User Tag List

Sayfa 4/4 İlkİlk ... 234
73 sonuçtan 58 ile 73 arası

Konu: Pony- SN95.0

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Küçük Emrah dediğin yerde baya bir güldüm ama gerçekten sabrına ve azmine hayran oldum.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

halili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    foto daki tozlu halini görünce şehir efsaneleri aklıma geldi.Orda kalıp unutsanız 98 yılında fabrikatör biri almış binmemiş koymuş buraya diye haberlere çıkar 3 5 sene sonra.

sportwagon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çıraklığı alfa romeo da yapan için yaşananlar sıradan şeyler sayılabiliyor

Ferhat_V - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben olsam çoktan satmıştım yok parasına diye düşündüm ama sen bayağı koşturup uğraşmışsın inşallah bittiğinde içine sinecek şekilde olur da keyifle gezer bu günlerini hatırlarsın...

fatihob - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

Cam Krikosu ve motoru

Eski arabamda da böyle şeyler başıma geldiği için çokta yadırgamıyorum şuan başıma gelenleri, sabırlı sabırlı devam ediyorum

Bugün yukarı kalkmayan cam krikosu ve motoruna el attık. Amazondan istesem en iyi ihtimalle herşey dahil 95$ tutuyordu. Ben bunu sipariş vermeye kafaya koymuştum ama ilk açalım ne görücez dedik ve kapı döşemesini söktük.

Cam Operasyonu 1 by Fatih Obuz, on Flickr

Sonra kriko ve motoru söktük. Motoru elektriğe bağladık denedik, saçma çalışıyordu ama tecrübemiz olmadığından sorunuda anlamadık. Çalışıyor gibiydi, hiç durmuyor gibiydi, kaçırıyor gibiydi.

Cam Operasyonu 2 by Fatih Obuz, on Flickr

Heralde yenisini almak gerekecekti. O zaman içini açmakta hıç sıkıntı yoktu. İçini açınca beyaz, iri tuz taneleri gibi şeyler döküldü. Bu nedir, zamanla içine bişilermi kaçmış yoksa contası vardı çürüyp bu halemi geldi diye duşunuyorduk bir yandanda inceliyorduk. Sonra kırmızı üçgen ile işaretlediğim 3 noktada olan sanki plastikler erimiş, kırılmış gibi geldi. Motorun sadece dişlisi dönemesi gerekirken, altında bulunan metal parçada dönüyordu. Tekrar elektriğe bağladık, oraya bişiler sıkıştırdık, bu sefer düzgün çalışıyor gibi geldi.

Cam Operasyonu 3 by Fatih Obuz, on Flickr

Mesai saatinde çalışınca arada yanımıza uğrayanlar oluyor. Yardım edip, konu hakkında fikir yürütüyorlar, sonuca çabuk ulaşıyoruz. Kısa bir beyin fırtınası ardından elimizde ki polietilen levhadan ordaki boşluklara oturucak şekilde 3 parça kesildi, eyelendi. Dişlileri temizledik, tekrar gresledik. Bütün ekip çalışıyor bende foto çekiyorum, bana iş kalmadı

Cam Operasyonu 4 by Fatih Obuz, on Flickr

Boşluklar tekrar dolduruldu.

Cam Operasyonu 5 by Fatih Obuz, on Flickr

Kriko ve motoru monte ettik. Tabi krikonun yanlış noktasına motoru taktığımız için cam yarım kapandı tekrar söktük bu sefer en alt noktasından monte ettik motoru ve mutlu son.

Cam Operasyonu 6 by Fatih Obuz, on Flickr

Yaklaşık 2buçuk saatimizi aldı. Cam krikosunu ordan çıkarmak ve geri takmak kolay iş değilmiş. Bu sol kapı bizden önce açılmış, hatta cam motoru önceden sökülmüş gibi geldi. Söktükten sonra tekrar civata ile tuturmak çok efor sarfettirdiği için perçin atıp tuturmuşlar. Perçinleri kırmak ve oralara civata atmak zaman aldı. (Kapı sacı ile, iç panel arası dar. El kol rahat girmiyor. Perçin atana hak verdik)
    Bir sorun daha bitti, sırada kadranları çalıştırmaya çalışmak var.
    Konu fatihob tarafından (12-10-2022 Saat 02:11 ) değiştirilmiştir.

wolrath - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fatihim kolay gelsin.
    Elıne saglık gercekten, guzel bir şey cıkaracaksın ortaya.
    Akslara dikkat
    c2vts/yrvturbo/cliors/cliors/208gt
    s2k/3000gt/tomcat/tt225/g37s
    600fa/600rr/agustaf4/vfr1200f/800x/1199s pani
    cbr250/tricity/x10/duke390
    meganeII/clioIII/159/puntoevo/auris/meg coupe/taigo

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Peehh 6 sene olmuş konuya son mesajı atalı. Ara ara iş yerinin içinde gezerken göz göze geliyoruz, bir gün seni yürütücem diyorum yanından ayrılıyorum işlerimi yapmaya devam ediyorum.

