User Tag List

16 sonuçtan 1 ile 16 arası

Konu: Megane 3 Coupe Hoparlör

OrcunInce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Megane 3 Coupe Hoparlör

Selam arkadaşlar,
    Ibiza cupra'yı satıp kendime megy coupe aldım. Çokta memnunum aslında ama bu ses sistemi adamı delirtiyor *****.
    Amfi'si bass'ı falan uğraşmak istemiyorum. Bangır bangır değil ama temiz bir ses olsun, bass gelince cortlamasın istiyorum. Kapılarda ki kolonlar 13cm'miş. Değişim kolay oluyor mu? Tavsiye edebileceğiniz bir component var mıdır? Arkaları ellemeyi düşünmüyorum önler kafidir.

http://urun.gittigidiyor.com/otomobi...inal-109381330 şu tarz bir ürün işimi görür mü?

Falmor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Amfi bağlamayacaksan component hayal kırıklığı olur.Düzgün bir coaxial alıp bağlayabilirsin.Montajı hoparlör kapağı üstten çıkıyorsa gayet basit,kendin bağlayabilirsin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öndeki tweeterları ne ile değiştirmem gerekir peki?

Falmor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Renault ta genel olarak benim tespitim ana üniteler çok zayıf.Buna Clio 182 deki Cabasse marka,güya özel olanda dahil.2001 model Clio RXT de hoparlörler Blaupunkt markaydı ve basit bir Pioneer ana üniteyle bana yetecek kadar güzel çalıyordu.Megane RS den bildiğin çöp,markasız,elde sıkınca yamulan,incecik hoparlörler çıktı.Megane 3 nasıldır bilmiyorum ama önceden bağlayıp deneme şansın olursa daha iyi olur.Tweeter için Pioneer TSS ler yeterli olur sanırım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Falmor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Renault ta genel olarak benim tespitim ana üniteler çok zayıf.Buna Clio 182 deki Cabasse marka,güya özel olanda dahil.2001 model Clio RXT de hoparlörler Blaupunkt markaydı ve basit bir Pioneer ana üniteyle bana yetecek kadar güzel çalıyordu.Megane RS den bildiğin çöp,markasız,elde sıkınca yamulan,incecik hoparlörler çıktı.Megane 3 nasıldır bilmiyorum ama önceden bağlayıp deneme şansın olursa daha iyi olur.Tweeter için Pioneer TSS ler yeterli olur sanırım.
    Şimdi birkaç yere gittim sordum, soruşturdum. Amfisiz %10 iyileşir değmez falan dediler. Pazarlama tekniği mi bilemedim ama %10 içinde yorulduğuma değmez sanırım. Meg 3'te de aynı şekilde ses kalitesi gerçekten kötü..

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Megane3 lerin ünite gayet başarılı, hatta Dou aktif veya aktife yakın kaliteli bi sistem yapmıştı coupesine geçmiş zamanda.

Kompanent amfisiz hakkaten pek işe yaramıyor Orçun, güzel bi takım komp + amfi işini büyük ölçüde görecektir senin.

Ben bas takmayacaksan güzel bası olan bildiğim kompanent Hertz ESK130 dur, dinledim bir çok kez. Bassız da baslı da tatminkar oluyor.

Ama gene nerden baksan 500 lirana mal olur amfi - komp derken

Oznsrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    %10 diyen sıkmış bence clioyu ilk aldım orjinalleri söküp hertz 13 cm coax taktım hala dinliyorum teybi değiştirdikten sonra gaza geldim mid takımı alcam yoksa orjinal teyp olsa hala kullanırdım. 4 tane kaliteli hoparlör işini görür temiz ses alırsın en azından oda max 200 e falan biter

BurakCengizhanoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Component'i amfisiz bağlarsan bir manası olmaz.13 cm lik kapı içleri fazla zorlamadan 16 cm ye dönüştürülüyor.Arkadaşımın megane coupesinde sound by arkamys gibi bişey yazıyor açılırken sizdeki de öyle mi acaba?
    Tavsiyem 16 cm mid takımı ucuz yollu bir amfi ile orjinal teybe bir çevirici ile kaliteli ses alırsınız.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Megane3 lerin ünite gayet başarılı, hatta Dou aktif veya aktife yakın kaliteli bi sistem yapmıştı coupesine geçmiş zamanda.

