Tesekkurler STI , Mustafa .
Sagol Halilcigim
Cok fazla pm aliyorum ikinci el satisi nasil yapiliyor orada diye. Buradan da yazayim herkesin meraki giderilsin
- craigslist: frankfurt Kleinanzeigen für Jobs, Wohnungen, Persönliches, zum Verkauf, Dienstleistungen, Community und Ereignisse dan bulundugunuz sehri yada yakin sehirleri secerek yada forumlari kullanarak dogru arabayi bulun. Ben tum Amerikada aylarca arastirdim .
- Araci buldugunuzda arac sahibinin elinde aracin temiz kagidinin olmasi gerekiyor. Yani banka borcu vs yoktur seklinde aksi takdirde satis yapilamiyor .
- Aracin inspection u gecmis olmasi gerekiyor. Bu bir nevi arac muayenesi Tr deki gibi. Lastiklerine, farlarina ivir zivir herseyine bakiyorlar .
- Muayeneyi gecince arac sahibinin elinde olan iki adet title nin arkasindaki bilgiler doldurulur. Orada aracin uzerindeki mil, adresi ve kaca satildigi yazar.
- O title ile birlikte bill of sales formu doldurulur. O form heryerden download edilebilir. Formda da aracin bilgileri, vin numberi, kaca satildigi yazilir ( vergi o fiyat uzerinden odenir ) . Satici o bilgilerini notere onaylatmak zorundadir. Noter hizmetleri bankalardan alinabiliyor burada Tr deki gibi degil . Satici ile birlikte alicida benzer bilgileri doldurur ve notere onaylatir .
- Bu islemlerden sonra satici aracin uzerinden plakasini alir ve sizinle isi kalmaz.
- MVA ye gidilip ( motorlu tasitlar dairesi ) eldeki tum evraklarla birlikte aracin satisi yapilir ve bill of sales uzerinden bulundugunuz eyalete gore vergi odenir. Benim yasadigim eyalet %6 . Plaka alinir ( $140 olmasi gerekiyor ). Bu islemlerden sonra sigorta firmasi aranip arac bilgileri ile birlikte araca sigorta yapilir .
hayırlı olsun
Kazasız gunlerde kullanırsınz ıns![]()
PSN: ERBAYY
Çükümüz olmasa aslında hepimiz iyi adamlarız
baltimore nasıldır iyi midir?![]()
işin espri kısmı bir yana yurt dışına yerleşebilecek durum olursa 1 saniye düşünmem
Semih Kurtulmuş
Adventurer Engineer
masallah çok guzel rengi coupe olusu ayrı guzel, performance vites topuzuda var
bu arada ufak tavsıye kapı cıtaları krom oldugu ıcın on bobreklerıde komple krom olanıyla degıstırsenız hem dıger kromlara uyar hemde beyazda çok kalıte durur fikir sadece boylede cok guzel![]()
Tesekkurler CEm. Boyle daha guzel duruyor sanki
Amerikaya gelme olaylarini cok konustuk forumda . Konulari arastirirsan bulabirsin.
Lastikler uzun arastirmalar sonucu bridgestone potenza İle degistirildi. Kuruda yol tutus oldukca iyi ama islakda denenedim henuz . Sirada cizik jantlari yenilemek ve yazilim var .
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)