hepinizi sölüyorum da işte şimdi sayarsam bitmez :D
Printable View
Cumartesi saat 2 de taksimde! :cool:
Hacı şaka maka ama ciddi girelim senin garajda falan :D cila da atıcaz zaten dışına parçalarım gelecek bu cumaya kadar. Onları da takarık. Boya moya halletmemiz lazım. Ön tampon, ön ızgara, ön bıyık :) kapı kolları, çeki demir kapakları sağ-sol kapaklar, Vites körüğü falan filan...
Kısaca bize garaj bul 40 yıl kölen oluruz :D
Allah kolaylık versin, hem çok emek isteyen hemde baya zaman gerektiren bi iş. Ama bittiğinde karşısına geçip bakmak tarif edilemez bi duygu kazasız belasız :)
Güncellenme zamanııı....
Karakızımın komple kaportasını düzeltecek parçaları dün teslim aldım. Cumartesi takılacak hepsi inşallah. Geriye sadece ufak tefek işleri kaldı. Fikirlerinizi de almak istiyorum açıkçası. Aşağıda soracağım sorular mevcut:
Ön sol kapı açma kolu çerçevesi ve arka çeki demir kapağımız:
http://i.imgur.com/b8gjj.jpg?1
M Technic :) El freni körüğümüz. Resimi çekerken ters koymuşum :)
http://i.imgur.com/xanSj.jpg?1
Ön tamponumuz, Ön bıyık sacımız, Ön plakalığımız, Ön çeki demir kapaklarımız, Hoparlör kapaklarımız vs. vs.. :)
http://i.imgur.com/w9FI4.jpg?1
Şimdi soracağım sorular:
-Ön tamponu nerede taktırabilirim veya kendim takabilir miyim?
-Eğer kendim takamayacaksam taktırma ücreti maksimum ne kadar vereyim?(Daha önceden hiç tampon söküp taktırmadım hiç tecrübem yok öpülmek istemiyorum) :)
-Gelen parçaları boyamalı mıyım? Araba zaten siyah hepsi siyah boyaya ihtiyaç yok aslında niyetim kendim boyamak.
-Boyayacaksam da tampon boyası önerileriniz nedir? Akçalı'nın 622 kodlu siyah tampon boyası var onla boyasam olur mu?
Teşekkür ederim herkese :D
Yanlız kaportaya uygulama yapıp rengını acmanız lazım, Sanırım matlasmıstır bu tampon on bıyık panjur la kaporta rengıyle fark olusabılır dıye dusunuyorum.
Bu kasaları bende çok seviyorum ama anlaşılan baya zahmetliymiş:) kolay gelsin.
hayırlı olsun burkayım şuanda içindeki kıpırtıyı tahmin edebiliyorum :D
hayırlı olsun güle güle kullanın, çok özel araçlardır e34 ler...
aldığın parçaları boya koduna göre boyaman lazım, plastik astar üzerine sıcak temiz bir ortamda boyama yapabilirsin...
maşalah iyi ilerliyorsun kendinde boyuyabilirsin akçalı ile güzel boya , bitmiş halini bekliyoruz hayırlı olsun burkay.
Burkaycım, ufak Tefek yerlere eyvallah, hatta sprey boya koleysiyonumu bile getirebilirim :D
Lakin yanlış mı anladım, tamponu mu boyayacaksın ???
Beceremezsin demiyorum ama en ufak bir hata arabanı çok çirkin gösterir.
Tahmin ediyorum 80-100 liraya boyacı hatır şinaz boyar derim.
Bu arada astarlı mı tamponun şuan bilmiyorum, tampona astar olmadan boya atma. Astar + su zımpara
Teşekkür ederim. Bitmiş hali biraz zaman alacak. Daha yapılacak işlemler var çünkü. Bu işler ile birlikte dış kısmın bir tek cila-parlatma işi kalıyor. Sonra iç kısma geçeceğim. O daha kolay olacak tabiki :)
Tarık abicim ya herro ya merro diyeceğim boyamaya çalışacağım bakalım :) Eğer olmazsa son ihtimal boyacı :) Cumartesi seni de bekliyoruz he...Sen yine de getir sprey koleksiyonunu bakarsın renk renk yaparız arabayı cafcaflı :D