CRT A3 Made By EvrenOz

Thread: CRT A3 Made By EvrenOz

Tags: bir, çok, icin, ile, sonra
  1. Evrenoz's Avatar

Evrenoz said:
    Quote Originally Posted by cnzdmr View Post
    19 Oz lar çok güzel olmuş hem duruşu hem rengiyle.

Göze batan tek yer küçük kalan disk ve kaliperler ama o sorunda çözüldü çoktan sanırım

Ben 19 lara geçiş ve büyük disk kaliperden sonra çok performans kaybı olacak mı onu merak ediyorum.
    Açıkçası jantlardan bir gol yemeyi beklemiyorum. OZ seçmemdeki sebep hafif olması
    Ancak diskler ne getirir, ne götürür muallak. Ha ne kadar kullanırım o diskleri onu da bilmiyorum. İstediğim anda 16"ları takamayacaksam ( lastik yarılma anında stepneyi, muayene için 16'ları, kışlık için 16'ları ) uzun süre takılı durmayabilir o disk takımı. Ha belki kışa ucuzundan 1 takım 17 alırım eğer kurtarıyorsa, stepne olarak da o 17'yi tutarım o zaman kalır diskler.

Disk Ağırlığı konusunda ise aracı çok koşturmadığımdan pek sorun etmem gibi duruyor. Ha etsem de ne yapabilirim orasını bilmiyorun.
    Elimde tek seçenek Turboyu değiştirmek olur onu da nedenini bilmesem de önermedi kimse

Quote Originally Posted by CND View Post
    Giriş gelişme ve final olarak süper bir yeni masraf kapısına orta açılmış
    Masraf kısmını belki göze alırım ama sağlıklı olarak ne yapabilirim sorusunun cevabını bilmiyorum.
    DP, CAI, Yazılım var. Egzoz yapmam, yapsam da onun getireceği 7-8HP hayatımı çok değiştirmez.
    Last edited by Evrenoz; 28-04-2023 at 11:17.

2. Schumi's Avatar

Schumi said:
    Stepne için ön lastik patlarsa arka ile önü değiştirip stepneyi arkaya takarsın.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

3. Evrenoz's Avatar

Evrenoz said:
    Quote Originally Posted by Schumi View Post
    Stepne için ön lastik patlarsa arka ile önü değiştirip stepneyi arkaya takarsın.
    Çok mantıklı, düşünemedim bak bunu

4. CRT A3 Made By EvrenOz

CND said:
    Quote Originally Posted by Evrenoz View Post
    Masraf kısmını belki göze alırım ama sağlıklı olarak ne yapabilirim sorusunun cevabını bilmiyorum.
    DP, CAI, Yazılım var. Egzoz yapmam, yapsam da onun getireceği 7-8HP hayatımı çok değiştirmez.
    En kötü yeni araba aldırırız

Şaka bir yana daily drive araba için limitlerin çok esnetilmesi taraftarı değilim. Çocuğu okula bırakacakken sorun çıkartabilecek bir araç hızlı gitse ne olur yavaş gitse ne olur...

5. BARR's Avatar

BARR said:
    19 Jant + büyük kaliper 3 boy geri düşürüyor ortalama.
    23'' Tesla Model Y Performance
    23" Fiat 500e LaPrima

Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

6. Evrenoz's Avatar

Evrenoz said:
    Quote Originally Posted by CND View Post
    En kötü yeni araba aldırırız

Şaka bir yana daily drive araba için limitlerin çok esnetilmesi taraftarı değilim. Çocuğu okula bırakacakken sorun çıkartabilecek bir araç hızlı gitse ne olur yavaş gitse ne olur...
    Kesinlikle, zaten roll saatlerinde çıkamıyorum dışarı uykum geliyor uyuyoruum

Quote Originally Posted by BARR View Post
    19 Jant + büyük kaliper 3 boy geri düşürüyor ortalama.
    kimin boyu?

7. BARR's Avatar

BARR said:
    Senin boy çok sorun olmaz o yüzden
    23" Fiat 500e LaPrima

8. Evrenoz's Avatar

Evrenoz said:
    Quote Originally Posted by BARR View Post
    Senin boy çok sorun olmaz o yüzden
    bişi diil o zaman azcuk basınç açarız :P

9. eminkilic61's Avatar

eminkilic61 said:
    jantlar çok güzel, hayırlı olsun.
    19ların içine fren takılmalı yazacaktım ama onu da almışsınız sanırım.
    kesinlikle hem görüntü hem fren olarak duruşu çok değiştirir.
    7R freni aldıysanız minimum 17ler sığıyor. (istisna özel bir 16da sığabilir, denemedik )

amaç roll-süre vs vs değilse, fren şart.
    durması gerektiği yerde durmadıktan sonra gitmesinin benim için pek bir anlamı yok

10. Evrenoz's Avatar

Evrenoz said:
    Evet arkadaşlar sayfalardır güldük eğlendik. Aslında bu fotoğrafları henüz yayınlamak istemiyordum, niyetim disk / kaliper değişiminden sonra yayınlamaktı ama baağzı g.öt kankitolar sağolsun patlattı ifşaları.

Hikâye şöyle başladı;
    Bildiğiniz gibi 19'a geçme niyetim yoktu ama baskı da çoktu. Bir yandan da diskleri değiştirmek istiyordum.
    Can'ın sattığı Disk-kaliper kiti hanemize hayırlı olsun dedikten sonra baranı bir yandan yavuzu diğer yandan canı tepeden 19 da 19 diye tutturdular ve bir anda oldu bittiye geldi. Tıpkı 18'ler gibi ne olduğumu anlamadan kucağımda buldum 19'ları.
    Baran araba değişikliği yapıp pilli bir araca geçtiğinden de ona değil, bir başka cabrio A3'lü arkadaşa nasip oldu 18'ler.

19'ları taktım, herşey güzel. Ta ki düne kadar.
    araca 2-3 kişi oturunca her tümsekte sağ arka cart, curt sürtüyor. Ama sadece de sağ arka sürtüyor.
    Hemen aklıma arkadaki 15mm spacer'ları çıkarıp öndeki 12mm spacerları takmak geldi. Spacerları sökmek epey zor olsa da söktük ve önleri arkalara taktık. Sürtme azaldı lâkin bitmedi. En sonunda aracı aldığımdan beri var olan ve yaptırmadığım sağ arka çamurluğun ucundaki içe göçmüş minik kısma sürttüğünü gördük. Kısmetse bu hafta boyasız onarımda içe giren minik parçayı orjinal hale getireceğiz.
    Peki arkayı böyle yaptık önler ne oldu?

12mm spacerlar çıkıp da yerine hiçbirşey takmayınca önler bombok oldu. Yandım Allah modu ile Yavuz'a gittim, 1 ay dedi. sağa sola sordum, yok dedi. Değil fotoğraf paylaşmak, binmem bile dedim.
    Sonra bir şansımı deneyeyim diye foruma konu açtım, yarım saat olmadan sağolsun Ozan “bende var ağabey dedi". Der demez koştum dükkanına, takalım dedim. Takamadık.
    uzun bijonlar spacerları söktüğüm Ataşehir'deki diğer lastikçide kalmış. Döndüm geri Ataşehir'e, orada taktım.
    12mm yerine 10mm takmanın görsel olarak anlaşılır bir farkı yok, o rezalet görüntü ortadan kalktı.

Şimdi sırada başta da dediğim gibi büyük disk/kaliperler var. Bir de vuruk kısmın düzeltilmesi. Çoluklu çocuklu, yaşlı başlı adamım. Bavul, hanım, çocuk ile sağa sola giderken sürtme stresini asla çekemem.

Çok konuştum, buyrun @BARR 'ın ifşası ile başlayan hikayenin devamındaki fotoğraflara.

Last edited by Evrenoz; 28-04-2023 at 19:04.

11. drago's Avatar

drago said:
    A3.5 olmuş maşallah

12. BARR's Avatar

BARR said:
    Yakında tapeler de piyasada.
    23" Fiat 500e LaPrima

13. Omak's Avatar

Omak said:
    Guzel olmuş guzel maşallah, kazasiz belasiz binin inşallah.
    e60 535d & THE A45 AMG

14. mcemrek's Avatar

mcemrek said:
    çok güzel olmuş maşallah. kesenize bereket

15. Eyüp's Avatar

Eyüp said:
    18'lerle çok güzel duruyordu , 19'larla daha da bir güzel olmuş..Diskler değiştikten sonra görüntü tamamlanır herhalde

16. S.Özcan's Avatar

S.Özcan said:
    abi çok iyi olmuş, diskler sadece ön için mi?

17. Oznsrl's Avatar

Oznsrl said:
    Maşallah abi makina çok zalım olmuş 19 larla canlı hali çok daha güzel

18. Dragger's Avatar

Dragger said:
    Fotoğrafları da ne güzel bir yerde çekmişsin maşallah

Sana özel fotoğrafçı ve mekan tutacağım bu iş böyle olmayacak

Şaka bi yana harika oldu, 19 hakkı bu arabanın çünkü. Frenlerle tamamlanacak.
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

19. Erdem K.'s Avatar

Erdem K. said:
    18ler daha iyiydi sanki :P

Kazasız cezasız keyifli sürüşler ...
    Subaru
    Technica
    InternationaL

PSN: ekduncan