Eskiden bi karikatür görmüştüm Facebook'ta. Gençken paran yok ama vaktin var. Orta yaşlardayken paran var ama vaktin yok diye. İşte şuan tam bunu yaşıyorum. Arabayı son paramla almıştım, o yıllarda şu zamankine göre maddi durumum çok daha kötüydü. Bu süre zarfında çalıştım, para kazandım ama şimdide iş yüküm çok olduğundan vaktim yok

Fantezim kendim hobi gibi yapmak ve yürütmekti ama başaramıcam heralde. Kendim yapmayı beklersem yıl 2035 bile aynı yerinde kalcak gibi geliyor. 2019 yılında demişimki 2021de ben bunu çıkarırım, piste çıkarım. Laflara bak, yıl 2025 olmuş 1gram birşey yapmadım.

O günden bu güne bayaa parça aldım. Gümrük vs uğraştım, aldığım parçaları kutusundan bile çıkarmadım. Duruyorlar öylece.

Güncel fotosunu ekleyeyim dedim, telefonumda fotosu yokmuş. Geçen gün aklıma geldi, neydi benim arabanın plakası dedim, plakasını hatırlamadım. Sadece 34 Cas olduğunu hatırlıyorum, gerisi yok

Neyse bu postta kişisel bloğa yazarmışcasına içimi döktüğüm bir post olsun.

Bir gün yürüyecek ama kendim yapamayacağım. Sanayide toplanacak gibi duruyor.

Umarım bundan sonraki postumu 6 sene sonra atmam.

Tabi iş yerinde yattığı sürede komik anılarım olmadı değil.

Bundan 1 sene önce annem bana güneş gözlüğü fotoğrafı yolladı, "bu gözlüğü sen atlı arabandan çıkartıp eve koymuştum. Bende takmaya başladım" dedi. Düşündüm benim atlı arabam neymiş yaa diye. Aradım anne ne diyorsun? Olum varsa senin atlı bir araban işte ondan bahsediyorum! Yaa dedim ne atı, arabası Sonra yeşil eski bişi varya dedi. O zaman düştü jetonum.

Başka birgün @atituti ve kardeşim şunun kontagını bir çevirelim diyorlar, çalıştırıyorlar arabayı. Zamanında arabayı iş yerinin 2. katına çıkardığımızda birşeyler oldu, bloğa direksiyon hidroliği falan damladı. Araba çalışıp blok biraz ısınınca kaputtan dumanlar çıkmaya başlıyor. Neyse çalıştırdıktan sonra duman çıkınca araba yanıyor diye yangın tüpünü boşaltmışlar kaput altına. Sonrada bana gelip, araba çalışınca çok duman çıkartıyor dediler ama yangın tüpü sıktılarını söylemediler. Ben yangın tüpünü olayını iş yerinden çalışanlardan öğrendim, etraf bembayaz olunca birileri bakmış ne oluyor diye onlar görmüş

Ben bu arabayı aldığımda bekardım, geçenlerde içine 5 yaşındaki oğlumu oturttum. Zaman hızlı geçiyor.

mrtysn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aaa senin mastenkin vardi
    Don't believe everything you hear,
    Real eyes, realize. real lies.
    2Pac Shakur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı mrtysn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aaa senin mastenkin vardi
    Gittim fotosunu çektim. Hali çok kötü. Neyse yağmur falan gelmiyor, daha fazla paslanmıyor diye avutuyorum kendimi

Mustang - 16.04.2025 by Fatih Obuz, on Flickr

volume81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi fark ettim jantlar MiTo'nun jantlarına benziyor

Hadi toplayalım şunu artık

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı volume81 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şimdi fark ettim jantlar MiTo'nun jantlarına benziyor

Hadi toplayalım şunu artık
    Gerçekten Mito jantı gibi 3kollu, önceden hiç hiç dikkat etmemiştim bende.

Hayatımda bana bunu toplatacak arkadaşlarımın gazı eksik. Yeteri kadar gaz verinde başlıyalım toplamaya

Kutay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence o motivasyon için havaların biraz daha güzelleşmesi ve senin bu aracın yapılı birkaç örneğine binip turlaman gerek Fatih ben 147 ile uğraşmak için havaları bekliyorum şahsen
    147 İnsta: Kuti.147

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence önce arabayı yıkaman lazım, ben bu güzelliği nasıl böyle bakımsız bıraktım diye pişmanlık yaşaman sonrada hızlıca girişmen lazım
    En azından yazın dolaşacak kıvama gelsin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Kutay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence o motivasyon için havaların biraz daha güzelleşmesi ve senin bu aracın yapılı birkaç örneğine binip turlaman gerek Fatih ben 147 ile uğraşmak için havaları bekliyorum şahsen
    Bugün hava güzel, tam araçla uğraşmalık. O yüzden başladım birşeyler yapmaya.

Alıntı brv Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence önce arabayı yıkaman lazım, ben bu güzelliği nasıl böyle bakımsız bıraktım diye pişmanlık yaşaman sonrada hızlıca girişmen lazım
    En azından yazın dolaşacak kıvama gelsin
    Yıkayabilsem çok iyi olurdu ama bugün krikoyu soktum altına kaldırdım. Artık geç. 6-7 senelik tozu toprağı üstünde dururken giriştim.

2 gün önce konuya yazdıktan sonra gaz yüklenmeye başladı bana. Dün nerden başlasam diye plan yaptım, bugün akşama doğru arabayı yerden kaldırdım.
    Yerden kakltı ya, gerisi gelir heralde. Başlamak bitirmenin yarısıdır lafını söyleye söyleye krikonun kolunu salladım.

Mustang - 17.04.2025 by Fatih Obuz, on Flickr

İlk önce 2019da aldığım ön coiloverlarımı takıcam. Biarada kamber kaster kiti almıştım, onuda takıcam. Planım bu. Ön coillerim çift ayarlı olarak geçiyor. Hem compression hemde rebound ayarı yapılabiliyor.
    Zamanında bu coili alma sebebim, benim Sn95'in yayları salıncakta, amortisörleri kule içinde. Bu kitle beraber yay ve amortisör kule içinde oluyor. Tam bilmiyorum ama yol tutuşa etkisi olacaktır.

Ön coil by Fatih Obuz, on Flickr

Hazır kaldırmışken lastikleri söktüm, sonra baktım çok yorulmadım arkadaşım Gökhan ile dedik sol amortisörü sökelim. Söktük ama orda bıraktık, devamı boş başka birgün

Mustang by Fatih Obuz, on Flickr

Sökerken gördük ki eksiklerimiz var. Parça almam, yenilemem lazım.
    Aslında ön salıncak almış olsam çok iyi olacakmış ama almadım. Salıncağım yok.

Poryanın, salıncağa bağlandığı mafsallı şeyin durumu çok kötü. İngilizces ball joint diye geçiyor, Türkçesini bilmiyorum. Şimdi hazır sökmeye başlamışken bu parçadan TRde bulabilcekmiyim diye bakıcam.
    Parça bu: https://lmr.com/item/QA1-1210114/qa1...94-04-1210-114

Mustang - Ball Joint by Fatih Obuz, on Flickr

Bu mafsalın sökme videosunu falan izledim, becerebiliriz gibi duruyor. Şimdi yarın vaktim olursa sağ tarafın amortisörünü sökücem. O sırada parçacılara telefon açıp mafsalı soracağım. Bulamazsam bu şekilde toplarım.

Önlerden sonra sırada arkalar var.

Bu işlere haydi söküyorum diye girmiyorum. Youtube ve forumlara bakıyorum ama en çok işime yarayan Chris Fix diye bir Amerikalı'nın kanalı. Adam süper detayda, aptala anlatır gibi video çekti zamanında. Bende onun videolarını izleyerek yapıyorum bu işleri. Ön taraf ile alakalı izlediğim videosu: https://www.youtube.com/watch?v=8Qou-MDcYKA&t=579s

Valla başladım gibi toplamaya
    Konu fatihob tarafından (17-04-2025 Saat 20:57 ) değiştirilmiştir.

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah bitirip güle güle binmek nasip etsin inşallah. Mustang keyifli araba

mimarsertac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bittiginde cok büyük bir keyif olacak.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler