User Tag List

Sayfa 14/72 İlkİlk ... 412131415162464 ... SonSon
1353 sonuçtan 248 ile 266 arası

Konu: Otomobiller & DIY

aslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İşyerinden ilk defa bir fotoğraf yüklemiş birinin fotoğraflarını görüyorum hangi siteden yükledi iseniz Allah razı olsun .
    En güzel yanı bir garajınızın olması dilediğinizde kepengi indirip gidiyorsunuz ve yarın yine nerede ne bıraktı iseniz aynı yerdeler.Büyük şans.Allah yardımcın olsun.
    IMPOSSIBLE IS NOTHING

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    megane bayıldım kesene bereket reis takipteyiz

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aslan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İşyerinden ilk defa bir fotoğraf yüklemiş birinin fotoğraflarını görüyorum hangi siteden yükledi iseniz Allah razı olsun .
    En güzel yanı bir garajınızın olması dilediğinizde kepengi indirip gidiyorsunuz ve yarın yine nerede ne bıraktı iseniz aynı yerdeler.Büyük şans.Allah yardımcın olsun.
    Yıllarca sokak söktük taktık, o zaman günübirlik işler yapıyorduk.

Sonra imkanlar biraz genişleyince kendimize ait garajlı bir yer bakarken bu ev denk geldi. Evi garajı güzel olduğu için aldık desem yalan olmaz.

Bu işleri seven adam için şart gerçekten. Yaza doğru garajı da düzenlemek zemini fayans vs yapıp boyamak istiyorum, onları da yaparsam paylaşırım.

Foto işi şöyle herkese de tavsiye ediyorum, çok kolay upload ediliyor ve fotolar kalıyor. Şuraya blog'u de ekleyeyim.

KOROĞLU TAMİRHANESİ

Blogger'a üye oluyorsun ve fotoları yükleyip sağ klik resmin adresini kopyala diyorsun ve foruma image ekle ile koyuyorsun, gerçekten büyük kolaylık.

Alıntı GÖKTÜRK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    megane bayıldım kesene bereket reis takipteyiz
    Eyvallah Daha iyileri sana nasip olsun.
    Konu KÖROĞLU tarafından (15-02-2023 Saat 07:02 ) değiştirilmiştir.

_opeth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şu megane yazısında bir gariplik var diyordum içimden forumu okuyunca anlayabildim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçen cuma günü (17.02.2023) aslında arabayı toplamıştım ama yağ koyup marş yapmamıştım.

Cumartesi günü yağını koyup arabayı çalışacak hale getirdim.

Taşırma kabını sıfırlamıştım ma.lum, borularda / radyatör de yer etmiş paslar suya geçsin diye hemen antifiriz koymadım. Biraz kullanıp suyu boşaltıp öyle koyarım dedim.

Tahmin ettiğim gibi oldu, cumartesi günü 30 km kadar kullandıktan sonra radyatördeki berrak su paslı bir renge kavuştu. Bu arabalara su ile binmeyi süreklilik haline getirenler çok yanlış yapıyor.

Yay + amortisör kombini sonrası ön kısım yüksekliği aşağıdaki gibi oldu.

Aracı satın aldığımda tampomum ön sağ çamurluk bağlantısı kopuktu, tampon tarafındaki tırnaklar yoktu.

Plastik kaynak malzemesi aldım ve tampon kulaklarını onarmayı denedim. İstediğim gibi olmadı çünkü bu elektrotları eritmek için sıcak hava tabancasının dar bir uca sahip olması lazım, bende de o uç maalesef yoktu. Tamponu da yenileme fikrim olduğu için çamurluk üzerine sabitlenen braketi0 üstübü yardımı ile tampon kulağının olması gerektiği yere sanki kulaklar varmış gibi yapıştırdım.

japon yapıştırıcısı + üstübü (tüylü ve ipli olan ) müthiş bir mukavemet sağlıyormuş, yeni bir keşif oldu benim için. Arkası boşluk olan görünmeyen yerlerde çok iş yapar bu sistem. (Uygularken çıkan duman aşırı göz yakıyor dikkat edin)

Takım olarak paçalık almıştım, önler sökük olduğu için bunları taktım, tam istediğim gibi olmasa da bence fena durmadı. Kaliperleri boyamak için jantları tekrar söktüğümde paçalıkları çok daha sağlam şekilde monte edeceğim.

