User Tag List

Sonuçlar: Sizce hala warm hatch mi yoksa artık hot hatch mi denmeli?

Katılımcı sayısı
30. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Warm Hatch

9 30.00%
  • Hot Hatch

21 70.00%
Sayfa 43/44 İlkİlk ... 3341424344 SonSon
818 sonuçtan 799 ile 817 arası

Konu: Warm Hatch | Alfa Romeo MiTo

rahmitanir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    57 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drago Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kim der şu araba 3 yaşında bir actross kilometresinde

Maşallah Rahmi, gerçekten çok güzel bakıyorsun aracına
    340.000 km hafta sonu devrildi.

Alıntı BARR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alfanın geri istediği Mito
    Neyse ki LPG'yi söktük, almazlar heralde :P

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rahmitanir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    340.000 km hafta sonu devrildi.
    Vay, maşallah...
    Arada revizyon vs gördü mü peki hiç? Ovalleşme muhabbeti sende olmuş muydu hocam?

Bu arada bizimki 180bin oldu, yağ mağ ekliyorum arada ama bence eksilme başka bir yerlerde, özellikle yağ filtresinin oralarda sanki sıkıntı var.
    Arabanın alt takıma doğru yağ akma-kirlenme durumu var, bi yerlerden veriyor. Bi ara fırsat bulduğumda götürüp göstereceğim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    57 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ormanci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vay, maşallah...
    Arada revizyon vs gördü mü peki hiç? Ovalleşme muhabbeti sende olmuş muydu hocam?

Bu arada bizimki 180bin oldu, yağ mağ ekliyorum arada ama bence eksilme başka bir yerlerde, özellikle yağ filtresinin oralarda sanki sıkıntı var.
    Arabanın alt takıma doğru yağ akma-kirlenme durumu var, bi yerlerden veriyor. Bi ara fırsat bulduğumda götürüp göstereceğim.
    Abi ben cok kez motor yaptim, ama cogu motoru fazla yuklemek, agresif yazilim veya kotu yakit gibi sebeplerden oldu. Senin soruna denk gelen ise, ilk motorumu yaklasik 180.000 km gibi yapmıştım ve silindir yuvalarinin ovallesmesinden dolayi olmustu bu. Ciddi miktarda yag yakiyordu o zamanlar araba. Ama yag yakma, duman atma disinda hic bir derdi olmamisti.

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı rahmitanir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi ben cok kez motor yaptim, ama cogu motoru fazla yuklemek, agresif yazilim veya kotu yakit gibi sebeplerden oldu. Senin soruna denk gelen ise, ilk motorumu yaklasik 180.000 km gibi yapmıştım ve silindir yuvalarinin ovallesmesinden dolayi olmustu bu. Ciddi miktarda yag yakiyordu o zamanlar araba. Ama yag yakma, duman atma disinda hic bir derdi olmamisti.
    + Olarak benzer km de hala oem turbo / ma / motora sahip Berkay'ın Mito QV'sini örneklendirebiliriz aslında çok daha soft ve gündelik kullanılan. LPG görmemiş bir araç olarak değerlendirip motor ömrü konusunda fikir vermesi açısından bro.

100 TL lik kablo için bütün sistemi revize etmiş olman da ayrı bi seviye tabi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    57 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Haftalar sonra sanayiye geri donduk bugun. On disk ve balata, arka amortisor takozlari, fren hidroligi, meth kit nozzle yenileme gibi islerim vardi.

Sabah 8:30'da Tanir Oto'ya gecip,her zamanki yerimi aldim,arabayi 4 sehpa ustune aldim.

Arka takozlari sokunce, stopperlerinnde kotu oldugunu gordum. Takozlar orijinal olarak getirtmistim,stoperler supriz oldugunden yan sanayi taktim.

O kadar sokmusken,bilstein'lari temizleyip,guzel bir iki foto da cektim.

On disk bosch olarak tercih ettim. Piyasada daha uygun fiyata blueprint cok var ama karbon orani sanirim dusuk ki,yamulma vs cok kolay yapiyor. Bosch'un kutusunda bile "high carbon" notu var. Daha once de pist dahil kullandigimda cok memnun kaldigim icin diskleri bulunca bosh aldim.
    Balatalar ile, sagolsun zamaninda @köroğlu 'nun linklemesiyle megane 2 rs Ate balatalardan iki set almistim. İlk setleri bitirdim sayilir, diski yenilemisken, kenarda duran ikinci seti taktim. Ate'den guncel link bulan olursa, beni de linkleyin lütfen. Son olarak bir de rbf 700 ile hidroligi yeniledim.pist sezonu yaklasirken, hazirliksiz yakalanmamak icin bu kalemi de hazir ettim.

Fotosunu cekmedim ama meth kit bozzle'ini da yeniledim. Gecenlerde bir uzun yola gittim. Orada meth tuketimi az olunca, dedim nozzle'da var bisi. Bu sefer hic temizlemeye ugrasmadim, yenisini aldim. Yeni meth nozzle iat tarafinda etkisini cok net gosterdi. Her meth kit kullanicisini ara ara temizlik veya nozzle degisikligini atlamasin.

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    238 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Meth nozzle dikkat edilmezse büyük sorunlar yaşatabilir. Ben tıkanıklığın veya pislikten dolayı açık kalmasının önüne geçmek için araya filtre koyuyordum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    57 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fthdrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Meth nozzle dikkat edilmezse büyük sorunlar yaşatabilir. Ben tıkanıklığın veya pislikten dolayı açık kalmasının önüne geçmek için araya filtre koyuyordum
    Bir ara hat ustu filtre kullanmıştım ama sizdirma yapmisti. Tankin icinde de filtre mevcut. Genellikle nozzle pislikten ziyade kirecten tikaniyor, devamli erikli su kullanmama ragmen.

En temizi, eve su aritma alacagim gibi, en ideal filtrelemeyi o yapacak.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    57 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkese selamlar,

2026 pist sezonunu resmen baslattik.

Oncesinde fren soğutmada basit ama efektif bir cozum uyguladim. Fren sogutma hortumlarini yenileyip, girisleri sis farinin oraya aldim.

İlk foto neredeyse 3 yıl oncesinden. Hatirlayanlar olur, fren disk koruma sacina hortum takmalik bir bilezik kaynatmistim. Bu detay hala ayni:

Havalandirma hortumlari uzerine once izolobant, sonra da bez bant sararak dayanimini arttiriyorum (test edilip onaylanmis bir metot bu):

Yeni hava giris noktalariniz:

Hortumların sis farindan disk sacina kadar rotalanmasi:

Ve 2 hafta sonra da MyTrack'e yilin ilk pist gunune ciktik. Pistin ne kadar keyifli oldugu,detayli tur videosu vs icin imzamdaki insta hesabima goz atiniz (arkadaslar kanalima hos geldiniz )

Bu pist gunun benim icin en buyuk amaci MiTo'yu test etmekdi. Piste cikarken her zamanki gibi DS3000 on balatami ve Nankang AR-1 lastiklerimi taktim. Pistte 1.3G frenleme kuvveti, yag sicakliginin 5 tur ust uste gazlamaya ragmen 90C'yi gecmemesi, iat'nin 9C ortam sicakliginda 12C'de kalmasi, egt'nin 700C'yi gecmemesi,frenlerde hic bir yumusama olmamasi arabaya olan guvenimi arttirdi.

İsvicre Alpleri olsa begenirsiniz ama Kula isimli calismamiz:

Gunun katilimcilari:

Son olarak da bu hafta artik kislik lastikleri söktüm, Goodyear Asym 6 taktirdim. Henuz cok cok az kullandim bu lastikleri,o sebeple yorum yapmayacagim,sadece Cigli Hankook Levent Usta'nin mekanindan montaj fotosu birakarak bu uzun postu noktayayim.

Konu rahmitanir tarafından (09-03-2026 Saat 10:44 ) değiştirilmiştir.

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Rahmi Bey merhaba pist çok güzel gözüküyor keşke ben de gelsem.
    25'' Tesla Model Y Juniper Long Range
    23" Fiat 500e LaPrima
    23'' Tesla Model Y Performance / SOLD
    Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eline sağlık Rahmi süper işler. Pist işi kesinlikle çok güzel aktivite.

rbf 700 için bi sorum olacak sana ate typ200d yerine kullansak artı eksi ne katkısı olur.

Ben frenleri 283 mm ye geçiyorum, ben de bosch aldım diskleri bu arada. Şuan içeride kötü hidrolik var , su desek daha doğru.

1 tur shell dot4 ile kullanıcam içeriyi bi harmanlasın, sonra iyi bir yağ koyayım diyorum ama rbf de ate x2 gibi oluyor.

Değer mi sence bu farka ? İst geleceksen bu sene haberleşelim muhakkak.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    57 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eline sağlık Rahmi süper işler. Pist işi kesinlikle çok güzel aktivite.

rbf 700 için bi sorum olacak sana ate typ200d yerine kullansak artı eksi ne katkısı olur.

Ben frenleri 283 mm ye geçiyorum, ben de bosch aldım diskleri bu arada. Şuan içeride kötü hidrolik var , su desek daha doğru.

1 tur shell dot4 ile kullanıcam içeriyi bi harmanlasın, sonra iyi bir yağ koyayım diyorum ama rbf de ate x2 gibi oluyor.

Değer mi sence bu farka ? İst geleceksen bu sene haberleşelim muhakkak.
    Selamlar Kaan,

Aslında her iki hidroliğin speklerine bakınca fark net ortaya çıkıyor. RBF 700 kaynama noktası 335C gibi olması lazım, ATE'ye baktım, 285C imiş.

Ama şöyle bir durum var, RBF 700 için Motul'ün kendisi de çok kolay nemi çeker, sık şekilde değiştirin uyarısı yapıyor. Ben de dün akşam üstü bir tırmanma etabına çıktım denemeye, pist esnasında bir sorun yaratmadı ama sıcaklık döngüsü 1 kez yemiş olması, sonrasında pedalda sünger hissiyatını getirdi. Aslında hala tutuyor ama güvenimi azalttı şu an.

Ben geçmişte RBF 660 veya 700 de kullansam, 2 pistte bir değiştirirdim hidroliği. Buradaki "2 pistte bir" dediğim de İzmir pistiydi, frenler için aşırı zor olmasa da zor bir pistti yine. Kula veya İst Park frenler için daha da zorlayıcı. Ve yüksek ihtimalle 4-5 Nisan'da TPŞ ile pist günü de olacak, ona gitmek istiyorum. O sebeple yine bir hidrolik değişimi şu an bana gözüküyor.

Uzun lafın kısası, ömür için ben bir dahakine RBF 660 koyacağım ama ne sıcaklıkta, ne de ömürde çılgın fark beklemiyorum.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben de şimdi sana yazdıktan sonra baktım speclere ve karşılatşırdım, ate bana daha uygun, hem araç daha hafifi frene binen yük sendeki kadar olmayacaktır.

Hem de nemlenme ve ömür konusunda net şekilde ate daha uzun ömürlü duruyor. Sezonda max 2 hadi 3 kere giderim ben piste o yüzden kafi gibi geliyor.

Cevap için tşk. Nisana yetişmeyecek muhtemelen vts, sonrakine artık.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    57 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rahmi Bey merhaba pist çok güzel gözüküyor keşke ben de gelsem.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Pilli bebekler İ20N den güzel dönüyor pistte ahahahahah
    23" Fiat 500e LaPrima

Post Thanks / Like
    Mentioned
    57 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pilli bebekler İ20N den güzel dönüyor pistte ahahahahah
    İ20N gelmeyen pist gununde İ20N gectin, kralsin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Ben pist gününe de gelmedim kim gitti? Sen mi aldın benim arabayı?
    23" Fiat 500e LaPrima

Post Thanks / Like
    Mentioned
    57 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sacma cezalardan sonra elimden geldigince dikkat cekmemek adina bugun egzoz ucunu kucultturdum. Ek olarak son susturucunun cikis tarafi ve ucun gondesini sicaga dayanikli mat siyah boya ile boyadim. Cunku egzozunda kaynak var diye, 3 susturucu olan arabayi bile men etme durumlari duyuyoruz.

Bir de goz hizasinda ekran yasagina istinaden, eskiden a sutunu dibinde duran afr saatini, direksiyon arkasina aldim. Hemen sinyal kolu ustunden olacak sekilde afr'yi devir saati ule ayni gorus hizasinda girebiliyorum artik. Fena da olmadi dogrusu.

Tum bunlara ragmen arabam baglanirsa da sasirmam. Hatta yillardir bilstein b14'un paket icinden cikan TUV onay belgesini torpido gozunde tasirim. Bugun ilk kez cikarip baktim, babalar gibi "TUV approval" yaziyor alette. Ama gerek oldugunda o anki muhattabima ne kadar anlatabilirim, supheliyim.

B.Koçer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Baglanan leon da 3 spor 1 tane oem susturucu vardı abi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Ne durumlara düştük yahu.
    23" Fiat 500e LaPrima

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler