar varken neden bu kadar zahmete girişilsinki bagaj sıkıntısı olanlar için adamlar yapmış zaten bence gerek yok özel kutuya falan
    kardeş zaman tünelinden mi geldin sen '98'den buraya
    freeair ne ya
    freeair satılık bulursan müzeye koyarlar direkt
    artık slim subwoofer driver'ları var, kalınlık acayip incelmiş, hafiflemiş

freeair driver bagajın hacmini kabinet olarak kullanır. o hacim de ortalama bişey olarak hesaplanmıştır. adamlar her arabanın boş bagajına göre driver üretemezler. bagaja eşya koydun mu hesaplar alt üst olur, bas zayıflar.

freeair driver ta '92 - 93 yıllarında TR'de satılmaya başladı, o zamanlar bilgisayarda kabinet tasarlamak, MDF'den kabinet kesmek, port vs. falan bilinmezdi. zaten arabada 50-60Hz'in altını duymamıştık, freeair biraz çaldı mı vayy falan olurduk.

ama sub driver'ları o zamandan bu yana acayip gelişti. alt frekansları her zaman vermek için kabinet tasarımı da piyasaya düştü, yıllardır her tarafta kabinetli subwoofer'lar var. freeair daha iyi olsa bu kadar insan enayi değil ya o koca kabinetleri taşısın bagajında ...

ses kalitesi/tonu vs. açısından desen bi yorum yazmayacaktım da kusura bakma, teknik açıdan freeair kullanmak 2012 yılında karbüratörlü motor tercih etmekle aynı şey.

bir arkadaş slim subwoofer tavsiye etmiş, o da bir çözüm olabilir; ancak ürettiği frekans bandı ve ses seviyesi maalesef kabinetli subwoofer'ların yerini tam tutamıyor. ancak şu modelleri denemeye çalışın, fiyatına bi bakın vs.

- Focal BUS 25 (fiyat tuzludur)
    - Pioneer TS-WX11A
    - Pioneer TS-WX610A
    - Pioneer TS-WX77A

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bagajımı kullanıcam dıyosan genede free aır derım kompıle bagaj sana kalır free air dakı sıkkıntı frekans kestıremessın genede bır bass sesı alırsın 20 25 30 cm lerı mevcut..kesmesse 2 adet korsun coktta kotu sayılmaz.. bazı akılılarda free air cınsından bass ları kabınde caldırmaya calsır buda yanlıstır.. ıyı aksamlar..

samet_61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emretektas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar ailemin genişlemesi sonucu (yeni oğlum oldu) aracın bagaj ihtiyacı iyice arttı bende aracın arkada bulunan jbl 1100 lük kutu bası kabininden sökerek ovallerin bulunduğu mdfnin ortasına monteledim bas inanılmaz kötü gelemeye başladı konuda tavsiyeniz nedir nasıl bişeler yapabilirim
    dostu enclosure subwooferı freeaır gıbı baglarsan calmaz pandızotta freeaır yazan basslar sadece calısır yanı eskı ımpp pıoneer tsw302erden bulacan baska cozumun yok

BRETE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı phantom Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeş zaman tünelinden mi geldin sen '98'den buraya
    freeair ne ya
    freeair satılık bulursan müzeye koyarlar direkt
    artık slim subwoofer driver'ları var, kalınlık acayip incelmiş, hafiflemiş

freeair driver bagajın hacmini kabinet olarak kullanır. o hacim de ortalama bişey olarak hesaplanmıştır. adamlar her arabanın boş bagajına göre driver üretemezler. bagaja eşya koydun mu hesaplar alt üst olur, bas zayıflar.

freeair driver ta '92 - 93 yıllarında TR'de satılmaya başladı, o zamanlar bilgisayarda kabinet tasarlamak, MDF'den kabinet kesmek, port vs. falan bilinmezdi. zaten arabada 50-60Hz'in altını duymamıştık, freeair biraz çaldı mı vayy falan olurduk.

ama sub driver'ları o zamandan bu yana acayip gelişti. alt frekansları her zaman vermek için kabinet tasarımı da piyasaya düştü, yıllardır her tarafta kabinetli subwoofer'lar var. freeair daha iyi olsa bu kadar insan enayi değil ya o koca kabinetleri taşısın bagajında ...

ses kalitesi/tonu vs. açısından desen bi yorum yazmayacaktım da kusura bakma, teknik açıdan freeair kullanmak 2012 yılında karbüratörlü motor tercih etmekle aynı şey.

bir arkadaş slim subwoofer tavsiye etmiş, o da bir çözüm olabilir; ancak ürettiği frekans bandı ve ses seviyesi maalesef kabinetli subwoofer'ların yerini tam tutamıyor. ancak şu modelleri denemeye çalışın, fiyatına bi bakın vs.