Aracın ilan fotosu,

Ön kısım için tamponu oturturken biraz ayar yapmaya çalıştım. İşe yaramadı değil ama tampon tırnakları sağ ve sol kısımda istediğim şekilde çamurluklar ile öpüşmüyor, ilerleyen zamanda %99 tampon değişimi ile ön kısmı olması gerektiği hale getireceğim. Çok göze batan bir durum yok o yüzden şuan ekstra masraf etmek istemiyorum.

Tampon içindeki gri çerçeveler bence güzel oldu.

Havalar az daha ısındığında ön tampon altı plastik parça üzerindeki sürtme vs izlerini macunla doldurup arka tampon altı dahil mat siyaha boyayacağım.

Marşpiyeller prof müdahale gerektiriyor onları da yaza doğru yaptırırım, bu havalarda yapılacak boya macun işinden hayır gelmez diye düşünüyorum.

Arka kısım daha basık duruyor, yayları presleyip canını almışlar. Ve ciddi konforsuz bu şekilde.

Özellikle köprü üzerindeki yonca dan dönerken geçiş bağlantılarındaki ufak farklar da arkası savrulacak gibi hissettiriyor.

Geldik enteresan kısma, yazdığım gibi cumartesi güzelce bindik hatta biraz da gazladık sıfır sorunla garaja döndük.

Pazar kalktım hadi şunun soğutma sıvı bakımını da yapayım dedim. Bir marş yaptım o da nesi, arabanın altından yağ geliyor.

Dün sağlam olan araba ne oldu da bu gün akıtıyor acaba diye bi hışımla arabayı kaldırdım.

Aşağıdaki parça yağ filtresinin bağlandığı yağ kütüğü diye geçiyor. Aşağıdaki kütüğü yağ soğutucunun üzerine sıkan cıvatanın dibinden yağ akıtıyor.

Yağ filtresini yağ kütüğünü tekrar söktüm. Contanın geçtiği kısıma sıvı conta sürdüm ve contayı üzerine taktım. Cıvatanın kafasının kütük ile birleştiği yere de çok ince bir katman halinde sıvı conta sürüp topladım. 1 saat kadar bekledikten sonra yağ filtresini (içini önce boşalttım) yerine taktım ve marş yaptım. Akan bir yer gözlemlemedim.

Sonra soğutma bakımını da yaptım 2.5 lt antifiriz üzerine distile su ile sistemi kurdum. Yedek depoyu da yenisi ile değiştirdiğim için netice gayet güzel oldu.

Yedek depo da koyduğum antifiriz rengi ne ise onu görüyorum.

Buradan çıkan netice şu oldu, contalı bir yeri söküp takıyorsan o contayı mutlaka yenileyeceksin. Yoksa böyle 2 iş yapıyorsun. Tabi pazar günü açık dükkan bulup o contayı almak imkansızdı.

Elimdeki conta da gayet kaliteli ve kullandığım tüm yerlerde uzun süreli koruyuculuk sağladığı için kullandım. Ama olması gereken kendi contası ile toplamak.

Manasız şekilde parklara bağlanan ayak altı turuncu ledleri söktüm, polen filtresini değiştirdim.

Polen filtresi değiştirmek = eziyet. Ufak çaplı bir iç temizlik yaptım ve pazar günü güzelce kullandık keyif aldık.

Kullandıkça daha da ısınıyorum arabaya, ön yargım yoktu ama beni bu kadar memnun edeceğini de düşünmemiştim açıkçası.

Sıradaki işlemler şöyle olacak bir mani olmaz ise.

1-) Cam filmi, garajda var kendim yapacağım.
    2-) Ön yan direk kumaşlarının değişimi, malzeme alıp kendim yapacağım.
    3-) Koltuklardaki sigara yanıkları için aklımda 1-2 onarım fikri var olmazsa prof destek alacağız.
    4-) Kapılardaki kızılötesi sensörler çalışmıyor onların onarımı + kapı kolu led aydınlatma yapımı.
    5-) İç kapı kolları ambiyans aydınlatma
    6-) Detaylı iç temizlik + koltukların tabanın yıkanması. Özellikle arka koltuğun oturak kısmını kaldırdım manzara vahim.
    7-) Ekstra iş çıkarırım ben kendime mutlaka
    Konu KÖROĞLU tarafından (20-02-2023 Saat 10:23 ) değiştirilmiştir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    25.02.2023 Günceli olsun,

Aracın yedek anahtarı yoktu, bir yerden kulağımda kalmış bunların kartı cepte unutulunca eğiliyor bükülüyor ve düşünce çalışmıyor diye, bu yüzden yedek anahtar yapırdım.

