Tesekkurler STI , Mustafa .
Printable View
Tesekkurler STI , Mustafa .
şimdi gördüm konuyu..hayırlı olsun yusuf maşallahı var :)
Sagol Halilcigim :)
Cok fazla pm aliyorum ikinci el satisi nasil yapiliyor orada diye. Buradan da yazayim herkesin meraki giderilsin :)
- craigslist: frankfurt Kleinanzeigen für Jobs, Wohnungen, Persönliches, zum Verkauf, Dienstleistungen, Community und Ereignisse dan bulundugunuz sehri yada yakin sehirleri secerek yada forumlari kullanarak dogru arabayi bulun. Ben tum Amerikada aylarca arastirdim .
- Araci buldugunuzda arac sahibinin elinde aracin temiz kagidinin olmasi gerekiyor. Yani banka borcu vs yoktur seklinde aksi takdirde satis yapilamiyor .
- Aracin inspection u gecmis olmasi gerekiyor. Bu bir nevi arac muayenesi Tr deki gibi. Lastiklerine, farlarina ivir zivir herseyine bakiyorlar .
- Muayeneyi gecince arac sahibinin elinde olan iki adet title nin arkasindaki bilgiler doldurulur. Orada aracin uzerindeki mil, adresi ve kaca satildigi yazar.
- O title ile birlikte bill of sales formu doldurulur. O form heryerden download edilebilir. Formda da aracin bilgileri, vin numberi, kaca satildigi yazilir ( vergi o fiyat uzerinden odenir ) . Satici o bilgilerini notere onaylatmak zorundadir. Noter hizmetleri bankalardan alinabiliyor burada Tr deki gibi degil . Satici ile birlikte alicida benzer bilgileri doldurur ve notere onaylatir .
- Bu islemlerden sonra satici aracin uzerinden plakasini alir ve sizinle isi kalmaz.
- MVA ye gidilip ( motorlu tasitlar dairesi ) eldeki tum evraklarla birlikte aracin satisi yapilir ve bill of sales uzerinden bulundugunuz eyalete gore vergi odenir. Benim yasadigim eyalet %6 . Plaka alinir ( $140 olmasi gerekiyor ). Bu islemlerden sonra sigorta firmasi aranip arac bilgileri ile birlikte araca sigorta yapilir .
Yusuf kazasız belasız kullan. Maşallah. Güzel seçim olmuş.
Tenk yu Husnu :)
Hondadan sora en sevdiğim araba , MaşAllah
hayırlı olsun
Kazasız gunlerde kullanırsınz ıns :)
hayırlı olsun güle güle kullanın
Maşallah çok güzel bence beyaz daha güzel duruyo bu araçta :)
baltimore nasıldır iyi midir? :)
işin espri kısmı bir yana yurt dışına yerleşebilecek durum olursa 1 saniye düşünmem
İmkanlari kendin yaratacaksin . Ben cok ugrastim, cabaladi
Allaha sukur bu gunleri gorebildim.
Hayırlı olsun, kazasız belasız.
masallah çok guzel rengi coupe olusu ayrı guzel, performance vites topuzuda var :)
bu arada ufak tavsıye kapı cıtaları krom oldugu ıcın on bobreklerıde komple krom olanıyla degıstırsenız hem dıger kromlara uyar hemde beyazda çok kalıte durur fikir sadece boylede cok guzel :)
Tesekkurler CEm. Boyle daha guzel duruyor sanki :)
Amerikaya gelme olaylarini cok konustuk forumda . Konulari arastirirsan bulabirsin.
Lastikler uzun arastirmalar sonucu bridgestone potenza İle degistirildi. Kuruda yol tutus oldukca iyi ama islakda denenedim henuz . Sirada cizik jantlari yenilemek ve yazilim var .