User Tag List

Sonuçlar: Sizce hala warm hatch mi yoksa artık hot hatch mi denmeli?

Katılımcı sayısı
30. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Warm Hatch

9 30.00%
  • Hot Hatch

21 70.00%
Sayfa 44/44 İlkİlk ... 34424344
834 sonuçtan 818 ile 834 arası

Konu: Warm Hatch | Alfa Romeo MiTo

rahmitanir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    57 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gecen yaz klima keyifsiz çalışıyordu, bu sene yazdan once el atarim diye kafaya yazmistim.

Bu cumartesi dukkana gecip, kompresoru Denso, radyatoru de Kale marka seklinde yeniledim. Ayrica krank kasnagi yalpaliyordu, onu da sifirladim. Bir de son pist gununden sonra fren pedalı fazla yumusamisti. İcinde hava kaldigindan suphelenmistim, hakli da ciktim. On kaliperlerden hava alınca, fren pedalı tugla gibi oldu.

Cok foto cekmedim ama hem kaput alti hem de on tamponu indererek is yapinca biraz yordu.

Tampon yerde ama radyatorlerin montaji bitmis:

İsin sonunda gaz basarken:

Arabanin yuksek haline gozum alisti. Egzoz ve meth kitin saklanmasi konusunda bazi fikirlerim var, ne zaman devreye alirim bakacagiz.

Son olarak da gecenlerde taktigim Goodyear Asym 6 lastiklerin tadina iyicene baktim. Gunluk performans kullanimi ve yagmur icin cok cok iyi, tavsiye olunur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    57 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    "Aman tadimiz kacmasin" serimizde son perde. Egzoza bir free flow susturucu daha ekleyip, 100cell cat'i sabit hale getirdim. Bu hali ile egzoz cilgin sessiz moda geldi. Kutu ici filtre olmasina ragmen emis sesi,egzozu bastirir hale geldi. EGT simdilik deneyimledigim kadari ile degismedi.

Bu da 3. susturucumuzun montajindan estentaneler.

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İşte bunlar hep ihtiyarlık belirtisi

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    189 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Araç zaman ayıramadığım için satılıktır
    25'' Tesla Model Y Juniper Long Range
    23" Fiat 500e LaPrima
    23'' Tesla Model Y Performance / SOLD
    Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

Post Thanks / Like
    Mentioned
    57 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BARR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Araç zaman ayıramadığım için satılıktır
    Dusunulmedi degil.

Alıntı drago Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İşte bunlar hep ihtiyarlık belirtisi
    Kadayif loading.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    189 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Hayırlı olsun 250.000'e alırım.
    23" Fiat 500e LaPrima

Post Thanks / Like
    Mentioned
    57 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu hafta araba dusuk devirde vuruntu yapar gibi yapmaya basladi. Bir kac kez bunu hissedince, hemen log aldim, kayitlarda hic vuruntu yoktu. Sonrasinda p1680 1684 ve 1688 hatalari kayit atti. Hepsi gaz kelebegi alakaliydi. Hatalari temizledim, ertesi gun tekrar aynılarını yakti. Böyle olunca cumartesi sanayi yolu gozuktu.

4650₺'ye oem ile ayni koda sah
    ip Bosch gaz kelebegi HO. Eski ve yeni gaz kelebegi yan yana:

Bir de turboyu manifolda tutan somunlar devamli gevsedigi dustugu icin bakir somun almistim, onlari da montajladim.

Bugun Mytrack Kula'daydik. Surem 1 saniye daha iyilesti ama daha cok cok gelisime yer var.

Gun sonunda Ferodo ds3000 balata tozlari her yerdeydi.

Bu da ust uste , 1:14 ve 1:13 dondugum turlarin videosu. En az 2-3 saniye alacak yerler var. Pist gercekten cok teknik, alismak icin daha cok tur atmama gerek var. ]

Post Thanks / Like
    Mentioned
    57 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pist gününden fotoğraf çekimleri de geldi, 2 tane bırakıyorum buraya:

Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    [QUOTE=rahmitanir;8816797]

Bugun Mytrack Kula'daydik. Surem 1 saniye daha iyilesti ama daha cok cok gelisime yer var.

egzozsuz olunca Baran'ın araba sandım

Maşallah Rahmi, canım çekti, bizi de götür

Post Thanks / Like
    Mentioned
    57 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    [QUOTE=drago;8816989]
    Alıntı rahmitanir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

egzozsuz olunca Baran'ın araba sandım

Maşallah Rahmi, canım çekti, bizi de götür
    Dün akşam eve varmak üzereyken, bir anda motordan çılgın bir ses geldi. Allah'tan, çekişte sorun yoktu, kısa sürede egzoza bir şeyler olduğunu ve arabanın düz boruya döndüğünü anladım. Öyle bir ses ki, bir polise denk gelsem, anında paket spek.

Mahalleye gelince ilk bulduğum yere park ettim. Kaputu açınca gördüm ki, turbodan hemen sonra, daha lambda sensöründen önce egzoz kaynak noktasından bildiğin kesilmiş, turbodan egzozlu olmuş alet

Sonra kafamda büyük resim tamamlandı, pist sonrası hafif bir koku geliyordu trafikte. Ben yağ terlemesi olmuştur diye yormuştum. Bir de tam olarak egzozun yırtıldığı yer, DP'nin ilk ağzı olan kısım yani, orada eski sargıyı sökünce, kılcal çatlaklar görmüştüm geçen haftalarda, çok da önemsememiştim. Oysa ki, araba bana zaten düz boruya giden sinyali vermiş, ben anlamamışım.

Aslında imkan olsa, yani sadece pist kullanımı için falan izin verilse, pistte cut out ile egzozu açsam, mahalle sakinleri benim 7 sülalemin kulağını çınlatacak ses çıkıyormuş aletten, onu öğrendim

Neyse, sabah 7'de daha yunuslar falan volta atmaya başlamadan önce arabayı sanayiye bıraktım. Bu öğlen de egzozcu kaynağı yenilemiş. Sorun çözüldü.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mito bunalmış susturulmaktan

Geçmiş olsun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    57 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    MiTo'nun cani bolca sanayi çekiyor bugünlerde. Rolantide klimayı açınca acayip bir titreşim sesi geliyordu. Sebebini tahmin etsem de net tespit edememiştim. Aksam ustu is cikisi Tanir Oto'ya uğrayıp, stetoskop ile ses dinleyince, gergi rulmanından geldiğini anladık. Rulmanı saglam olsa da, gergi kismi gidikti. Beraberinde v kayışını da biraz hasarlamış.

Arabanin bolca fiat ortak parca olmasina sukur ki, hemen karşıdaki parcacidan gergi rulmanı ve kayışı 2000₺ ye alip, 10 dk'da taktik. Rolantideki absurt sesler de gitmis oldu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    57 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    352.000 km'yi devirirken gecen hafta periyodik bakimi yapip, yag, buji, filtre seklinde standart bakimi yaptim. Gaz kelebegi onundeki silikon hortumda catlaklar, hemen oncesindeki dumb valve'e giden hortumda da yirtik vardi. Orijinallerini bulamasam da,bir sekilde uyacak hortumlar bulup onlari da degistirdim.

Bir suredir on amortisör takozlarini degismemistim. Net bir ses yapma falan olmasa da plastik ve kaucuk yapisindan oturu onlari da değişip, akabinde bir de rot ayari yaptirdim.

Bir de gt1446 ailesi turbolarda malesef wastegate biraz fazla yumusak oluyor, zamanla iyicene yumusuyor. Onu da Eksen Turbo Kadir Usta araciligi ile uyacak guzel bir wastegate tedarik ettim. Su an cok rahatlikla 1.8 bar peak, 1.6 bar continuous basinc basabilir hale geldi araba.

