Valla arkadaşım bende çok isterim,
Hatta biz bir ara konuşuyorduk nerde nasıl yaparız diye. Kimisi Bolu dedi, kimisi İzmit demişti. Benim için İzmit'e kadar yolu var gelirim her türlü
Havalarda düzeliyor. Bir bahar organizasyonu iyi giderdi.
Yemek yer, çay çorba makara takara güzel olur valla![]()
///Renault Sport
///Oto Metin Garage
maşallah kazasız belasız paspasları bende çok beğendim birde eski vites topuzunuz tüm reno grubuna uyarmı acaba? uyarsa satmayı düşünürseniz talip olabilirm![]()
•06 E 6577 - MAT BRAVO • / •06 ZOF 96 - CORSA GSİ • / •06 ZUZ 87 - 1.6 İES • / •06 JR 124 - F7R • / • 35 CSE 57 - İNTEGRA • / • 42 CNE 94 - VW Polo • / •34 ZR 3191 - Seat Cordoba •
iyi bir zaman ayarlandıktan sonra adapazarı boluya kadar yolu var sorun olmazda önemli olan insanların hem fikir olup müsait olmaları gerçi senle aramızda da baya km farkı var![]()
Buluşmaya ara verip yapılan işlere devam edelim.
Sıra Geldi Xenon Kitine
Şu sıralar her ne kadar xenon işinin b.kuda çıkmış olsa Xenon tercih edilmesi gereken bir aydınlatma sistemi.
Farlarımın üzerinde Phılıps marka bir xenon kit vardı ancak ampulleri artık ömrünü tamamlamış olduğundan değiştirmeye karar verdim.
Almışken sislere de alalım dedik. bu arada Far sis gezen bir insan kesinlikle olmadım.
Sadece çok karanlık göremediğim ve sisli havalarda açarım.
Siste ne kadar gösterir xenon bilemem neyse işte fotoğraflar;
ilk hali;
Xenonlar;
Bunlar üzerinden çıkanlar;
Bunlarda yeniler;
Montaj:
Bittikten sonra işte böyle,
Buda bonus OTOMetinGarage'ye sevgiler..
![]()
///Renault Sport
///Oto Metin Garage
Sıra geldi Kaliperlerimizi temizlemeye ve boyamaya
Boyamayı uzun zamandır düşünüyordum. Sarısını grisini kırmızısını çok gördüm.
Mavi biraz daha nadir ve benim yakışacağını düşündüğüm bir renkti.
önce kaliperleri komple söktük, würth pas sökücü kullanarak komple temizledim.
Komple keçeledim. ve işte sonuç
![]()
///Renault Sport
///Oto Metin Garage
Haydi bakalım bakıma başlayalım
Öncelikle şunu belirtmek isterim.
Şanzumanımda hiçbir sıkıntı yokmuş. yüksek devirlerde 3-ve4 te çırtlama vardı bizde söktük. Sökünce anladık ki şanzumanımızda değil baskı balatada sıkıntı varmış. hazır sökmüşken temizliğini yapalım senkromeçlerini de yenileyelim dedik.
söküyoruz
Hasan Usta hünerli ellerini konuşturmaya başladı.
külbütör kapağımız biraz yağlı würt pas yağ çözücüler ve WD40 sağolsun temizlik imandan gelir
Sırrını çözemediğimi ne şekilde hangi madde ile silersek silelim çıkmayan bir yazı bulduk bu nedir acaba
Hala söküyoruz
Şimdi Şanzumanımızı dağıtalım ve toplayalım
Söküm bitti haydi şimdi parça yıkatmaya çıkan sökülen ne kadar parça varsa cıvatalar dahil hepsi özel sanayi tipi yıkama makinelerinde yıkandı.
paraçalar yıkamaya giderken.
parçaları yıkamadan aldık. Senkromeçler rulmanları telleri keçeleri hepsi değişti.
Sıfır sorunsuz bir şanzuman için her şeyi yaptık.
Gece gündüz demeden ustamız ile şanzuman toplarken
Hasan Ustamın şanzuman pozu :
2 ye al ikiye
Şanzumanımız hazır
Şanzumanımız Hasan Ustam sayesinde sorunsuz tertemiz bir şekilde hazırdır.
///Renault Sport
///Oto Metin Garage
Şanzuman ,Baskı balata, Triger kayış seti, vkayışı ve rulmanları, devirdaim değiştikten sonra sıra geldi alt emme üst emme temizliğine ;
İçini dışını sanayi tipi parça temizlik makinelerinde yıkattım.
Sonra WD 40 ve gazla kendim bir kez daha temizledim.
Keçe ve ince zımpara ile komple zımparaladım.
Orjinalliği bozulmasın diye temizlik maksatlı ISIYA dayanıklı simli gri boya ile komple deliklerini kapatarak boyadık.
Görenler sıfır sandı eminim sizde sıfır sanacaksınız.
Buda koruyucu üst plastik kapak:
Temizlik bence böyle bişey![]()
///Renault Sport
///Oto Metin Garage
Tüm bakımlarını titizlikle ince eleyip sık dokuyarak yapmaya çalıştık
Paraçalarımız yerine takıldı aracımızı topladık
Omp arka kule gergimi ve Mustafa Candan'dan aldığım ön kule gergimi taktık
Tabiki onlarıda mavi yaptım. Güzel renk bence
işte fotolar,
Bu işte bittikten sonra Würt enjektör temizleme katkımızı koyarak denem sürüşüne çıktık.
Son olarak okadar söküldük takıldık . Doğru rot balans ayarına
içerde çekmeyi unuttum ama bunlarda rot balanscıda
Egzozumuzu bu arada taktık ancak fotoğrafı maalesef yok ama ilerde bir video atacağım.
Son olarak Türkay ve Oğuz kardeşim ben işteyken 3M in pastası ile pasta cila yapmışlar.
Ellerine sağlık
![]()
///Renault Sport
///Oto Metin Garage
abi önce tarihi belirleyelim istersen ben şöyle düşündüm 5. ayın 1. veya 2 haftasında izmit veya adapazarı olarak düşündüm ortak nokta olarak tabi ama siz ne düşünürsünüz bilemiyorum kararlaştırdıktan sonra sohbet kısmını yer tarih saat olarak belirtiriz böylece organizasyonu gerçekleştiririz die düşündüm mesela bursada cihan abi ,ankarada ibo abi onlarada yerler ortak nokta olur bence
valla ben gelmeyı cok ısterım ama Rs le gelemem buyuk ıhtımal
şu an için uzun yol yapmaya pek uygun değil![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)