User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
23 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Ses sistemi hakkında yardım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Ses sistemi hakkında yardım.

Merhabalar herkese

forumda yeniyim çok sık mesaj yazmasamda sürekli takip ediyorum. Eski tesisatımın çalınması üzerine yeni arayışlara girdim ve bana uygun olarak pioneer ts-w309d4 basını almaya karar verdim. Bunu hangi anfi ile destekleyebiliriz.

MA Audio M17-2800 Mono - bu anfi 400 rms bası kaldırır mı veya başka bu bası kaldıracak ucuz maliyetli anfi tavsiye edermisiniz?

Cevaplarınız için şimdidenTeşekkür ederim.

Subwoofer ın görüntüsü.

aslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fikocum benim harwardd'ı vereyim sana tam 400 rms lik
    IMPOSSIBLE IS NOTHING

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aslan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fikocum benim harwardd'ı vereyim sana tam 400 rms lik
    sıfır olmasından yanayım ama özelden fiyatı atarmısın abi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu konuda bilgi verebilecek kimse yok mu?

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    ma audio sondmagus v.b gibi markalarla aynı paneli kullanıyor diye biliyorum.. ben önermem ve zaten kaldırmazda o anfi 2x80 rms veriyor köprüde verse 160 hadi versin 200rms ama oda 2 ohm de bası öldürürsün..

bas anfisini her zaman normal wooferdan biraz yüksek rms al.. senin ihtiyacın 500rms lik bir anfi benim tavsiyem m acoustic mono anfileri olur..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

TT_BOY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    M akustic mantıklı secçim olur tavsiye ederim..

ANIL ERCAN
    Misafir
    bu woferlar bu anfiler hepsi fasondur. hiç girmeyin boyle şeylere

mono anfi olarak : soundmagus dk1800 alın ömür boyu mono anfi almayın

subwoofer olarakta : soundmagus fy07 15 alın ortalıgı sallayın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    soundmagus ne malı
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ANIL ERCAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu woferlar bu anfiler hepsi fasondur. hiç girmeyin boyle şeylere

mono anfi olarak : soundmagus dk1800 alın ömür boyu mono anfi almayın

subwoofer olarakta : soundmagus fy07 15 alın ortalıgı sallayın
    çok iyi demişsiniz de fiyatda önemli bu konuda o kadar param olsa zaten tercihim onlardan yana olurdu. bu bas 400 rms 125 tl kabinide ben alıcam işte. birde anfi lazım.

ANIL ERCAN
    Misafir
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    soundmagus ne malı
    çinde üretiliyor ama bu degildirki fason dandik maldır. ben aracımda soundmagusun 2 takım mid takımını kullanıyorum soundmagus sm103 marka ön ve arka kapılarımda 13 cm oldugu halde inanılmaz bi ses kalitesi var. anfi olarakda soundmagus ck75 ile besliyorum.

bass olarak soundmagus fy08 15 i tek geçerim 1500 rms 3000 watt cift bobin 38 cm resmen ortalıgı yıkıyor o derece bi bass farkındaysanız tüm markalar artık çinde ürettiriyor mallarını

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    çin var çin var ben soundmagusa kötü demiyorum demedimde zaten. ama pionner alpine çinde ürettiği malın başında gene kendi adamları var çinliye emanet etmiyor işi kaliteden ödün vermiyorlar soundmagus iyidir kötüdür bilemem audio forumlarında çok şikayet edenlerde okudum beğenenlerde var ama dünyada bilinmeyen bir marka soundmagusun bir kaç audio forumunda testini okudum kötü değil anfileri ama gerçek rms değerlerinide vermiyor daha düşük deniyordu. müzik kaliteside tartışılır neticede müzikden ne beklendiğide önemli anfi var çalar anfi var çalar.. neticede kötü değildir kesin ama ben anfi dedinmi param yetmese bile eskide olsa bilindik markalardan şaşmam.. anfidir bu bir kaçak yapsa kaç bin tl ye topladığın bütün kolonları basları yakar.. zevk meselesidir neticede saygı duyarım.

ANIL ERCAN
    Misafir
    şuan soundmagus müzik devi olma yolunda cok emin adımlarla ilerliyor ürettigi mallar pioneer,jvc,kicker ayarına cok ama cok yakın yakında boynuz kulagıda gecicektir.. soundmagus sektörde pek kullanılmayan bilinmeyen bir marka macoustic'le aynı fabrikada üretiliyor ve anfileri olsun mid takımları olsun parasını sonuna kadar hak ediyor ve yazdıgı tüm degerleri veriyor..

mesela stereo anfi olarak soundmagus ck75 kullanıyorum 4 ohmda 75 rms veren bir anfi ön ve arka kapılarımda kullandıgım soundmagus sm103 marka en üst seri mid takımı 80 rms 160 watt gücünde 75 rms ile besliyorum iki takımıda konser derecesinde ses veriyor desem abartmış sayılmam cünkü cok kaliteli ozelliklle tviterları cok kaliteli elimde hiç acılmamıs bi kutu sm103 daha var istersenz fotoraflarını ceker yüklerim buraya kendiniz görün ne kadar kaliteli mal oldugunu zaten ürünü görünce anlayabiliyorsunuz kaliteliim degilmi diye.

