E46 Nickli Üyeden Alıntı
Malzemelerin değerlendirmesi
1. Focal BAM
Malzemeler içinde en başarılı Focal BAM
Ses kesme kapasitesi çok iyi
İnce
Esnek
Metrekaresi yaklaşık 3,5 kg
Kalınlık 5mm
Çok pahalı
2. Erkurt İzolasyon
İzolasyon yeteneği çok iyi
Yapıştığı yeri çok iyi tutması
Isıtıldığında esnek olması , rahat şekil alması
Rezonans önleyiciler içinde en başarılısı Erkurt, diğer rezonans önleyicilerle kıyas kabul etmez.
Metrekaresi yaklaşık 4 kg
Kalınlık 3mm
3. Firex Akustik Sünger (Doğal elastomerik kauçuk köpüğünden)
Yanmaz (infrared termometre ile denedim 200 C dereceye kadar bir şey olmadı. 200 C dereceden sonra hafif duman çıkarıyor. Ateşe tutulduğunda alev alma, damla vs olmuyor.
Nem tutmaması, küf yapmaması
Çok esnek olması
Ses kesme kapasitesi iyi
Hafif olması
Metrekaresi yaklaşık 500-1000 gr
Kalınlık 10mm – 20mm
Kendinden yapışkanlı olması
4. Bariyerli Adepan Oto İzolasyon 8
1mm 1700 dns PVC bariyer ve 6mm180 Dns İzolasyon süngeri
Ses kesme kapasitesi iyi
Çok esnek değil ama yine de esneyebiliyor.
Kendinden yapışkanlı ve ince
Yanıcı
Metrekaresi 4kg
Kalınlık 7mm
Bu ürünü de oldukça beğendim.
5. Bitüself
Erkurt kadar olmasa da güzel bir rezonans önleyici
İnce oluşu ve kolay şekil alması bazı alanlarda kullanım kolaylığı sağlıyor.
Yapışkanı bırakma yapabiliyor üst üste fazla getirmeden rulo benzer bir malzeme ile üzerinde sıkıca geçip 24 saat sonra tekrar üzerinden geçerek iyice yapışmasını sağlamak gerekiyor.
Kalınlık 1,5 mm
6. Bondeks Sünger 200 dns
Oldukça ucuz ve esnek bir ürün
Ses kesme kapasitesi iyi
Yapışkanlı değil ve su tutar
F/P olarak iyi bir ürün
Yaptığım denemelerde en iyi sonucu Erkurt üzerine 2cm Firex akustik süngerle aldım.
Ancak kalınlık itibariyle her yerde uygulamak mümkün olmuyor. O nedenle her ürünün kullanılacağı yere göre avantaj sağlıyor.
İzolasyonun oldukça uzun süren bir işçiliği var. Çoğu bölümün izolasyonun tahminimden daha uzun sürdü. Kullanacağım malzeme ve kalınlıklarına deneme ve yol testlerinden sonra karar verdim ve ince bir işçilik yaparak malzemeden kaçmadım. İzolasyon yaparken birçok ön görülemeyen sorunda çıktı. Kimi parçalar kırılmış, kimisi yerinden oynamış gevşemiş yer yer iyileştirmeler ve güçlendirmeler yaptım, bu iyileştirmelerin trim seslerine de çok faydası oldu. Ön cam otomatiği arıza yaptı tamiri 2-3 saatimi aldı. Bazı yerlerde tek başına çalışmak zor bir yardımcı olması iyi oluyor, bana kayınpederin çok yardımı oldu sağolsun kendisinde her türlü alet ve edevatın bulunması işimi kolaylaştırdı.
Sonuç olarak 90 km ile giderken baş parmağım ile işaret parmağımı birbirine sürttüğümde ( para anlamına gelen isaret) çıkan sesi duyabilmek güzel oluyor :)