User Tag List

Sayfa 1/7 123 ... SonSon
117 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Prelude 4gen ölüyü diriltme

emreakkann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Prelude 4gen ölüyü diriltme

selam arkadaşlar nisan ayında babamın geçirdiği rahatsızlık ve ardından dükkanımızın satılmasıyla ele geçen bir miktar para ile babamın araba istiyordun olum ne istiyorsun demesiyle başladı aslında herşey hemen ***** site açıldı bir sürü araç bakıl gtı, vts, si, 1.6-1.4is, primera gt, 200sx, ae86, integra, crx, accord, ae101, prelude seçenekler fazlaydı ama aklımda hep farklı bir araç vardı nadir bi araç o yüzden öncelik hep ae86 ve prelude'deydi.. zaman içerisinde ae86 bulundu incelendi eksik parçalar araştırıldı ve sadece far ve panjur fiyatının ardından ve almaya gitmek için bilet aldığımız gün amcam arayıpda gelme oğlum araba hararet yaptı diyince o konu kapandı başladık prelude bakmaya izmirde galip amcada beyaz bir adet vardı istediğimiz renkti ve fiyat piyasanın normali idi.telefonda yapılan konuşmalar ve kaça biter tarzı pazarlıkların ardından yola çıktık vardık izmire otogarın öönünde bekliyoruz geldi araç ama beklediğimizden çok çok daha kötü durumda ön cam çatlak sağ arka kelebek camı yerinde yok sunroof da paslanmalar ve boya çatlakları var altında macun görünüyor ayrıca sunroof açılmıyor içi bagajı leş gibi 18'' jantlar 35 yanak lastiklerde önce jant lastik değişecek dedirtti ki araç 2 aydır yatıyormuş ve sürücü camı biyerden sonra kapanmadığı için ***** açıkmış tuşlar döşemeler vs. berbattt neyse baba arandı durum az çok fazla gözünü korkutmadan izah edildi bunun üstesinden gelebilirmiyim diye korkuyordum ilk araç vs vs olmasından ama yaparım dedim ben bunu adam ederim çünkü geri dönseydik eğer babam şu aracı alıyoruz diyecek ve onu alacaktık hatta beni izmire giderken yolda arayıpta 11000tl ye temiz bi broadway var olmazsa gel buna bakalım demesi bile baya bi korkutmuştu nyse hadi dedik gidelim sanayiye bi motoruna kaportaya baktıralım bindik araca gideceğiz marşa basıyoruz çalışmıyor birdaha gene aynı gene gene kafamda deli sorular oluşmaya başladı broadwayimi alsak diye neyse 30 dakika sonra çalıştı parklar açıkken araç marşa basmadığı fark edildi bindik gidiyoruz alt takımdan gelen sesler bir müzikalde bütün sanatçıların yanlış notoya basmış hali gibiydi heryerden ses titreşim sallanma birde galip amcamın her çukura girmesi işin ekstrası baktık baktırdık motor iyi 3 kaza var bagaj kapağı 1 ön tampon kaput far 2 sol ön çamurluk ön teker arkası düzeltme boya 3 böyle olunca az biraz daha ısındık neyse pazarlık falan filan çıktık yola gözümüz hararette kulağımız motorda öğlen sıcağında denizliye geldik ama yolda kadranlar kafasına göre resmen devir hız iniyo kalkıyo hayat onlara güzel girdik denizliye tüp aldık hemen benzin hortumunda bi sıkıntı var dendi bize aldık tüpü araç çalışmıyo kafayı yedim ama ya nerdeyse inip bi taş sopa bişeyle parçalayacağım arabayı ite ite babamın usta olarak yeni başladığı servise gittik bende aynı zamanda orada yedek parçada çalışıyorum yaz tatilinde sigorta yatıyor diye geldik ite kaka bi şekil benzin alındı araç çalıştırıldı başka biryerden tüp aldık çalışıyor 2 ay aygazdan tüp almadım araç sevmedi onu sonra okulun açılmasına 1 ay kala işten çıktım ve bir tanıdığımızın dükkanın bir köşesinde işlemlere başladımm sürekli yanımda olan Emre Kuzdere'ye (ekuzdere) dükkan sahibi Mehmet abimize ve arada gelip bizi yoklayan ne yaptınız nasıl gidiyor diyen bütün herkeeze çok teşekkür ederim en çok da yan dükkandaki özcan abi ilk hafta her gün günde 3 kere gelip gençler siz bu arabayı iyi güzel söküyorsunuzda toplayabilecekmisiniz diyip bizi motive ettiği içinn