soundmagusun 07 15 - 08 15 - 09 15 diye giden seri bass'ları kesinlikle pioneerın 309 serisi, kickerın cvr serisi, jblin basslarıyla bir tutulmaz tutulamaz. o kadar kaliteli bir bass üretiyorki en kıytırık arabada bile inanılmaz bass vuruyor yani sallıyor resmen abartmıyorum bu 15 serisi bassları kullananlar bilirler en düsügü 1500 rms en yüksegi 3000 rms gücünde resmen deprem etkisi

mono anfisine gelicek olursak tamam dk1800lerin ilk cıkan serileri sıkıntılı bi anfiydi ama bu sıkıntı bi bakıma baglantıyada baglı sen gidip dk1800 gibi asırı güc ceken anfiye 8 awg kablo kullanırsan o anfi sürekli kesme yapar bilmem ne yapar kapanır korumaya alır kendini. en az 4 awg ve altı kablo kullanılması lazım. son cıkan yeni seri dk1800lerin hiç birinde en ufak problem yok tabi baglantıyla alakalı bi durum dedigim gibi bu anfiye gidip 8 awg kablo baglanmaması lazım en az 4 awg olacaktır.

mid takımı alacaklar ise su 3 markadan birini alsınlar ; soundmagus sm103 - macoustic msq 50.2 - infinity ref5030 bu 3 ünden birini alın soundmagusla macoustic aynı fiyattır ama intinity 250 tl civarıdır fakat parasını sonuna kadar hak ediyor ses kalitesi inanılmaz kaliteli.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    soundmagus bayisi falanmısınız bende biliyorum soundmagus u ama fiyatları benim bütçeye fazla geliyor. Ben konumda sizlerden pioneer ts-w309d4 subwooferı için anfi yardımı istemiştim konu nerelere geldii.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    ben o dev adımları pek avrupa amerika sitelerinde göremedim yakındanda takip ediyorum yurtdışı büyük audio sitelerini daha soundmagus markasının s sini görmüşlüğüm yok
    tabi olursa inşallah görürüz iyide olur
    dediğin şeyler güzel hoş şeylerde bu dediğini veriler sayılar rakamlar belli cihazlarla test edilemedikden sonra afaki kalır her zaman.. maqustic promed grup getirtiyor kickerı türkiyeye getirten grup adamlar işlerinin ehli ve ilgililer o açıdan kötü bir ürün getirticeklerini sanmıyorum..
    anfi teyp satışı ve tamiri yapan bir arkadaşım m aqustic in içini açıp bakdı sınadı anfiyi stress testine sokdu bana dediği gönül rahatlığıyla alabilirsin kaliteli bir anfi..
    soundmagusda iyidir herhalde tekrar ediyim kötü demiyorum ama müzik var işde müzik var güm güm bas vurması tizlerin cıyaklaması camın titremesi bagajın zır zır oynaması müzik değildir sadece gürültüdür.
    infinity iyidir neticede harmanncordonun yan firmasıdır.. kickerda iyidir sert sevenler için vazgeçilmezdir..

zaten arkadaşda sanırsam ucuza bir şeyler arıyor onun için en iyisi ikinci el mono anfilere bakması olucakdır herhalde kesesine göre bir şeyler bulur.. ikinci elde güzel ucuz pionner jbl mono anfiler falan var..

ANIL ERCAN
    Misafir
    Alıntı fiko Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    soundmagus bayisi falanmısınız bende biliyorum soundmagus u ama fiyatları benim bütçeye fazla geliyor. Ben konumda sizlerden pioneer ts-w309d4 subwooferı için anfi yardımı istemiştim konu nerelere geldii.
    hayır kesinlikle soundmagusun bayiisi degilim sadece tesisat işine 1.5 milyara yakın para yatırıp forwell cadence jbl gibi malları aracına taktırıpda 1 ay sonra soken elinde sıfır kalan biriyim. cok kazıklandım ben gecen sene anlamadıgım icin bu tesisat işinden ama kazıklana kazıklana o kadar deneylmli ve bilgili oldumki artık ben kendim yanlıs yonlendim millet yonlenmesin diye herkesi dogruya yonlendiriyorum.

bak dostum senin tek sorunun ne biliyormusun subwooferı stereo anfiye baglamak istemen. sen stereo anfiye subwooferı takarsan o subwooferın ancak %10 unu beslicek ve sarkı ayrı subwoofer ayrı bi bass vurucak. mono anfi alıcaksın o woferı beslemek için ve o subwooferda hiç bi işine yaramaz 30 cmlik woferdan ne hayır gelir ?

ben diyecegimi dedim ama kazıklanmak, sonunda elde sıfır kalınmasını istiyorsanız gidin woferı stereo anfiye baglayın. zaten bizim milletimizin cok büyük bi sorunu bu mono anfiye para vermek istemeyen gidiyor stereo anfiye baglıyor subwooferı kopruluyor kanalları diger kanallarada mid baglıyor kolon baglıyor sonra anfi kasınca kendini korumaya alır kapanıyor sonra forumlarda baslıyor tesisatım calmıyor, bass vurmuyor, anfim kapanıyor bilmem ne oluyor diye yaygaralar

bakın sunları unutmayın ;

1. si subwooferı mono anfiye baglayın stereoya degil. stereoya baglarsanız anfi sürekli kapanma yapacaktır kasarak (tabi diger kanallara mid,oval kolon felan baglıysa) ve o woferın sade ve sadece %10 unu beslicek sarkıdaki bass ayrı woferdaki bass ayrı calıcak ve uğultudan bi müddet sonra kapatacaksınız teybi.

2.cisi ne mono ne stereo anfiyi kesinlikle 1 ohm'a düsürmeyin mümkünse 2 ohm'ada düsürmeyin, anfi ne kadar kasılırsa o kadar ısınacak ve kapanacak kendini korumaya alacak adam gibi müzik dinleyemeyeceksiniz.. paraya kıyın bi kere alın en iyisini en cok rms degeri verenini alın. markayı siz belirleyin ben soundmaguscuyum cünkü mallarından inanılmaz memnunum siz isterseniz macousticci olursunuz isterseniz maudio olursunuz ister jblci sizin kararınız.

3.cüsü yüksek güç çeken anfilere kesinlikle 8 awg kablo kullanmayın, sonra baslarsınız anfi bozuk kapanıyor demeye, minimum 4 awg maksimum 0 awg kablo kullanınki adam gibi çalışşın anfi..

4.cüsü forwell,edison,bosman,jameson vs. vs. gibi fason mallardan uzak durun.

ben o dev adımları pek avrupa amerika sitelerinde göremedim yakındanda takip ediyorum yurtdışı büyük audio sitelerini daha soundmagus markasının s sini görmüşlüğüm yok
    tabi olursa inşallah görürüz iyide olur
    dediğin şeyler güzel hoş şeylerde bu dediğini veriler sayılar rakamlar belli cihazlarla test edilemedikden sonra afaki kalır her zaman.. maqustic promed grup getirtiyor kickerı türkiyeye getirten grup adamlar işlerinin ehli ve ilgililer o açıdan kötü bir ürün getirticeklerini sanmıyorum..
    anfi teyp satışı ve tamiri yapan bir arkadaşım m aqustic in içini açıp bakdı sınadı anfiyi stress testine sokdu bana dediği gönül rahatlığıyla alabilirsin kaliteli bir anfi..
    soundmagusda iyidir herhalde tekrar ediyim kötü demiyorum ama müzik var işde müzik var güm güm bas vurması tizlerin cıyaklaması camın titremesi bagajın zır zır oynaması müzik değildir sadece gürültüdür.
    infinity iyidir neticede harmanncordonun yan firmasıdır.. kickerda iyidir sert sevenler için vazgeçilmezdir..

zaten arkadaşda sanırsam ucuza bir şeyler arıyor onun için en iyisi ikinci el mono anfilere bakması olucakdır herhalde kesesine göre bir şeyler bulur.. ikinci elde güzel ucuz pionner jbl mono anfiler falan var..
    diyorum ya tanınmamıs bi marka ama yakında gecicektir boynuz kulagı o zaman görebilirsiniz bende tanımıyordum taaki arkadasın albeasında soundmagusun bass ını dinleyip cigerlerimde hissedene kadar

macousticle soundmagus aynı fabrikada üretiliyor soundmagusu yücelen firması, macoustici dedigin gibi promed getiriyor, arkadasın tek sorunu woferı stereo anfiye baglamak baskada yok

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı fiko Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    30cm 1400watt 4 ohm de 400 rms lik basımı neyle beslerim diye sormuşsun benim sana tavsiyem maqustic 1000.1 olur 4 ohm de basını 400 rms le doyurur canavar ses alırsın.. yada maqustic 800.1 2 ohm de beslersin basını 500 rms değer alırsın..

alex - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşımız ucuz yollu ufak bir sistem kurmak istiyor tartışmaya gitmiş ufak çaplı konu

yüksek bütçeli bişy isteseydi Cervin vega veya Atomic önerirdik zaten

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    tartışma yok kesinlikle sohbet ediyoruz gayette seviyeli güzel bir bilgi alışverişi oluyor
    arkadaşıda düşünüyoruz ben tavsiyemi ettim başkalarıda eder oda bütçesine fikrine en güzel yatan neyse onu alır.

ANIL ERCAN
    Misafir
    tartışma yok kesinlikle sohbet ediyoruz gayette seviyeli güzel bir bilgi alışverişi oluyor
    arkadaşıda düşünüyoruz ben tavsiyemi ettim başkalarıda eder oda bütçesine fikrine en güzel yatan neyse onu alır.
    aynen dogru bilinen yanlıs bilgileri düzeltiyoruz seviyeli bir sekilde

3 mesaj yukarda bayagı sey yazdım fiko arkadas artık kendisi karar versin ne istiyorsa alsın

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)