User Tag List

Sonuçlar: Sizce hala warm hatch mi yoksa artık hot hatch mi denmeli?

Katılımcı sayısı
30. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Warm Hatch

9 30.00%
  • Hot Hatch

21 70.00%
Sayfa 40/40 İlkİlk ... 30383940
744 sonuçtan 742 ile 744 arası

Konu: Warm Hatch | Alfa Romeo MiTo

rahmitanir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    56 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hafta sonunu verimli gecirdim.

Bir kac hafta once sanziman takozunu degistirirken, takozun baglandigi kulaktaki kaucuk da gidik oldugunu fark etmistim. Gecici olarak ona fiber caktirip geri takmistim ama hala ufaktan vuruntu yapiyordu. Bursa fabrikadan oem parca geldi taktim. Ve malesef yine fotosunu cekmeyi unuttum.

Devaminda, en son 40.000 km once motor yaparken degistirdigim bobinler, gecen hafta bir kez missfire alinca, hemen 4 adet siparis gectim. Pazar gunu yazlikta oglanla beraber bunlari montajladim. Montajlarken de kaput altinda detayli bir temizlige giristim. Toplamda 3 adet balata spreyi ve 1 kutu kaput alti temizlik spreyi bitirdim. Tum bunlari yaparken benim sonradan ekledigim sensor vs gibi elektrik hattini da yanmaz kilif gecirdim.

Keza, yag yakalama tankinin emmeye geri donen borusu yolcu tarafindan ilk bobinin hemen ustunden geciyor. Bobini ekstra isidan bir nevi korumak icin de ilgili hortumu once cam elyaf kilif, sonra da elektrik tesisatina kullandigim kiliftan gecirdim.

Cam elyaf kilifimiz:

Ustune de kablo kilifi:

Bobinler yeni, temizlik belli bir seviyeye geldi:

Kapagi da takinca temiz, oem goruntumuz:

On arka logolari da yeniledim.
    Arka logo:

On logo:

Son olarak da MiTo Giulietta grubunun en sacma kroniklerinden olan bagaj kablosundaki kirilma/kopmalar icin kokten cozum olmasi adina MiTo grubundan bir arkadasin awg kablolardan yaptigi terminalli kabloyu bagaja taktim.

Zirilyon kez tamir gormus orijinal kablo grubu:

Krimpleme ile montajlanmis yeni kablo grubu:

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bagaj kablo geçişi gerçekten çok tırt bir durum, başka arabada başıma gelmişti, sök takı baya uğraştırıyor.

Ek sonrası 2 deliğe de o kadar malzeme sığdı mı ? fotodan sanki zorlamış gibi geldi bana.

Oil keçken için bir 90 derece rekor ile motor kulağı üzerinden yol çizilebilirmi gibi geldi, bu şekilde bobin üzerinden geçirmenin özel bir sebebi var mı ? Akış rahatlasın vs gibi bir durum mu ?

Temizlik sonrası güzel olmuş, eline sağlık. Maşallah.

rahmitanir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    56 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bagaj kablo geçişi gerçekten çok tırt bir durum, başka arabada başıma gelmişti, sök takı baya uğraştırıyor.

Ek sonrası 2 deliğe de o kadar malzeme sığdı mı ? fotodan sanki zorlamış gibi geldi bana.

Oil keçken için bir 90 derece rekor ile motor kulağı üzerinden yol çizilebilirmi gibi geldi, bu şekilde bobin üzerinden geçirmenin özel bir sebebi var mı ? Akış rahatlasın vs gibi bir durum mu ?

Temizlik sonrası güzel olmuş, eline sağlık. Maşallah.
    Dedigin gibi kablolarin sase tarafina girisi bir tik zor oldu ama oldu. Bagaj tarafi ise cok daha kolay oldu.

Oct emme hortumunu cok iyi dedin, motor takozu tarafindan gecirmeyi hic dusunmemistim. Cunku daha once acik hava filtresi kullanirken, tam olarak kulagin ustunden kocaman bir hava yonlendirme hortumu vardi. Nispeten yeni kutu icine dondugum icin de hala eski oct borularinin rotalamasini kullandim, o bolge hic aklima gelmemisti. 90 derece bir AN fitting ile isi cozeriz bir vakte artik.
    Konu rahmitanir tarafından (22-04-2025 Saat 10:38 ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler