Warm Hatch
Hot Hatch
Emeğe saygı dedin, beni kazandın brocum
Niyeti olan illa aç göster der tabi. Ama niyeti olmayanın aklına karpuz kabuğu kaçmasını engeller. Bir de dediğin gibi, çok daha derli toplu durdu. Bu etkisi aslında çok daha faydalı oldu.
Forged motoru yapali yaklasik 2 yil ve 60.000 km oldu.
Cok sukur motordan yana hic sorun yasamadim, bugun de en ufak bir yag eksiltme duman atma vs yok.
Fiat grubunda onerilen triger degisimi aslinda 120.000 km. Ama yuklu araba diye ben trigeri 60.000 km de bir değiştiriyorum.
Bugun sanayiye girip motor yaptigimdan beri en buyuk bakimi yaptim. Triger, gergi rumani, V kayisi, kayis rulmani, yag, yag filtresi, buji, tum manifold saplamari, manifold contasi, turbo contasi ve turbo yenilendi. Bir de meth kit nozzle ve selenoide ultrasonic temizleme yaptim.
2 yildir kullandigim gt1446'dan hybritlenmis gt1549 ayarindaki turbomun emme pallerinde ufak tirtiklanma vardi. O sebeple durun eski gt1446 turboyu Eksen Turbo Kadir Usta'ya gonderip, onu da gt1549 seklinde hybritledim. Tek fark emme pallesi yine billet sekilde ama eski tubo 6 kanatti, bu 11 kanat. Farki test edip gorucem artik.
Neyse bugunden bir kac foto atayim. İlki eski triger ustundeyken, sente aparati ile kranki ve egzantirikleri kilitlemeye calisirken:
Tum manifold ve turbo saplamalarini yeniledim. Vida sabitleyiciyle beraber cifte somun ile montajladim.
Bu da 11 palli yeni turbom:
Aksilik olmazsa yarin yeni turboyu denerim, izlenimlerimi yazarim.
yrn denedikten sonra ara beni
Romeo <3 Giulietta
Bugunku denemelerime gore yeni 11palli turbodan hoşnut degilim. Malesef 6000 devir ustu basinc tutmasi cok iyi degil. Devir sonunda neredeyse 1.2 bara kadar dusuyor. Onceki turboda bu 1.4 bar idi.
wastegate in preload ayari ile oynadim, adaptasyonu da sifirladim. Orta ve dusuk devirde tepki ve basinc cok guzel. Ama ustlerde sonuc degismedi.
Yeni 11 palli turbiyu oem halinde uzun sure kullanmistim. Bir ihtimal wastegate diyaframi yumusamis olabilir. Hafta ici musait olursam, eski turbonun wastegate'ini buna takip deneyecegim. Sonuc degismez ise eski turboyu birebir yenileyip geri takarim. Gelismeleri yazarim.
Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)