Abi sen ne yaptın ya :))):))
Abi sen ne yaptın ya :))):))
gayet güzel ilerliyosun ama bi takım sıkıntılar yaşıcaksın gibi duruyor. bnm fikrim önceden tüm parçaları hazır etmelisin. camdı, fitildi, iç mekan yenilencek parçalar falan. içini kazıdın diyelim, komple temizledin; sonrasında sakın spreyle boya atma bence. ben zamanında o hatayı yaptım. komple söktüm kendim, tertemiz yaptım boyadım spreyle ama bu iş olmadı. sonrasında bir kere daha temizledim boyacıda boya attırdım. iç mekanı gerekli koruyucular ile kesinlikle fırında, profesyonel boya tabancdasıyla attırt. diğer bir nokta kaporta seni çok zorlayacaktır, argonun olmadan, şekilli parça yama yapmayı bilmeden yapmak çok zor. kaldı ki saç'a indirdiğin otomobili, yüzeyin bozulmaması için (pas oluşmadan) hep benzinle silmen lazım ve kapalı alanda tutman lazım. boyayı kazımak için makine veya zımpara kullanamazsın (belli bi noktaya kadar kullanabilirsin.), pürmüz veya boya sökücü kullanman lazım. yeni nesil sökücüleri uygulamak gerçekten zor, saçı siz göremezsenizde bozabiliyor. ne kadar, nasıl, nerye kadar kullanmayı bilemk çok önemli, kaldı ki argon ve cır cırda da öyle. eğer tamit gören yer var ise, cırcırla dışarı çekmeniz gerekiyorsa o bölgeyi, bu işi unutun. ikinci kez aynı bölgeyi tamir edemezsiniz. kesip atmanız lazım. veya fiks boyacılar gibi 10 kat macun sürceksiniz. çok planlı bütçeye göre iyi düşünün öyle yapın. sonrasında beklenmedik çok şey çıkacak. kaldı ki tüm camlarıda sökmelisiniz. işiniz çok zor allah kolaylık versin.
imrendiren bi proje Allah kolaylık versin zamanının ve emeğinin karşılıgını alırsın inşallah
Muvaffakla bir dönem beraber çalıştık.. Çok bilirim hadi benzini ben koyayım gezelim dediğimi :)
Amin inşallah..
Allah büyük inşallah altından kalkacağım.
:) Home made çok zevkli ama çadır kurup toplamak çok yoruyor.. Bi başıma yetişemiyorum :)
Amin inşallah
İnşallah kolaya kaçmadan ilerleyeceğim.
Saol Ömer valla nasıl cesaret ettim düşünmüyor değilim :) Bu gün amcanın biri vaaay seyyar tamirhane dedi yanımdan geçerken :)
İnşallah.. güzel sonuçlanacak :)
Amin inşallah.
Amin.
Amin.
Yaya 1 civata söktün lan altı üstü :)
İflas etmeden önce babamla birlikte saç kalıpcılığı yapıyorduk.. Biraz elim yatkın sayılır. O zamanki imkanlarım olsa çok daha güzel şeyler çıkartırdım ortaya..
Amin sabıra cidden çok ihtiyacım var.
İnşallah mükemmel sonuçlanır.
Amin :)
Amin :)
Dinliyorum dinlemez miyim :) Herkesi dinliyorum her yazılanı araştırıyorum. Her fikre ve öneriye açığım.
Keşke.. Çadır kurup toplamak inanılmaz yoruyor tek başıma..
Araba bitince biz İzmir' e geleceğim o zaman görüşürüz inşallah :)
İnşşallah Melih :)
Elimden geldiğince çok fotoğraf eklemeye çalışıyorum :)
Belki bi 5 sene idare ederdi ama içeride pas varken diğer yatırımlar bana saçma geliyor. Kaportayı bi halletsek motor veya diğer aksamlar daha zonrada yapılır.
Renk konusunu konuşmak için biraz erken ama İmola yakın geliyor cand red i araştırdım ama tarzım değil çok cikkat çeken ve parlayan bi kırmızı istiyorum ama bakalım..
Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete :)
Gorke daha önce bu yollardan geçmiş birisi oldugundan yorumların benim için çok değerli.. Aracın içini ve dışını tamamen temizledikten sonra boyahanede profesyonel atılıcak boyası.. Benim yaptığım hamallık.. Saç a indirdiğim yerlerde koruma için mazot kullanıyorum Mazor işimi görmez mi ? bensin kullanmak istemiyorum çünkü çok fazla sigara içen birisiyim..
Daha iyileri sizin olur inşallah.
Kalorifer i takmasam eksisi ne olur ?
Hayırlı işler hacıabi, kolay gelsin.
Bugün gelecektim kısmet olmadı, yarın uğrarım bi aksilik çıkmazsa.
ilk mesajım da sana kısmetmiş. :D
Üstadım Allah sabır ve kuvvet versin inşallah uğraştığına değer
abı be benım su ıhtıyarıda getırımde onuda aradan cıkartalım beraber olur mu hehehe
bence kalorifer rahatsız etmez (benim düşüncem) klima parçaları çok ağır ve travers üstünde çok fazla yer kaplıyor, ağırlığıda yaklaşık 1 ton :) klima bence gereksiz bu tarz bir otomobilde. yazın bir şekil katlanılıyor :) ama kışın kullanmakta çok farklı zevkli içersi sıcak sıcak, birde o elcikler yok mu bitirir beni.. mazotta işini görebilir ama benzini sürdüğün zaman kaporta üstüne, yüzeyi 1 günde bir ufak geçtiğin zaman tazeliği korursun. bol foto istiyoruz bu arada, yardımımız dokunucak bişey olursa yaz lütfen. bu tarz projeleri seven çılgın çok :)
oooof :) usta cesaretinden dolayi kutlarim, boyle 1 ise girismek hem cok mesakatli hem de 1 o kadar guzel olacak, sonunda muthis 1 arac cikacak ortaya, ayrica ata studio sitesinin onu degil mi bura :) bizim yazilimci arkadaslarin ofisi var orda, gelirsem eger ugrar yardim etmek isterim :)
kolay gelsin, bende kendimce bu tarz bir iş yürütüyorum ama benim aracım 78 model ve aldığımda seninki kadar derli toplu değildi o nedenle ben daha kötü olmaz mantığıyla işe koyuldum :) senin işin biraz daha zor çünkü aracında işinde zor! bu saatten sonra diyecek birşey kalmamış ama her şeyi kendim yapıcam die inat etmemeni tavsiye ederim en azınadn ve gereken her konuda maliyeti arttırsa da bilir kişilerden yardım al çünkü bitince senin gözünden kaçabilecek bazı şeyler sürüş keyfini düşürebilir bu tarz araçlarda :) tekrar kolay gelsin..
Allah kolaylık versin masallah :)
tebrik ederim güzel bir proje olmuş aslında :) en kısa zamanda bitmesi dileğiyle
abi ALLAH kolaylık ve sabır versin...
3.gün sonunda ilk sayfayı düzenledim yeni gelişmeler orada..
EywLLh yılmaz her zaman beklerim :)
Amin inşallah. Özellikle sağlık ve para.
bu projenin altından hakkıyla kalkabilirsem neden olmasın :)
Gorke, klima kesin sökülecek zaten hem ağırlık hemde çok fazla kullanmıyorum sıcakta bile. Camlar kapalı kesinlikle seyehat edemem yaz kış. Kalorifer takılacak herkez takmamın faydalı oldugunu söylüyor.Bu kadar tecrubenin ardından zorlamanın alemi yok :)
İnllah altından hakkıyla kalkacağım :) Aynen yer ata studio arç sürekli orada. Denk gelirsen beklerim mutlaka.
Başında da söyledim ben hem işin amelelik kısmını yüklendim hemde kendim yapmak istiyorum. Saç a indikten sonra profesyonel destek alacağım ve düzgün boyanacak. Her bakımdan evladiyelik bir araç hazırlamak istiyorum :) Allah sizede güç ve sabır versin :)
Amin
İnşallah :)
zaman biraz uzun olacak imkanlara bakıldığında öyle görünmeye başladı :) Geç olsun temiz olsun baştan savma yapmayacağım kesinlikle.
Amin inşallah :)
Eyvallah :) Buraklar anca poz kesiyolar zaten :)