User Tag List

Sayfa 5/8 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
152 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: 91' Honda İntegra

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı es026 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah çok güzel ilerliyorsunuz. Fakat karbonları tek parça halinde kaplarsanız daha temiz bir görüntüye ulaşırsınız.
    Teşekkürler, ilk defa karbon fiber kaplama yaptım o yüzden biraz acemiliğime denk geldi Eğer bundan sonra da yapacak olursam daha da dikkat edicem.

Devam ediyoruz o zaman.

Bugün araç içinden çıkardığım trimlerin ve orta konsolun temizliğini hallettim, sonra da koltuklara giriştim

Temizlik için her zamanki gibi Vinet, Detap ve bolca mf bez kullandım.

Orta konsolun oldukça kirlenmiş. Ama Vinet işini biliyorr

Forum bir mesajda en fazla 40 fotoğrafa izin verdiği için ikinci msjda konuya devam ediyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Trimlerin ve orta konsolun temizliği bitince koltuklara geçtim. Koltukların temizliği biraz zor oldu, yine makina yoktu, kol gücüyle başladım temizliğe. Temizlik esnasında Detap kullandım. Önce koltukları hafif nemlendirdim sonra köpük şeklinde Detap sıkıp fırça ve bez yardımıyla sildim, duruladım, tekrar sildim ve duruladım, sonra da kurumaya bıraktım. Bir koltuğu temizlerken 4-5 defa kovadaki suyu değiştirip öyle yaptım, çünkü koltuklar oldukça kirliymiş herhalde benden önceki sahipleri hiç temizletmemiş. O yüzden de sık sık su değiştirdim. Belki fotoğraflardan kiri ve ya temiz halleri pek anlaşılmıyor ama eski halinden çok çok daha iyi oldu diyebilirim.

O zaman fotoğraflarla devam edelim

Sonunda döşemelerin temizliğini de bitirdim Silmekten parmak uçlarım acımış

Bugünlük bu kadar. Yarın eğer hava yağmurlu olmazsa araç tabanını temizleyeceğim ve yavaş yavaş yalıtıma başlıyacağım

Oldschool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    halı yıkamaya verseydiniz ama kendinizinde temizlenemiz güzel olmuş ben bir şeyi merak ediyorum eger vaktiniz olursa bagaj havuzunun fotosunu cekermisiniz benim bagaj halısı yok ve lastik yukarıda duruyor bagaj nasıl düz bir şekilde olacak merak ediyorum paylaşırsanız sevinirim
    OldSchool ♥71♥
    Cefiro Lover İ love my Nissan Cefiro

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kendim yapınca daha çok zevk alıyorum o yüzden gerek duymadım Benim araçta da bagaj havuzu ölmüş, heryeri parçalanmış ben de atmıştım. Ama güzel birşeyler düşünüyorum.

stak67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gerçekten güzel çalışmalar Bu tarz işler çoğu modifiye işleminden daha iyi geliyor bana.Belkide eski arabaları sevdiğim içindir. Bende jettaya bu şekilde girişmiştim. İç kısımdaki plastik aksamları temizlerken biraz sıcak suda fazla beklettiğim için plastiklerde ağarma olmuştu aman dikkat edin. Gerçi işi bilen bi izlenim bırakmışsınız ama

dj_batukaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o iki tane beyaz kutunun içinde ne var ? maşallah her derde deva çok fonksiyonel temizleme ilacı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı stak67 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gerçekten güzel çalışmalar Bu tarz işler çoğu modifiye işleminden daha iyi geliyor bana.Belkide eski arabaları sevdiğim içindir. Bende jettaya bu şekilde girişmiştim. İç kısımdaki plastik aksamları temizlerken biraz sıcak suda fazla beklettiğim için plastiklerde ağarma olmuştu aman dikkat edin. Gerçi işi bilen bi izlenim bırakmışsınız ama
    Aynen çok sıcak suda değil de ılık suda temizlik yapmak daha mantıklı

Alıntı dj_batukaan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o iki tane beyaz kutunun içinde ne var ? maşallah her derde deva çok fonksiyonel temizleme ilacı
    Atas EST ve Atas Vinet var Benim için vazgeçilmez temizlik maddeleri oldular valla.

O zaman devam edelim bugün de

Dün, araç içinin temizliğini bitirdim, dün akşam yayınlayacaktım ama iş yoğunluğundan yayınlayamadım.

Taban halısını araçtan çıkarınca hem sevindim hem üzüldüm aslında. İyi haber hiç çürük vs yoktu. Üzücü haber ise hiç de temiz değildi oldukça uğraşmam gerekiyordu Ama olsun işimiz bu

Her zamanki gibi Atas EST ve Atas Vinet ile beraber fırçalar ve bolca bez kullandım. EST özellikle yağların sökülmesinde çok işe yarıyor. Aynı işi yapan daha pahalı ürünlere hiç gerek yok bence.

Temizlik uygulamam şu şekilde oldu:
    Önce sadece suyu araç içerisine spreyleyip nemlendirdim kilrlerin yumuşamasını sağladım, sonra üzerine EST sıktım bolca. EST den sonra fırça ile en dip köşelere kadar fırçaladım hem büyük fırçayla hem de küçük detay fırçalarıyla. Sonra da tek kullanımlık bezlerle yağı, çamuru vs herşeyi sildim, kaba kirleri aldıktan ve yağları söktükten sonra ise Vinet sıktım temiz bez ile de sildim ve sonuçlar harika oldu bence Sanki aracın şasisi fabrikadan iki dk önce çıkmış gibiydi

Buyrun fotoğraflar.. Aracın kirli hali.

Bu da kir havuzu

Vee arka koltuk yerinin temizlenmiş halleri

İkinci msjda devam ediyoruz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Leğenin içindeki suya bir bakın

Ohh bee temizlik de bitti sonunda Araç içerisine girdim oturdum bir süre

Sıra geldi yalıtıma. Onu da bugün yapıyorum. Şu sıralarda başlamış durumdayım.

Bu arada sizleri videolarla başbaşa bırakıyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=w2K9fs4qwTE

http://www.youtube.com/watch?v=Gd2BFfE04oA

zOnstyLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizi bitirdin yaa

muratburunce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yemin ediroum ankarda olsan direk yanına gelirdim beraber yapalım diye o kdr imremdim
    •06 E 6577 - MAT BRAVO • / •06 ZOF 96 - CORSA GSİ • / •06 ZUZ 87 - 1.6 İES • / •06 JR 124 - F7R • / • 35 CSE 57 - İNTEGRA • / • 42 CNE 94 - VW Polo • / •34 ZR 3191 - Seat Cordoba •

Emre Ekrem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı muratburunce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yemin ediroum ankarda olsan direk yanına gelirdim beraber yapalım diye o kdr imremdim
    Aynen, çok güzel ilerliyor.
    /// PEUGEOT SPORT
    Undertaker

PSA Brothers

civelek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    harbiden bizi bitirdin beee 6 ay motorla ugrastık şimdi zorla soydurucan arabayı bize su ses yalıtım işi kapı içleri vs işe yaradımı gercekten
    '' Titremene gerek yok, ben kral değilim. Kureyşli kuru ekmek yiyen bir kadının oğluyum..!!'' Hz.Muhammed s.a.v

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı zOnstyLe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bizi bitirdin yaa
    Daha devamı geliyoor.

Alıntı muratburunce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla çok iyi olurdu. Teşekkürler bu arada

Alıntı Emre Ekrem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynen, çok güzel ilerliyor.
    Teşekkür ederim

Alıntı civelek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    harbiden bizi bitirdin beee 6 ay motorla ugrastık şimdi zorla soydurucan arabayı bize su ses yalıtım işi kapı içleri vs işe yaradımı gercekten
    hehehe, valla bence tavsiye ederim hem arabayla uğraşmak güzel hem de araç daha temiz oluyor, paslı yerler varsa onlar halloluyor Henüz aracın işleri bitmediği için yaklaşık 1 aydır binemiyorum, herşey tamamen bitince test edeceğim mutlaka

Dün araç tabanını temizledikten sonra, öğleden sonra başladım yalıtım yapmaya, hava kötü olduğu için çok fazla yağmur yağdı o yuzden sadece arka koltuk yerinin yalıtımını bitirebildim, ama bugün şu sıralarda tabanın yalıtımına devam ediyorum Hava da şansıma çok güzel güneşli

Yalıtım yaparken vazgeçilmez aletlerim metre, maket bıçağı, sıcak hava tabancası(saç kurutma), kurşun kalem ve kağıt Bir de metrelerce Bitüself.

