Hafta sonunu verimli gecirdim.
Bir kac hafta once sanziman takozunu degistirirken, takozun baglandigi kulaktaki kaucuk da gidik oldugunu fark etmistim. Gecici olarak ona fiber caktirip geri takmistim ama hala ufaktan vuruntu yapiyordu. Bursa fabrikadan oem parca geldi taktim. Ve malesef yine fotosunu cekmeyi unuttum.
Devaminda, en son 40.000 km once motor yaparken degistirdigim bobinler, gecen hafta bir kez missfire alinca, hemen 4 adet siparis gectim. Pazar gunu yazlikta oglanla beraber bunlari montajladim. Montajlarken de kaput altinda detayli bir temizlige giristim. Toplamda 3 adet balata spreyi ve 1 kutu kaput alti temizlik spreyi bitirdim. Tum bunlari yaparken benim sonradan ekledigim sensor vs gibi elektrik hattini da yanmaz kilif gecirdim.
Keza, yag yakalama tankinin emmeye geri donen borusu yolcu tarafindan ilk bobinin hemen ustunden geciyor. Bobini ekstra isidan bir nevi korumak icin de ilgili hortumu once cam elyaf kilif, sonra da elektrik tesisatina kullandigim kiliftan gecirdim.
Cam elyaf kilifimiz:
Ustune de kablo kilifi:
Bobinler yeni, temizlik belli bir seviyeye geldi:
Kapagi da takinca temiz, oem goruntumuz:
On arka logolari da yeniledim.
Arka logo:
On logo:
Son olarak da MiTo Giulietta grubunun en sacma kroniklerinden olan bagaj kablosundaki kirilma/kopmalar icin kokten cozum olmasi adina MiTo grubundan bir arkadasin awg kablolardan yaptigi terminalli kabloyu bagaja taktim.
Zirilyon kez tamir gormus orijinal kablo grubu:
Krimpleme ile montajlanmis yeni kablo grubu:
![]()