Kompanent amfisiz hakkaten pek işe yaramıyor Orçun, güzel bi takım komp + amfi işini büyük ölçüde görecektir senin.

Ben bas takmayacaksan güzel bası olan bildiğim kompanent Hertz ESK130 dur, dinledim bir çok kez. Bassız da baslı da tatminkar oluyor.

Ama gene nerden baksan 500 lirana mal olur amfi - komp derken
    Levent bilmediğin bir konu yok mu çocuğum senin?
    Amfi işini hiç istemiyorum, sök-tak yeterli benim için. O yüzden 13cm'lik taksam coax işimi görür mü demek istedim

Alıntı Oznsrl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    %10 diyen sıkmış bence clioyu ilk aldım orjinalleri söküp hertz 13 cm coax taktım hala dinliyorum teybi değiştirdikten sonra gaza geldim mid takımı alcam yoksa orjinal teyp olsa hala kullanırdım. 4 tane kaliteli hoparlör işini görür temiz ses alırsın en azından oda max 200 e falan biter
    Görmek istediğim cevap buydu işte, amfisiz ama cızırtısız bass girince cortlamasız bi ses istiyorum sadece

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BurakCengizhanoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Component'i amfisiz bağlarsan bir manası olmaz.13 cm lik kapı içleri fazla zorlamadan 16 cm ye dönüştürülüyor.Arkadaşımın megane coupesinde sound by arkamys gibi bişey yazıyor açılırken sizdeki de öyle mi acaba?
    Tavsiyem 16 cm mid takımı ucuz yollu bir amfi ile orjinal teybe bir çevirici ile kaliteli ses alırsınız.
    Peki 13cm'lik iyi bir marka işimizi görmez mi?
    Aynen sound by arkamys yazıyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Connecting site...

Connecting site...

Connecting site...

Bunlar bulabildiğim iyi denebilecek hoparlörler var mı bilgi verecek

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende megane coupe kullanıcısıyım ses dediğin gibi çok çok kötü 1 takım hertz hsk 130 aldım önlere güzelde bi amfi ve subwoofer ile destekledim şuan gayet memnunum mid konusunda hertzler biraz sert çalıyor.sevmiyorsan infinityleride araştırmıştım onlarda güzel çalıyormuş.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bilgiler çorba olmuş.. coax sistem anfisiz olur. compenant sistem zaten anfi tabanlı bir sistemdir.. anfisiz companent beslemesi yalan olur.. sanırım tesisatçılarda bunu söylemiş kaldıki doğru söylemiş..

anfi den kaçınmanın nedeni nedir anlamadım ama bir anfi bir comp al orjinal ana ünitene bağla gayet kaliteli güzel bir ses alırsın.. hiç bir şeyin orjinalliğide bozulmaz.
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı OrcunInce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki 13cm'lik iyi bir marka işimizi görmez mi?
    Aynen sound by arkamys yazıyor
    Clio da 13 cm lik jbl mid bass takımı kullanıyorum amfi ile.Ancak amfisiz 13 de olsa 16 da olsa orjinalinden pek bir fark olmıycak.
    Ucuz yollu bir amfi + 13 veya 16 cm lik mid bass takımı işini çözücek.Tahminimce 120-150 arası mid takımı 200 amfi desek 70-100 arası kablo ve işçilik tutar.

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    coax takarsa fark eder, komp için amfi şart.

büyük turbo takılmış ama yazılım enjektör beyin eksik araç gibi düşünün amfisiz komp li sistemi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya onuda yaptım zamanında ama inan amfi component en mantıklısı sen de biliyosun

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)