Yalıtımdan birkaç kare;

Devamı akşam gelecek Yalıtıma devam ediyorum şu an.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ellerinize sağlık. çok güzel şekilde devam ediyor.
    Bazen ne kadar küçük olduğunu anlamak için iyice yükseğe çıkmalısın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kolay gelsin integra candır... hastalıktır..

alpbodrum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biyoloji dersini hiç sevmezdim ama öyle bir hocam vardı ki belkide onun sayesinde Mühendis oldum, öğretmenlik çok yüce bir meslek. Velhasıl araç çok güzel honda sonuçta Tüpü söküp atın imkan varsa...

alpbodrum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Birde taban izolasyonunu bantlı malzemeyle değilde Direk eritme kauçuk ile yapmanı tavsiye ederim (Mebran vb.) , Taban döşemesi biraz zor oturur ancak ses almaması bakımından anlamlı olacaktır.

Oldschool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    imreniyorum bende hocam bende evin önünde bişeyler yapacagım ama sokaktakiler rahatsız etmekte solugu benzincinin köşesinde buluyorum
    OldSchool ♥71♥
    Cefiro Lover İ love my Nissan Cefiro

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı JDM VTİ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ellerinize sağlık. çok güzel şekilde devam ediyor.
    Teşekkür ederim.

Alıntı gökhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kolay gelsin integra candır... hastalıktır..
    Aynen öyle Aşık oldum.

Alıntı alpbodrum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Biyoloji dersini hiç sevmezdim ama öyle bir hocam vardı ki belkide onun sayesinde Mühendis oldum, öğretmenlik çok yüce bir meslek. Velhasıl araç çok güzel honda sonuçta Tüpü söküp atın imkan varsa...
    Biyoloji dersi sevilmez mi ama Ahh ah tüpü bir atabilsek. Şu benzin fiyatları yok mu.

Alıntı alpbodrum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Birde taban izolasyonunu bantlı malzemeyle değilde Direk eritme kauçuk ile yapmanı tavsiye ederim (Mebran vb.) , Taban döşemesi biraz zor oturur ancak ses almaması bakımından anlamlı olacaktır.
    Valla o malzemeden aramıştım hatta buldum bir yerden net üzerinden ama adam pek ilgili değildi o yuzden bu malzemede karar kıldım.

Alıntı Oldschool Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    imreniyorum bende hocam bende evin önünde bişeyler yapacagım ama sokaktakiler rahatsız etmekte solugu benzincinin köşesinde buluyorum
    Ne diye rahatsız ediyor ya bu sokaktakiler, nedense bizim millette arabasına iyi bakan, yıkayan, temizleyen oldu mu hayırdır noldu bişey mi var, niye temizleyip duruyorsun diye sorular soruyorlar. Anlamış değilim, millete neresi abes geliyor.

İnadına devam o zaman Yakup kardeşim

Sonunda aracın taban yalıtımını bitirdim.
    Oldukça yorucu oldu benim için.
    Bitüself ile yalıtım yaptıktan sonra, ayrıca yalıtımın üzerine yanmaz ve ısıya dayanaklı aynı zamanda ses yalıtımı yapan termaflex sünger kullandım.
    Elime tabana vurduğumda bile gelen sesin daha tok olduğunu duyabiliyordum, bu da malzemenin sactaki rezonansı kestiğini gösteriyordu.

Şimdi bol fotoğraf ve videolarla başbaşa bırakıyorum Sormak istedikleriniz olursa içtenlikle cevaplarım

Veee sonunda mis gibi tertemiz taban halısını arabaya tekrar koyabildim

Ohh, taban yalıtımı bitti artık. Yalıtım işlerini böylelikle bitirmiş oldum. Ama aracın işi hala bitmedi. Videodan da anlaşılacağı üzere içindeki işlerden ve ekstra yapılacak işlerden başka kaporta yapılacak macun ve boya işleri de var. Özellikle kaputun hali içler acısı.

Bu arada elimde bir top 30 cm eninde 10 m boyunda bitüself yalıtım malzemesi kaldı, almak isteyen olursa yardımcı olabilirim.

Yeni tamiratlarla ve yenileme çalışmalarıyla tekrar paylaşımda bulunacağım birkaç gün sonra Görüşmek üzere.

Buyrun videolar:

http://www.youtube.com/watch?v=7rxMJt_qNHA

http://www.youtube.com/watch?v=YtsvfZbrdog

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)