Anahtarcı araca tanımlı başka bir kart vardı onu da sildim, artık sadece sizdeki kartlar ile çalıştırabilirsiniz dedi. Orj deki tüm fonksiyonlar bunda da çalışıyor.

Mazot hattına çekvalf takayım istedim, bence faydalı bir icat. Depo dan mazot filtresine gelen hortumun araya ekledim parçayı.

Garanti olsun diye 10-12 mm lik 2 farklı çekvalf almıştım. Hortumu kesince iç çapının çok daha ufak olduğunu gördüm, garajda dik matkap olunca bu parçanın çapını 8.8 mm ye kadar daralttım, bir nevi tornaladım.

Sonra yerine oturttum ve kelepçe ile sıktım.

Soldaki 12mm olan parça , sağdakinin de dişleri vardı normalde ama artık yok.

Daha sonra arka yay ve amortisörleri değiştirmek için aracı kaldırdım ve tekerleri söktüm. Araca benden önce spacer uygulanmış, arka sol spacer göbeği çatlamış.

Elimde kısa bijon olmadığı için mecbur spacer'ı geri taktım. Ya yeni spacer yaptıracağım ya da ksıa bijon alıp spacer ları sökeceğim.

Arka disklerin bir kısmı pas tutmuştu, o pasları ve kaliperlerin dışını matkap ucuna takılan tel fırça ile temizledim, sonra da boyadım.

Arka amortisör ve yay değişimi oldukça basit, adım adım yazayım, bagaj içinde amortisörlerin üst bağlantılarını tutan bir saplama var 16mm anahtar ile sökülüyor.

Arka dingil üzerinde de 18mm anahtar ile amortisöre bağlı bir somun var o sökülüyor, bu ikisini çıkardıktan sonra kolayca yay ve amortisörü dışarı alabiliyoruz.

Yay ları alınca hadi amortisörleri değiştireyim, e olmuşken takozlarını da değiştireyim dedim.

Amortisörleri bi açtım, yanlış parça geldiğini gördüm. Bu yüzden araçtan söktüğüm orj leri geri takarak topladım.

Orj amortisör de alt bağlantı için kendinden bir cıvata mevcut. Gelen de ise böyle bir parça yok.

Orj amortisör kodu 562100035R bu dur. Belki lazım olan olur. Bu yanlış gelen de şase den geldi aslında.

Söktüğüm yaylar daha önce den soğuk pres yapılmış, ve haliyle çok takır tukurdu. Yürüyen aksam da bu tür işleri sevmiyorum gerçekten.

Alt takozların durumunu görünce iyi ki ürünleri sipariş etmişim dedim, Yay değiştirip bunları geri takmak olmazdı.

Yay ların boy farkı,

Araç üzerinde de bir fotosu olsun,

Aracı topladıktan sonra kısa bir teste çıktım, netice den memnun kaldım, arkadaki o sertlik ve vurma oldukça azaldı.

Sadece ön sağ kısımdan gelen bir lıkırtı / takırtı var onu çözemedim, ona da bakacağım.

Devam edecek.

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anahtarı kaça yaptırdın? Benim megan'ın da yedeği yoktu 700 liraya mal oldu sıfırdan yapması şimdi eskiyen orijinale yeni kap alıcam sadece kap 45 lira neyse ki

gökan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Adam her şeyi başarıyor �� çözemediğin bir şey varmı kral arda whatsaaptan yaz
    www.honda-tech.com

çok bildimlik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın,yok derdimlik yaparsan dert görünce saparsın....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TarikS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Anahtarı kaça yaptırdın? Benim megan'ın da yedeği yoktu 700 liraya mal oldu sıfırdan yapması şimdi eskiyen orijinale yeni kap alıcam sadece kap 45 lira neyse ki
    750 TL ye yaptılar, 3 farklı yer aradım hepsi aynı rakamı söyledi. En yakın olana gittim öğle arası yaptırdım geldim.

Alıntı gökan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Adam her şeyi başarıyor �� çözemediğin bir şey varmı kral arda whatsaaptan yaz
    Olursa haber ederim kral gel bi el at diye.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu gün klasik hafta sonu aktivitesi olarak 10 gibi garaja indim, aklımda cam filmi çekmek vardı aslında. Ama kendimi sürücü kapı pandizotunu ve orta konsolu sökerken buldum.

Renault'u sevmeye başladım, sök tak işi basit. Konsol total de 4 torx başlı cıvatayı söktüğünde çıkıyor.

Hedefim kapı açma kolun aaydınlatma yapmak ve kapının kumaşını yıkamaktı. Hedeften biraz şaştım, detaylar aşağıda.

Önce vites çerçevesini bardak koyma yuvasını söktüm,

Neden söktüğümü sanırım herkes anladı Bu nasıl bu hale gelmiş çözemedim.

Sonra garajdaki 1512 çeşit led den makul olanı hizaladım ve led ler denk gelecek şekilde deliklerini açtım. Ama dçok aydınlık olduğu için diğer 2 deliği kapattım sadece ortadaki aydınlatıyor.

Üstten bi 2 kat boya attım.

Bu konsol da zamanla yıpranan bir kaplama var ne olduğunu çözemedim, ama artık yok zımparaladım çünkü.

Konsolun ilk hali,

Bu da boya sonrası, şurada bir aşınma var macun kurumasını beklememek için müdahale etmedim.

Kısa bir mola devam edecek...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kapı üzerindeki elektrik içeren her şeyi söktüm sonra verdim asperox'u. Müthiş kir çıktı, özellikle kol dayama 20 defa su akıttım üzerinden.

Bu döşemeler değişir mi diye baktım ama plastik kaynak geçmeli, değiştirmek uzun iş, yıkadım bıraktım.

Vites çerçevesi rengi kötü ve vites körüğü de pisti, körüğü yıkadım. Çerçeveyi boyadım. Bu boyanmadan önceki hali.

El fren butonunu da söktüm boyadım, 2 kat vernikledim. Kapı kolları da boyadan nasibini aldı.

Vernik güzel icat,

En fark yaratan parça bu oldu, bunun da öncesini çektim sandım ama çekmemişim. Boya sonrası müthiş oldu.

Bir takım alet edevatlar darmadağınık bir araç içi,

Kapı kolunun üst kısmı, insan eğilmediği sürece bunu görmüyor.

3 lü çok aydınlık oldu, araya direnç koysam da istediğim gibi olmadı. sağ sol delikleri tıkadım o zaman güzel oldu.

Bilgi olsun, kurşun kalemi falçata ile toz haline getirin deliğe doldurun, üzerine japon dökün = c30

Delik üzerine de aktivatörlü yapıştırıcıdan 1 damla döktüm ve zımparaladım mat olsun diye.

Elimde mondeo için aldığım yeşil led ler vardı, baraklığın 1 tanesini bununla yeşil yaptım.

Neon led in silikon kısımını kullandım, aydınlık çok olmasın diye de üst kısmını boyadım.

Topladım,

Şu foto güzel oldu sanki

Bu arada kapılar açıktı hep led ler yanıyordu derken aküyü bitirmişiz, gittik takviye kablosu aradık çalıştırmak için. Garajda eksik bu malzeme, alayım 1 takım.

https://blogger.googleusercontent.co...226_182926.jpg

Harici ses kaynağı kapağını da gri boyadım,

Foto da çok aydınlık duruyor ama bu kadar göze gelmiyor araç içindeyken.

Aletin içi bence yakışıklı, gece biraz daha hoş bri hal aldı ufak eklemeler ile.

Bu günlük bu kadar.

AşkınS. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kazasız belasız kullan abi, senin elinden kaçmaz

Bazı parçaları fabrika da güncelliyor. Mesela arka amortisör, vidasız modelini üretiyor.

Genelde bazı parçalarda güncelleme oluyor, doblolarda da z rot kısmı kırılırdı hep orjinalde. Sonradan düzelttiler, dışarıdan baktığında farklı gibi duruyordu güncellenen parça ile , bu gibi şeyler olabilir belki bilemedim.

Sonunu merak ediyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AşkınS. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kazasız belasız kullan abi, senin elinden kaçmaz

Bazı parçaları fabrika da güncelliyor. Mesela arka amortisör, vidasız modelini üretiyor.

Genelde bazı parçalarda güncelleme oluyor, doblolarda da z rot kısmı kırılırdı hep orjinalde. Sonradan düzelttiler, dışarıdan baktığında farklı gibi duruyordu güncellenen parça ile , bu gibi şeyler olabilir belki bilemedim.

Sonunu merak ediyorum
    Aynı koddan hem cıvatalı hem de cıvatasız amortisör geliyor, amortisör kutusuna baktım içinde cıvata vs de göremedim.

Şuan öncelik sırası cam filmi - iç temizlik - sürücü koltuğu ve diğer koltukların sigara yanıklarının onarımı şeklinde.

Bi kaza bela ya da sürpriz arıza çıkmaz ise keyifle bineriz. Yaz da geliyor zaten havalar ısınsın motora geçeceğim o zaman arabayla yaptığım km daha da azalacak.

d3n1s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dokturmussun yine, eline emegine saglik. On tampondaki gri cerceveler kesinlikle muhtesem bir dokunus, cok fark ettirdi onden gorunusunu.

Bir dipnot olsun, okuyan herkes de nasiplensin. Japon yapistiricisina bir seyler karistiriyorsaniz cikan gazi solumamanizi kesinlikle tavsiye ederim. Bu gibi ugraslar esnasinda KN95 maske ve vakumlu gozluk kullanmaniz kesinlikle faydaniza olacaktir. Cok konforlu degiller ancak akciger kanseri, gecici veya kalici korluk gibi durumlardan daha konforlu olduklari kesin
    öyle işte.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı d3n1s Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dokturmussun yine, eline emegine saglik. On tampondaki gri cerceveler kesinlikle muhtesem bir dokunus, cok fark ettirdi onden gorunusunu.

Bir dipnot olsun, okuyan herkes de nasiplensin. Japon yapistiricisina bir seyler karistiriyorsaniz cikan gazi solumamamnizi kesinlikle tavsiye ederim. Bu gibi ugraslar esnasinda KN95 maske ve vakumlu gozluk kullanmaniz kesinlikle faydaniza olacaktir. Cok konforlu degiller ancak akciger kanseri, gecici veya kalici korluk gibi durumlardan daha konforlu olduklari kesin
    Ben bu işler için 3m den boya için özel maske aldım, azıcık keyif alacağız diye sağlığımızdan olmamak gerek. Güzel hatırlatma gerçekten.

Çerçeveler iyi oldu, şu siyah kalan kısımları da boyayabilsem iyi olacak daha yekpare bir görünüm elde edeceğim.

d3n1s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben bu işler için 3m den boya için özel maske aldım, azıcık keyif alacağız diye sağlığımızdan olmamak gerek. Güzel hatırlatma gerçekten.

Çerçeveler iyi oldu, şu siyah kalan kısımları da boyayabilsem iyi olacak daha yekpare bir görünüm elde edeceğim.
    Bence o siyah kisimlar siyah kalmali. Boya kupune dusmus gibi gorunebilir araba. Boyamadan once bence parcalari strece sarip bi fis gri at strecin ustunden, arabanin karsisina gecip bir bak. En azindan begenmezsen geri donusu cok kolay olur.
    öyle işte.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı d3n1s Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bir dipnot olsun, okuyan herkes de nasiplensin. Japon yapistiricisina bir seyler karistiriyorsaniz cikan gazi solumamanizi kesinlikle tavsiye ederim. Bu gibi ugraslar esnasinda KN95 maske ve vakumlu gozluk kullanmaniz kesinlikle faydaniza olacaktir. Cok konforlu degiller ancak akciger kanseri, gecici veya kalici korluk gibi durumlardan daha konforlu olduklari kesin
    saat 6.45'te kaldırılmam neticesinde solumama değilde soluma okudum "aa ne yararı olabilir ki acaba" oldum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı _opeth Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    saat 6.45'te kaldırılmam neticesinde solumama değilde soluma okudum "aa ne yararı olabilir ki acaba" oldum
    Mevcut ülke şartlarında ebediyete daha kolay kavuşup bu ızdırabı çekmemen konusunda kısaltıcı bir etkisi olabilir, ama kesinlikle YTD

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mevcut ülke şartlarında ebediyete daha kolay kavuşup bu ızdırabı çekmemen konusunda kısaltıcı bir etkisi olabilir, ama kesinlikle YTD
    işe yarıyorsa ben de kullanayım

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler