selam arkadaşlar nisan ayında babamın geçirdiği rahatsızlık ve ardından dükkanımızın satılmasıyla ele geçen bir miktar para ile babamın araba istiyordun olum ne istiyorsun demesiyle başladı aslında herşeyhemen ***** site açıldı bir sürü araç bakıl gtı, vts, si, 1.6-1.4is, primera gt, 200sx, ae86, integra, crx, accord, ae101, prelude seçenekler fazlaydı ama aklımda hep farklı bir araç vardı nadir bi araç o yüzden öncelik hep ae86 ve prelude'deydi.. zaman içerisinde ae86 bulundu incelendi eksik parçalar araştırıldı ve sadece far ve panjur fiyatının ardından ve almaya gitmek için bilet aldığımız gün amcam arayıpda gelme oğlum araba hararet yaptı diyince o konu kapandı
başladık prelude bakmaya izmirde galip amcada beyaz bir adet vardı istediğimiz renkti ve fiyat piyasanın normali idi.telefonda yapılan konuşmalar ve kaça biter tarzı pazarlıkların ardından yola çıktık vardık izmire otogarın öönünde bekliyoruz geldi araç ama beklediğimizden çok çok daha kötü durumda ön cam çatlak sağ arka kelebek camı yerinde yok sunroof da paslanmalar ve boya çatlakları var altında macun görünüyor ayrıca sunroof açılmıyor içi bagajı leş gibi 18'' jantlar 35 yanak lastiklerde önce jant lastik değişecek dedirtti ki araç 2 aydır yatıyormuş ve sürücü camı biyerden sonra kapanmadığı için ***** açıkmış tuşlar döşemeler vs. berbattt
neyse baba arandı durum az çok fazla gözünü korkutmadan izah edildi bunun üstesinden gelebilirmiyim diye korkuyordum ilk araç vs vs olmasından ama yaparım dedim ben bunu adam ederim çünkü geri dönseydik eğer babam şu aracı alıyoruz diyecek ve onu alacaktık hatta beni izmire giderken yolda arayıpta 11000tl ye temiz bi broadway var olmazsa gel buna bakalım demesi bile baya bi korkutmuştu
nyse hadi dedik gidelim sanayiye bi motoruna kaportaya baktıralım bindik araca gideceğiz marşa basıyoruz çalışmıyor birdaha gene aynı gene gene kafamda deli sorular oluşmaya başladı broadwayimi alsak diye
neyse 30 dakika sonra çalıştı parklar açıkken araç marşa basmadığı fark edildi bindik gidiyoruz alt takımdan gelen sesler bir müzikalde bütün sanatçıların yanlış notoya basmış hali gibiydi heryerden ses titreşim sallanma birde galip amcamın her çukura girmesi işin ekstrası baktık baktırdık motor iyi 3 kaza var bagaj kapağı 1 ön tampon kaput far 2 sol ön çamurluk ön teker arkası düzeltme boya 3 böyle olunca az biraz daha ısındık neyse pazarlık falan filan çıktık yola gözümüz hararette kulağımız motorda öğlen sıcağında denizliye geldik ama yolda kadranlar kafasına göre resmen devir hız iniyo kalkıyo hayat onlara güzel
girdik denizliye tüp aldık hemen benzin hortumunda bi sıkıntı var dendi bize aldık tüpü araç çalışmıyo kafayı yedim ama ya nerdeyse inip bi taş sopa bişeyle parçalayacağım arabayı ite ite babamın usta olarak yeni başladığı servise gittik bende aynı zamanda orada yedek parçada çalışıyorum yaz tatilinde sigorta yatıyor diye geldik ite kaka bi şekil benzin alındı araç çalıştırıldı başka biryerden tüp aldık çalışıyor 2 ay aygazdan tüp almadım araç sevmedi onu
sonra okulun açılmasına 1 ay kala işten çıktım ve bir tanıdığımızın dükkanın bir köşesinde işlemlere başladımm sürekli yanımda olan Emre Kuzdere'ye (ekuzdere) dükkan sahibi Mehmet abimize ve arada gelip bizi yoklayan ne yaptınız nasıl gidiyor diyen bütün herkeeze çok teşekkür ederim en çok da yan dükkandaki özcan abi ilk hafta her gün günde 3 kere gelip gençler siz bu arabayı iyi güzel söküyorsunuzda toplayabilecekmisiniz diyip bizi motive ettiği içinn
aracı alırken noterin önünde ilk fotoğrafımız
noterin önündeki bekleyiş solda galip amca sağda bizim arkadaşlar onlar için hava hoşda ben hala düşünüyorum nasıl olacak bu işler diye
buda olayın başladığı ilk sabahh herşeyden habersiz yatıyor
neyse başlayalım sökme işlemlerinin fotoğraflarına
bu da çok çok enteresan torpido gözümüz içine bir paket sigara dahi girmiyor bunu yapan japon amcaların kafasını bende yaşamak istiyorum
ben çalışıyorum adaşım sürekli bir yatıştaa sürekli bir boşvermişlikk
ne demiştim sürekli bi eğlence arayışı
koltuklarda kılıf vardı açıkcası sökmeye korkuyorduk nasıl bi tablo ile karşılaşacağımız konusundaki korkularımızdan ötürü ama söktük ve iki sigara yanığı ve biraz yıpranmış bir yer dışında herşeyy mikemmbelldiayrıca araçda sigara içilmesiyle ilgili katı kurallara sahibimdir ve orjinal olmayan şeylerin göz önünde durmasınıda hiç sevmem bu sebepten tüp düğmesini kül tablasının içine yer yapıp koydum bu sayede iki sorun da az çok halloldu
taban halısı koltuklar kapı döşemeleri vs. önce temizliğe sonra döşemeciye
![]()