- Focal BUS 25 (fiyat tuzludur)
    - Pioneer TS-WX11A
    - Pioneer TS-WX610A
    - Pioneer TS-WX77A
    arkadaşım önce karşındakine hitap ederken biraz saygılı olursan daha iyi olur karşında kankan yok senin. ben adama en ucuz yolunu göstermeye çalışıyorum senin verdiğin cihazlar 600 ve üstü rakamlar benim dediğim cihaz 100 lira piyasada sahibinden de bi dünya var. belki şu an bu arkadaşın durumu müsait değil oda kendince bazı zevklerinden vazgeçmek istemiyor aynısı benimde başıma geldi 1,5 yaşında oğlum var şu an arkadaşı çok iyi anlayabiliyorum. Büyük bir ihtimal masraf etmemek için elindeki bass ı değerlendirmek istemiş fakat olmayınca oda kendince bir arayış içinde. slim bass hiç dinlemedim ama yapısı itibari ile bana hiç iyi çalıyor hissi vermiyor. bana göre bu bassların amacı yer kaplamasın birazda tıngırdasın diyenler için yapılmış gibi geliyor.yinede iddaa ediyorum 2cm lik bir mdf üzerinde 302F slimden kat kat iyi çalar yanınada 1tk oval mis gibi yer kaplamadan müziğini dinlersin.
    Bir araba görürsün arabayı hayal edersin, parayı biriktirirsin, sonra ötv'yi ve benzini hesaplamayı unutursun( her gün zam geliyor ) para yetmez, babayı alırsın hevesin kaçar

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    sahibi olduğunuz ürün 30-38 cm dir muhtemelen ve portlu kutudadır, o yüzden çok yer kaplıyordur. elinizdekini satıp yada takaslayıp 25cm bi ürünle (üst seriye gerek yok hertz es250 gayet iş görür mesela, fiyatları da abartılı değil ve güzel çalar) kapalı kutuya geçmeniz yada stepne havuzunuz varsa orayı bas kabinine çevirtmeniz lehinize bi hareket olur. freeair eskiden güzeldi, ama bugünkü imkanlar varken de freeair takılmaz bence.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    49 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BRETE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşım önce karşındakine hitap ederken biraz saygılı olursan daha iyi olur karşında kankan yok senin. ben adama en ucuz yolunu göstermeye çalışıyorum senin verdiğin cihazlar 600 ve üstü rakamlar benim dediğim cihaz 100 lira piyasada sahibinden de bi dünya var. belki şu an bu arkadaşın durumu müsait değil oda kendince bazı zevklerinden vazgeçmek istemiyor aynısı benimde başıma geldi 1,5 yaşında oğlum var şu an arkadaşı çok iyi anlayabiliyorum. Büyük bir ihtimal masraf etmemek için elindeki bass ı değerlendirmek istemiş fakat olmayınca oda kendince bir arayış içinde. slim bass hiç dinlemedim ama yapısı itibari ile bana hiç iyi çalıyor hissi vermiyor. bana göre bu bassların amacı yer kaplamasın birazda tıngırdasın diyenler için yapılmış gibi geliyor.yinede iddaa ediyorum 2cm lik bir mdf üzerinde 302F slimden kat kat iyi çalar yanınada 1tk oval mis gibi yer kaplamadan müziğini dinlersin.
    ne gerek var kabine diye yazmışsın, ilk mesajda yazdığım bütün frekans tasarım masarım litre hepsini salla bunları şeklinde atmışsın, neredeyse diyecen ki enayiler üste para verir kabinet alır .

bu durumda sana biraz takılmadan duramadım, kusura bakma.

diğer konulara gelince;
    - arkadaşımız en ucuzunu isterim diye birşey yazmamış, kaldı ki 20 yıl öncesinin sub driver'ını almaktansa para biriktirip 2. el slim subwoofer almak -bence- çok daha akıllı bir seçim olur.
    - slim sub konusunda benim de tecrübem olmamakla beraber bu konuda profesyonel kişilerle konuştuğumda ürettiği frekansların & seviyelerinin standart kapalı kutu sub'a göre daha kötü olduğunu defalarca duydum. ancak bu işler dinlemeden asla bilinmez.
    - bagaja eşya, çocuk arabası vs. koyunca freeair sub kötüleşir, bunu da akıldan çıkarmamak lazım.

forum bilgi paylaşımı için; bildiklerimi yazıp başkasına üstünlük sağlamak gibi yamuk bir niyetim yok, ama bazı konuların soranlara çok yanlış şekilde aktarıldığını görünce müdahale etmek doğrusudur diye düşünüyorum...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    49 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şahsi önerim şu an kullanmakta olduğum subwoofer'a benzer bir üründür, ölçüleri 330x260x270mm'dir, ağırlığı 9kg'dur.

@emretektas, fikir vermesi açısından resim de koyabilirim.

diğer alternatif slim subwoofer, koltuk altına koyabiliyorsun, ses kalitesinin daha kötü olduğunu tahmin ederim.

ya da levent'in dediği gibi mümkün olabilecek en küçük driver ile yeni bir subwoofer almak ama bagaj yine de ciddi şekilde dolar.

cXe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    25 cm universal diye dandik bir markanın basını kullanmak zorunda kaldım birkaç gün ama şaşırttı beni 300 rms di ufacık kabini vardı ve ses gayet tatmin ediciydi, yoldan geçenlerin de dikkatini çekiyordu sanırım millet dönüp bakıyordu

25 cm basları bir araştır bence, her markanın farklı kabin boyutlarında çalıştığını da unutma ona göre bir araştırma yap
    Alıntı mehmet767 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeşim bence maf sensörü yada westgate.
    Alıntı capri Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aracta ikiside yok ama

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    zaten slim yada 20cm lik sub lar müziğin içindeki alt bas tonları doldurmak için kullanılır yani müzikal bir amaçla kullanılır normal bir bas gibi çalmasını beklemek hata olur.. pek çok üst sınıf araba modellerinde bile orjinalden baslar 20cm i geçmez genelde çünkü fabrikalar aqustic müziği kaliteli dinleme amaçlı düşünür sağa sola hava atıyım güm güm bas vursun cam titresin kapı titresin diye müzik sistemi araca tasarlamazlar koymazlar..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aslan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla ne yalan soyleyeyim cocukta olmus zaten bence birakta bass olmayiversin
    olmadanda anlamı olmuyor kısık bir bas gerekli bence
    MEGANE RS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    [IMG][/IMG]

yükseklikte 40 cm

Bu kabin yerine daha küçük bir kabin kullanma şansım varmıdır peki
    MEGANE RS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    navigasyon cihazları, oto teyp çerçevesi, necvox,ass,pandizot,oto teyb,navigasyon cihazları

acaba linkteki ürün gibi birşey biraz olsa işi çözmezmi konuyu atladım ama maliyette önemli
    MEGANE RS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    portsuz kabin kullanırsan kabin hacimi azalır, koltuk eğimini de düşünerek bir hesap yapar ve kendi kabinini yaparsan bagaj hacminden kazanabilir hemde bass performansını arttırır tabi fabrikanın verdiği hacim değerlerine uymak şartıyla.

yanlız portsuz kabin kullanımı bas sesini sertleştirir bunuda unutmamak gerek
    aracta ikiside yok ama

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cXe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    portsuz kabin kullanırsan kabin hacimi azalır, koltuk eğimini de düşünerek bir hesap yapar ve kendi kabinini yaparsan bagaj hacminden kazanabilir hemde bass performansını arttırır tabi fabrikanın verdiği hacim değerlerine uymak şartıyla.

yanlız portsuz kabin kullanımı bas sesini sertleştirir bunuda unutmamak gerek
    bu şekilde 1-2 kabin gördüm gerçekten boyutları daha küçük peki 30cm 1100w olan jbl için boyutlar ne olmalıdır.
    MEGANE RS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kullanma kılavuzunda yazar, elinde yoksa netten pdf ini bulabilirsin yada olan birinden fotoğrafını isteyebilirsin
    aracta ikiside yok ama

Post Thanks / Like
    Mentioned
    49 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    elindeki kabin 380x520mm, acayip büyük. derinliği kaç?
    30cm driver ile kabini küçültemezsin. portsuz kutu yapınca da çok fazla küçülmez.
    driver küçültmediğin sürece çözümü yok.
    benimki 330x260mm, bi kıyasla...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)