aracı alırken noterin önünde ilk fotoğrafımız

noterin önündeki bekleyiş solda galip amca sağda bizim arkadaşlar onlar için hava hoşda ben hala düşünüyorum nasıl olacak bu işler diye

buda olayın başladığı ilk sabahh herşeyden habersiz yatıyor

neyse başlayalım sökme işlemlerinin fotoğraflarına

bu da çok çok enteresan torpido gözümüz içine bir paket sigara dahi girmiyor bunu yapan japon amcaların kafasını bende yaşamak istiyorum

ben çalışıyorum adaşım sürekli bir yatıştaa sürekli bir boşvermişlikk

ne demiştim sürekli bi eğlence arayışı

koltuklarda kılıf vardı açıkcası sökmeye korkuyorduk nasıl bi tablo ile karşılaşacağımız konusundaki korkularımızdan ötürü ama söktük ve iki sigara yanığı ve biraz yıpranmış bir yer dışında herşeyy mikemmbelldi ayrıca araçda sigara içilmesiyle ilgili katı kurallara sahibimdir ve orjinal olmayan şeylerin göz önünde durmasınıda hiç sevmem bu sebepten tüp düğmesini kül tablasının içine yer yapıp koydum bu sayede iki sorun da az çok halloldu

taban halısı koltuklar kapı döşemeleri vs. önce temizliğe sonra döşemeciye

Mikrop_Ali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    elinize kolunuza sağlık kardeşim sonunda güzel şeyler çıkacağı kesin kolay gelsin

sinanbaysal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ee bukadarmı Masallah kardesım emegıne sabrına hadı bakalım Ins alnının akıyla sonunda guzel bı prelude cıkartırsın ortaya. Ae86 almamana okadar cok uzuldum kı neyse nasıp kısmet artık bu ısler..

Can's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    maşallah helal olsun çok güzel olucak inşallah
    powered by:
    Can's

VOLVO C30 d2 ///97 E36 M3 EVO

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ve kalan parçaların temizlik işleriyle devam ediyoruzz kovalarca kirli su atılan bir sürü bez

arka plaka çerçevesini orjinaline yani araç rengine çevireceğizz

bu da denizli belediyesinin siz çalışmayın abi dedirten fotoğrafı

bu parçaları da orjinal rengi olan siyaha çevirdik araçta beyaz olması gerekenleri siyah, siyah olması gerekenleri beyaz yapmışlar

ve elektrik işlerini yaptırmak için eren oto elektrik'e geldik memiş'e sevgiler yardımları için bu araca çok uğraştı yaklaşık 25 saat civarı bana söve söve getireceğin arabaya diye

ufak bi işim var diyerekden 2 saatliğine kaçan elektirikçimizin ardından boş durmayalım diyerekten bizde araç içini temizlemeye başladık bu şekilde 7 kova tabi bu sadece ilk temizlikdi 2 sefer daha bu işlemi yaptık

sonra geldi ve bu kablo neymiş hımm işe yaramıyoya benziyo at bu neymiş zaten ben tipini sevmedim at şu bunuda at bu at benim yapacağın işi s** ifadem ama keesinlikle on numara bi işçiliğe sahip bizi korkutsada herşeyi çok güzel yaptı ellerine sağlık en son hadi beyler saat gece 1 oldu yarın gece devam diye kavaladı bizi tabi ama

aracın içerisini tekrardan 2 sefer daha temizledik sonra elimizin girebileceği yerlere cam yünü ile doldurmaya başladık

beni benden alan 6 günlük uçuş hayatımın yegane sebebi araçtan çıkıp ağız yüz kayık abi burda ford parçası satan bi yer varmı dediğim bile olmuşş

araç içini 1 cm kalınlığında ısı ve ses yalıtımı süngeri ile kapladık bunu genelde inşaar işlerinde kullanıyorlarmış bitüself bulamadığımız için bu malzemeye yöneldik ama işlemlere değdi gene başarılı sonuçlar aldık

gene bir eren oto gecesi kadranımızın sönük olan ışıkları yapılmış içi temizlenmiş kafalar kuş gibi artık en azından hangi vitesteyiz lan diyip vitese bakmayacaktık teknolojinin faydaları çağ atladık resmen bu arada otomatik araca alışma dönemlerinde insan ister istemez bakıyo hangi
    vitesteyiz diye

bariskkk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    maşallah güzel proje oluyo takipteyim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

ve taban halısı yırtıklarından ve sigara yanıklarından kurtuldukdan sonra geldi Kader oto döşeme sağolsun babamın samimi bir arkadaşı baya yardımcı oldu bana sabırla ben orası kaldı burası attı dedikçe direndi bana

iç trim parçalarınında içlerini aynı süngerle kapladık biraz sesi kessin birazda işe yarasın amaçlı

ve yavaş yavaş toplamaya başladık

gene eren oto elektriğin yollarını tuttuk

bu işlemide aracı aldığım gün yapmıştık orjinal stop lambları yoktu üzerinde bizde çıkma bir tanesi çatlak olan bir çift stopa ankaradan aldığımız 475 tl fiyatla kafaları yedikten sonra plaka işlemlerini halletmeden hkn reklamda folyo yaptık orjinal değil ama anlayana anlamayan için herşey güzel

ve orjinal stanley farlarımız geldi başka bir ilde çıkmasına 900 tl isteyenlerden sonra gene çıkma olan farlarımızı uzun araştırmalar sonucu antalyadan bulduk ilk başta abimiz 300 dedi ama bir şekilde 200'e aldık kırmadı bizi

başka bir akşam konsolu tekrar söktük ve gene eren oto elektrik

ve farlarımızı takmaya gelddikk eski farlarımız ışıklarda durduğumuzda öndeki aracın tamponunu aydınlatmaya mecali yoktu

şaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    allah kolaylık versin anlatım resimler güzel bekliyoruz

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Kazasız belasız anlatım çok iyi arka far olayı da çok iyi olmuş allah kolaylık versin
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla Allah kolaylık versin kardeşim, benimde 3G Prelude toplama hayalim var ama gözümü korkuttun şimdi
    "Korkmadık, savaştık"

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi herşey daha güzel en azından önümüz göreceğiz ikinci konu farlar söndüğünde ve laka dan geçince inip parkları lambalarını yerine sokup farlar yumruk atarak çalıştırma derdine son vermiştikk

aracı topladık ve alt takıma geldi sıra bu arada jant siparişi de verildi bursadan kargo beklenmeye başladı lifte kaldırıp söktüm parçaları ve parçaları tabikide bulamadık türkiyede ebayden de bulamadık yani yok aldık hepsini bi poşete ve iki gün bütün sanayiyi dolaştıktan sonra çeşitli marka ve modelde olan araçların parçalarını uydurduk mesela h100 viraj dikmeleri mesela astranın bilmem neresindeki burç falan filan

önce kesilen ve sonra ısıtılıp prese basılan yaylarımızı çıkarıp attık ve kütahyadan hasan hoca sağolsun parçaları bize tedarik etti ön balatalarımızda geldi buarada ön balatalar almanyadan yani kutusunda alman kargosunun bi çıkartması vardı üzerinde de türkiyeden bir kargo firmasına ait bi çıkartma

beklenen bursa kargosu geldi bijon aralığının vermiş olduğu sıkıntıdan ötürü 4x114.3 ve yakışacak bir jant bulma çabasından küçükde olsa 15'' te37 lerimiz

babamın asker arkadaşı osman amca bizi kırmayıp makul bir fiyata verdiği michelin pilot sport 3 lastiklerimizi de taktık

ve rot balans da çıkan sıkıntılardan dolayı bulamadığımız bir salıncak burcu sıkıntı çıkardı tekrar söktük 3 günlük arayış sonucu başka bir araca ait birebir aynı burcu taktıkdan sonra gene rot balansa geldik hala arkada değişecek iki burç daha var ama şimdilik idare ediyo

pazar günü çıktığımızda çekilmiş ilk ön hali tmm olan fotoğrafımız son derece amatörce kendi çekimim

kurban bayramının 4. günü egzostcu murat alcaklığı sebebi ile sürterek düşürdüğümüz borunun kaynaklanması

ıspartaya gittim okul malumunuzz bir hafta bıraktım arabayı denizlide babam her ne kaadar sevmesede arabamı annemle gezmeye çıkmış geri gelip park ederken yapmış gene yapacağını nazar dedik geçtik ama sadece geçtik zaten boya kötüyü baba beğendin mi dedim sus lan sus 2014 haziran civarı boyatırız arabanı komple dedi hiç uzatmadım aklımda sedefli beyaz mavi moonrock yada benim kararsız kaldığım ama aslında diğerlerinden biraz daha fazla istediğim karamel kahvengi var

buji kablolarını ve bujilerimizide değiştirdik şöyle bi yüklendik pedala fark elle tutulur gözle görülürdü

ve 2 hafta önce distribütör arızasından 1 hafta yattık parçaları izmirden temin ettik yüksek devirlerdeki devir dalgalanmasınıda önlemiş olduk

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ve güncel fotoğraflarımız

şimdi en büyük problem boya bir ikinci daha büyük sunroof sacı değişecek lastiği yıpranmış su alıyor bu sebepden şimdilik cam silikonu ile kapattık sunroofu seneye boyanacağı zamana kadar ve otomatik şanzuman biraz korkutuyor hala beni verdiği tepkiler ve sesinden dolayı ne de olsa şu an öğrenciyim okul biterde iş hayatına bi adım atabilirsem kesinlikle eksiksiz bi hale getireceğim arabayı ve sadece pazar eğlencesi olacak bana zaten 120 tane girmiş bu kasa prelude den türkiyeye şu an 60 civarı bi sayısı olduğu düşünülüyor bu da benim bu arabayı büyük konuşmak gibi olmasında çocuklarıma bırakmam için yeterli bi sebep bu kadar işten sonra onunla bütünleşmek insana farklı bi duygu katıyo onunla aramızdaki bir bağ bu umarım siz hepiniz daha iyilerine sahip olursunuz ama ben mügeyle çok mutluyum (aracı almaya gittiğimizde sağ çamurluk sinyallinin altında mugen amblemi ve mugen yazısı vardı N harfini kesmişler müge kalmış galip amcaya sorduk oğlunuzun kız arkadaşı varmı die var dedi gerisini kurcalamadık böyle kalsın dedik boyattıkdan sonra da aynen amblemle beraber müge yazmayı düşünüyorum onunla gelen onunla devam etsin)

XoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    252 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Çok güzel anlatım keyifle okudum

Emeğinize sağlık, maşallah Tampondaki sticker babanın katkılarıyla çok orjinal olmuş

Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Emeklerinize sağlık valla çok orjinal bir anlatım olmuş, keyifle kullanın

MCC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Stickerdaki espri harika gercekten kazasiz belasiz insallah

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MBuğra Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla Allah kolaylık versin kardeşim, benimde 3G Prelude toplama hayalim var ama gözümü korkuttun şimdi
    kardeşim eğer prelude diyorsan ben şunu öğrendim 5.generation alacaksın her yerde parçası var 4ün yok 3ü sen bileceksin hatta denizli honda bayisine gidip japonyadan parça baktık benim araca kırık bi plastik parça orada da yoktu yapıştırdık şimdilik devam

Alıntı XoR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok güzel anlatım keyifle okudum

Emeğinize sağlık, maşallah Tampondaki sticker babanın katkılarıyla çok orjinal olmuş
    aynısından ekuzdere nin accorduna da yaptık onunda babası trofoya vurmuş babalara geldik yani

Alıntı sinanbaysal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ee bukadarmı Masallah kardesım emegıne sabrına hadı bakalım Ins alnının akıyla sonunda guzel bı prelude cıkartırsın ortaya. Ae86 almamana okadar cok uzuldum kı neyse nasıp kısmet artık bu ısler..
    akraba ebay'e gir de bi ae86 far panjur ne kadar bakıver böyle nasipmiş ya şimdi bunu almış olmamız ilerde onu bunun yanına almayacağımız anlamına gelmiyo

DR059 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah sabır ve kolaylık versin. Lude zaten çok şık bir araç (Senna'dan ötürü ayrı bir ilgi duyuyorum), siz de yaptığınız işlerle aracı daha sevilir hale getiriyorsunuz. Görüntüyü orijinal hale ne kadar yaklaştırabilirseniz o kadar güzel olacaktır araç ki zaten çabanız da bu yönde.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    MCC şimdi 150-200 verip tampon boyatacağımıza 10 liraya çözmüş olduk

ayrıca konudaki fotoğrafları 450 foto. arasından seçtim umarım yeterlidir özetin özeti oldu genede 90 fotoğrafı buldu

Ahmet.S - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah ellerinize sağlık anlatım resimler gayet zahmetli ve sonucu güzel olmuş kazasız belasız kullanın.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)