Warm Hatch
Hot Hatch
microhatch C1 ist.park 3:00,54
https://www.youtube.com/watch?v=C1K8fwGhcsA
https://www.instagram.com/c1_bvb973/
Selamlar Rahmi,
Aracında radio nun zayıf çekmesi ile alakalı sorun yaşıyor musun. Ben hem orjinal hemde sonradan taktığım radio ile zayıf çekme sorunu yaşıyorum malesef.
Bizim ufaklığın vize haftası geldi çattı. Randevum önümüzdeki perşembeye. Öncesinde vize hazırlıkları için aşağıdaki leri bu hafta sonu yaptım:
- Meth kiti sökme
- Yarış koltuğunu söküp OEM koltuğu takma
- Coilover'ları yükseltme
- Kutu içi filtre takma
- 200cell cat takıp egzoz muaynesinden geçme
Hazır girişmişken, oem amörtisör takozlarını da sıfırladım ama bunun fotosunu çekmemişim. Bir de geçen haftaki Almanya seyahatimde aldığım strongflex ön salıncak bushing'lerini sıfır OEM salıncak alıp, ona çaktırdım. Eski salıncaklarda gözle görülür bir yamukluk vesaire yoktu ama, onları da tamamen sıfırlamış oldum. Eski vs yeni salıncak görseli şu şekilde:
Bir aksilik olmazsa Cuma günü arabayı eski haline getireceğim. Hatta meth kitin tüm hortumunu, anahtar başı ezilmiş rakorlarını da yenileyip öyle takacağım.
Persembe gun sonuna aldigim vize randevusunda, arabamla ilgilenen gorevli arkadas muthis uyumlu, icten birisiydi. "Abi keske warex de taksaymissin, onu da gecirirdik" Diyerek, sorunsuz sekilde vizeyi gectim.
Cuma gunu de koltugu geri takma, coili yukseltme, meth kiti geri takma ve hortum/fittingleri yenileme, hava filtre kitini geri takma gibi islemleri yapip, arabayi tekrar surulebilir hale getirdim.
Ozellikle koltuk arabanin tum hissiyatini degistiriyirmis, oem koltukla hic rahat edemedim.
Geri montaj esnasinda sadece bir kac foto cektim. Birisi coilleri yukseltip, temizleyince ortaya cikan Nurburgring logosu:
Bir de temiz kaput alti fotosu ile haftaya nokta:
![]()
Gözlemlerime göre meth kitin depo boşalma hızı nispeten yavaşlamıştı. Arabanın gidişinde vs hissedilir sorun olmamasına rağmen, riske atmamak için daha önce hiç değişmemiş olan selenoidi ve 1 yıl önce taktığım 283cc'lik nozzle'ı sıfırı ile değiştirdim.
Aslında bu ikisi için de yıllık şekilde ultrasonik temizlik yapmak da yeterli ama dediğim gibi, yaklaşık 4 yıldır aynı selenoid valfi kullandığımdan, ona sipariş verirken, nozzle'a da sipariş geçtim, temizlikle uğraşmadım.
Öncesi ve sonrasında da selenoid & nozzle ikilisi dışarıda kalacak şekilde test yaptım. Öncesinin videosu yok, sadece sonrasını çektim ama neredeyse iki katı daha büyük bir çapta suyun pulvarize olup atıldığını gözlemledim. Sonrasının videosunu bırakıyorum:
Bosphorus Innovations WMI kit 283cc nozzle test - YouTube
Not: yerdeki tüm poşet ve çırt kelepçe çöpleri iş bitiminde toplanmıştır
Aynı akşam Menemen - Balçova arasında otobandan tatlı gazlayarak gidip geldim. Daha önce benzer sürede meth yarım depo bile gitmezken, bu sefer meth seviyesi nedeyse full depodan dibe kadar indi. Yani attığımız taş, ürküttüğümüz kuşa değdi.
Her zamanki gibi kaput altı fotosu ile noktamızı da koyalım:
![]()
Herkese mutlu yillar.
2024'un son modu olarak MiTo'ya 100cell cat taktim.
Gecmisten hatirlatanlar vardir, eski setupda 200cell cat ile araci kullaniyordum. Final setupda ise cat kullanmiyordum, sadece vizeden kolay gecmesi icin 200cell cat'i kolayca sok yapabilecek flanslar egzoz uzerinde mevcuttu.
Hem koku yapmasi, hem de olasi polis kontrolunde basimin agrimamasi icin Per Garage araciligi ile Miltek'in 100 cell cat'ini tedarik ettim. Bahsettigim flansli noktaya Gurkay Egzoz'da Sinan usta araciligi ile yarim saatte montaji tamamladik. Cat'in sesi bir nevi kismasindan oturu de daha once orta susturucu yanina yaptirdigim drone rezenatorunu de sokup attik. Oncesi sonrasi ses neredeyse degismedi.