Yaz sicaklarindan oturu simdilik pist planim yok. Son baharda tekrar kaldigimiz yerden devam etmek umidiyle.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    189 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Üçyüzelliikibin kilotmetredir gazlanıyor!!!!!
    23" Fiat 500e LaPrima

Post Thanks / Like
    Mentioned
    57 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    17 yil sonra tavan dosemesinde kenarlardan atmalar başlamıştı. Bir de yikamacinin birinden aldigim lanet bir koku bombasi tavanda iz birakti. O izi temizlerken ortalardan da ufak ufak salmalar oldu ve leke cikmadi. Sonuc olarak Menemen Sanayi'deki bir döşemeci ustasiyla anlasip, tavan dosemesini söküp ustaya teslim ettim. Sokme isi neredeyse sadece yarim saat aldi. Takmasi da ayni sekilde. Usta da yarim gunde doseme yenilemeyi bitirdi. Tek gunde tavan dosemesi yenilenmis oldu. Giris gelisme ve sonuc seklinde fotolarimiz:

O kadar sokmusken fitiller ve panelleri guzelce temizledim. Ozellikle bagaj fitilinin icine isleyen camur ve pasta cila atiklari beni benden aldi. Sadece o fitili temizlemek 1 saatten fazla aldi.

Bugun de eve cok yakin ve yeni acilmis bir self yikamacida MiTo'yu guzelce yikadim. Bir kac temiz fotomuz da olsun:

Son olarak da, bugun polen filtresini degistim. Filtre kutusu ustundeki su uyumlu arac listesi "ortak parcanin gucu" dedirtti. Su sekil ortak parca olmasa,bu arabayi bu kadar km kullanmam mumkun olmazdi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    57 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dün akşamki Young Timers of İzmir etkinliginden fotolar:

Post Thanks / Like
    Mentioned
    57 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu hafta sonu hava tatsiz olunca sahil yerine sanayi plani yaptim.

Oncelikle, yillardir cok icime cok nadir bir detayi duzelttim. Turbonun yag geri donus borusunun motor bloguna baglandigi aparatta, hidrolik borusunun gectigi ve kelepce ile tutturuldugu kisim onceden sadece 1cm kadardi. Bu da zamanla o bolgede terlemeye sebep oluyordu. O borunun hortum gecen kismi icin guzel bir tirtikli boruyu tornada yaptirip,sonra da kaynakci abimize guzel bir sari kaynak yaptirdim.

Sonrasinda, gecmis pist gunlerinde yordugum fren hidroligini yeniledim. Bu sicaklarda piste cok gidesim yok ama belli de olmaz diyelim. Bir de,hidrolik fiyatlari ne olmus öyle, lanet olsun boyle askin izdirabi dedirtti. Bir de brembo kaliperler üstündeki nipellerden birisi neredeyse yalama olmustu. Onlari orijinal parca koduyla İtalya'dan getirtmistim. Opar posetinden cikan brembo etiketi de tatli bir detay oldu. Arkalardaki bosch kaliperlerden birinin de nipeli kotu olmustu, onunda brembo nipel ile ayni oldugunu gorduk, onu da degistirdik

Arka balatalar da degisti,kaliper pimleri temizlenip,greslendi vs.

Son olarak aksam ustu cok hizli sekilde bagaja bir uygulama yaptim. Gecen sene bagaja komple ses yalitimi yapmistim. Ama bagaja alet cantasi,sehpa,kriko gibi nispeten agir seyler atmaktan izolasyonun ust kismi hep delindi,o yapiskanimsi malzeme heryere bulasmaya basladi. Kendinden yapiskanli doseme alip,bagaj havuzunun derin kismina gelisi guzel uyguladim. Simdilik basarili. Dayanikliligi nasil olacak,onu gordukten sonra daha detayli, ince iscilikli final bir uygulama yapacagim. Asagidakiler de bunun oncesi sonrasi:

Bir de ufak ufak su azaltma vardi arabada. Araba sogukken basinc testini yaptim. Bloktan cikan hortumun ve termostattan cikan hortumun kelepceleri gevsemis, ufak ufak damlatiyormus. Onlari da yeniledim, motor blogu tertemiz oldu.
    Konu rahmitanir tarafından (26-07-2026 Saat 08:53 ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler