Jantlar müthiş olmuş ancak arka tamponun rengi bir tık farklı baştan boyanırsa bence çok daha iyi olur.
Printable View
Jantlar müthiş olmuş ancak arka tamponun rengi bir tık farklı baştan boyanırsa bence çok daha iyi olur.
Maşallah çok yakışmış. Benimde naçizane yorumum sisleri iptal etmenizden yana. Kafadan bakıldığında daha net duracaktır araba. Tam E60 M5 havası verir. :)
................................
Maşallah bro çok güzel oldu, alçaltmak zorunda kalmadan bu görüntüyü yakalaman süper.
Orijinal m5 tampon da istediğin gibi çıkarsa 10 numara olur.
Bir de m5 aynası ayarlarsın sen :D
Patron çıldırdı.
e jantlar gelmis, tampon bulunmuş, demek ki bir kaç sayfa once konuştuğumuz kaputa da elbet sıra gelir bir gun :)
Bence hiç gerek yok bu kadar atraksiyona, kaput camurluk vs. Bu haliyle sade ve güzel.
Bu arada bu rft lastiklerle benim başım dertte. Bütün sürüş zevkini alıyor götürüyor ya da bana öyle geliyor.
şeritler arası geçerken salınım yapıyor, asfalt üzerindeki çizgileri takip ediyor. gereksiz sert ve gürültülü.
sanki performans anlamında da rft olmayan lastiklerin gerisinde gibi hissediyorum ama psikolojik mi bilemiyorum.
Çıkarıp değiştiricem çok az kaldı.
Volkan sen rft ye geçince hissettin mi bu değişimi ?
Carbonart'a sordun mu?
Ben m5 bodykit alırken de heryerde sisli versiyon vardı, sissiz bi onda buldum.
Goodgo tedarikçisi zaten, bulabilir diye düşünüyorum.
Hayırlısı bakalım inşallah bulursun. Şu tamponları sisli üreten malın aklına şaşayım m5te sis ne arar.
Bu arada çamurluk olayını ben de çok düşündüm biliyorsun, efsane bir boyacım olsa da çamurlukta bizim renkte kesin renk farkı olur. Kazalı gibi dursun istemem o yüzden ben de almıyorum çamurluk.
Bu araba sonunda komple M5'e dönecek demedi demeyin zehri almış adam. Sonrasında düştün elime :hehe:
hocam sanki arka şöyle 1 veya 1.2mm spacer ister gibi göründü gözüme. bir de bence kaputmuş tamponmuş çamurlukmuş hiç gerek yok piyasada öyle araba çok. space gray olupta orjinal kalanı yok. bence ellemeyin :)
Hayırlı olsun,devam. :)
Maşallah jantlar , tampon güzel oluyor
Ayrıca hızınada hayranım alıyorum dediğin andan itibaren en fazla bir gün sürüyor maşallah :-)
ön tampon işine girdinmi,arka tampon,ayna vs.gider.Kolay gelsin..
Boyayı nasıl yapmayı planlıyorsunuz ?
Hanım sağolsun epey yardımcı oldu boya işlerine. Eski evimizin otoparkına girip çıkarken tamponu sürttüğü için bize baya deneyim kazandırdı boya işinde. Sayesinde 50lt sessisz kompresör ve 4 çeşit hplv boya tancası (0,8-1,3-1,4-1,8) 1 adetde airbrush sahibi oldum. Ekipmanlar parasını çoktan çıkardı zaten 4 defa boyadım toplamda 2000lira giderdi dışarıda. Karışımları ayarlayacağım hassas tartısına kadar hepsi var artık.
ön tampon geldiyse arka tampon ve plakanın olduğu kare parçada gelir jant var zaten ondan sonrası cilala bin kıvamında olur motor içi girilmezse :D
Süper, ben de hep 50 lt sessiz almak istiyorum ama net bir bilgi bulamadım, yetmez diyen var olmaz diyen var.
