User Tag List

Sayfa 6/8 İlkİlk ... 45678 SonSon
152 sonuçtan 96 ile 114 arası

Konu: 91' Honda İntegra

Seven7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Elinize sağlık, her konuya girdiğimde tekrar tekrar imreniyorum. İnşallah emeklerinizin karşılığını alırsınız. Takipteyim.
    Tabana bu kadar eklenen kat ve halının da temizlik görmesinden dolayı herhangi bir yerine oturmama, potluk durumu vs oluşmadı mı yüzeyde? Yada bastığınızda süngere basıyormuş hissi veriyor mu?
    Tavana da yalıtım uygulayacak mısınız?
    Hazır bu kadar sökmüşken konsol demirleri için de bir şeyler düşünüyor musunuz? Çünkü Honda'nın hastalığıdır konsol içinden gelen sesler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Seven7 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Elinize sağlık, her konuya girdiğimde tekrar tekrar imreniyorum. İnşallah emeklerinizin karşılığını alırsınız. Takipteyim.
    Tabana bu kadar eklenen kat ve halının da temizlik görmesinden dolayı herhangi bir yerine oturmama, potluk durumu vs oluşmadı mı yüzeyde? Yada bastığınızda süngere basıyormuş hissi veriyor mu?
    Tavana da yalıtım uygulayacak mısınız?
    Hazır bu kadar sökmüşken konsol demirleri için de bir şeyler düşünüyor musunuz? Çünkü Honda'nın hastalığıdır konsol içinden gelen sesler.
    Teşekkür ediyorum güzel sözleriniz için, yalıtımdan sonra kesinlikle halıda yerine oturmama veya potluk durumu oluşmadı, yaptığım yalıtım o kadar kalın değil. 2 mm bitüselfin kalınlığı, yarım santim de süngerin kalınlığı o yüzden de sıkıntı olmadı. Yani süngere basıyormuş hissi yok

Tavana yalıtım yapacaktım hatta onu da düşünüp o şekilde aldım bitüselfi ama tavan da sunroof var o yüzden sunroof mekanizmasının girip çıktığı yer olduğu için yalıtım yaparak orayı doldurmak istemedim. Ayrıca yalıtım yapsam da yine sesin pek azalacağını düşünmediğim için vazgeçtim. Yan direklere yalıtım yaptım bir de ve o şekilde yalıtım uygulamasını bitirdim.

Konsol demirlerini tek tek kontrol ettim. Kaynak yerlerinde sökülme var mı, cıvatalarda gevşeme var mı diye ve herhangi bir sıkıntıya rastlamadım, ki bakalım aracı tamamen topladığımda da sesin geleceğini pek sanmıyorum.

Oldschool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu uygulamaların bana cok yol gösteriyor teşekkür ediyorum böyle tecrübelerini paylaştıgın için herkes bu kadar detaylı tecrübesini paylaşamıyor yada paylaşmıyor iş yaparken resim cekmek cok zahmetli geliyor
    OldSchool ♥71♥
    Cefiro Lover İ love my Nissan Cefiro

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Oldschool Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu uygulamaların bana cok yol gösteriyor teşekkür ediyorum böyle tecrübelerini paylaştıgın için herkes bu kadar detaylı tecrübesini paylaşamıyor yada paylaşmıyor iş yaparken resim cekmek cok zahmetli geliyor
    Paylaşmayı seviyorum Yardımcı olabiliyorsam ne güzel.

Bir haftalık aranın ardından tekrar merhaba

Gelelim aracımıza.

Aracın yalıtımını bitirince aslında işlerin %80'ini bitirmiş oldum, geriye yapılacak birkaç tamir temizlik vs kaldı.

Bugün ben de boşluğu fırsat bilip aracın gösterge paneline el attım. Hem gösterge ışıklarından bir kaçı yanmıyordu onları düzeltmek adına, hem elim değmişken bütün ampülleri beyaza çevireyim dedim hem de kadranları da kırmızı yapayım dedim ve başladım

Önce gösterge panelini konsoldan sökerek işe başlıyoruz. Gösterge çerçevesini tutan 4 vidayı çıkarıyoruz dikkatlice, çünkü kırılgan bir yapıya sahip ince olduğu için. Daha sonra da gösterge vidalarını çıkarıp hoop elimize alıyoruz göstergeyi ama burda dikkat edilecek birşey var, km telini koparmadan veya yuvasına zarar vermeden klipsini gevşetip o şekilde çıkartıyoruz. Ben dikkat etmediğim için km telinin uc kısmı yani klips kısmı yuvasında takılı kaldı telden ayırmışım bilmeden. Ama sonradan sorun olacağını sanmıyorum çünkü pense yardımıyla tekrar yerine takılabilir durumda.

Gösterge panelinin arkasındaki devreler çok karışık gibi görünse de aslında çok kolay bir yapısı var, zaten her göstergenin kendi ampül yuvası var ve rahatça hangi ampül nerenin anlayabiliyorsunuz.

Sizler için neyin ne olduğunu gösteren bir resim hazırlamıştım Umarım faydalı olur.

Daha sonra da geçiyoruz panelin içerisini açmaya.

Panelini içini açtıktan sonra oldukça dikkatli olmakta fayda var özellikle kadranlara sert bir şekilde dokunmamaya özen göstermeliyiz çünkü çok hassas yapıdalar. Bir de bu işi yaparken eldiven kullanırsak daha iyi olur çünkü gösterge içerisinde parmak izi kalması hoş olmaz

Geçiyoruz panelin içerisini temizlemeye.
    Benim gösterge çok da kirli olmadığı için sadece tozlarından arındırıyoruz bunun için de hassas detay fırçasını kullandım.

Temizliği de bitirip kadranları kırmızıya boyuyoruz, bunun için ise kırmızı fosforlu kalem kullandım Ben beğendim acaba sizler ne düşünüyorsunuz?

Boyama işleminden sonra gösterge ön camını da temizledikten sonra yerine takıyoruz kapatıyoruz paneli.

Şimdi de gelelim aydınlatma lambalarının değişimine

Panelde 12 adet T5 ve 3 adet de T10 diye adlandırılan ampüllerden mevcut. Ve hepsi de sarı renkli.

Aracın orjinal gösterge ampülleri şu şekilde. Philips marka kullanmışlar.

Ben de bütün ampulleri beyaz led olanlarla değiştirdim.

Benim kullandığım T5 ampül.

Ve T10 Led.

Ampülleri değiştirdikten sonra denedim ve çok güzel oldu, yani yaptığım iş içime sindi Akşama da gösterge panelinin aydınlanmış hali sizlerle paylaşırım

Şimdilik bu kadar. Daha devam edecek.

timucintt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kazasız belasız güzel ve titiz çalışmalar bende integrama buna benzer çok çalışmalar yapmıştım zevklidir integrayla uğraşmak umarım istediğiniz kondisyona gelir... yardımcı olabileceğim konular varsa aklına takılan integra ile ilgili bana sorabilirsin olabildiğince yardımcı olurum...
    1991 HONDA CRX - TOTALLED
    1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
    1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
    1990 HONDA CIVIC EF - SOLD

85-92 OLDSKOOL COMING SOON

Emre Ekrem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Keşke gece çekimi de yapsaydınız, bekleyeceğiz artık.
    /// PEUGEOT SPORT
    Undertaker

PSA Brothers

Met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    31 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    klasik olacak ama bende imrendim elinize sağlık

Oldschool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya ustam cok faydalı şeyler paylşıyorsun bende gösterge panelinin ampullerini mavi yapmayı düşünüuorum
    OldSchool ♥71♥
    Cefiro Lover İ love my Nissan Cefiro

TigeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu baştan sona okudum diyecek hiç bir kelime yok maşallah çok güzel olmuş güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.En ince ayrıntıya kadar uğraşmışsınız kolay gelsin takipteyiz hocam
    Alıntı Ludacris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bmw yaris arabasi al hem en cok silindir onda var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Emre Ekrem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Keşke gece çekimi de yapsaydınız, bekleyeceğiz artık.
    Alıntı timucintt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kazasız belasız güzel ve titiz çalışmalar bende integrama buna benzer çok çalışmalar yapmıştım zevklidir integrayla uğraşmak umarım istediğiniz kondisyona gelir... yardımcı olabileceğim konular varsa aklına takılan integra ile ilgili bana sorabilirsin olabildiğince yardımcı olurum...
    Alıntı Met Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    klasik olacak ama bende imrendim elinize sağlık
    Alıntı Oldschool Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya ustam cok faydalı şeyler paylşıyorsun bende gösterge panelinin ampullerini mavi yapmayı düşünüuorum
    Alıntı TigeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuyu baştan sona okudum diyecek hiç bir kelime yok maşallah çok güzel olmuş güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.En ince ayrıntıya kadar uğraşmışsınız kolay gelsin takipteyiz hocam
    Kusura bakmayın arkadaşlar, işlerin yoğunluğundan dolayı foruma giremedim düzenli. O yüzden cevap da veremedim yeni gelişmelerden haberdar edemedim sizleri.

Yaklaşık 10 günlük süre içerisinde ben aracı iyileştireyim restore edeyim diye uğraşırken gözüm gibi bakarken, evin yan tarafında duran aracımın üzerine inşaat malzemesi düşürmüşler tam da motor kaputunun üzerine.

Evimizin yanında başka bir ev var, akşam araca baktığımda herhangi bir inşaat falan yoktu, mğer sabah yalıtım için gelen ustaların dikkatsizliği sonucu motor kaputuna kalın kalas düşürmüşler. Öğlen eve geldiğimde gördüm. Kaputta göçme yok ama macunu çatlamıştı, karbon folyo yırtılmıştı.

Sonra olayı konuştum vs. neyseki hallettik. Kaputun masraflarını karşı taraf karşılayacağına dair anlaştık.

Aslında bu kaza hem iyi hem kötüydü benim için. Kötü yanı motor kaputu üzerinde karbon fiber folyo vardı. Onu sökünce gördüm ki kaputun çatlayan kısmında yarım santime yakın macun vardı. Yani kaput baştan savma yapılmış, ayrıca çatlayan kısmın macununu kaldırınca daha da kötüsüyle karşılaştım. Ben aracın başka yerlerinde pas yok diye sevinirken motor kaputunda macunun altından pas çıktı

Sonra hemen kaportacı arkadaşımı aradım. Aracı gösterdim eve çağırıp ki hala aracın içerisini toplamamıştım.

Arkadaşım baktı inceledi, ağır pas varmış kaputta ve kaput çok işlem görmüş o yüzden tekrar yapılsa dahi yarına bile garanti veremiyeceğini söyledi.

Ben de yeni bir kaput siparişi verdim bugün. Sıfır kutusunda

Kaputtan görüntüler:

Yeni kaputumuz kargoya veriliyor

Sırada kaputun ve ön ve arka tampondaki bazı bölgelerin boyanması var. Onları da ilerleyen günlerde yaptıracağım ama öncelikle aracın iç kısmını toparlamalıyım diğer yapılacak işleri halletmeliyim.

Son olarak da aracın gösterge panelindeki ampülleri değiştirmiştim ama fotoğraf koymayı unutmuşum. Prof bir makina olmadığı için elimde, galaxy s4 ile çektiğim foto var. Foto da çok iyi çıkmamış bazı yerler ama canlı bakınca göstergedeki herşey net ve aydınlık olarak görülüyor

TigeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun kaza bir yandan iyi olmuş aslında tertemiz bir kaputa kavuştunuz Allahtan tavana gelmemiş.
    Gösterge fotoğraftan mı öyle acaba sanki bazı yerlerde ışık görünmüyor.
    Alıntı Ludacris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bmw yaris arabasi al hem en cok silindir onda var

civelek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kaput iyi vesile olmuş
    '' Titremene gerek yok, ben kral değilim. Kureyşli kuru ekmek yiyen bir kadının oğluyum..!!'' Hz.Muhammed s.a.v

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TigeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun kaza bir yandan iyi olmuş aslında tertemiz bir kaputa kavuştunuz Allahtan tavana gelmemiş.
    Gösterge fotoğraftan mı öyle acaba sanki bazı yerlerde ışık görünmüyor.
    Ben de artik iyi yanından bakıyorum duruma Gösterge fotoğraftan öyle görünüyor yoksa canlı canlı bakınca daha iyi görünüyor
    Alıntı civelek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kaput iyi vesile olmuş
    Aynen

zOnstyLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sakınan göze çöp batar hocam, benimde aracımın tamponuna vurup kacmıslar otoparkta boyası kalkmış tampon ayarı kactı vs.. İnanki arabayı yıkamak bile istemiyorum o derece.. Neyseki sizinki iyi bi sonla mutlu etmiş sizi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı zOnstyLe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sakınan göze çöp batar hocam, benimde aracımın tamponuna vurup kacmıslar otoparkta boyası kalkmış tampon ayarı kactı vs.. İnanki arabayı yıkamak bile istemiyorum o derece.. Neyseki sizinki iyi bi sonla mutlu etmiş sizi
    Bu söze fazlasıyla katılıyorum, biz her ne kadar kendi malımızı korusak da başkası kendi malına acımadığı için doğal olarak da karşı tarafınkine aman ne olursa olsun diyor geçiyor.

Bu arada yeni motor kaputum geldi

İnşallah müsait bir zamanda taktıracağım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok emek,çok zaman harcamışsınız,tebrik ederim sizi.Benimde aklımdaki bir araçtı sonra si aramaya karar verdim ve açıkçası yaptıklarınızı görünce gözüm korktu..

adilhcl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla Kocaman bi Maşşallah Elinize Emiğinize sağlık ...

emrebaron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Masallah iyi emek sarfetmissiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kaputu değiştirmekle en güzlini yapmışsınız, tamponlarda boyandıktan sonra baya güzelleşecektir.
    söylemeden edemeyeceğim blog siteniz çok hoşuma gitti, devamını bekliyorum

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)