Abim Kapakta Maraz Var Demişsin, Mi16 Motoru SÖkücem Diyorsun. MI16 Alt Koydun Anladıgım Kadarıyla, Üste 8v Kapak. Dogru Dimi
Printable View
tabi amaç nostaljik bir projeyse eyvallah 205 zamanında çok sükse yaratmış bir araç bende çok severim ama fransız araçlarının yüksek kullanım maliyetleri ve orj. parça sıkıntıları artık insanı bi noktadan sonra yıldırıyo inş siz bu konuda bizden daha şanslı olursunuz :)
İlk başta , grank ve kolları değişip 1.9 yapmaktı niyetim. Sonra o var bu var aaa buda varmış derken mi16 alt çıktı bir tane büyük ihtimal senden gelen blok ve grank :). Ona bitikler bitiği 8v kapak koyduk , totem yaptım , çıkma yağ ve çıkma motor suyu koydum. 7000devir dönüyorum 6 aydır hala bir tarafları kırmadı.
Olabilir Abi Ama, Benım Verdigim Krank 4 Agırlıklı İdi Normal 1.9 Krank Vardı Üstünde :) 8 Agırlıklı Krank Taktıysanız Bilemıyorum. :) Ben 2003`de Actım Contası Cürümüştü, Cometic MLS Aldım Kapattım Sene 2012 Oldu Halen Kırılmadıysa. Ben Buna İnanıyorum Gercekten Kırmak Zor 8v`leri :) :) Dipnot: O Dellartolar Sanki Benım Verdigim Dellartolar :D
Maşallah gerçeten çok güzel duruyor.
Karburatorler Aynıdır Abi, Aradakı Manifoldlar Farklıdır 8 İle 16 Arasındaki. Güzel GÜnlerde Kullan Abicim, Hastalık Bu Meret. Ama Tedavisi Yok :)
Teşekkürler arkadaşlar.
abi bir kadran videosu patlatsan fena olmaz :)
Abi selam cliogt nickli arkadaşın accountan pm atmıştımda burdan hemen sorim hatta tüm 205 çi arkadaşlara gelsin
İlk kalkışta yığılma yaşıyorum sonra araç açılıyor ve kesiciye 5500rpm de giriyor ki hiç normal gelmedi bana sorun ne olabilir?
Kesici 1.9 larda 7000 lerde. 1.6 da öylemi bilemiyorum, ben çok uzak kaldım bu konulara yanlış hatırlamıyorsam, 6250 rpm de 1.6 gti ler max. gücü yakalıyordu... Yani bir kere bu rpm lerin çok üzerini görmeli. Bir çok sebebi olabilir erken kesmesinin...
Debimetre,beyin,ateşlemeyi kesiyor olabilir,benzin yetiştirmiyorda olabilir gibi gibi...
Birazda nasıl bi kesme acaba ? tarif edersen.
Bi anlık yığılma geç gaz yeme yada geç toplama gibi gerçekleşiyor.Sonra herşey normal ise. Bana biraz avans ayarı kısık gibi de geldi. Ama bunları dediğim gibi görmek denemek duymak... Herkeze önerdiğim gibi jetronik gibi sorunlu bir sistemde Wideband edinip emisyon takibi yapabilirsin.
Kardeşim kesme klasik devir kesiciye girer gibi kesiyor. Yarın akşam yalovaya gidicem yoldayken telefonla video çeker koyarım buraya daha rahat olur yorum yapmak hatta izmitteysen eğer uğrayabilirimde körfezi dolaşıp gitmeyi planlıyorum :D
AIR FLOW METER CHIPPED VW GOLF MK2 PEUGEOT 205 GTI CTI | eBay
arkadaslar bu urunu deneyen kullanan fikri olan varmı acaba...
Giren hava ısısını farklı okutup ecu nun algısını yanıltıp müdahale etmek.
Standart motorda bir işe yaramaz,ancak AFR göstergeniz var ise jetronik gibi anlık değerlerin değiştiği bir sistemde bunun ile birlikte stabil dip gaz afr değerlerini yakalamanızı sağlayabilir,debimetrenizin ohm değerleri düzenli ise...Sisteminizde bir sıkıntı varsa ve bunu uygun emisyon optimal avans değeri ile giderirseniz Buda güç getirmiş gibi görünür aslında mevcut güç değerlerine yaklaşırsınız standart gücün üstüne pek bi çıkış olmaz.
Fakat jetronik gibi bir sistemde bunu yaparken avans bağımsız çalışmakta yani avansa el ile müdahale olunabiliyor...Uygun avansı yakalayıp ona görede buradan bir ayar yapılabilir. Size önerim şu olur.
İyi bir emisyon ölçüm sensörü ve göstergesi edinin. Daha sonrasında jetroniği akıllandırmanın yöntemleri var. ;)
prof cevap ve acıklama için tesekkur ederim kardesim..bırde buradaki ustalar anlasa :( arac rolantıde patırdıo kara duman atıyor.komple takvıyelı sekman port polısh vs yapıldı 4 gundur ugrasıyorlar zor bela torpıdodakı ecunun yanındakı roleyi buldum oda cıkma saglam dedıler gm marka..sonuc aynı...gaz verınce araba stop edıyor!!
Bu siyah duman olayından yola çıkarak. Belliki düzgün bir emisyon yakalanamıyor. Orada bir sıkıntı var.Patırdamanın vs,, olmasıda buna pararlel bir durum.
Bu ustaların yapıp edeceği işler değil mağlesef:( Çünkü ustalarımız tesisat kontrolü,eskimiş elektrik tesisatındaki soket uçlarının yerli yerinde olup olmadığını dahi kontrol etmekten acizler :)
Belki debimetre soketinin içindeki pinin bir tanesi geri çıktı yada gevşek, temas etmiyor bukadar basit birşeyde olabilir :)
Şunu söyleyim bu patırdama vs.. hani uzaktan tek tek şunu bunu denemeden çözülmesi zor. Ama şans şu, çok teknolojik bir sistem değil. Aracın algılama sensörü pek yok. CTS ısı müşürü,yada debimetresi ile ilgili soket tesisat ve parçalara bakılabilir. Yedekte bir debimetre varsa yada bulabilirseniz ödünç deneme yapılabilir. Kuvvetle debimetreden yapılabilecek bir ayar düzeltme durumu olabilir. Yada debimetre artık gerekli ohm değerlerini yakalayamıyor da olabilir.
Ecu'nun yanında bulduğunuz role benzin pompa rolesi...
Cok tesekkur ederim erkut kardesim ogleden sonra gidip bakicam.ozelden msjlasiriz.ko
nuyu kirletmeyim.herkese saygilar.