User Tag List

Sayfa 6/6 İlkİlk ... 456
104 sonuçtan 96 ile 104 arası

Konu: Dün, Bugün ve Yarın... Sahip olduklarım, olamadıklarım, olacaklarım

darkred - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah analı babalı büyütsün inşallah. Benimde 8 ay önce oğlum oldu bende mini'yi verdim mecburen çocuk olunca tek kapı araç çok zor oluyor. Hele ki mini gibi küçük olunca çok daha zor oluyor.

Yeni aracında hayırlı olsun iyi günlerde kullan, kazasız belasız inşallah.
    Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
    M.Kemal ATATÜRK

Mutlu Değerli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

4 sene sonra günceli

Evet başlıkta da belirttiğim üzere son postlardan sonra tam 4 sene geçmiş ve hayat mücadelesi, iş, çocuk, tayin görme vs vs birazda üşenmekten burayı ihmal etmiştim. Birazdan 4 sene içinde yapılanları tek tek paylaşıp bundan sonra da mümkün mertebe konuyu güncel tutmaya gayret göstererek ilerleyeceğim.

Buraya kadar okumuş, bunu okuyan, bundan sonrasını da okuyanlar için çok teşekkürler
    Kahpelerle mücadele motorsport.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2021 !

VTEC2'ye uslu uslu binerken geceleri ortamlarda gazlayan arkadaşlarımı otomatik bi araçla izlemek çok can sıkmaya başlayınca, ani ve fevri bi kararla tekrardan VTi almaya karar vermiştim. İlk VTi'ım kadar kondisyonu iyi olmasada güzel bir kaportaya sahip olması önceliğimdi ki, yine foruma üye Tuncer abimizin seneler önce İzmir'de gezindiği kırmızı 99 HB VTi denk gelince aracımı takaslayarak onu almak istemiştim. Açık söylemek gerekirse Sedan'lar daha bir hoşuma gidiyordu ve HB'in yaratacağı darlığı, özellikle bagaj darlığını ilerde başıma bela olacağını çok sezimleyemeden, ulan VTi VTi'dır diyerek aldım

Ufak tefek AFR kalibresi, yazılım güncelleme, bakım gibi işlerinden sonra (maalesef çoğu WP dosyası olduğu için kaybettim) Kozmetik olarakta eksiklerini gördükçe zaman içinde yapa yapa bişeylerle uğraştım

Kötü kondisyondaki direksiyon değişimi

Giriş:

Gelişme:

Sonuç:

Araçta P28 çip olduğundan güncellemeden sonra özellikle alt devirlerde sakin kullanımda ne yakacak meraktaydım ki şok edici bi değerle karşılaşmıştım

Araç makyajlı kasa olduğu için önde USDM denen Sir lip takılıydı ve maalesef ki ülkemizde orjinalinde makyajsızlar için üretilmiş lipin bir versiyonunuda makyajlılara monte ediyolar ve bu durum beni görünce delirtiyordu. Çok geçmeden ona da el attım ve yan alt ekleriyle beraber öne orjinal EK9 facelift ekini takarak boyadım, araç daha derli toplu hale gelmişti

Bonus aslanım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İyi hoş gazlıyoruz ediyoruz yakıyoruz patlatıp çatlatıyoruz roller vs derken çocuğun bebek arabasıydı, gelen gidendi, başka başka ailevi kayıplarımızdı derken çok fazla şehirler arası seyahat, taşımacılık, alışveriş vs, önceki postta belirttiğim gibi HB aracın darlığı, inip binmesi, bagaja bebek aracının sığmayışı vs problem olmaya sekteye uğratmaya başlayınca aracı satıp güzel bir 1.4 Civic almaya karar vermiştim, hemde hep aklımda olan Yeşil rengiyle

Burda önceliğim gazlama işlerine azcık ara verip daha kullanışlı ve artan yakıt fiyatları (2021 deki artışlar çok kısa sürede çok fazla derecedeydi) dolayısıyla bütçeyi de üzmeyecek, sorunsuz bir aile aracı mottosuyla takılmaktı. Tabi araç yine zamanla can sıkıntısından evrim geçirse de, dediğim gibi öncelik az yakıt ve kullanım kolaylığıydı

İlk haller

Ufak ufak dokunuşlar, Jant Far Stop, boya kondisyon işleri vs

Ve zamanla eklemeler devam etti, VTi'dan çıkan direksiyona bi airbag takıp onu monte ettim, EK9 konsol, Recaro kırmızı koltuklar, VTi perde, topuz vs vs

Açıkçası haddinden fazla parça ve harcama yapmıştım ama kafamdakine en yakın böyle olabilmişti. Yurtdışında imkanlar çok daha iyi olunca swap vs de yapılıyor ama o kadar uğraşacak ne vaktim ne de sabrım vardı. Bi kaç foto daha:

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arabayı benden çok isteyen vardı, bi ara satmaya niyetlenmiştim ama vazgeçtim. Sonra Adana'dan rahmetli Egzozcu Aşkın ''ya araba arıyorum senin şu yeşili sat bana'' demesiyle yeşili ona satmıştım. Yeni bir maceraya atılmak çok uzun sürmedi. Artık örneği daha da az bulunan bir 1.6iES

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2022, hepinizin malumudur ki araç fiyatlarının haftalık 20-30-40 bin TL arttığı bir yıldı. Civic'i öylesine yüksek rakamdan ilana koymama rağmen 6 saat içinde kapora alıp satımıştım. Bilmiyorum bi Civic'e bu derece yüksek rakam verilirmiydi fakat piyasa öyle hızlıydı ki herkes ne bulduysa aldığı bir dönemdi. İnanılmaz derece sattığının yerine bişey koyamama söz konusuydu. Burda o girdaba bende yakalanmıştım

Yine kafamdaki gibi bir araç Sarı HB 1.4... Bebek arabası ve git gel taşımacılık işleri biraz azaldığı için nefes alacağım bi alan oluşmuştu, Arabasız kalmamak adına aldığım bir araçtı. Otomatik vitesti ve 1.4ünde güçsüzlüğünü göz önüne alacak olursak sadece görseli olduğu için piyasası olan bi araçtı. Temiz bir örneğini, kozmetik tek eksiği bile yok oluşu, extralarıyla beni cezbedince buna geçiş yaptım

Dokunuşlar elbette oldu

2022 ayrıca benim tayin olacağım seneydi fakat niyeyse tayinlerimizin Mayısın ilk haftası açıklanması gerekirken Temmuzun ortası gibi ansızın açıklanması ve benim Diyarbakır'a şutlanmam biraz moral bozsada bi kaç olaylar zinciriyle içinden çıkılamaz bir hale sokacak, nefes almak için araba işlerine biraz ara verip iş-ev doğu görevi yoğunluğuna evrilecektim. Bir sonraki postla serüvene devam...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2022'nin hızlı gelip geçenlerinden 10 gün sahip olabildim sadece

1549 Setup 2.8bar, 13sn koşan bir Polo 1.6TDI

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2022-2024 arası boşluk... Üstteki *101 inci postta da belirttiğim gibi işim gereği arabalara pek vakit ayıramayışım, yeni yaşadığımız şehrin araç ve sanayi kültürünün genele kıyasla daha kötü oluşu, spacer a bile bu ne gözüyle bakılışı vs imkanları daha da kısıtlıyor, süreçleri uzatıyor, zamana yayılıyordu. Gel zaman git zaman biraz ortama alışma, işlerin rayına oturması, kendi hobimizi yapamadığımızı fark edip hal ve hareketlerimizde bile değişiklikler oluşu ve arabasızlığın zorluklarıyla yine bir araç arayışına girmiştim. Bi de malumunuzdur ki piyasa 2022den sonra da durmamış artmaya devam etmiş, 2023 seçimlerine kdar yükselmişti. Bu boşlukta arabalar artmış, altın gibi yatırım araçları keza yerinde saymıştı. Bu böyle olmayacak bi araç alalım bari zaman geçsin diyerekten tekrardan bi Civic toplama sürecine giriştim. Araç kaporta olarak boyasıza yakın fakat bakımsız ve vizesizdi, motordan da şüphelenmiyor değildim, baya bi uğraş bulmuşum meğer kendime

Alır almaz elini yüzünü toplayıp vize işlemleri

Üst kapak evlere şenlik, conta da kaçırıyor ohh ohh devam

Motor halloldu, sıra kozmetik boya vs işleri

Eklentilere devam

Airbagli direksiyon montajından sonra aklımda bir başka fikir olan şu boş kısma airbag kapağını kesip yapıştırma fikri vardı. Açıkçası bu kadar iyi olacağını düşünmemiştim

TayTay abimle

Bir EK Civic'in olmazsa olmazı, diğer araçlarıma da yaptığım gibi, EK4 VTi OEM jant takımı

Final poz

ST - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne serüven yaşamışsınız maşallah.

En son beyaz duruyor herhalde iyi günlerde kullanın.
    Serdar TURGUT

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (1 üye ve 1 konuk)

1. Mutlu Değerli

Bu Konudaki Etiketler