Rica etsem ekipman isimlerini özellikle boya tabancaları ve hangi basınçta hangi tabanca hangi ürün (vernik boya) kullanılır gibi biraz detay alabilir miyim ?
Sprey ile akıtmatan kokutmadan boyuyorum ama bir tampona 500 tl istediler çok geldi. Kendi boyamı yapmak istiyorum, kompresör de her daim lazım bir alet zaten.
bu ekipmanları edinip garajda yapayım diyorum. Bilgi gelirse müthiş olur, okuyanlara da faydası olur.
Hayırlı olsun valla maşallah gittikçe güzelleşiyor, konuyu şöyle bir hafta on gün ileri saramıyormuyuz yapılcaklar bir an önce yapılsında görelim bizde :D
abi helal olsun ya ben model arabalara bu kadar hızlı parça alıpta üstüne boya ıvır zıvırını yapamıyorum :D elinize emeğinize sağlık
Biraz geç dönüş oldu epey yoğun bir haftasonu ve pazartesi geçirdim.
Kompresör 50lt ev kullanımı için yetiyor bana hemde yer kaplamıyor.
Ayrıca parça bazında boyama yapabiliyor örneğin tek seferde çamurluk yada kapı yada tampon yada kaput vb. parçalar boyanabilir.
Eski evimde bu iş için yeterli yerim olmadığı için 50lt aldım şimdiki yerim olsaydı 100lt alırdım fazla hacim göz çıkarmaz.
Macun çekip orbital zımpara falan yapacaksan 50lt az geliyor hava tüketimi çok oluduğu için zımparanın.
Sessiz tiplerin vakkosu Kuletaş diğer markaların muadil modellerine fiyatı yüzünden sakın bulaşma. Bulaşırsan bile min 1,5hp motor olanını tercih et.
Sesten yana sorunum yok diyorsan artık marka tercihi sana kalmış.
Tabancalar önemli sata yada devilbis gibi üst markaların fiyatlarını hakkettiği kadar önemli hemde.
Gelecek planlarımda kendi yerimi açmayı düşündüğüm için ileride sata yada devilbis markalı boya ve vernik tabancası muhakkak alacağım ama daha var tabi bu işlere.
Yukarıda yazdığım modeller harici hangi markayı alırsan al hepsi aynı, bütçene göre karar verirsin. Hatta satınalma aşamasında link paylaşırsan bir göz atabilirim.
Basınç 2,5 bar sabit olacak hava çıkarken basıncın kaça düştüğüne bakarsın ona göre +/- 0,2 bar gibi oynarsın ayarla.
Mini işler için air brush kullanıyorum 0,5mm meme çapı
Küçük işler için mini rötüş tabancası kullanıyorum 0,8mm meme çapı
Baz kat boya işleri için 1,3mm meme çapı
Vernik için 1,4mm
Kaporta astarı için 1,8mm (kaporta diye ayrıdım çünkü plastik astar daha ince olduğu için küçük memelerle de atılabiliyor)
Pütür, alt koruma vs için 2,5mm
Tabanca işine girdikten sonra sprey boya işlerine girmiyorsun elin hemen tabancaya gidiyor. Tabi bazen keşke hazırda sprey olsa hızlıca yapsam dediğimde oluyor özellikle astar için.
Bu yazdıklarımla usta olduğum kanısına varılıp yanlış bilgi veriyorsun diyenler olabilir. Unutmadan hatırlatmak isterim evimin terasında, sokakta, otoparkta boya işleri yaparak edindim bu deneyimleri. Youtube izleyerek tabi ne yazıkki yabancı kaynaklar izleyerek teorik bilgiyi edindim sonrasında gerisi el becerisine kalıyor.
Profesyonelim, benden iyisi yok, ramboyum helikopterden helikoptere atlarken boya yaparım gibi bir iddiam da yok.
Sanayi esnafının ağız kokusunu çekip üste para vermektense kendim yapıp birşeyler öğreniyorum. Ekipmanda üste kar kalıyor.
Yardım almak istediğin her konu için ister buradan ister instagramdan çekinmeden yazabilirsin.