100 cell cat'imiz:
Montaj sonrasi egzoz setup gorselimiz:
Onden bakis:
Arkadan bakis:
Tum setup:
Piste giderken hala cat'i sokup de giderim kafasindayim. Her ne kadar ilk izlenimim basinc ve egt'de hatri sayilir bir degisiklik yok.
Arkadaki sis fari ve geri vites lambasi bir suredir icine su alip, çirkin bir goruntu veriyordu. Uzun suredir bu duruma el atmamistim, sikintidan ne yapayim derken parcacima soyledim, ikisi toplam 1250₺ gibi uygun bir rakama magneti marelli kutusunda parcalari getirdi. Bunlari montajlamak icin daha once arabanin hic sokmedigim ender noktalarindan birisi olan arka difusor plastigini de sokup takmis oldum.
Eski vs yeni:
Montaj sonrasi:
![]()
Herkese selamlar,
Biraz sessiz kalmıştık, periyodik bakımla geri dönüş yaptık.
Fren hidroliği, yağ ve buji değiştirdim hafta sonu. Nisan ayı itibari ile pist etkinlikleri ufaktan başlar gibi duruyor, onlara hazır olmak adına bakımı aradan çıkardım. Çok istekli olmamakla beraber Körfez'e deneme amaçlı çıkıp, İst Park'da etkinlik olursa oraya gideceğim. İzmir Pisti zaten yıkılmanın eşiğinde, eski şanlı pist günlerimiz artık çok uzakta yani.
İlk kez buji gap ölçüsünü sentil ile kontrol ettim ve gerçekten 2'sinde 0.05 kadar ölçü kaçıktı.
Bir de Türk işi ekonomik İtalyan rüya garajı konusunda bir aksiyonumuz oldu. Eşimin Citroen C3'ünü satıp, sıfır km Egea Cross Launch dizel oto aileye katıldı. Bu sayede MiTo artık hatrı sayılır miktarda daha az KM yapmaya başladı.
NOT: Traktör ekonomik rüya garaja dahi değil :P
Egea hayırlı olsun. Bakım candırMito artık keyif odaklı olacak belli ki. Maşallah 2 araca da. Buji gap leri için bir işlem yaptın mı ? Türk işi tamir yöntemi denemek suretiyle çekici alıp bujilerle bir istişare yapıldı mı
![]()
Instagram : https://www.instagram.com/koroglu_ka...d1ZXBtM2czb2Ns
Blog : https://kaankoroglu.blogspot.com/
Youtube : https://www.youtube.com/@tamir_hane
Sağol abi.
Gap için tatlı tatlı olmak suretiyle, tahta zemine tırnağı dayama suretiyle, 100kg+ vücut ağırlığımın çok ufak bir kısmını bujiye yüklenerek istenilen mesafeye getirdim
Montaj sonrası, acaba bujiyi bozdum mu korkusuyla ufak bir tur atıldı ve sorun olmadığı kanısına vardım![]()
Bagajda hali kullanmiyorum, baya bir zaman once cesitli sebeplerle ufak ufak hasarlar almisti, ben de sokup depoya kaldirmistim.
Ama bagajin goruntusu goz tirmaliyordu. Ses acisindan da faydasi olsun diye noise off taban izolasyonu alip hafta sonu uyguladim.
İlk olarak oncesi foto birakalim:
Bagaji komple kaplayacak sekilde parca parca uygulayip, ustune de kaucuk rulo ile ezdim. Arka koltuk alt kismini da tum alan olmamak kaydi ile bir miktar uyguladim.
Koltuk yok iken sonrasi:
Koltuk takinca sonrasi:
Her bir plaka yaklasik 1 kg agirligindaydi. Firesiyle beraber 5 plaka kullandim, tahmini 4-5 kg agirlik arabaya eklemis oldum.
Arkadan gelen yol sesi ciddi azaldi, gorsel de cok daha derli toplu oldu.
Bir de, yıllar sonra kutu ici filtreye geri dondum. K&N filtreyi kutu icine taktim. Daha once kullandigim K&N acik filtre ve kendi imalatim olan cold air intake'e gore basinc ve iat yi baya kiyasladim, her sey ayni diyebilirim. İat olarak zaten zarari olmayacagina emindim ama acaba ust devirde falan basinc kisar mi endisem vardi kutu ici filtre icin. Cok sukur, her sey OK, boyle devam.
Acik hava filtre yerine, kutu icine gecmemin ana sebebi, olasi cevirmede vs daha az dikkat cekmek. Bu sekilde kaput alti neredeyse oem artik. Art niyetli olana hic denk gelmemis olsam da, gelirsem kulp takacak bir sey vermek istemiyorum.
Bir de acik filtreden gelen o guzel turbo, emis, dumb valve sesleri falan da tamamen gitti. Her ne kadar amacina hizmet etse de, insan illa o sesleri bazen ozluyor. O sebeple cold air intake ve acik filtre depoda duruyor, elden cikarmayacagim.
Vites atislarda sanziman takozu vuruntu yapiyor ve sol on amortisor takozunun durusu bir tuhafti. Bu sebeple amortizor takozu ve sanziman kulagini onden siparis edip, arife gunu Tanir Oto'ya daldim.
Yine gecen hafta einhell marka darbeli sarjli somun sıkma aleti aldim. Onu da ilk kez denemis oldum. Kagit uzerinde 205nm peak torku oldugu icin tum vidalari söktü. Sadece bijonlari direk sokemedi. O sebeple gerçekten 205nm degil ama cok cok kullanisli. Ornegin on amortisoru janti soktuktan sonra sadece 10 dk icinde sokebildim. Benim gibi devamli arabayla ugrasanlara tavsiye ederim, cok kullanisli alet.
Sabah arabaya ilk dalisim ve amortisor elde, einhell arka planda.
Sanziman takozunu sokunce, asıl sorunlunun takozun bagli oldugu kulak oldugunu anladim. Onun fotosunu cekmemisim ama kulak ustundeki kucuk halka kaucuk tamamen dagilmis. Ona tornacida fiberden yeni bir sey caktirdim, orijinal parcadan da ayrica siparis verdim, haftaya gelecek. Tornacinin caktigi parca bir daha ses yapana kadar yeni parcayi depoda tutarim.
Asagida sanziman takozu, kulagi ve travers gergisi yenilendi, asagidan tek foto bu.
Sonrasinda kenarda duran buyuk paketteki bayram sekerini actim.
Yaklasik 1 yildan fazladir OMP'nin bucket yaris koltugunu kullaniyordum, gazlarken falan ozellikle cok memnundum. Ama inip binerken koltugun kenarina surtmekten sol alt kenarda hatri sayilir bir yirtik olustu. Koltugu kaplatayim diye bakinir, bir de yenilerin fiyatina bakayim dedim. Bir de yaris kemerinden arka koltuga kolayca canta atmak falan biraz dert oluyor, esim bu konuda ufaktan soyleniyordu. Sparco R100'un fiyatini moto punto'da uyguna gorunce, bir de 12 taksit yapinca hemen siparisi verdim, 2 gunde geldi. Mevcut koltuk plakasinin deliklerinden 2 tanesini gezer hale getirince, montaj da kolayca oldu.
Bir de kumas baglantili kemer tokasi alacagim, onu 4 nokta kemeri taktigim kancalardan en sagdakine montajlayip, oem kemeri de artik kullanir olacagim.
Son olarak meth nozzle ve selenoidini de ultrasonic temizlikte elden gecirttim. Depo bosalma hizi bir tik yavasladigini hissediyordum bir suredie. O da temizlik sonrasi normale dondu gibi.
Son olarak aşağıdaki fotoda cok net gozukmese de, aku hizasindaki ic kenardan gecen kablolar biraz daginikti. Ona da amazondan guzel bir kablo kilifi aldim, cok daha derli toplu oldu. Arife gunu islerimizi asagidaki foto ile noktaladik.
![]()
Konu rahmitanir tarafından (31-03-2025 Saat 18:03 ) değiştirilmiştir.
Yapılan tamirler için elinize sağlıklı, yeni gelen ciciler için de güle güle kullan. Ben 2 yılda Recaro Gt koltuklarını bulamayınca aynı sparcolara niyetlemiştim. O ara recarolar denk geldi![]()
147 İnsta: Kuti.147
Cok sagol Kutay. Bugun oem kemeri kullanmak icin sanayine kemer tokasi da aldim, artik, hem sportif hem de konforluyuz. Sparco R100 maliyet, sportiflik ve konfor acisindan net beklentilerimi asti. Sadece eski koltuga gore bir tik daha yuksekteyim cunkueski koltugun taban halisi 1 parmak ya vardi ya yoktu. Bunda ise hatri sayilir bir doseme katmani oldugundan illa ki bir tik yukarida kaliyor. Oem koltuga gore ise hala alcaktayim tabi.
Son olarak MiTo'yu bugun boyaya biraktim. Tampon marspiyel ve tavan biyanacak, komple seramik yapilacak. Hafta sonu aksilik olmazsa teslim alacagim.
Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)