Malesef herkes aracı jantsız sanıyor. Aracın üzerinde jant fiat in orjinal aksesuarıdır. 5 kollu 16 " spor jant modeli. Ben bunu sonradan özel olarak aldım. 1500 ytl felandır şu an fiyatı. Yani araç jantsız değil. Benim en çok yakıştırdığım jant bu olduğu için bunu aldım. Jantta fazla gösterişi sevmiyorum.
Araç hakkında genel bilgiler:
Motor modifikasyonu:
HPT marka 10 kademeli ve Uzaktan kumandalı Powerbox
Chip Tuning
KKK 37 Performans Kit Turbo
Turbo Basınç Ayar Sistemi: 1.5 - 1.6 bar
Simonta Performans Hava Filtresi
Katalizör iptali + Son Susturucu İptali + Orta susturucu Eklentisi + 67 mm kalınlığında komple egzoz sistemi.
Turbo basıncımı 1.6 nın üzerine çıkaramıyorum. Marelli izin vermiyor. Ne kadar uğraştıysak en fazla 1.65 e çıkabildik. Sonrasında araç safe mode a giriyor. Bu nedenle bu turbo da az gelmeye başladı. Daha büyük bişe girim diyorum fakat kararsızım. Bu araca girilebilecek optimum performansı hangi turbo verir. Ve hangi turbo sağdan soldan patlamalara yol açmaz doldurduktan sonra
Bu tip bir araca, dereceli bulmak da malesef imkansız gibi bir şey. Sonradan yapılan taşlanan bişe istemiyorum. Colombo-bariani tarzı firmalar malesef kimsenin bu araçları modifiye edeceğini düşünmüyorlar haklı olarak![]()
gusel olmus yaptıkların hele stoplar 10numaraama acilen yere bas
![]()
Merhabalar; kazasız belasız. Ancak yanlış anlamayın, güzel bir jant takıp, basılırsa çok daha hoş gözükeceğinden eminim.![]()
Aracı sadece düzgün yollarda, eğlence amaçlı veya yarışlarda kullanmıyorum. Bizim buralarda çok saçma sapan yerlerin saçma sapan yolları var. Bu haldeyken bile altını vurdum birkaç kez. O yüzden düşürüp de yazık etmeyi düşünmüyorum. Kullanışım da biraz sert olduğundan ne karter bırakırım ne şanzuman ne egzoz ne de alt takımlar. Çukurda kasiste 1km hızla geçecek sabra da sahip değilim malesef. Özellikle arabadan tümsekte felan arabasını taşıyanları gördükçe de çok gülüyorum
Eğer 2. aracım olsaydı veya bu tam bir yarış aracı olsaydı zaten şu an kullandığım yazılımı değil de agresif yazılımı bırakırdım. Süper güç fakat sosyal hayatta yürüyen bir duman teknesine dönüşüyor. O yüzden sosyal yaşantıya uygun yazılım ve modifikasyonlar mevcut. Yüksek olmalıyım temiz olmalıyım.
Yine de yorumlar için çok teşekkür ediyorum![]()
Teşekkürler dostlarım.
@premiumparts / www.premiumpartstr.com
Premium Brands & Special Cars
OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH
www.egeturbo.com
Turbo asker
Chip üstüne box sadece ne yapıldığı bilinirse mantıklı bir harekettir onun dışında pek mantıklı sayılmaz. Araca en hard yazılımı uyguladığımda günlük kullanımda sorun çıkaracak bir araç haline geliyor. Sebebi fazla mazot. Ben de bir alt yazılım kullanıyorum. Fakat bu da yarışlarda performans kaybı yaratıyor. İşte bu noktada Mazot miktarını artırmak için powerbox kullanıyorum. Zaten uzaktan kumandalı. Yarışacağım zaman 1 düğmeye basıyorum ve araç zengin karışıma dönüyor. İşim bitince tekrar kapat düğmesine basıyorum ve araç normal. Bi nevi sport mode yaptım.
Basıncı manual boost controller ile kontrol ediyorum. Turbo hortumuna bağlı. Güzel bir aparat. Wesgate ile oynamanıza gerek kalmıyor.
Adana'da dyno olmadığından malesef dyno sonucum yok. Kadran videom da malesef yok. Aracın son hızını deneme fırsatım olmadı. 170 180 den sonra gerek şanzuman gerekse 4500 devirlerde olmanın verdiği torksuzluk nedeniyle araç hızlanmakta naz yapıyor. Sabredersem belki 200 görebilirim. Ama dediğim gibi. Daha güzel bir şanzumana sahip olsam rahatlıkta 205 210 belki 215 görebileceğime inanıyorum.
Zorladığım zamanlarda torkumun 280 belki 290 lara çıktığını düşünmekteyim, bundandır ki baskı balatam da perişan durumda.
Böyle araçları modlamak malesef zor. Çünkü ne soru sorabileceğiniz kimse var ne de yardım alabileceğiniz. Modifikasyon için gereken bir parça bulmanız ise tam bir muamma. Yapabilecek başka bir şey kalmadığını düşünüyorum motora uygulanabilecek. Biraz daha ileri gidersem hasara yol açabileceğimi düşünmekteyim. Şimdilik her şey güzel gibi.
Tabi gönül isterdi ki daha da büyük turbo ve intercooler, egzantrik, baskı ve şanzuman. Fakat istekte kalıyor malesef![]()
Teşekkürler arkadaşlar. Hepimizin araçları hoş maaşallah.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)